nedir mardinden çektimiz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan leeyukeen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 37
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K

leeyukeen

Üye
www.harbimuzik.com
Ad Soyad
YaŞaR ÇeLiK
Meslek
TaSaRıMCı
İlgi Alanı
Kediler
S.A ARKADASLAR BUGUN 200 MILYONLUK BIR MISKIM KAYIP OLDU BU MARDINLERDEN BIKTIM ARTIK ÇOK APTALLAR
YA SENELIK KUS NASIL KACAR IKI TAKLA ATILARMI YONLERINI KAYBEDIYOLAR ARTIK POSTA BESLIYECEM SAYGILAR :ne: :unlem: :oley:
altında 3 hafdalık yavrularıda vardı inş yavrular ölmez
sizce ölürlermi babaları bakarmı ?
1000061ci2.jpg

sırtı gozuken erkek bu fotoları eskı kanatları yokken çekmiştim keşke hep öle kalsaymış :asla:

Öncelikle geçmiş olsun, inşallah kuş bulunur. Kuşun senelik olduğunu söylemişsiniz ama bu kuşun gitmemesi için yeterşart değil bence. Mutlaka başka bir sebebi olmalı diye düşünüyorum. Mesela havanın birdenbire bozması bile ya da yeterince kümes mevkiinde uçmamış olması kuşların kaybolmasına sebep olabiliyor. Yavrulara gelince, 3 haftalık yavrular biraz da sizin takviyenizle kendini kurtaracaktır sanırım...

vallah ne diyelim allah yardım etsin inşallah bulursun

cok ıyı anlıyorum sızı, bende cok fazla mardın kacırdım ama hastalık ıste bı turlu vazgecemıyorum.... Geçmiş olsun, inşallah yavrulara bısey olmaz.

200 ytl'lik kuşların kanatlarını neden kesmedinki 200ytl'lik kuş uçurulurmu ama yinede inşallah bulursun...

Bursalı Kral Kuşçu...

inşallah çıkar biyerden kardeşim yalnız bende ankaradan 3 kuş getirdim ayın 3 ünde ve 4ü oldu kuşlardan 2 sini kaldırdım uçurdum ve indirdim kuşumun sayısıda fazla değil.yani biraz daha dikkat diyorum...inşallah çıkar...

bylegend' Alıntı:
200 ytl'lik kuşların kanatlarını neden kesmedinki 200ytl'lik kuş uçurulurmu ama yinede inşallah bulursun...

Bursalı Kral Kuşçu...

selam arkadasım bence yalnıs dusunuyosun 1 mılyarada alsam kus ucurmak ıcın alırım hıc bı zaman kusu ucan banknot olarak gormemek lazım bence :) işi zevk için yapıosam ucurmak için yapıosam bence kusun parasının veya degerının onemı yok(ımkanım dogrultusunda)...

Geçmiş olsun kardeşim. Yavrular için viewtopic.php?f=22&t=87 linkteki " Yavru Kuşların Elde Beslenmesi " Konusuna bir göz atabilirsin.

Bugun babalarıda gitti yavrular bana kaldı baKALIM ne olcak şimdilik ben bakacam
06082008482bw5.jpg

Selamlar...
Yavrular kendini kurtarmış sayılır. Bunlardan daha küçük yavrular bile büyütülür. Sadece biraz vakit ayırmak gerekiyor. İşin rast gelsin...

tşkler yavrular ölmese sag kalırsalar bu baslık altında hafdalık resimlerini yayınlıyacam bakalım anne ve babaları kadar guzel olacakalrmı

KuCuKaFaCaN' Alıntı:
bylegend' Alıntı:

Bursalı Kral Kuşçu...

selam arkadasım bence yalnıs dusunuyosun 1 mılyarada alsam kus ucurmak ıcın alırım hıc bı zaman kusu ucan banknot olarak gormemek lazım bence :) işi zevk için yapıosam ucurmak için yapıosam bence kusun parasının veya degerının onemı yok(ımkanım dogrultusunda)...
Benim yanlış düşündüğüm yok ne bileyim sadece 200 ytllik kuş fazla uçurulmaz yada bizim burdakiler kanatlarına makas vuruyo pahalı kuşlara nede olsa 200ytllik kuş kostüm kuşudur uçursan nolur ki...

Bursalı Kral Kuşçu...

Kuşları hapsetme taraftarı değilimdir fakat bir kuşçunun her zaman uçurmadığı bir kaç çift güvercini olmalı çünkü bunun atmaca alması var çok uçup karanlığa kalması var, rüzgarı var, yani kısacası mutlaka değer verilen kuşun başına bir iş geliyor. Uçurulmayan kuşu damızlık kümesinde itina ile bakıp ara ara açık havaya çıkarmak ve güneş almasını sağlamak gerekiyor. Para kısmı işin bir yönü ama kaybolduğunda üzülmektense kaybetmemek için biraz çaba gerekiyor.
:tamam:

bence de insanın kendine özel kuşları vardır kaçarsa çok üzüleceği kimileri için bu bu normal bi düz kuş bile olabilir ama özeldir işte
böyle durumlarda uçurmasak bile en azından günlük hava almalarını sağlamalıyız en azından dışarı da olup biteni görmeli

ELEMİM

yavruların son durumu ne büyüttünüzmü?
bencede kuş pahalı olunca uçurulmaz diye birşey yok ama en azından bir çift yavrusunu alıp öyle uçurmak en mantıklısı ama merak işte buda bizim eksimiz.daha kuş yuvaya bile alışmadan nasıl acaba merağına yenik düşüp kaçırdığımız kuş çok olmuştur.

üzülme kardweş biri gider biri gleir ama baba yavru bakabilir

Abi bende katılıyorum.Şimdi kış geldiği için kuşları balkona aldım.Apartmanın en üst katındayız.Şuan taklacı olarak 2 çift malatya 1 çift mardin vardı.Malatyalılar her zaman kümeslerine gelirler ama mardinlar ya başka çatılarlarda yada kaybolup gidiyor.Şansıma mahallenin çocukları beni sevip sayarlar.Dün akşam erkek olan bir anda havada kayboldu.Çocuklardan biride onu çatılarında bulmuş.Yakalayıp getirdi.Bende sabah 9-9.30 sıraları mardinleri verdim.1Çift malatyaya ve 20 kg buğdaya takas ettim.

leeyukeen' Alıntı:
S.A ARKADASLAR BUGUN 200 MILYONLUK BIR MISKIM KAYIP OLDU BU MARDINLERDEN BIKTIM ARTIK ÇOK APTALLAR
YA SENELIK KUS NASIL KACAR IKI TAKLA ATILARMI YONLERINI KAYBEDIYOLAR ARTIK POSTA BESLIYECEM SAYGILAR :ne: :unlem: :oley:
altında 3 hafdalık yavrularıda vardı inş yavrular ölmez
sizce ölürlermi babaları bakarmı ?
1000061ci2.jpg

sırtı gozuken erkek bu fotoları eskı kanatları yokken çekmiştim keşke hep öle kalsaymış :asla:

A.s
200YTL verip güzel kuş almışsın sen kanadını kesip yavrularını alıp uçurmalıydın, bence kuş büyük ihtimalle evine gitti. Sen bir aldığın yere sor derim ama 1 sene olmuş nasıl soracan...

yok bu kuşlar yatık hiç ucmamışlar dışarıyı bende gorduleryanı eskı sahıbıne gıtmesı imkansız hem zaten onu unutalı yıllar oldu

leeyukeen' Alıntı:
tşkler yavrular ölmese sag kalırsalar bu baslık altında hafdalık resimlerini yayınlıyacam bakalım anne ve babaları kadar guzel olacakalrmı

Selamlar...

Resimler yayınlanmamış ama umarım yavrular hayattadır....

o kuş bilerek kaçmamıştır Çünkü hiçbir kuş yavrusunu bırakıp gitmez
Yavrulara gelince yavaş yavaş mısır at ağızlarına , fazla falan yedirmezsen hiçbirşey olmaz

Geçmiş olsun arkadaşım.Ucuz kuş oyunsuz kuştur.onun için pahalı kuş uçurasınki keyif alasın.Sana gelmeyen kuşu bırak ne hali varsa görsün.

Taklacı kuşu bırakacagım demişsin.seçim senin Bak şey besle . BANGO ; Aç bırakıyosun,yem diye deli oluyo seni hiç yormuyo.uçuruyosun çatıya yem gösteriyosun yere.böyle :pilot: pörtlek pörtlek gözleri var.

O SORUN BENDEDE WAR 2 TANE KUŞUM ÇOKFAZLA TAKLA ATIYO ÇATILARA FALAN DÜŞÜYO AMA ALLAHTAN GERİ GELEBİLİYOLAR

arkadaşlar kusura bakmayın yeni üye oldum bu siteye sorumu nerye yazacagımı bilmiyorum önce bunu soylersenız .sonrada benım bi kuşun (dişi)kanadı yerde ve uçamıyor kanadında hiç bir şey yok sadece yerde ve uçamıyor bu neden acaba
bilen varsa lütfen cevap yazsın tekrar kusura bakmayın :unlem:

Canınız sağ olsun bizde GİDENE KAL ,GELENE GİT DENİLMEZ . Tabi şaka bir tarafa geçmiş olsun öncelikle resimdeki mardinler kostüm gibi duruyor eke olduklarıda belli ama bu kostüm kuşları genelde böyle ayarsız oluyo çoğusu yavruluktan uçmadığı için pekfazla uçmayı sevmiyo birkısmıda aşırı saf oluyo düştüğü yerde kalıyo .Bu durum mardinlerin tümü için geçerli değil tabiki ,uçurulan oyun kuşları asla biryere düşmez basmaz ,düşüyor yada başkayere basıyorsa zaten kıymeti olmuyor. Gelelim yavrularınıza yavrular çok küçükdeğil mama ile besleye bilirsiniz az hırpalanmışlar sanırım diğer güvercinleriniz gagalamış gibi. kuş dükkanlarında palet yem bulunur o palet yemden ılık su ile hafif kıvanlı iyice eritin bolca çalkalayarak sonra dinlendirin bir 10 dk yavruya gagadan biberonlaverin .Biberonu da kuş dükkanlarında bulabilkirsiniz yada eczanelerde insanlara kullanılan tüp lağmanlar var alıp kabın içindeki ilacı boşaltın iyice yıkayıp biberon olarak kulana bilirsiniz .Yavrulara mamadan sonra suverin yaklaşık 1 sat sonra kursakları katı kalmasın ekşime yapar hayvan eritemez hastaolur. Kullanımdan sonra artan hazırlanmış mamayı dökün gitsin mama bir süre biberonda kalınca mayalanıyor bozuluyor her defasında taze mama hazırlayın, ayrıca herşeye öneririm yavruyada faydalı oluyor ballık yağı verin balya yada marinkap marlka farketmez .tekrar geçmiş olsun .selamlar .ŞEREF

leeyukeen' Alıntı:
Bugun babalarıda gitti yavrular bana kaldı baKALIM ne olcak şimdilik ben bakacam
06082008482bw5.jpg

selam kuşun kaçmış olabilir ama daha büyük bir sorunun var gibi yavruları vena hırpalamış kümesteki bir kuş bence kaçan kuşunu düşünmektense yavru döven kuşu bulup değeri ne olursa olsun elinden cıkarmanı tavsiye ederim.

geçmiş olsun kardeş benimde böyle 2 tane kactı rüzgarlı havada ucurmaya gelmiyor bunları daha önceden sinekde ucuyorlardı neden gıttıler anlamıs degılım :(

sende basit kuşculardansın

kardeşim yavrularını alıb sonra onları uçurup yavruların performansıman nasılsa çıkardı neden kaçırdın neden sabır edemedin neden kuş besliyorsun bırak sizler kuşcu olamassınız neymiş kaçmış yavru al sonra konuş

sende basit kuşculardansın

kardeşim yavrularını alıb sonra onları uçurup yavruların performansıman nasılsa çıkardı neden kaçırdın neden sabır edemedin neden kuş besliyorsun bırak sizler kuşcu olamassınız neymiş kaçmış yavru al sonra konuş

arkadaşım sen doğru olanı yapmışsın.iyi paraya iyi kuş almışsın.fakat bundan sonrası yanlış.kuşun hiç uçmadığını bile bile kanatlarını kesmiyorsun.hadi kesmedin ,bari salmada beslede kaçırma.hiç uçmamış kuşu uçursan ne olacak ki?ne bir oyun seyredersin nede uçuşu keyif verir.onları damızlık bırakıp yavrularını alıp onları uçuracaktın.ve kaçınca üzülmeyeceksin.çünkü devamı var.hiç uçurulmamış kuş ya kedilere yem olur yada kuşçulukla ilgisi olmayan kişilerin eline geçer mındar olur.inşallah bir daha ,daha dikkatli davranır ve üzülmessin.

Geri