NeFes Zorlugu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sezai_855
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sezai_855

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sezai
Meslek
ögrenci
İlgi Alanı
sa arkadaşlar benim taklacılarım var kuşları hediye geldi kuşlar salmada bir çift yavru aldım 2 hafta sonra baktım kuşun bogazında şişlik nefes alamadı öldü şimdiki yavrulardada var onun için nasıll bir ilaç alabilirim yardım edin lütfenn

Trichomoniasis hastligidir bu(pamuk hastaligi) , hastalik diger kuslara gecebilir bunun onlemini almalisiniz.Olgun hasta kuslara genelde suluktan gecer bu hastalik yani bir hasta kus su icerken mikroplar suya bulasir ve boylece digerlerinede bulasir.Yavrulara anaclari tarafindan gecer , maya kusarken gecer.Tabi birde bozuk yem bu hastaligin nedenide olabilir , yemlerinizi acikta birakmayin cok dikkatli ve titiz davranin.

Piyasada bircok ilac mevcut bu hastalaga karsi , size tavsiyem toz halinde almaniz ve tum kuslara bu tedaviyi uygulamaniz cunku buyuk bu hastalik diger kuslarada gecme ihtimali yuksektir.
Yapacaginiz ilk once hasta kuslari ayirmanizdir , daha cok kuslara gecmesini onlersiniz.Kumesinizi bastan sona iyice temizleyin.

Ronidazole diye ilac var onu alabilirsiniz , veya herhangi biryerden Trichomoniasis/Hexamitiasis karsi ilac alabilirsiniz.Tedaviyi erkenden yapin ki gec kalmayin , cunku bogazdaki sarimsi 'pamuklar' giderek buyur ve sonra kuslar nefes almakta zorluk cekerler dogal olarak yem yiyemez su icemez hale gelirler olurler.
Bende bu hafta gec kaldim ve 2 tane 2 haftalik yavrularimi kaybettim.Kolay gelsin.

saol çok tşk ederim ama bu hastalık her ne zmn olmuyo arada bir ama bende inanamadım şimdi yavrularda bir şey yok Ronidazole ilaçı nerden alabilir im

Nefes Zorluğu

Herhalde bizler anlatamıyoruz diye düşünerekten bir kez daha kilitliyor ve uyarıyorum.
NeFes Zorlugu diye başlık olmaz. Nefes Zorluğu olur.
saol değil sağol - tşk değil teşekkür - zmn değil zaman -

Ayrıca konu ilaçlar bölümünde ne işi var? Size yapılan ikinci uyarıdır. Bir dahaki sefere uyarıya gerek kalmaksızın işlem yapılacaktır.
[arama][/arama]
-kilitli-

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri