Nem ve dışkı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan istanbul3434
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Arif topçu
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar kümesimde nem oluyor diye 3cm strafor döşettim ama bugün kümeste 2 3 cmlik üst duvarda sulanma nemlenme farkettim havalandırmam zayıf bu yüzden olabiliyor olabilirmi kümesimin sol tarafı körcephe taş duvar. Bundan nasıl kurtulabilirim havalandırma bacaları olmadığı içinmi oluyor olabilir? Birde kümesteki dışkılar kurumuyor 32 ye 62 tel örgülü pencere var ama rüzgar alan tarafda değil o yüzden olabilirmi. Ne yapmam lazım aklıma kümesin alt duvarından 5 10 cmlik bir havalandırma açıyım diyorum birde üst taraftan alttan giren hava üstten çıksın sizce mantıklımı?

Canım kardeşim senin kümesin bahçenin arkasında betondan yani yandan veya arkadan olan toprağın ıslaklığını alıyordur çok iyi bir izalasyon yapamaz isen köpük de koysan sağlıklı olmaz yerin de beton olduğunu var sayarsak üst tarafı 5x5 ten veya 5x10 keresteden üzeri lambiri veya kiremit altı döşenmiş veyahutta 1 lik renkli OSB veya mebrandan yapılmalı ve baca deliği bırakılmalı suyun içeri girmesini engelleyecek şekilde pimaş konulacaksa içerisi sansar ve gelinçik girmesini engellemek için bulaşık teli doldurulmalı veya dönen baca sistemi yapılmalı köpük içten ve dıştan fileli sıva yapıldıktan sonra dediğin gibi cam telli olursa rutubet olmaz selamlarımla .

Geri