Neo Terramycin Antibiyotik + Vitamin Toz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gokay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 31
  • Görüntüleme Görüntüleme 59K

gokay

Üye
Siteyi ziyaret et
Yeni cıkan yavrularda ayak tutulması başladı,yeme isteksiz ve tüy kabartıyolar,büyük anaçlar aşılı olduğu için onlarda herhangi bir hastalık yok, bazı yavrularda tüye giremedi durgun, güvercin ilacı satan arkadaşım bu ilacı kullanmamı tavsiye etti, kullanalı 1 gün oldu belirli bir iyileşme var.

NEO–TERRAYCİN TOZ
Formülasyonu : 1 gram oral toz içeriğinde; 58.15 mg oksitetrasiklin hidroklorür, 64.05 mg neomisin sülfat, 5.3 Vitamin A, 1.1 mg Vitamin D3, 1.45 mg Vitamin K, 1.55 mg Vitamin E, 5.3 mg Vitamin B12, 1.8 mg Riboflavin, 9 mg Niasinamid ve 6 mg Kalsiyum Pantotenat bulunmaktadır.

Neo-Terramycin+Vitamin, kanatlılarda ve ruminantlarda sıklıkla karşılaşılan sindirim ve solunum sistemi hastalıkları başta olmak üzere, diğer sistemik enfeksiyonların sağaltımı amacıyla oksitetrasiklin, neomisin ve çoğul vitamin kombinasyonu esasına göre hazırlanmış olan, toz bir ürün formülasyonudur.

Farmakolojisi ve özellikleri : Neo-Terramycin+Vitamin, bakteriyel enfeksiyonlar ve vitamin eksikliklerine karşı kullanılan bir üründür. Bu ürünün aktif maddelerinden oksitetrasiklin, evcil hayvanlarda sistemik ve yerel enfeksiyonlara sebep olan gram (+) ve gram (-) bakteriler ile mikoplazmaları, riketsiyaları ve aktinomisetlerin hepsini kapsayacak boyutlarda geniş antibakteriyel spektrum sergiler. Ağızdan ve parenteral yollardan verildiğinde, kolayca emilerek geniş ölçekte bütün vücuda dağılır. Duyarlı bakterilerde protein sentezini engelleyerek bakteriyostatik tipten antibakteriyel etki meydana getirir. Kombinasyonda yer alan neomisin ise, aminoglikozid grubundan bir antibiyotiktir. Dolayısıyla, uzun süre aynı sistemde parçalanmadan kalmak suretiyle etkili antibakteriyel derişimini korur. Bu antibiyotik, özellikle koliformlar olmak üzere gram (-) bakterilere yönelik güçlü antibakteriyel etkinliğiyle dikkati çeker. Sindirim sistemi enfeksiyonlarının sağaltımında oksitetrasiklin ve neomisinin sinerjistik etkileşmeleri söz konusudur. Neo-Terramycin+Vitamin’in içeriğinde bulunan vitaminler enteritis olgularında çok görülen vitamin eksikliklerinin giderilmesinde ayrıcalıklı bir değer taşır.

Kullanılma yerleri : Neo-Terramycin+Vitamin, kanatlılarda Enfeksiyöz enteritis, tavuk kolerası, kanatlı tifosu ve omfalitis gibi bakteriyel hastalıkların sağaltımında kullanılır.

Pfizer ilaç firmasının bir üretimi olup Neomycin Sülfat ve Oksitetracyline etken maddelidir. Gram ilaç, 176 mg oksitetracyline ve 123 mg neomycin içermektedir. CRD hastalıklarının tümü için kullanılabilecek güçlü bir ilaçtır. Güvercinlerin 2.5 litre içme sularına 2.5 gram ilaç karıştırmak uygundur. (yarım çay kaşığı) Ticari şekli 20 ve 100 gramlık alüminyum poşet şeklindedir.

Ayakları felç olan iki yavrum, 3 gün tedaviden sonra tamamen düzeldi, kullandığım tedavi şekli;

Sabahları , 1 adet salmotap tablet.
Akşamları kuşun mamasına ,bezelye büyüklüğü kadar,Neo Terramycin Antibiyotik + Vitamin Toz , karıştırdım.

sonuç :tamam:

merhabalar,paylaşım için teşekkürler fiyatınıda yazarsanız sevinirim :slm: :oley:

Neo Terramycin Antibiyotik + Vitamin Toz 8 lira -kullanımı 2 litre suya 1 çay kaşığı yeterli.

salmotap tablet 10 lu 4 lira.Kullanımı ilk gün 2 tane,2.3.4 düncü gün 1 er tane.

selam değerli dostum...neo terramicine benim geçen sene duyduğum ve bir kez kullandığım bir toz..çok iyi olduğu fakat bir kereden fazla uygulama yapılmaması bağışıklık yaptığı söylendi...söylem veteriner hekim söylemi değil bir yetiştirici dostumun bana iletisidir..

neo terramcin güzel birr ilac bende kullanıyorrum coğu hastalıklara ii geliyor..

Bu ilaç gerçekten etkili ve güzel bir ilaç toz oldundan kullanımıda kolay herkese tavsiye ederim.

HASTA KUŞA PİRİNÇTEN DAHA BÜYK TOZ NEO TERAMİSİNİ SUDA ERİTİP ENJEKTÖRLE AĞIZDAN VERİP DİĞERLERİNE DE BULAŞMASIN DİYE KÜMESİN TAMAMINA İÇME SULARINA BİR ÇAY KAŞIĞIKOYUYORUM İYİ GELİYOR.

bu ilaç sindirim ilacıdır arkadaşlar.solunum felan diyorlar ama yok bende var üstünü alıp okuyun.çok faydalı değil bence.kas ayak kanat tutulması genel tüm kuşlarda ise salmonella yavru ve bazı kuşlarda ise.d vitamin eksikliği oda balya vermekle çözüm bulur.yavrulara zayıf kuşlara tüy kabartan kuşlara nedeni bilmediğiniz etten yemelere ben panteramisin ağızdan 5-6 damla 5-10 gün veriyorum.on numara diyebilirim.kolay gelsin..

Bana veteriner koruyucu olarak verdi 25 kuşum var dedim haftada birgün günlük sularına yarım çay kaşığı dedi .hastalık ahlindede 3 gün süreyle.

BU İLAÇ 2000 Lİ YILLARIN BAŞINA KADAR SALMONELLA YI , KONTROL ALTINA ALMAK AMACI İLE PİYASAYA SÜRÜLMÜŞ OLUP 2013 YILINDA

SALMONELLAYA ETKİLİ DEĞİLDİR..''YANLIŞ KULLANIM NEDENİ İLE GÜVERCİNLER DAHA GÜÇLÜ ANTİBİYOTIKLERE İHTİYAÇ DUYMAKTALAR.

HİÇ BİR ANTİBİYOTİK ; HAFTADA BİR GÜN VİTAMİN İLACI GİBİ KULLANILAMAZ..
BİRKAÇ GÜN KULLANIP BIRAKILMAZ.

ANTIBIYOTIK NASIL KULLANILIR ,LÜTFEN ARAŞTIRIP ÖĞRENMEĞE ÇALIŞIN..

DOKTORA GİTTİĞİNİZ ZAMAN SİZ ANTİBİYOTİĞİNİZİ NASIL KULLANIYORSUNUZ..?

[email protected]' Alıntı:
BU İLAÇ 2000 Lİ YILLARIN BAŞINA KADAR SALMONELLA YI , KONTROL ALTINA ALMAK AMACI İLE PİYASAYA SÜRÜLMÜŞ OLUP 2013 YILINDA

SALMONELLAYA ETKİLİ DEĞİLDİR..''YANLIŞ KULLANIM NEDENİ İLE GÜVERCİNLER DAHA GÜÇLÜ ANTİBİYOTIKLERE İHTİYAÇ DUYMAKTALAR.

HİÇ BİR ANTİBİYOTİK ; HAFTADA BİR GÜN VİTAMİN İLACI GİBİ KULLANILAMAZ..
BİRKAÇ GÜN KULLANIP BIRAKILMAZ.

ANTIBIYOTIK NASIL KULLANILIR ,LÜTFEN ARAŞTIRIP ÖĞRENMEĞE ÇALIŞIN..

DOKTORA GİTTİĞİNİZ ZAMAN SİZ ANTİBİYOTİĞİNİZİ NASIL KULLANIYORSUNUZ..?
KUŞLARIMDA KOLERA VAR YAKLAŞIK 8 10 KUŞUMDA MEVCUT FARKLI KÜMESTE TUTUYORUM ONLARI
2,5 LİTRE SUYA;
BAYTRİL %10 2 CC
GEOSOL TOZ YARIM ÖLÇEK
VİTAFORM YARIM ÖLÇEK KULLANIYORUM
ANCAK BU İLACI KULLANMAK GEREKİR Mİ BUNLARIN YANINDA.

dönek güvercinimvar pusup gözerini 10sn aralıgıyla kapatıp açıyo.tüylerini kabartıyor .ve gün geçtikçe zayıflıyyor ne yapmalıyım

türker bey e katılıyorum malesef bilinsiz antibiyotik kullanımından dolayı hayvanlarımıza yazık oluyor bakteriler direnç kazanıyor bence önlem tedaviden daha kolay ve hesaplı kuşlarımız sağlıklı iken bakım kürü ve aşılama yaparsak sorunla karşılaşma oranımız düşecektir tabiki kümes hijyenide çok önemli

gelelim tedaviye satıcı arkadaşlar kırılmasın ancak türkiyede satılan ilaçların çoğunluğu sahte eğer orjinalini bulabilme yada getirtebilme şansın varsa
linkte bulunan ilacı kullanmanı tavsiye ederim
http://www.pigeonsproducts.com/fmt-allr ... by-dac-464

Konu başlığındaki ilaç sahte değildir bunu başta belirtelim.
http://www.pfizer.com.tr/sites/tr/urunl ... fo/310.pdf

Konuya mantıklı bakarsak, veteriner kontrolu ve tetkik tahlil olmadan, bir kuşa ilaç vermek zaten katilliktir.Türkiyede kaç tane kanatlı veterineri var bilinmez her veteriner kuşa bakmıyor, üniversite hastanelerinde kurulan birimlerede gitmek en garantisi.Kuş besleyen kişi , bakım ve diğer kurallara uyması gerekir.Bir cok kuşcu bu kurallara uymuyor zaten onun içinde 5 ve onliralık kuş için neden 200-300 lira harcasın gider kafasına göre evden artan ilaçlarla kendi egosunu tatmın eder.Bu işi profesonel yapanlar her türlü ,zaman, mekan, bakım, ve belirdi bir para ayıran kimselerdir.

GÖKAY (Nizam Usta'nın) da yazdığı gibi , n-teramycn ..hemen her veteriner vitrininde bulunan piyasa ilacıdır.
sahte değil .

10 tane dönek güvercinim var .1 tanesi pusup ve tüylerini kabartıyor ve10sn aralıgıyla gözlerini açıp kabartıyor .gittikçe zayılıyor önceden ucardı şşimdi ucmuyor ucurmyay zorladıgımdabaşka çatılara konuyor . ne yapmalıyım siz tüy atımında mı ve dogal vitamin var verilebilecek

KUSUM ZAYIF VE TÜY KABARTIYOR HALSİZ. ENRO CURE VE NEO TERAMYCİN ALDIM . HANGİSİNİ KULLANAYIM

Mrb. Kuşlarımda ishal vardı neo terramycin kullandım ogün ishali kesti yani sonuç olumlu ama daha sonra tekrar ederse ne yapmalıyım yeniden kullanmalımıyım yada tekrar etmemesi için belli aralıklarla kullanmalımıyım. Hiç antibiyotik kullanmadan bu sorun çözülebilirmi?

Devamli ayni ilaclari kullanmak kuslarda bagisiklik yapabilir fayda saglamaz ,isalinde bir cok sebebi var ,bildigim diger isal ilaclari coksidin. Casomolin, suphamezatin ,bu ilaclar isalin veya bagirsagin farkli hastaliklari icin kullanilir.netten arastirip hangi bagirsak hastaligina iyi geldigini ogrenebilirsiniz.

ishal i kesmeniz aciliyetli ise * NEOMİSİN SÜLFAT ETKENLİ * İLACIN ÖNCELİKLE 2 GÜN VERİLMESİNİ ÖNERİRİM.
NEOPRİM FORTE GİBİ , NEO-TERRAMYCNE GİBİ.....

yda saglamaz ,isalinde bir cok sebebi var ,bildigim diger isal ilaclari coksidin. Casomolin, suphamezatin ,bu ilaclar isalin veya bagirsagilari icin kullanilir.netten arastirip hangi bagirsak hastaligina iyi geldigini ogrenebilirsiniz.[/quote]

Haklısınız.Cesamolin kullandım ama bi faydasını görmedim suphamezatinide abim kanaryaya kullanıyo ona sorarım. Kullandığım çeşme suyundan olabilir diye düşünüyorum ist dayım sularımız klorlu ve pis. Artık kaynatılmış ve dinlenmiş su kullanıcam.Tşkkürler.

gökay' Alıntı:
Devamli ayni ilaclari kullanmak kuslarda bagisiklik yapabilir fayda saglamaz ,isalinde bir cok sebebi var ,bildigim diger isal ilaclari coksidin. Casomolin, suphamezatin ,bu ilaclar isalin veya bagirsagin farkli hastaliklari icin kullanilir.netten arastirip hangi bagirsak hastaligina iyi geldigini ogrenebilirsiniz.
Haklısınız.Cesamolin kullandım ama bi faydasını görmedim suphamezatinide abim kanaryaya kullanıyo ona sorarım. Kullandığım çeşme suyundan olabilir diye düşünüyorum ist dayım sularımız klorlu ve pis. Artık kaynatılmış ve dinlenmiş su kullanıcam.Tşkkürler

ishal i kesmeniz aciliyetli ise * NEOMİSİN SÜLFAT ETKENLİ * İLACIN ÖNCELİKLE 2 GÜN VERİLMESİNİ ÖNERİRİM.
NEOPRİM FORTE GİBİ , NEO-TERRAMYCNE GİBİ.....

Ben bir gün kullandım sonraki gün multivitamin verdim. Neden 2 gün?
Tşkkürler.

İçme suyu da önemli ,isal için neden cok ,çoklu karışık veya bozuk ilaçlı yemlerde sebeb olabilir, buğday agırlıklı prinç mercimek karışımlı yemlerde fayda sağlıyabilir.

gökay' Alıntı:
İçme suyu da önemli ,isal için neden cok ,çoklu karışık veya bozuk ilaçlı yemlerde sebeb olabilir, buğday agırlıklı prinç mercimek karışımlı yemlerde fayda sağlıyabilir.
Haklısınız. Bende yıllardır farkında olmadan yaptığım yanlışları sorgulayarak,arastırarak,sizler gibi değerli kişilere sorarak öğrenebiliyorum bence marifet kuşlar hastalandığında ilaç aramak değil hastalıklara fırsat vermemek ve çok gerekli olmadıkça ilaç kullanmamak. Yardımlarınız için tşk ederim.

KONU BAŞLIĞI :* NEO-TERRAMYCN ( Neomisinsülfat ) antibiyotik ve VİTAMİN ..
bu konu üzerinde PAYLAŞIMLARI SÜRDÜRELİM ..lütfen
..................................................................
NEO -TERRAMYCN TOZ ÖZELİKLE NEOMİSİNSÜLFAT VE TETRASİKLİN İÇERİR .İSHALİ KESEREK ..GRİPAL ENFEKSİYONLARDA ETKİLİ OLDUĞU GİBİ ..GENEL AMAÇLI DA BİR ANTİBİYOTİKTİR.
** FAKAT MİNİMUM 10 GÜN KULLANILMASI GEREKLİDİR. ** doğrusu budur.!

KONU BAŞLIĞI :* NEO-TERRAMYCN ( Neomisinsülfat ) antibiyotik ve VİTAMİN ..
bu konu üzerinde PAYLAŞIMLARI SÜRDÜRELİM ..lütfen
..................................................................
NEO -TERRAMYCN TOZ ÖZELİKLE NEOMİSİNSÜLFAT VE TETRASİKLİN İÇERİR .İSHALİ KESEREK ..GRİPAL ENFEKSİYONLARDA ETKİLİ OLDUĞU GİBİ ..GENEL AMAÇLI DA BİR ANTİBİYOTİKTİR.
** FAKAT MİNİMUM 10 GÜN KULLANILMASI GEREKLİDİR. ** doğrusu budur.!

Tsk soylediklerinizi dikkate alıcam yanlız prospektus unde ( şiddete bagli olarak kanatlilarda 3-5 gun ) ibaresi var 10 gun kullanmak sikinti olmazmi?

Canım kardeşlerim alışkanlık deyin bağışıklık deyin ne derseniz deyin ben şahsım adına yazıyorum ve kullanmaya devam edeceğim ( NEO TERAMİSİN + GEOSOL + VİTAFORM ) bu karışımı tam 10 senedir kullanıyorum üçünü bir kavonozun içine boşaltıyorum her 3 litrelik suluğuma tepeleme değil ama silme çay kaşığı koyuyorum kuşlarımda hiç bir farklılaşma gözlemleyemedim ve zararını göremedim saygılarımla.

Geri