NESİL BEKÇİSİYİZ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emre__7171
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

emre__7171

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
emre çakıcı
Meslek
programcı
İlgi Alanı
Kediler
SELAM ARKADAŞLAR BİZLER BU NESLİN 60 SENEDİR BEKÇİLİĞİNİ YAPMAKTAYIZ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM SAYGILARLA KIRIKKALE BAKKAL HASAN www.kirikkalebakkalhasan.com

maşallah gercekten renkleri itibariyle isliler ve donuklar mükemmel görünüyolar eminimki oyunlarıda öyledir
60 senelik soy sa bunlar atalarının oyunlarının aynılarını yapıyosa alın size eski kuşlar diyebiliriz
herkes ah nerede o eski kuşlar diyo
e bunlarda 60 senelik soy bi sorum olçak şimdiki kuşların oyunlarından farkları ne
yanlış anlamayın kuşları küçümsemiyorum ançak eski kuşlarla yeni kuşların farkını öğrenmek sölüyorum
yaşımız genç öle cok eski kuşları bilmeyiz bizi bu konuda bilgilendiriseniz sevinirim

kuşlarınız gercekten değerli kuşlara benziyo
saygılarımla

tesekkur ederım cok sagolun bu kusların farkları su bu kuslar ekelestıkce daha ıyı oluyor yavruyu yumurtayı gorunce kuslar bambaska kus oluyor ve yavrululugunun ıkı katı oluyor. oyunları yanı konma oyun bırakma yok kendılerını muhafaza etmektedirler bıze bu kuslar babadan kalmadır.yanı soyle dıyeyım cıkan yavrunun neler yapacagını bılıyoruz cunku bız bunları senelerdır ucurmaktayız halada ucurmaktayız.zaten bu resımdekıler bı kısımı kuslarımızın.

Arkadaşım kuşların görünüm itibariyle güzeller. Maşallah diyelim öncelikle 60 yıldır da elinizde barındırıyorsanız mutlaka oyunlarıda güzeldir. Benimde size bir sorum olacak öncelikle kuşlar tek soydan mı türeyip günümüze kadar geldi veya soya yeni kanlar sokuldumu bunu öğrenmek istiyorum Ayrıca bu zaman zarfında oyunlarında iyiye veya kötüye gidiş varmı kuşlar babamdan geçme demişsiniz kuşların 60 yıllık geçmişinin siz kaç yılını hatırlıyorsunuz bilemiyorum ama uzunca bir yılını hatırlarsınız sanırım. Buda bir tecrübeyi ortaya koyar. Sorularıma cevap vererek bu tecrübenizi bizlerle paylaşırsanız sevinirim

teşekkür ederim bu kuşlar kırıkkaleli bakkal hasanındır ben onun kuşlarını beslemekteyım.bakkal hasanada basasından kalmadır.ben bu kuşların 1994 den beri biliyorum tabi geçmişini hasan abiden ve çevreden bildiğim babası fazla kuş uçurmazmış ve muhafaza olarak kalmasının etkeni çok olmuştur bu konuda.babasıda bakkalmış zaten bakkalda babadan kalma hasan abiye.bu kuşlar zaten üç kan dumanlılar,boz benekliler ve sarı bu üç nesil var ama bütün kuşlar bozlara işlenmektedir.kuşların oyunlarında kuşların oyunları uçtukça üstüne koymaktadırlar kuşlar yavru yumurta görünce dahada değişmektedirler yavruluğunun ıkı katını yapmaktalar.2010-2011 türkiye güvercin federasyonunda marmara bölgesi eke kupasında 3. olmuştur hatta kuşların performansları çok yüksektir izlerken insana büyük zevk vermektedir uçumları olsun fişek sitilleri taklaları ve hayattada dirsek açmazlar bu yönleri çok iyidir inişlerindede taklasız asla inmezler ve inişleri çok sıkıdır.

Kuşları havada görmeye gerek yok. Bu kuşlar uçarda oynarda. Maşallah, güle güle besleyin.

teşekkür ederiz havada görmenizi daha çok isterim çünkü kuşu izlerken anlattıklarımı göreceksiniz web sitemizde de mekanımız ve kuşlarımızın bazılarıda mevcuttur www.kirikkalebakkalhasan.com

Hepsi harika gözüküyor Maşallah , Soy takibi ve ıslahı basit ve günübirlik bir iş değildir , iyi kötü çoğu arkadaşımız bunu bilir .
Bana göre birkaç yılda, yada bir kaç ayda bir soy oluşmaz ,'' Bir soyum var '' diyebilmek için çok emek gerekir ,çokda zaman gerekir , hazırı - hazır bir soyu alıp muhafaza etmek belki biraz daha az zahmetli olabilir .
60 yıl gibi uzun bir sürede evveliyatı olan bir soyu muhafaza etmek asla basit olmamalı , samimi çaba ve emek ister sanırım ..
Çok İddialı bir yaklaşım ban göre , tabi bizler burada sizin beyanınızı doğru kabul etmek durumundayız . Çünki aksini iddia edebilemek için başkaca bir bilgimiz, başkaca bir fikrimiz olmalı sizin hakınızda, yada kuşlarınızda alakalı ..

Kırıklalede bulundum , ozamanlar çokdaha amatördüm , gerçi halende amatörüm, fazlabir yol alamadım , ancak izlenimlerime göre orası ( kırıkkale) iyi oyunkuşunun kaynağıdır ,.. Türkiyede Kırıklale kuşunun yeri başkadır diye düşünüyorum .
Yine orada oldukça fazla kuş meraklısı var ,her birkaç damın birinde kuş uçar . Bu koşullarda İllaki sizin beyanınızda ki gibi uzun sürelerdir belli bir soy tuttumuş insanlar da olacaktır ..

Dediğim gibi ben sizin beyanınıza itibar ediyorum zira aksini iddia edecek bir bilgiye kendi adıma sahip değilim .... Maşallah diyelim ; Allah ağız tadı ile bakmayı- korumayı muhafaza etmeyi nasip etsin .. selamlarŞEREF

tşk şeref bey inanınki bi nesil yakalamak oluşturmak insanın ömrünü alıyor etrafıma baktığımda adamlar 20-30 senedir hala kuş uçuramamışlar ömrü boyunca 1-2 kuş uçuran kişi nesil sahibi değildir önemli olan çıkan bütün yavruların birşeyler yapmasıdır kuş kolayca meydana gelen bişey değil bir kuşu zaten çözmek 1-2 seneyi almaktadır benim bildiğim nesil kuşta çok önemlidir gerisi hikaye

maşallah güle güle besleyin.

Maşşallah güzel kuşlar,tüyü kadar ömürleri olsun.

Kazasız,hastalıksız hayırlı beslemeler.

Selamlar sağlıcakla kalın.

maşalalh güzel kuşlar hasan abiyi 2,3 sene oldu tanışmamız bizim buralara kuş verdi verdiği kuşu her zaman ardında durdu verdiği kuşlarda hasan abi ne dediyse 3 aşşa 5 yukarı onu yaptı. hasan abi tanıdığım kadarıyla adam gibi adamdır sözünün ardındadır bende gittim aldım geçen sene bi çift duman perçem yavrusunu aldım damzızlık kümesinden verdi sağolsun anasını babas0nıı gösterdi kuşların damarı hakkında bilgi verdi aldıım yavruların 1 tanesi öldü 1 tanesi duruyo uçurmaya fırsatım olmadı geçen sene güzel bi dumanlı yavru çıktı kendi kuşlarımla kırdım nasip olursa uçuracağım kamanda zaten hasan abinin kuşu uçmakta bozmadan 3 senesinde gök bıyıklısı uçuyor emre kardeş ustana selam söyle görüşürüz aeo lun

tolga sagolasın Allah razı olsun ben hasan abinin kuşunu sürekli havatutarım bir gr bozulma yada gerileme görmedim hiç uçtukça ustune koyuyor gecen yıl kuşunun birini tam 8 ay havada tuttum bu zaman zarfında kuştan iki kerede yavru aldım kuş erkekti kuş ensedede uçtu yavrunun üstündede uçtu uçtukça üstün koydu 8 ay hava şartları iyi oldukça hergün uçtu kuş son iki kanata kaldı kestim kanatlarını kanatlarını değiştirdi tüyünü dizdi havaya verdim 3 ay havada kaldı bu sefer kuş önceki performansının iki katını yaptı ben ilk defa böyle bi nesil gördüm.kuşun yavruları mükemmel çıktı kendisi iyi olduğu giibi altından gelenlerde çok iyi kuşu istanbula sattım sonra ve hala aynı kuşlardan uçurmaktayım beslemekteyim ben çok kuş denedim uçurdum ama bu kuşlar gibisini görmedim.

zaten anlattıklarınız iyi kusda olması gerekenleri ne mutlu size güle güle besleyiniz

çok kez söyleriz buradan anlatırız ama anlasılır ama anlasılmayız

iyi kusun ensesi olmaz iyi kus ekelestikcede üzerine koyan kusdur koyamıyorsa da eksiltmeyendir iyi kus altından da yavrular verendir devamlılıgı olandır anlatımınıza göre güzel kuslar güle güle besleyiniz emre kardesim

saygılar

maşallah güle güle besleyin başarınzın devamını dilerim.

merhabalar;
arkadaşım, kuşlarda güzel, kümeslerde güzel, yer desen on numara.... Allah nazardan saklasın, her şeyin hayırlısını nasip etsin, atmacasız, hırsızsız, hayırlı günler dilerim....

http://www.orhanberberguvercin.com/

maşallah Emre güzel kuşlar Hasan abinin kuşlarını istanbulda rastgele girdiğim bir dernekte duydum senin kapında uan 2 yaşında bi kuştan bahsettiler güzelmiş . birgün ziyaretinize gelmek isterim sağlıcakla kalın
yıldırım beyazıttan sinan.

SİNAN TŞK EDERİM İNŞALLAH BEKLERİM UÇAN ŞUAN İKİ BİR YAŞINDA YAVRU KUŞLARIM MEVCUT ZATEN BİZİM KUŞLARIN ÖZELLİĞİ YAVRU VE YUMURTA GÖRÜNCE PERFORMANSLARINI ARTIRMALARI KUŞUN İYİSİ EKELİKTE BELLİ OLUR ZATEN

Geri