Hepsi harika gözüküyor Maşallah , Soy takibi ve ıslahı basit ve günübirlik bir iş değildir , iyi kötü çoğu arkadaşımız bunu bilir .
Bana göre birkaç yılda, yada bir kaç ayda bir soy oluşmaz ,'' Bir soyum var '' diyebilmek için çok emek gerekir ,çokda zaman gerekir , hazırı - hazır bir soyu alıp muhafaza etmek belki biraz daha az zahmetli olabilir .
60 yıl gibi uzun bir sürede evveliyatı olan bir soyu muhafaza etmek asla basit olmamalı , samimi çaba ve emek ister sanırım ..
Çok İddialı bir yaklaşım ban göre , tabi bizler burada sizin beyanınızı doğru kabul etmek durumundayız . Çünki aksini iddia edebilemek için başkaca bir bilgimiz, başkaca bir fikrimiz olmalı sizin hakınızda, yada kuşlarınızda alakalı ..
Kırıklalede bulundum , ozamanlar çokdaha amatördüm , gerçi halende amatörüm, fazlabir yol alamadım , ancak izlenimlerime göre orası ( kırıkkale) iyi oyunkuşunun kaynağıdır ,.. Türkiyede Kırıklale kuşunun yeri başkadır diye düşünüyorum .
Yine orada oldukça fazla kuş meraklısı var ,her birkaç damın birinde kuş uçar . Bu koşullarda İllaki sizin beyanınızda ki gibi uzun sürelerdir belli bir soy tuttumuş insanlar da olacaktır ..
Dediğim gibi ben sizin beyanınıza itibar ediyorum zira aksini iddia edecek bir bilgiye kendi adıma sahip değilim .... Maşallah diyelim ; Allah ağız tadı ile bakmayı- korumayı muhafaza etmeyi nasip etsin .. selamlarŞEREF