nihayet

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan loutremonty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Katılım
14 Ağu 2008
Mesajlar
149
Tepkime puanı
0
Yaş
40
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
eroleskici
Meslek
ressam
İlgi Alanı
yıllardır hayal ettiğimiz şeyi yaptık ve en önemli yüksek uçucuları biraraya getirdik .bir çatıda ayrı ayrı 4 det kümes yaptık.7 adet sırrp yüksek uçucu,4 adet ingiliz tippler,4 adet iran yüksek uçucusu,15 adet budapeşte yüksek uçucusunu biraraya getirmeyi başardık..çok yakında fotoğraflarda geliyor. :)
 
Çok Güzel Olmuşa Benziyor Resimleri Sabırsızlıkla Bekliyorumm.. :)
 
Eğer kuşlar tam safkansa gerçekten çok güzel bir işin altına imzanızı atmışsınız...



.............SİNAN ÖZTEKİN................
 
loutremonty' Alıntı:
yıllardır hayal ettiğimiz şeyi yaptık ve en önemli yüksek uçucuları biraraya getirdik .bir çatıda ayrı ayrı 4 det kümes yaptık.7 adet sırrp yüksek uçucu,4 adet ingiliz tippler,4 adet iran yüksek uçucusu,15 adet budapeşte yüksek uçucusunu biraraya getirmeyi başardık..çok yakında fotoğraflarda geliyor. :)



Erol arkadaşım selamlar...
İşin içersinde senin gibi bilinçli bir yetiştirici varsa inan dediğinden daha güzel kuşlar ve ortam resimleriyle gözümüze-gönlümüze hitap edersin. Hadi hayırlısı...
 
teşekkür ederim..havalar ve yoğun olmamdan dolayı fotoğrafları başlıktan sonra yollamaya karar verdim..yüksek uçucular yakın zamanda çok popüler kuşlar olacaklar , başladı bile zaten bu..ben hatırlıyorumda bir kaç sene önce yüksek uçucu ırklar bölümlerinde-olan sitelerdede -hep bir boşluk olurdu..belli bir iki kişinin ilgisini çekerdi..geçenlerde çevremde nadir olan kuşçu arkadaşlarımdan biri ile konuşuyorduk - bu konu orada açıldı.yaşça benden büyük ve bu konuda çok eski bir arkadaş..şöyle dedi bir zamanlar bursa çok popüler olmuştu ama çok uzun sürmedi bu daha sonra bangolar moda oldu sonrada görsel yönü güçlü olan şebaplar miskiler popüler oldu ve bunların çevresinde bir pazar yaratıldı.bir anda heryer bu kuşlarda dolmuş herkes bu kuşlara yönelmiş kendi çevresinde .ona göre bu son yöneliş öncekilere göre çok daha yıpratıcı olmuş..diğer ırklardan çoğu o ırkları direne direne besleyen insanların dışında kimsede kalmadı diye ekledi..benimde aklıma o an gelen şuydu:yani bütün bu kuşlar performans yönü olsa bile bir süre sonra kostümle çok yapışık bir duruma bürünüyor..ve tabiki bu ilgi daha kıyılmış parçalar şeklinde..yani makaracılar yada filo gibi daha büyük başlıklar değil bu başlıklar altında toplanan farklı kategorilerden bir ikisinden bahsediyor..oysa yavaş yavaş yüksek uçucular ilgi görmeye başlıyor derken aradaki fark bu.sadece biri ile değil tümüyle ilgilenilmeye başlandı.hepsinin ortak özelliği yüksek uçucu olmaları tabiki kimisi arada bunların farklı kollarına merak salsada ben ortak noktanın yüksek uçuşa verilen değer ve bundan alınan hazla ilgili olduğunun düşünüyorum.ben bu durum iyimi kötümü olduğuna daha karar veremedim çünki hali hazırda bu kuşlardan zaten kısıtlı bir sayıda yetiştirici besliyor.dolyısıyla seçicilik giriyor devreye..bu önemli çünki:bir yetiştirici burada olmayan bir ırka ilgi duymaya başlıyor. bu kuşu edinmek için belki ve bazen-yurtdışından getirmek zorunda kalıyor-oluşu kalite çıtasını yükseltiyor..hep söylerim bir kuş yayılmaya başladığında onunla beraber yayılan başka birşey daha oluyor..türev çoğaltımları..yani melezlenmiş yaşayan bir varlık olduğu için tabiki değerli ama kriterler açısından çok kötü bir durum çıkar ortaya.çok iyi hatırladığım bir örnek ,budapeşteler pazara yavaş yavaş (hala öyle-tip diye )girdiği ilk dönemlerde -o ilk gelen kuşların çoğu çok iyiydi.çokda pahalıydı.o ilk tanışma sürecinden sonra yavaş yavaş garip ucube kuşlar gelmeye başlamıştı.o andada şöyle saçma bir söylenti vardı ''kafası ne kadar kırmızıysa o kadar değerli!!''ve ben şöyle bir kuş gördüm makinem olmadığı içinde üzülmüştüm..bir çift,kafalar tamamen kırmızı ama abartılı bir tonda kocaman upuzun paçalar yani imkaansız olması gereken grotesk olan bu durum,bu kuşlar acaip bir ilgi gördü...kötü yanları sadece bunlar değil tabi...iyi yanlarıda var tabi ortak ilgi arkadaşlık doğurur.eksik bir kuşunuz olduğunda aylarca beklemiyeceksiniz...vs vs
 
Dostum hem çekincelerinde hem de yüksek uçucuların popülerliği konusunda ki düşüncelerinde haklısın. Ben bu duruma şöyle bir yaklaşım daha getireyim. Bir çok yetiştirici, performans kuşu da olsa renklerin cazibesine aldanıp, hakkında pek bilgi sahibi olmadığı kuşları "piyasada az bulunan kuş değerlidir" mantığıyla üretip çoğaltmaya başlıyor. Aslında bu mantık tamamen yanlış mı, tabii ki değil. Fakat piyasada az olan her kuşunda standartlarının araştırılıp ona göre beslenmesi lazım. Örneğin dediğin gibi kırmızı budapeşteler konusu...Bu da sonuç itibariyle senin anlattığın, diğer bir tabirle de "yan sanayi kuşların" piyasaya çıkmasını sağlıyor. Halâ siteleri gezerken görürsün, kırmızı renkte ama artık budapeştelikle alakası kalmayan kuşlarıyla övünenler var(uçurduklarını da sanmıyorum). Çoğuna da tip diyerek resimlerini paylaşıyorlar. Paylaştıkları kuşları kırık oldukları için ve bir budapeşte yu sever olarak, en azından budapeşte olduklarını savunmamışlar diye bilinçsizliğe iyi yanından da bakabiliyorum. :))))

Kimine göre bir hobi, kimine göre bir yaşam tarzı ...ya da ne olarak adlandırıyolarsa kuşlarla olan bağını, sonuçta kendi zevklerine göre yaşar herkes. Yan sanayi kuşlara engel olmak mümkün değil, bir çok sebepten ötürü. Bilinçli olan olacak olamayan kırık kuş besleyecek, kimi bilinçliler de kümeste temiz renk kuş besleyip bilinçliliğinin sınırını kendi belirleyecek, bizler sadece performans kuşlarını besleyenlerde "performans" kelimesinin anlamını sorgulamalarını ümidedebiliriz. Öğrenmenin yaşı ve sınırı yok, önemli olan istemek. Bu yüksek uçucuların popülerliğinin artmasının bence sebebi de; Kümeslerine tıkılmış, paris modasını takip eder gibi şık kostümlerde olan kuşlarına bakıp bakıp artık sıkılmış, performans adına kendini tatmin edemeyen kuşçuların, işin gerçek amacının ne olduğunu tekrar sorgular duruma geldiklerini gösteriyor.
Kuşçuluktan zengin olunmaz, kuşlar sadece kümeste beslenmez ve bunun vebaliyle de öbür dünyaya gidilmez!

Kuşçuluk adına güzel şeyler yapıyorsun Erol arkadaşım, senden öğreneceğim çok şey var. Bilgilendirmeler için tekrar teşekkürler.

Her kümeste bilinçli bir şekilde, saf kuşların performansları için beslenmesi-uçurulması dileklerimle...
 
teşekkür ederim uğur ..keşke benim kendi imkaanlarım olsada kendi evimin terasında bir kümesler zinciri tasarlayıp hayata geçirebilsem..belki ilerde bunuda gerçekleştirebileceğim bir yerim olur..daha fazla zaman ayırabilsem..ama şimdilik bu kadarı oluyor.
 
Geri
Üst