Numune ilaç

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan asim123
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

asim123

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
asım poyraz
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Eczanelere gönderilen numune bebe vitaminleri var. Acaba kuşların sularına az miktarda koysak faydası olur mu? Birisinden duydum burada paylaşmak istedim

asim123' Alıntı:
Eczanelere gönderilen numune bebe vitaminleri var. Acaba kuşların sularına az miktarda koysak faydası olur mu? Birisinden duydum burada paylaşmak istedim

Denemedim ama neden olmasın diye de aklımdan geçti. Ama ağır gelebilirmi? birşeyler ile karıştırılmalı mı? diye sorular oluştu.

Bebe vitaminleri var mesela haftada 2 kez katılabilir diye düşünüyorum sularına

Sonucu öğrenmek için denemek lazım bence ... yada vitamin şurup ise 1 litreye 1 çay kaşığı .. toz ise 5 litrelik suya 1 tatlı kaşığı şeklinde katılabilir diye düşünüyorum

Deneme konusunda hem fikir değilim denek hayvanı konusunda zaten büyük sıkıntıları olan bir insanım. Bir veteriner ile görüşülmesinde fayda olacağı kanısındayım.

Beşeri ilaçlar hayvanlara verilirken dozaja çok dikkat etmek lazım sonuçta bu ilaçlar ortalama 70 kiloluk insan bünyesine göre ayarlanıyor 500 gramlık kuşa bu ilaçları ayarlamak çok zor,vitamin verilebilir ama dediğim gibi dozaj önemli her şeyin fazlası zararlı çünkü.

kuşlarında her hangi bir hastalık yoksa kesinlikle denemeni tavsiye etmem..! insanlarda her sene grip olma olasılığı %75 dir, grip aşısı vurulanlarda bu durum %45 lere inerken 2-3 sene vurulup 4. sene vurulmadığında ve zamanını geçirdiğinizde grip olma olasılığı %95 e çıkmaktadır. Bu durumda doğa ile özdeş yaşayan yabani bir hayvanı beslerken vereceğimiz ilaçlar kalıtsal (genetiksel) olarak hormon değişikliklerine sebebiyet verebilir. ilk anaçta belli olmayan bu durum 1 veya 2 kuşak sonrasında meydana çıkıp, kümeste istenmeyen durumlara yol açabilir.. Özetle kuşlara ne kadar doğal davranırsan o kadar dinamik ve uzun ömürlü olurlar.. Bebek maması numunesi vermek yerine kumluklarının üzerine ince kıyılmış maydanoz sularının içine de mevsime göre sirke veya bal damlat daha çok performans görürsün..

Geri