odada takla atan mı iyi,atmayan mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cnytclr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

cnytclr

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
tyenuc relic
Meslek
çoban
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar merhaba;
daha öncede söylediğim gibi ben apartmanda en üst kat 5.katta kuş besliyorum.
gecen gün benim gök mavilerden birini kuşçuya götürdüm ve ne kadar dedim.
kuşçu bana ilk başta dediği bu kuş odada takla atıyormu oldu,hayır dedim ama kuşun 2-3 saat uçtuğunu dama gelip çektiğini,fişeğe çıktıgını söledim.benim eve yakın oldugu için isterseniz gelin seyredın dedim ama bana dediki 20 ytl veriyim.çok şaşırdım,sitelere bakıyorum 100 ytl den baslıyor güzel kuş fiyatları ama 20 ytl deyince bende satmadım,odada oynamıyo benim kuşlar ama uçtukları zaman görmeniz lazım ben anlamadım.yani şimdi odada takla atmayan kuş iyi kuş değilmidir?
ben kuşu alınca odada uçurmayacağım ki sonuçta yani.
kuş havada uçacak beni havada neler yaptığı ilgilendirir.
saygılarımla....

ZEVK MESELESİ TAKLACI BESLEMEK ÇEŞİTLERİ ÇOK

evet zevk meselesi ama kuş havada olmadıktan sonra tadı çıkmaz. bence.
bu benim düşüncem. taklacıyı uçuraçaksın ve izleyeceksin havada başka ne olur ki.

cnytclr' Alıntı:
arkadaşlar merhaba;
daha öncede söylediğim gibi ben apartmanda en üst kat 5.katta kuş besliyorum.
gecen gün benim gök mavilerden birini kuşçuya götürdüm ve ne kadar dedim.
kuşçu bana ilk başta dediği bu kuş odada takla atıyormu oldu,hayır dedim ama kuşun 2-3 saat uçtuğunu dama gelip çektiğini,fişeğe çıktıgını söledim.benim eve yakın oldugu için isterseniz gelin seyredın dedim ama bana dediki 20 ytl veriyim.çok şaşırdım,sitelere bakıyorum 100 ytl den baslıyor güzel kuş fiyatları ama 20 ytl deyince bende satmadım,odada oynamıyo benim kuşlar ama uçtukları zaman görmeniz lazım ben anlamadım.yani şimdi odada takla atmayan kuş iyi kuş değilmidir?
ben kuşu alınca odada uçurmayacağım ki sonuçta yani.
kuş havada uçacak beni havada neler yaptığı ilgilendirir.
saygılarımla....

satma kardeşim kuşlarını helede oynuyorlarsa 10 sene bunları bulamayacaksın.40 senedir kuşları uçmayanlar...

Selamlar...

Kuşu götürdüğün kişi bu işin ticaretini yapıyor neticede. Onun için, kuşa talip olan müşteriye odada takla attığını göstermesi, daha kolay ve pahalı satabilmesi açısından çok önemli. Verdiği fiyatın kuşun değeriyle ilgisi yok bu yüzden. Tabi ustalar için bu pek önemli değil ama çoğu müşterinin talebi bu yönde genelde. Ona da kızmamak lazım bence o da bu işten evini geçindiriyordur. Neticede basit ticaret kuralı ucuza alıp pahalıya satmak ve ürünün reklamını yapmak. Piyasa şartları böyle maalesef. Bu durumda kuşu gerçekten uçurmak için alacak birisine izleterek satmak, gerçek değerini bulması açısından daha uygun olur diye düşünüyorum.

Saygılar...

Performans58 e aynen katılıyorum. Onların verdiği fiyatla kuşun gerçek değeri arasında bir paralellik olamaz..

Senin elindeki kus bence iyi kus sen sakin satma.

selamlar, kardeşım pazardan kuş kavesınden kuş lınmaz ve satılmaz kuş gök yuzunde satılır ve alıcının gözlerıne bakarsın hayran kaldıysa fıatı yukset tutarsın eger alıcı sansar sa normal fıatını cekersın, kuşlarını syrettırıp satmanı tavsıye ederım.... :asla:

monarozza' Alıntı:
selamlar, kardeşım pazardan kuş kavesınden kuş lınmaz ve satılmaz kuş gök yuzunde satılır ve alıcının gözlerıne bakarsın hayran kaldıysa fıatı yukset tutarsın eger alıcı sansar sa normal fıatını cekersın, kuşlarını syrettırıp satmanı tavsıye ederım.... :asla:

Kusura bakmayın ama bende sizden mesajlarınızdaki Türkçe karakterleri atlamadan cevap yazmanızı rica edeceğim. (:

arkadaşım kuşun önemli olan odada atması değil kuştan anlayan birisi zaten taklasına değil ayak vermesine bakar

Kuşunu uçarken satamıyorsan,ongün kadar hiç uçurma (dediğin gibi oynuyorsa)zaten elde oynamaya başlar :tamam: ihale ve pazarları tercih et yada takas yoluna git.En iyi kuş bildiğin kuştur. :heyo:

Bence kuşun odada takla atması o kadarda önemli diil önemli olan kuşun havada oyununu güzelce yapması.Ayrıca kuş odada takla atıyosa zaten büyük ihtimalle dolamaya girmiştir...

Bu arada arkadaşlar taklacılarımdan biri dolamaya girmiş.Kuyruğunu ortasını çektim düzelmedi.Sonra bende tüm kuyryğa asıldım yine düzelmedi.NE yapsam düzelir:Fikirler ve önerilerinizi bekliyorum...

saygılar...

Kuyruk çekmede olmadıysa, eşe vur, yavruya kusmasını bekle,eğer yavruya kusarkende uçuramazsan damızlık yap.Yemini karışık veriyorsan sadeye dön perhizde sonuç verebilir.Uçurduğun kuşları çok yemleme :heyo:

Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim.Zaten eşli ama eşi yatıyo bazen belki 5-6 güne yumurtlar inşallah o zaman düzelir.Ayrıca yemi karışık veriyorum...

ben ıcerde takla atıpta dısarda foss cıkan cok kus gordum abı kustan anlamayan yada kusunu karalamak ısteyen adam ıcerde takla atıomu dıye sorar kus dısarda oynuosa en ıyı kus odur bana ınan sen bosver 20 lırayı 30 lırayı sen besle kusunu ıyıce oynat ızle

Kuşunuzu alıcının ayağına yani dükkana yada mezata götürüp satmak istediğinizde onlar sizin kuşunuzun gideri ''ne '' olur ? buna bakar, fiyatı öyle verir size.
buda sizin söylediğiniz rakama yakın olur oyun kuşu uçurulup satılır satacaksanız öyle satın.
mezatta pazarda dükkanda satılanca öldü kabuledin kuşunuzu eğer illa satacaksanız uçurun . Bu şekilde belki kuşunuz bedelini bulur.Selamlar.ŞEREF

futbolcufs9' Alıntı:
arkadaşım kuşun önemli olan odada atması değil kuştan anlayan birisi zaten taklasına değil ayak vermesine bakar

Sana katılıorum yaa o kuscu kustan anlamiordur veya seni kandirmak icin ucuza almak icin oyun yapmistir sana taklaci kus ayaklarinda bellidir .. ayaklari onun oyun yapıp yapmadıgını gösteriri saten .. ki arkadsta söylemis saten.. satmayı dusunuosan kusu ihaleye götur öle kuscularla ugrasma bence ..

Arkadaslar ben bu konuyu daha önce başka bi sitede açtım konu başlığıda''' iyi kuş içerde oynamaz '''' yüzlerce yorum yazıldı kimse doğrusunu bulamadı.Çünkü çoğunun uçurduğu kuşlar ne kadar iyi oynarsa oynasın içerde de oyun yapıyor.1000 kuştan bir tanesi içerde oynamaz. Ben şahsen içerde oynuyosa dışardaki oyunu nasıl olursa olsun kuşun puanı benim için düşer.Çünkü tabanı sağlam kuşlar asla içerde oyun yapmaz.Ben o sitede bunu anlatmak için çok çabaladım ama pek anlayan olmadı haklılar çünkü böylesini görmediler.SAĞLICAKLA KALIN.

Geri