ÖDEMİŞ YERLİSİ...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan filibe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

filibe

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
levent çetinkaya
Meslek
mühendis
İlgi Alanı
Köpekler
bir ve ya iki çift ödemiş yerlisine ihtiyacım var güzel oyunlu satmak isteyen arkadaşlar varsa almak istiyorum....

elimden çıkarmayı düşündüğüm 2 dişi 2 erkek var.renkleri sarı,kırmızı,siyah ve gri

performansları nasıl kuşlar hakkında bilgi alabilirmiyim.. resimleri var mı

belki on sene oluyo . komşumda görmüştüm karakanat bi ödemiş yerlisi en kral kelebeğe taş çıkarır performans açısından ama sıkıştırmaya gelmez hemen bi anteni çatıyı kendine mesken tutar bi tur bile attıramazsın. velhasıl eski mdemişleri bulman imkansız performans açıdan tabikii. ama izmir pazarında bulman çok kolaydır bu kuşu beslemeye değer.

paazardan aldığınız kuşa ne kadar güvenirsiz?

pazardaki kuşu güvenilmez.. en azından başlangıç için almaya denemeye değer demiştim yanlış anlaşıldım galiba kusura bakmayın

alihep' Alıntı:
pazardaki kuşu güvenilmez.. en azından başlangıç için almaya denemeye değer demiştim yanlış anlaşıldım galiba kusura bakmayın
şahsınızı kastederek değil, ben genel manada sordum pazardan aldığınız kuşa ne kadar güvenirsiniz diye. bu sorum her cins güvercin için geçerli.

posta yetiştiricisiyim. pazardan alınmış bi postayla yarışlarda başarı gösteremezsiniz. ama bir zamanlar saya beslerdim iyileri de kötüleri de denk gelirdi performans açısısından .. ben ödemiş de aldım zamanında pazardan ama tıraş çıktı.. benim komşum sadece ödemiş beslerdi o da pazardan alırdı on numara kuşlar da denk geliyodu. yani bi kuş sırf pazar kuşudur diye yerin dibine sokulmamalı. sonuçta onu oraya getiren de bi yetiştirci pazardan alınan kuşdan şikayet etmeden önce şu sorulmalı " ya ben bu kuşun hakkını verdim mi?" yok vermediysin en kral kuşçudan da alsan pazardan da alsan sonuç hüsran olur. anlatmaya çalıştığım bu. pazar kuşu alın demiyorum. denemeye değer beslemeye değer. Sağlamcı olup manisalardan saya almaya gidip çok düdüklenen arkadaşlarım da var on numara kuşlar getirip kuşun hakkını vermeyen satana haksız yere küfren de arkadaşlarım da. yani sözün özü hiçbişe ön yargılı yaklaşmamak lazım diyorum.. denemeye değer. Ödemiş kelebeği çok güzide bir ırk pazardan da olsa alınmaya beslenmeye değer..

haklısınız pazara hep döküntü kuş gelir diye bişey söz konusu olmaz.iyiler de çıkar mutlaka içinden bazen çok iyisi de denkgelir.

ben pazardan yada mezatt'a satılan kuşların ön yargıyla bakılmasına karşıyım,geçen hafta sonu bir çift ödemiş yerlisi aldım kırmızı ve sarı kanat cok yüksek bi rakamda degil merakım oldugu için alıp performansını görmek istedim lakin bu hafta sonu birtanesini uçurdum tonlarca para verip aldıgım kelebeklere taş çıkartıyo.satan olursa 2 adet dişi bende almak isterim aldıgım kuşların ikiside malesef erkek çıktı.

Bizim orda mezatlarda çıkıyodu ucuz ucuz almıyodum ama adı tire kelebeği diye geçiyo bizim orda. siz böyle konuşunca merak ettim bi çift alayım ben de deneyeyim.

ugur-gop' Alıntı:
Bizim orda mezatlarda çıkıyodu ucuz ucuz almıyodum ama adı tire kelebeği diye geçiyo bizim orda. siz böyle konuşunca merak ettim bi çift alayım ben de deneyeyim.
DaaRKnEss' Alıntı:
ben pazardan yada mezatt'a satılan kuşların ön yargıyla bakılmasına karşıyım,geçen hafta sonu bir çift ödemiş yerlisi aldım kırmızı ve sarı kanat cok yüksek bi rakamda degil merakım oldugu için alıp performansını görmek istedim lakin bu hafta sonu birtanesini uçurdum tonlarca para verip aldıgım kelebeklere taş çıkartıyo.satan olursa 2 adet dişi bende almak isterim aldıgım kuşların ikiside malesef erkek çıktı.
arkadaşlar pazarda var dediysem o kadar da yok bu kuş piyasada sonra Allah muhafaza piyasaya bu kadar yüklenmeyin kuş bulunmaz olur Mehmet Abi gibi yetiştiriciler fiyatları patlatır. Şaka bi yana bunları duymak çok güzel. Ödemiş kelebeği ırkı da yetiştiricisi de artıyo demek ki . hele bi postaları yoluna koyayım bi dönek kümesi yapıcam içine de muhakkak ödemiş atıp nostalji yapıcam :D

Geri