ödemişlerim orjinalmi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan melankolia5
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
yakup karaman
Meslek
reklam
İlgi Alanı
Kediler
slm arkadaslar kuslar hediye geldi kırıklık varmıdır acaba?

Ekli dosyalar

• 130825_0010.jpg
    130825_0010.jpg
    366.4 KB · Görüntüleme: 1,816
  • 130825_0011.webp
    130825_0011.webp
    140 KB · Görüntüleme: 1,857
  • 130825_0012.webp
    130825_0012.webp
    124.7 KB · Görüntüleme: 1,797
  • 130831_0025.webp
    130831_0025.webp
    131.4 KB · Görüntüleme: 1,882
  • 130829_0001.webp
    130829_0001.webp
    359.3 KB · Görüntüleme: 1,837
Kırık Değiller ama ne kadar iyiler dersen bilemem bu ırkla ilgili daha bilgili abilerimiz cevap vericeklerdir :slm:

saolasın yorumun için evet bende birkaç kişi takip ettim ehli olan bu kuşların onların yorumları benim için önemli merak ediyorum açıkcası

Maşallah Güle Güle Besleyin :slm:

EVET .DÖRDÜNÜN DE GÜZEL OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM ..MAŞALLAH.

yeşil kakalı kuş var içlerinde, strafordan yemesinler ölebilirler, sandıkların içine plastik yuva ve çamdikeni ya da süpürge otu iyi olacaktır.

yorumlar için tesekkur ederım turker abı strafor gıbı seyler yok etrafta guzel bı salma yapıcam sımdı ama hafta sonuna kadare baslayamıcam kesın bende ıdareten ole bı sıstem yaptım gazetelerıde gunluk degıstırıyorum temızlık bakımından sıkıntı yok pırıl pırıl hergun ama sız buyuklerımın soledıklerını dıkkate alıcam

Yakup bey öncelikle aramıza hoşgeldiniz Ödemiş Kelebekleriniz çok güzel maşallah kırmalık yok gibi duruyor burdan bakınca sadece dikkatimi çeken ayağında marka olan kuş yavru kızmasımı yoksa kart mı çünkü gözleri siyah genelde Ödemiş kelebeklerinin gözleri beyaz olur eğer o güvercin yavru ise ileride açabilir inşallah havada da sizleri mest eder altlarında güzel keyifli zaman geçirirsiniz Ödemiş kelebekleri oyun açısından çok keyif verir ve şu anda sayıları gittikçe azalmakta

DÖNEKCI35' Alıntı:
Yakup bey öncelikle aramıza hoşgeldiniz Ödemiş Kelebekleriniz çok güzel maşallah kırmalık yok gibi duruyor burdan bakınca sadece dikkatimi çeken ayağında marka olan kuş yavru kızmasımı yoksa kart mı çünkü gözleri siyah genelde Ödemiş kelebeklerinin gözleri beyaz olur eğer o güvercin yavru ise ileride açabilir inşallah havada da sizleri mest eder altlarında güzel keyifli zaman geçirirsiniz Ödemiş kelebekleri oyun açısından çok keyif verir ve şu anda sayıları gittikçe azalmakta
hoş bulduk kardesim marka olan kuş şu anda yeni uçuşlara başladı kızmadır kerdesleride arkadaşımdaydı bu soydan baya var arkadaşımda banada o hediye verdi iki cift bende azaldıgı için beslemek istedim anaç kuş aldım arkadaşımdan bir çift babasıda orda o yavrunun coğaltmayı düşünüyorum iyi dileklerin içinde ayrıca teşekkur ederim

öncelikle aramıza hoşgeldiniz.Ödemiş dolapçısının ayrıntısı çoktur bu sebeple fotoğraftan şu veya bu demek yanlış olabilir.ilk resimdeki en üstte duran kuşun gaga yapısını net göremediğim için ona bişey diyemem fakat diğerlerinde tip olarak bir sıkıntı yok sadece yavrunun gözleri biraz patlak ve gaga dibi olması gerekenden kalın gibi görünüyor.
güle güle besle

saolun hoş bulduk hocam ilk resimdeki kuş yavrunun babası diğer üçlü olan kuşlardakilerden birisi yavrununda gagasına pek dikkat etmemiştim resimden baktım ama resim cekerken bendende kaynaklanmış olabilir yarın ilk işim ona bakmak olucak yazılan özellikleri siteden takip etmiştim kuyruk telek sayılarını felan vs ama siz büyüklerimizin yorumları benim için önemli yorumunuz içinde ayrıca teşekkür ederim

ödemişlerin orjinal kardeş ben ödemişliyim fakat bu kuşlar çok oynak oluyor genlde dişler çok oynak oluyor yüksek uçarlar oyunları ise takla atıyo veya dönek gibi dönüyo o şekil yani fakat çok oyunlular ben ödemişte bu kuşun havada oynarken pazara adamın kafasına çakıldı :D bende aldım izmirde kendim aldım besledim dişi çok oynaktı bi kere oynamaktan cama çarptı bişi olmadı ama bi gün ikiside kaçtı gitti.bu kuşlarda yavru alıp yavru uçuracaksın kardeş kart kuşlar çok çabuk biyerlere çarpıyo yani tavsiyem yavru uçur.

yorum ıcın tesekkur ederım erkek ve dısıyı arkadasım zaten odemısten ızleyıp aldı ıkı takım yavrusunu aldı anne baba bırde yavruyı bana hedıye verdı bende yavruyu kaybettım bı takım daha yavrusunu aldım onlarıda kaybettım cok yuksek ucuyo bıde yavru heyecanlı oluyo ondan kaybettım heralde bende arkadasa verdım sımdı bı 20 tane felan oldular oyunlarını pek ızlemek nasıp olmadı acıkcası ama durus ucus performansı cok hosuma gıttı

Canım kardeşim ödemişlerine gelmeden önce gözüme başka şey takıldı limon sandıklarını sıfır yeni almışsın güle güle kullan önlerine 33-35 santimlik bir kapak ve üzerine bir tüneklik çakıver Türker Ağabeyin yazmış sanırım ishal işini de halletmişsindir birde Ödemişler ve Tireler birbirlerine çok benzerler Ödemişli bir kardeşim sana yazmış kendi kafana göre takılırsın tüyü kadar hayrını görürsun inşallah selamlarımla.

yorum için teşekkür ederim ahmet abi konuyu açarkende söylemiştim iki günlük bi yerdi bu kuşlar için şimdi sıkıntı yok zaten istediğim gibi yaptım ishal olayıda kuşların bana geldiği ilk gündü o zaten iyileşti kuşlarda aynı soydan 20 yi buldular zaten allaha şükür amacıma ulaştım birde tire diye bir ırk varmı gerçekten ben ödemişlere hernekadar yanlış telaffuz olsada tire dediklerini biliyorum yanlışımda olabilir teşekkürler saygılar..

Bizde Tire diye geçer bunlar
anlıbademli olurlar.kanatları renklidir.

Arkadaşlar Ödemiş dolpçıları takla atmaz ( keyif yapıp çırpınırken sadece erkeler bel kırar) dönek gibi dönmez (dolapçılara benzer oyunları vardır) literatürde Tire kuşu diye bir kuş yoktur. ödemiş=tire değildir :tamam:

abicim geçen bunun muhabbeti ahmet abiylede oldu anladığım kadarıyla yöreden yöreye tire deniliyo böle bişi olmadığını bende biliyorum öğrendim ama herkesin kafasına tire diye oturmuş diye düşünüyorum herkes bu şekilde telaffuz ediyo yorum içinde saolasın bilgi için saygılar

:heyo:
melankolia5' Alıntı:
abicim geçen bunun muhabbeti ahmet abiylede oldu anladığım kadarıyla yöreden yöreye tire deniliyo böle bişi olmadığını bende biliyorum öğrendim ama herkesin kafasına tire diye oturmuş diye düşünüyorum herkes bu şekilde telaffuz ediyo yorum içinde saolasın bilgi için saygılar
şimdi hocam bizde tire diye bilinyor derken buralardaki tanınan adını telafuz ettim.doğru yanlış bilemem ama bu kuşları SOMA da kime göstersen TİRE der.
nerden böyle bir algı oluştu bilmiyorum.bende oyunlarını merak ettim mezattan alan bir arkadaş bana bir çift verdi (alırken TİRE diye almış) nasip olmadı kuşlar ertesi gün öldü.

Geri