OKYANUSTA YAKALANN HOLLANDA POSTALARI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan postalı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

postalı

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
İSA TOKMAK
Meslek
ŞOFÖR
İlgi Alanı
benim bir abim var aynı zamanda köylüm adı ismail sarıyer pınar mahllesinde kuş mezat salonu var ama tamamen mardin tarzı kuşlar üzerine ismailabim bir arkadaşına iş buluyor uluslar arası yük taşıyan bir gemide bu arkadaş birgün okyanusta giderken gemiye yorgunluktan birçift kuş düşyor ayaklarındaki markaları görünce bu kuşların değerli bir kuş olduğunu düşünerek bunları bir karton kutuda 2 ay ekmekle besliyor ve ona iş bulan ismail abime hem minnet borcunu ödemek hemde teşekkür etmek için bu kuşları ismail abime veriyo ismail abimde posta kuşlala hiç alakası yok ve ne kadar değerli bir ırk olduğunu bilmiyo bu kuşlardan 4 yavru alıyo ikisini arkadaşına veriyo diğer iki yavruyuda izmitten derneğe gelen bir kuşcu mevzuyu duyunca iki yawruya karşılık kafesten sana seçmece kuş diyo uçur seyret al ve izmite gidiyolar seçmece 4 adet mardin alıyo ismail abide yaklaşık bir yıl kalan kuşların alıştığını düşünerek kuşların kesik kanatlarını çekiyor ve kuşlar kanatları geldikten sonra ilk salımda memleketlerine gidiyo şuan o izmitli arkadaşa ulaşamıyoruz diğer iki yawruda ölmüş. :(

Bence bu olay tam bir şans herkesin başına kolay kolay böyle bir olay gelmez.İzmitli arkadaşınızda gördüyse kuşların sağlam soyları olduklarını ulaşmamanız normaldir.

evet sana tamamen katılıyorum bir posta besleyicisi ve damızlık arayan bir kişi olarak bu postaları almam için bir selamım yeterliyken kıl payı kaçırmış olmanın üzüntüsünü yaşıyorum ve birdaha böle bişans yakalanmaz

Olay belki ilk bakışta düşündürebilir ,; Okyanusta güvercin ne gezer diye , fakat mümkün, bu bazı ülkederde posta yarışlarına okyanusta başlanıyor, kuşlar gemilerle Okyanusa götürülüyor ve belli yerlerden gemiden salı veriliyor..
Ana karaya ulaşmaları ve hatta Okyanustan Anakara ya ulaştıktan sonra süratle yuvalarına dönmeleri planlanıyor.
Çoğu kuş Okyanustan anakarayı bulup yuvasına dönüyor yarışı da tamamlıyor tabiki ilk gelenler bu işi başarmış kabul ediliyor ..
Yani posta kuşu yarışları ritüeli Türkiyedeki ile aynı , ayrıntılı bilmiyorum , belki ufak bazı farklılıkları da olabilir .. Özü aynı anlayacağınız ..
Bu arada Okyanustan salı verilen tüm kuşlar Karaya ulaşamıyorlar neyazıkki, bir bölümüde takrar karaya ulaşamayınca kaldırıldıkları , salı verildikleri gemiye iniyor , çok üzücü ama bir kısmııda okyanusa guruplar halinde yorgunluktan iniyor ve boğularak ölüyor ..
İşte bir başka karaya çıkmayı başarabayan kısım kuşta, yakında gemi bulurlarsa o gemilere mecburi iniş yapıyor .. Yani bu anlattığınız hikaye mümkün ..
Özellikle Japonlar Koreliler , ada ülkesi olmaları münasebeti ile kuşlarını mecburen okyanustan salıyorlar yarışa , çünki karadan uçurabilecekleri uygun uzaklıkta bir toprak büyüklükleri yok .. Hata İNgilkizler Fıransızlar , ve İtalyanlar da bunu yapıyorlar .. Neticede okyanustan salmak zorunda kalıyorlar .. Paylaşımınız oldukça güzel ve farklı bir tecrübe , .... selamlar.ŞEREF

aleykümselam. teşekkürler şeref bey açıklamlarınız için ama bu kuşlar bir çift vede eş olarak salınmış eğer gurup olsalar karaya ulaşmadan bölünmezlerdi tahminimce ve gemiye akşam karanlığında inmişler ayağındaki markalardan hollanda postası olduğu kesin ama nerden ne şekilde salınmış bilinmez.......

bende böyle bişey duymuştum işyerindeki bi abinin babası gemide yağcıymış aynen bu şekil baya bi kuş inmiş buda doldurmuş yakalamış hep getirmiş istanbula şuanda kuşların yavrularının gelmediği yer yok 220 tane kuşumuz ankarada mesafe açıklığından dolayı gömüldü sadece o adamın 4 yavrusu geldi

Geri