ölen yavrular

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haritaci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

haritaci

Üye
Siteyi ziyaret et
slm arkadaslar benim iki çift 3 cift güvercinim yavrularını cıkardı ama iki gün arayla öldüler sebebi benim yuvadan kaynaklana bilirmi yuvaları iki elma kasasını birleştirp önüne biriket koydum kuşların girip çıkacagı büyüklükte ama içi biraz karanlık diye ölmüş olabilirler mi yani karanlık diye anne yavrularını besleyemiyor ola bilirmi yardımlarınız için şimdiden teş..

yabani kuşlar vs. yuvalarını karanlık kutulara yapar ve yumurtlar,yavrularını sağlıklı bir şekilde büyütürler. eğer karanlıkta ölmüş olsalar yabani kuşların yavrularıda ölmeleri gerekirdi.

Güvercinler yumurtlamak için genellikle karanlık ortamları seçerler.Bundan dolayı olacağını sanmıyorum.Havalar bu aralar soğuktu belki ondan ölmüş olabilirler.

Kümesinizin ve yuvalıklarınızın fiziksel koşullarını geliştirmeye gayret edin ,..
Kuşlarınız için daha elverişli bir ortam oluşturun , nemi önleyin havalandırma imkanını sağlayın düzenli besleyin ..
Küçük yavru ölümleri ile ilgili zaman zaman çoğumuz sorunlar yaşarız .. Ben bu tazr sorunları iki yıldır kimi zaman aylarca yaşayan birisiyim ..
Ancak belli bir birikimim olmasına karşın ideğal koşullarda da kuş bakmama rağmen bu durum beni de oldukça zorladı ..
Hastalık taşıyıcısı abebeynler ve bazı sindirim sisteminde yerleşen mikroplar bu gibi sorunlara yol açtığı gibi .. Bunların da dışında çok daha fazla olasılık var ..
Siz öncelikle daha uygun kuş yetiştirme koşulları sağlama ya çaba harcarsanız ... İleriye dönük daha az sorunla karşılaşırsınız diye düşünüyorum .. selamlarŞEREF

Sebebi büyük ihtimal soğuklardır. Benim daha önce çok güzel yavru bakan kuşlarımın bile yavruları karda öldü. Havalar ısınınca bu problem ortadan kalkacak.Başka problem varsa o zaman ortaya çıkar.

Geri