ÖLÜMLERİN SEBEBİNE NE??YARDIM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan YAĞIZ_EFE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

YAĞIZ_EFE

Üye
Siteyi ziyaret et
herkese selamlar arkadaslar
kümesimde iki gündür ölümler oluyo bana göre kuşlar yüzde 90 sallabaş aşırı su içme ve ishal var
dün salmonix uyguladım bu günde geosol kullandım ama kuşlar yine aynı ve hastalık kümese tamamen yayıldı nerdeyse
ilaçlarmı etkisiz geldi yoksa yanliş ilaçmı kullanıyorum bu konuda gerçekten hiç bi bilgim yok acil yardım gerekli
yorumlarınızı beklıyorum

kuşların vebaya yakalanmış sağlam kuşlarını başka yere naklet.hastalananın kurtulma ihtimali çok düşük.aşılamamışsın heralde kuşları!

ilkönce kümesi bastan sona dezenfekte ediceksin.3gün 2ltsuya 2 cay kasıgı panteramisimuygula 1gün temizsu daha sonra b mix ampul al 1 ampul 2 lt suya 1 gün karısık vitamin de uygulasan farketmez
tekrar 3 gün no teramisim 3 gün sonra düzelicekler kümesini devamlı bugünlerde hijyen tutmaya calıs ası felan hikaye

GEOSOL ALMIŞSIN
14 GÜN KULLANMANI TAVSİYE EDERİM
.GEÇ KALINMIŞ BİR TEŞHİŞ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.
KUŞLARINA ÜZÜLDÜM.

Arkadaşım sağlam kalanları ayır vitamin takviyesini eksik etme geri kalanları kes.Başka kurtulamazssın.Kümesin içine teneke i,çinde sönmemiş kireç kou suya at tenekenin içinde sönsün.kümesin her yerini kapa ki kireç buharı öldürsün mikropları geçmiş olsun

KUŞLARIN SALMONELLA OLMUŞ ÇOK BULAŞICI VE ÖLDÜRÜCÜ BİR HASTALIKTIR SAĞLAM OLANLARI BAŞKA YERE AYIR. VE UNUTMA HE BAHAR GİRİŞİNDE AŞI YAPTIR..

GESOL İLACINI 14 gün kullan demişsiniz ama 14 güne kümeste hiç kuş kalmaz hepsi ölür kuşları ayırdım ama çok geç farkettim hastalığı nerdeyse hepsi hasta 2 günde 3 kuş öldü bu hastalığın tedavisi yok mu kuslar bir günde halsiz bi hal alıyo diğer günü ölüyo
başka tedavi yöntemi yok mu

arkadasım merhaba kusların yalancı veba hastalıgına yakalanmıs gecen sene benımde basıma geldı ve 9 tane kus öldu herneyse önce kümesi güzelce dezenfekte en saglıklısı benım gorusum blotık camsıl şişesine doldur kümesin heryerine sık daha sonra kuşlarına cocimix ve colimix diye bir ilaç var pazardan yada derneklerden bulabılırsın 2lt suya yapıp hergün sularını değiştirerek ver önce verdiğinde suluğu önlerinden al daha fazla içsinler ben bu sekılde tedavı ettım duzeldı ınsallah senınkılerde düzelir selamlar

selam benimde başıma yeni geldi 18 -20 civarında ölüm gerçekleşti kesinlikle belirti gösterenleri ayıracaksın ve imha edeceksin acıma yaptınmı en iyilerini kaybediyorsun ikincisi dezen diye bir ilaç var onunla temizlik yapacaksın ki benim yerim cok temizdi ,virüs iaçlarına gelince ben bir cevap alamadım denemedigim baytirille teramisin kaldi belki bunlar yarı yarıya cevap verebilirler tam bir çözümü yok veterinerlerde bunu söylüyorlar

TAVSİYELERİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM
BİRDE HASTALIKLI KÜMESİMİN 1BUÇUK METRE KADAR UZAĞINDA EŞ YUVASINDA İKİ TANE GÜSEL KUŞUM VAR DİĞER KUŞLARLA HİÇ BİR TEMASLARI YOK BUNLARA GEÇME RİSKİ VAR MI????
BİRDE YUKARIDA BAHAR GİRİŞİNDE İĞNE VURDURMALISIN DEMİŞTİNİZ BU İĞNENİN ADI,FİYATI VE NERDEN BULABİLECEĞİMİ SÖYLERMİSİNİZ????
SAĞLICAKLA KALIN...

kumesini hijyen tutucan ama ben sana kırec tavsıye etmem cunku kırec icinde barınabilen mıkroplar var ben sana kesın cözum purmuzle kumesı yakacaksın

Veba aşısı beyaz renkte olup 0,05 ölçülerinde ensülin iğnesiyle kuşların karnından veya baldırdan deri altına,(baldırdan uygulamayı tavsiye ederim ayağına bastıkça iğne daha çabuk dağılır) nisan ayı içerisinde tatbik edilir. Mayıs aylarında çiçek aşısı, haziran ayın dada canlı aşı yapılmasını şiddetle tavsiye ederim. Kuş beslemek eskisi gibi basiti indirgenmemeli ve zamanında aşı ve doğal minerallerle kuşların bağışıklık sistemlerine takviyeler yapılmalıdır.

YAĞIZ_EFE' Alıntı:
herkese selamlar arkadaslar
kümesimde iki gündür ölümler oluyo bana göre kuşlar yüzde 90 sallabaş aşırı su içme ve ishal var
dün salmonix uyguladım bu günde geosol kullandım ama kuşlar yine aynı ve hastalık kümese tamamen yayıldı nerdeyse
ilaçlarmı etkisiz geldi yoksa yanliş ilaçmı kullanıyorum bu konuda gerçekten hiç bi bilgim yok acil yardım gerekli
yorumlarınızı beklıyorum
Selamlar Usta benımde basıma geldı...kusları ayırın saglamları bıyere nakledın..hasta olanlarla saglam kusların sularına dıkkat edın...hasta kusu elınıze aldıgınızda ellerınızı yıkamadan saglam kuslara dokunmayın..Ayrıca sularına aspırın atın su emsın dozu dusuk olsun..ben ıkı tane kaybettım ıse yaradı

sevgili YAĞIZ_EFE ;
neler yaptın
ne oldu.
sonuç nedir.?
havada kaldı. gittin.

Geri