Omer YENER ın Basık Ontepelı Sarıkafa Mıskılerı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan omeryener26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 25
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Omer
Meslek
Harita müh.
İlgi Alanı
Kediler
Mıskılerım ; fızık olarak çook guzellerdır gagaları temızdır kınaları canlı ve parlaktır goguslerı cok genıstır enselı ve ırı kafalıdır ayakları cok duzgundur .

Ekli dosyalar

• 100_2812.webp
    100_2812.webp
    39.5 KB · Görüntüleme: 1,137
  • 100_2802.webp
    100_2802.webp
    33.8 KB · Görüntüleme: 1,117
  • 100_2884.webp
    100_2884.webp
    32.1 KB · Görüntüleme: 1,159
Maşallah Ömer bey;
Miskileriniz güzel, tepeleri düzgün, bol yavru almanız dileğiyle hoşca kalın.

Güzel hayvanlar maşallah özellikle ilk resimdeki kuşun ayak yapısı çok hoş.selamlar.ŞEREF

Gökay bey ve Şeref beye yorumlarından dolayı teşekkür ederim Ömer YENER

En alttaki kuşun tepesi çok hoşuma gittti bol yavrular.

...SAYGILARIMLA...

MAŞALLAH ömer bey kuşlarınız çok güzel bol yavrular alırsınız inşallah

Ömer Bey ilk ve üçüncü resimdeki kuşlarınız mükemmeller.
gerçekten sizi takdir ediyorum bunları yetiştirdiğiniz için.
Birşey soracağım.
ilk ve 3. resimdeki kuşlarınızın tamamen kara kanat olanlarından simsiyah desensiz geri tarafı aynı elinzide varmı yada gördünüzmü?

gerek renk gerekse görüntü olarak çok şekerler.gül perçem olmaları onları ayrı bir güzelliğe boğmuş zaten.bol yavrular alman dileği ile;

Sayın Ömer ÖZKURT bey ;
Benim elimde anlattığınız gibi simsayah kanatlı ve ağır kınalısı yok 3 seneden beride onları üretmeye çalışıyorum anlatılanlara göre çook duydum gidip gördüğüm yerlerde kanatlar güzel siyah kınada iyi ama fizikleri bitmiş kafalar çook küçük boyun ve ense yok göğüs dar el ayak yok öyle kuşlar gördüm henüz kendi gönlümün sultanınını ne gördüm nede üretebildim en son aşamam hemen hemen bunlar halada deneme aşamasındayım aşağıdaki dişi en son ulaştığım noktalardan saygılarımla Ömer YENER

Ekli dosyalar

• 100_2083.webp
    100_2083.webp
    29.6 KB · Görüntüleme: 1,155
Ömer Bey bu güzel çalışmanızdan ötürü sizi bir kez daha tebrik ediyorum.
Bahsettiğiniz kuşlar benimde gönlümün sultanı.
Bende çok yerde aradım anlattığım kuşlardan ama malesef hiçbir yerde istediğim vasıflarda bulamadım.
çalışmalarınızda başarılar diliyorum.
güzel sonuçlardan beni de haberdar ederseniz çok sevinirim.
Bu arada ulaştığınız son nokta da hiç hafife alınamayacak dercede başarılı.

Ömer Bey ; İlginizden dolayı çook teşekkür ederim inşallah bunların yavrularının resimlerini çeker yollarım size bu sene pek ilgilenemedim geçen seneki yavrulardanda sadece bunlar kaldı üzerine düşmedim şimdi biraz vaktim var bakalım tekrar üretip kıracaz çalışacaz birşeyler yapmaya Ömer YENER

Ekli dosyalar

• 100_1667.webp
    100_1667.webp
    41.9 KB · Görüntüleme: 1,218
Bu hafta sonu arkadaşlarımızla istanbula gittik bazı arkadaşlarımızın yarışmalara hazırladığı kuşlarıda görme imkanlarım oldu eksiğimizi ve fazlamızı gördüm bazı yerlerde sadece kanata bakıyorlar kuşun gagası gözü eli ayağı onlar için pek önemi yok bazı arkadaşlarımızda sadece kına ve kanata bakıyor eli ayağı ve fiziki yapıları küçük olsun bizim için bunlar iyi diyorlar ben 1989 dan beri miski besliyorum 2001 yılından bu yanada öntepe miski besliyorum benim bazı olmazsa olmazlarım var bunları arkadaşlarımla paylaşmak istedim kuşumuz ne olursa olsun beyaz olsun arap olsun kır olsun çakmaklı olsun veya portakal ve limon olsun isterse miski sabuni olsun kuşun düzü veya öntepelisi olsun öncelikle kırma olmasın safkan olsun çakmaklıysa gagası siyah tırnakları siyah olsun miskiyse gagası ve tırnakları beyaz olsun ayakları dolu olsun gözleri güzel olsun gagası temiz olsun iri olsun ( kelli felli tabiri cahitse herif gibi olsun ) bu benim olmazsa olmazlarım kuşları tek özeliği ile bakmayalım bütün olarak düşünelim yoksa devamlı geri gideriz ileri değil yerimizde sayacaksak iyisini aramanın ne önemi var Ömer YENER

:tamam: Maşallahı var kuşlarınız bol yavru almalar ....

maşallah miskiler çok güsel bir gün bende para biriktirip 1 çift miski alıcam
Miskileri çok seviyorum ama benim için çok pahalılar...

Murat KARAKAYA Sinan ÖZTEKİN e ilgilerinden dolayı teşekkür ederim inşallah sizlerde çook çook iyi kuşlar yetiştirirsiniz Ömer YENER

ömer bey tebrik ederim bende sarıkafa karakanat üretiyorum tek soy henüz kan girmedim portakal bahçesi olarak resimlerim var sitede şimdi birtakım basık hediye geldi kanat üstü kara lekesiz baba ve kızı yanlız kınaları zayıf tepeleride güzel ben bu erkeği yada dişiyi kendi karakanatlarıma girsem bendekiler düz tepesiz ama kanat üstüde kınasıda boy paça benimde ürete bildiğim en sonnokta bende sizin gibi gönlümün sultanını bulamadım ama umutluyum çalışmalar devam ediyor benim sorum bu hediye gelen basıklarla bendeki düzleri vursam sizce nasıl olur yani düzle basığı kırsak fikir almak isterim saygılarımla beykoz dan kaplama miski üreticisi özgür

Merhabalar Osman Ersoy Bey ;
Öncelikle düzlerle öntepeli Kuşları eş ederseniz tepeyi hatasız hala getirmeniz en azından 3 senenizi alır düz kaplamalarınızın gagalarıda kısa değilse yani musul gaga değilse bir kırın hemde uğraş olmuş olur ama çook emek ister bir yerlere ve belli bir seviyeye gelmesi çok zaman ister benim elimdeki kuşları hazır aldım .2001 de Tokat/Turhalda Rahmetli Hacı Ömer diye yaşlı bir amca vardı bu öntepe miskilerin bugün yarışmalarda boy gösteren tüm miskilerin 100 de 90 safkan Hacı Ömer kanıdır Rahmetli hacı ömer 20 senesini vermiş ben ve benim gibi çook arkadaşım gidip ordan hazır aldık tepeleri elleri ayakları gaga ve gözleri hemen hemen oturmuştu biz sadece onların kınalarını ve kanatlarını ilerlettik bazı arkadaşlar yüksek paralara tamah etti ve elindeki iyi kuşları verdi ve şuan sınıfta kaldılar kendi kuşlarını kıymetini bilmediler .Bu içimizde büyük bir sevgi iyisini herkez istiyor elimizdeki iyi kuşlara sahip çıkalım kıymetlerini bilelim.Osman bey aşağıdaki bir çalışmadır Ömer YENER / Eskişehir

Ekli dosyalar

• 100_2094.webp
    100_2094.webp
    23.3 KB · Görüntüleme: 1,311
teşekkürler ben yinede çalışmak isterim verdiğiniz bilgiler çok yararlı ve harika basıklarınız herkesi imrendirecek kadar güzel hayrını görün saygılarımla beykoz kaplama miski üreticisi özgür

Osman Bey ; emek vermedende olmuyor inşallah istediğiniz gibi yavrular alırsınız Ömer YENER

Ömer bey kardeşim ;
Kuşların ne alemde resimlerini çekmişsin ana dişinin resmi yoktu esas onun resmini çekeceksinki kasa gövde ayak nerden geldiği kuşlarının belli olsun araplarıda bayağı ürettin herhalde bir takım arap yavru verde bizde damızlık edelim Allaha emanet ol pazar günü görüşmek üzere

Tamam bilal abi pazara gidersen bende gezemeye gidicem orda görüşürüz bunlarda arapların resimleri

Ekli dosyalar

• 100_3007.webp
    100_3007.webp
    64.2 KB · Görüntüleme: 698
  • 100_3014.webp
    100_3014.webp
    102.4 KB · Görüntüleme: 708
  • 100_3022.webp
    100_3022.webp
    138.7 KB · Görüntüleme: 695
buda en son miski yavrularım .

Ekli dosyalar

• 100_3117.webp
    100_3117.webp
    76.1 KB · Görüntüleme: 718
  • 100_3120.webp
    100_3120.webp
    58.8 KB · Görüntüleme: 738
kuşlar gayet güzel elleri ayakları her şeyi inş tuyleri kadar ömürleri olur bol yawru almanız dilegiyle...gurkan sahın...

casus' Alıntı:
kuşlar gayet güzel elleri ayakları her şeyi inş tuyleri kadar ömürleri olur bol yawru almanız dilegiyle...gurkan sahın...

Gürkan kardeşim iyi dileklerin için çook sağolasın inşallah sende bol yavrulu ve hastalıksız bir sezon geçirirsiniz Ömer YENER

Ömer bey kuşlarınız çok güzel sanırım çiftler sağlıklı yavrular almanız dileğiyle!!!

Kuşçu Eşref' Alıntı:
Ömer bey kuşlarınız çok güzel sanırım çiftler sağlıklı yavrular almanız dileğiyle!!!

Eşref bey ilginizden dolayı çook teşekkür ederim inşallah tüm güvercin seven arkadaşlarım sağlıklı vede bol yavrular almalarını dilerim Allah kimsenin emeğini boşa çıkarmasın Ömer YENER

Geri