OMSKİ LERİN YAVRU VERİMİ VE YAVRU BAKIMI NASIL ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan brtysl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

brtysl

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Berat YEŞİL
Meslek
doktor
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar merhaba. Uzun süredir hem siteye uğrayamadım hem de güvercin beslemeye ara vermek zorunda kalmıştım.Ancak yakın zamanda tekrar dönüş yapmayı planlıyorum. Beslemeyi düşündüğüm ırklardan biri de yukarda belirttiğim gibi omski. Yalnız çok fazla bilgi sahibi değilim. Özellikle süs kuşu besleyen arkadaşlardan öğrenmek istediğim şey yavru verimi ve bakımı hakkında. Ayrıca elinde bulunan varsa site üzerinden iletişime geçebilir.

Ekli dosyalar

• omski_ismail.webp
    omski_ismail.webp
    48.7 KB · Görüntüleme: 2,456
s a masallah berat tekrar hos geldın aaramıza nasılsın nerelerdesın

Bu güzel kuşlardan bende yakın zamana kadar vardı. Yavrularına aşırı düşkünlerdi ve üremeleri gayet iyiydi. Baktıkları yavrular yeme düşmeden tekrar yumurtaya yatıyorlardı. Zarif ve çok güzel, herkesin ilgisini çeken kuşlardı. Salma dışında kısa mesafe uçurlardı. Kümes kalabalığından daha önce onları bana hediye eden, Bursa' da güvercin alım satımı yapan bir arkadaşa geri verdim. İsterseniz sorarım elinde hala var mı?

kuscu_marik' Alıntı:
s a masallah berat tekrar hos geldın aaramıza nasılsın nerelerdesın
hoşbulduk abi.site bir ara çökmüştü. o dönemde de kuş beslemeyi ev degisikliği nedeniyle bırakmak durumunda kalınca siteye de pek uğramaz oldum.insallah artık daha sık görüşürüz.

hener' Alıntı:
Bu güzel kuşlardan bende yakın zamana kadar vardı. Yavrularına aşırı düşkünlerdi ve üremeleri gayet iyiydi. Baktıkları yavrular yeme düşmeden tekrar yumurtaya yatıyorlardı. Zarif ve çok güzel, herkesin ilgisini çeken kuşlardı. Salma dışında kısa mesafe uçurlardı. Kümes kalabalığından daha önce onları bana hediye eden, Bursa' da güvercin alım satımı yapan bir arkadaşa geri verdim. İsterseniz sorarım elinde hala var mı?
ilginiz için teşekkür ederim. benim bildiklerim de aksine yavru veriminin iyi olmadığı ve yumurtaların boş çıkma oranının yüksek olduğu yönünde. besleyen cok kisi olmadigindan dolayi net bilgi edinemedim.
şimdi siz böyle bilgi verince sevindim açıkcası. sizin beslediğiniz kuşların omski degil de buna yakın bir tür olma ihtimali nedir? eğer fotoğraftakinin ayniysa sorarsanız çok sevinirim

Makinemde olan bir resim buldum. Arkadan çekilmiş ama bir de siz bakın bence aynı kuşlar.

Ekli dosyalar

• IMG_0619_resized.webp
    IMG_0619_resized.webp
    383.9 KB · Görüntüleme: 1,270
Hoşgeldin Berat,
Konuya katkı sağlayamasam da forumda seni tekrar görmek çok güzel.
Yine güzel günlerde güzel kuşlar besleyebilmen temennisiyle...
Khalid

Khalid' Alıntı:
Hoşgeldin Berat,
Konuya katkı sağlayamasam da forumda seni tekrar görmek çok güzel.
Yine güzel günlerde güzel kuşlar besleyebilmen temennisiyle...
Khalid
Teşekkür ederim, ben de tekrar burada olduğum için mutluyum.

Berat Bey,
O arkadaşla şimdi görüştüm. Maalesef elinde olmadığını ancak Bursa Kuş Pazarında bulunabileceğini belirtti. Kuşların durumuna göre çift fiyatının 100 - 200 TL arasında olduğunu söyledi. Almaya karar verir ve temin edemezseniz bana bir bildirin yardımcı olmaya çalışırım.
İyi günler dilerim.
Hüseyin Ener

hener' Alıntı:
Berat Bey,
O arkadaşla şimdi görüştüm. Maalesef elinde olmadığını ancak Bursa Kuş Pazarında bulunabileceğini belirtti. Kuşların durumuna göre çift fiyatının 100 - 200 TL arasında olduğunu söyledi. Almaya karar verir ve temin edemezseniz bana bir bildirin yardımcı olmaya çalışırım.
İyi günler dilerim.
Hüseyin Ener
Teşekkür ederim hüseyin abi.

Geri