ismail bey merhaba
yabani soyunu duydum lakin nesi var bu soyun pekte bilgi sahibi degilim.size cevap vermemin sebebi ise uzun bir aradan sonra tekrar adana kusuna baslayip,sizin yasadiginiz durumlarida birebir kendim yasadim.elinizdeki erkek yaban soyu,disi ise damizlik demissiniz.kus kimden gelirse gelsin sonucta kan uymadimi uymuyor.kaldiki yaban soyundan gelen kusun iyi olacagi garantisi kimsenin verebilecegi garanti degil.bence parlaga gelen kuslarinizi parlaga gelmeyen kuslarla yumurtada birkac ay ucurun,istediginiz yere kadar yollayabilirsiniz.(kendi deneyimimdir,yaptim oldu ama sizde olacagi garantisi yok)yaban soyunu kücümseme gibi bir yanlis anlasilmaya düsmek istemem.bakin burda iyi bir kan var.cok iyi bir kuscudan bu kanin boku bile kusu cirpindirir diye bir söz duymustum.gelgelelim o kana sahip olan kuslardanda bes para etmez kuslarin oldugunada sahit oldum.yani sonucta kendi kanini cülüge nasil devrettigi cok önemli.burda diside cok önemli tabiki.ucar kuslarinizin yavas olmasi yada yüksege gitmemesi önemli degil en azindan elinizde bundan baskasi yoksa gidip baska kus alipta kaziklanmak(özür ama maalesef öyle)yerine elinizdeki kuslarlada cülükleri söküp egitim verebilirsiniz.yeterki aldiginiz cülükler istediginiz performansi versin.yaptiginiz salma yi internette görmüstüm.bayagi bir vermissiniz kendinizi bu ise.bir o kadar da masraf cabasi.size bu ucarlari satanlarin bahaneside hazir.siz yeni basliyorsunuzdur,kusu siz bozmussunuzdur,sizin baska kus almaniz gerekiyordur falan filan...bence cülüklerinizi alin rahatlikla ki umarim cülükleriniz umdugunuz gibi cikar.yüksege giden kuslarla cülükler iyice sökülene kadar ucurun.birakin noktaya gitsinler,yorulup inseler bile farketmez.kizma vakitleri gelmesine yakin,cok yüksege gitmeyen ama parlaga yavas ta olsa itaat eden kuslarla parlak egitimi verin 2-3 hafta.es aldiktan sonra ilk tahritlik sonrasi ilk yumurtada kaldirin parlaga gelen kuslarla.10 gün hem yumurtada yatsin hemde parlaga gelen kuslarla ucsun.yumurtayi aldiktan sonra ilk 3 gün daha devam edin ve sonrasinda parlaga gelmeyen kuslarla tahritliginde öncülük verin.eger icinde varsa yapar o kus.bizede yeri gögü yirtan kus verilmedi.sifirdan baslamaktan baska careniz yok.umarim cülüklerinizde istediginiz gibi cikar.eger cülüklerin icinde varsa yapar yoksa cok zor.