ÖnemLi Bir Konu..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan albasansefa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 831
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sefa albasan
Meslek
serbest
İlgi Alanı
Kediler
Herkese Hayırlı Sabahlar arkadaslar, Kafama Takılan Ve sizlerinde Yardımını almak istedim. 2 adet Kümesim var, 1 inde 8 Kus var 2. kümeste Sadece Bir cift var 2. kümestekiler Enseye düsmüs kendilerine Yer secmisler Calı cöp toplamıslar disi yatıyo arada folluga, Ben bunları 1. kümesime almayı Düsünüyorum ve ordanda Bir cift alıp diger kumese koymayı yani yer degistirmeyi dusunuyorum, Yerini degistirsem Yeniden Yuva secıp Yumurtlarlarmı Yoksa Hic ellemeyip Oylece Kendi hallerinemi Bıraksam, sizlerin yardımını görüslerini almak istedim.

Galiba küçük kümesi eşleştirme vs... için kullanıyorsunuz.
Bence büyük kümese vakit geçirmeden aktarın çünkü yumurtladıktan sonra değiştirmeniz daha sıkıntılı olur.
Büyük kümesteki yuvalıklar yeterliyse yer değiştirdiğiniz takdirde bir yuvalık tutup yumurtlayacaktır.

Bence bir an önce değiştir. Bende kumes degiştirdim yakın zamanda yaz boyu yavru alamadığım kuş kumes değiştirdim birkaç gün içinde yumurtlamış ama var olan folluklara değil follukların içindeki çöpleri betonun uzerine toplamış dar bir yere ve yumurtlamış. Yumurtası olanda vardı kumesi değiştirdim yatmadılar yumurtaya bende yavru alamadığım bir takımım var folluga koydum yumurtaları yatıyorlardı bugun itibari ile yumurtalar cıkmış . 12/12/12 tarihde anlamlı o yavrularda var bir gelecek ölmez ise eger. Yumurtlamadan dediştirdin degiştirdin yoksa yumurtaya bakmaları zor. Değiştir onlar folluk olmasa bile yaratır yumurta kapıya dayanınca benimkilerde öyle oldu

ozgur06' Alıntı:
Bence bir an önce değiştir. Bende kumes degiştirdim yakın zamanda yaz boyu yavru alamadığım kuş kumes değiştirdim birkaç gün içinde yumurtlamış ama var olan folluklara değil follukların içindeki çöpleri betonun uzerine toplamış dar bir yere ve yumurtlamış. Yumurtası olanda vardı kumesi değiştirdim yatmadılar yumurtaya bende yavru alamadığım bir takımım var folluga koydum yumurtaları yatıyorlardı bugun itibari ile yumurtalar cıkmış . 12/12/12 tarihde anlamlı o yavrularda var bir gelecek ölmez ise eger. Yumurtlamadan dediştirdin degiştirdin yoksa yumurtaya bakmaları zor. Değiştir onlar folluk olmasa bile yaratır yumurta kapıya dayanınca benimkilerde öyle oldu

yorumun icin tesekkur ederim abicim, bende sıkıntı yapıyordum kendı kendıme acaba yeni yere alısırmı folluk secermı yenıden cop toplar yuva yaparmı diye, sanırım yorumun beni rahatlattı. bir an once degistireyim bari. tesekkurler abicim.

Evet. Özgür beyin ve kadir beyin dediği gibi yuvayı değiştirdiğinde hemen kendilerine yeni bir yer seçip ot , çalı , çırpı toplayarak yumurtalayacaklardır.Fakat yumurtlarlarsa yeni yuvaya aldığında %99 yatmazlar.

IRK KUŞLARDA YER DEĞİŞİMİ PSİKOLOJİLERİNİ ETKİLİYOR..

Geri