ÖNEMLİ. SU SIZINTISI İLE İLGİLİ ????

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan delicem46
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

delicem46

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Cem Pakaydın
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
DEĞERLİ ARKADAŞLAR , ABİLER.
BAHAR AYLARINDA BİR KÜMES YAPTIRDIM TERAS KATIMA ALLAHA ŞÜKÜR GÜZEM BİR ORTAM OLDU ANCAK UFAK BİR
SORUNUM VAR. KÜMESİMİN İSKELETİ TAHTADAN VE ÜZERİ OSB.

YAĞMUR YAĞDIĞI ZAMAN NORMAL OLARAK YERDEN SU SIZINTISI OLUYOR. DERDİM SUYUN İÇERİ SIZMASI DEĞİL ASLINDA TAHTANIN ŞİŞMEMESİDİR. BUNUN İÇİN 3 HAFTA ÖNCE KÜMES ÖNÜNE BETON ATTIM. ( KÜMESİN 4 YANINA TAHTA İLE AYNI BOYDA VE YAKLAŞIK 5CM GENİŞLİĞİNDE ) ANCAK DÜN KÜ İSTANBUL YAĞMURUNDAN SONRA BUGÜN AZ DA OLSA SIZINTI OLDUĞUNU FARKETTİM.

SİZE GÖRE NE YAPMALIYIM ? AMACIM TAHTALARIN ŞİŞMEMESİ. BURADA USTALIKTAN ANLAYAN BİRİSİ VAR İSE LÜTFEN YARDIMCI OLSUN.. TERAS KÜMESİNİN RESMİNİ EKLİYORUM..

2. RESİMDE Kİ BEYAZ OLAN YERLER ŞU ANDA BETONUN OLDUĞU ALANDIR

Ekli dosyalar

• 100620106985.webp
    100620106985.webp
    258.8 KB · Görüntüleme: 1,313
  • 10062010698.webp
    10062010698.webp
    647.7 KB · Görüntüleme: 1,300
arkadaşım geçmiş olsun eger kümes yerinden hareket ettirebiliyorsan 4 tane tugla al 4 tarafına koy ama osb diyorsun içeri girdiginde kırılabilir daha mantıklısı paletlerden bul koy altına 2 palet işini görür

Cem bey kümesiniz çok güzel inşallah sağlıklı kuşlar yetiştirirsiniz.Yağmur sorununa gelince bence yağmur yerin fayans olması sebebiyle terasta çok kaldığı için kümese zarar veriyor olabilir.Betonu kenarlardan değilde kümesi kaldırma imkanınız varsa komple kaldırıp altına 5-10 cm lik bi beton dökerseniz bir sorun kalacağını sanmıyorum.Saygılar...

arkadaşım benimde aynı sorun vardı izalasyon malzemesi sika diye çimontoya benzer ondan kullan biraz pahalı madde olmazsa pencilerin kullandığı çekomastik kullan hayatta su almaz saygılar...

kümesi kaldırma imkanım şu an için yok neden derseniz gerçekten ağır.. benim aklıma bir çözüm geldi ama bir paylaşayım eğer olur derseniz bu işin ustalarına da danısıp gerçekleştircem.
kiremit altı denilen malzemeden alıp kümes önüne yakıcam onunda üstüne beton atıcam ? yakınca teras mermeri ile birleşicek ve su alışı engellenecek diye dusunuyorum dogru olur mu?

su bu iki daire arasından birbirine sızıntı yapıyor oradanda yapma ihtimali büyüktür ama şimdiki gibi çok akmaz ama ben yine palet taraftarıyım kaldıracaksın palete sorun falan kalmıcak hem alttan hava akımınıda saglamış olacaksın

tamam da mehmet abi bu kümes or kalkar =) bu dediğini bahar aylarında düşünücem ama bundan daha kolay ve şu anda yapılabilecek acil bir çözüm lazım bana..

yerden biraz daha yükseltmen en mantıklısı fakat geçici ucuz bir çözüm aryorsan şimdilir bir slikon ile çatlak su sızıntısı olan yerleri doldurabilirsin ama unutma su geçirmese bile yere rüşen damlaların sıçramasıyla yine o ahşap kısın ıslanacaktır ve şişecektir. güzel kümes.

S.a
Cem Arkadasim senin villa ;) kalkmiyorsa fanyas ve kümesin birlestiyi yere bolca silikon sIk

çağır 3 -4 arkadaşını kaldırın altını paletle besleyin bu kümes olsa olsa 500 kilodur o kadarda yoktur yani senin dediğin kiremit altı fln yeniden senin karşına aynı sorunlarla çıkacaktır.

Yapıyosan tam yap başlamışken bitir derim kardeşim çağır arkadaşlarını bi ucunu kaldırıp paletin bi ucunu altına sürdünüzmü gerisi kolay zaten kolay gelsin şimdiden

kardeşim sen yerini söyle bana yakınsa ben kaldırmaya geliyim ayıp ettin valla ben kaldırırım bi ucunu sen paleti itersin alta sonra diger tarafa geçer aynı sistem yaparız işlem biter tertemzi olur

tamam bu dediğinizi yapıcam ama kümesi zedelemeyiz değil mi ? yani sıvada catlama falan olmasında

zedelemek istemiyorsan agırlıgını boyutunu sen biliyorsun lövye tarzı bişey bul öyle kaldır bi ucunu kaldır altına taş sür öyle öyle yükselt sonra paletleri sür palet sür dememdeki amaç taban ıslandıysa çürüyebilir sonra bastıgında aşşagı inme:D

Geri