önemli yardımcı olurmusunuz??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan arslanmashadow
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
arslan
Meslek
memur
İlgi Alanı
merhaba arkdaşlar. foruma yeni üye oldum yardım ederseniz sevinirim.Ben kuşçuluğa 4 yıl kadar ara vermiştim.Bir arkdaşım 3 hafta önce bana bir çift merçemli beyaz hediye etti ve tekerar başladım kuşçuluğa ama çoğu şeyi unutmuşum.

Sormak istediğim arkdaşlar kuşlarım yaklaşık 10 gün önce yuvaya ot çöp taşımaya başladılar 4 gün öncesine kadar yuva yarımdı azdı ot çöp. son 4 gündür bayağı bi doldurdularlar sayılır yani bağaı yuva oldu.Kuşları tam 5 gün önce çifleşirken kendim gördüm. 3 gündürde dişi yuvada yatıyo yada yuvada ayakta bekliyo.özellikle dün yuvaya yatmış beni yaklaştırmıyo elimi uzatıyorum kanat vuruyo bana. bende yumurtladı sandım bi baktım altı boş.bu günde pek yatmıyo ama yuvada yaakta bekliyo.Kuşlar yumurtlaası lazım değilmiydi bu güne denk.10 gündür yuva hazı en azından 5 gündür tam yuva hazır 3 4 gündürde yuvada yatıyo dişi.Önceden yem aatığımda önce dişi inerdi yeme şimdi son 4 gündr pek inmiyo yuvada bekliyo ayakta yaada yatıyo.

Yani kuşlarım ne zaman yumurtlar bunlar belirtileri dğeilmi.nedne yumutlamıyolar.
Ayrıca kuyrukda düşme belde kabarma yok gibi bazen kuyruk düşük bel kabarık duruyo ama bazende normal duruyo.lütfen cevap veriseniz sevinirm.yumurtlarlar mı,??? ne zmana yumutlucaklar. çiftleşeli 5 günü geçti hatat 7 gün oldu.???

A S ARAMIZA HOS GELDİN BU TÜR KONULARDA ÖGRENMEK İSTEDİGİN HER SEYE ARAMA YAPARAK ULASMANIZ MÜMKÜN OLMAYAN KONULARDADA HER ZAMAN YARDIMCI OLACAK BİLGİLENDİRECEK AGABEY VE ARKADASLARINIZ SİZİ BİLGİLENDİRECEKLERDİR
SAYGILAR

hoşbulduk sağolasın.yukarıda özetlediğim gibi durum biraz farklı forumda arattım ama herkes farklı diyo.3 4 gün sonra yumurtlamsı lazım diye yazmışlar.ama yuvayı yaptılar bitti yatıyoda dişi yuvada. hataa dün zor kaldırdım altı boş çıktı. bi cevaplarsanıuz sevinirim diğer paylaşımlara baktım ama benim olaydan farklı.

Acele etmeyin, kendi hallerine bırakın, çok merak ediyorsanız dişinin çatal arasını elinizle çok hafiften yoklayın, çatallar aralanmış ve ortası şiş vaziyette ise yumurta yakındır.

aklıma geldide elle dokunmayın zaralı olabilir dediler. dişi güvercinim dün yuvaya öyle bi yatmışki zor kaldırdım kanat vuruyodu bana. dedim yumurtladı herhalde. sonra kalkdrdım bi baktım boş. bu gün takip ettim yuvada yatmıyo ama ayakta bekliyo. kaç güne yumurtlarki canım sıkıldı açıkcası.

Re: önemli yardımcı olurmusunuz??resimlerinide koudym görsel

abiler arkdaşlar işte kuşlarım bu bulundukları yerlerde yuvaları. sağdaki ön peçmeli olan dişi kuçum. yumurta işi olur mu siz söyleyin. lütfen bekliyorum

Ekli dosyalar

• fotoğraf0504.webp
    fotoğraf0504.webp
    178.7 KB · Görüntüleme: 1,143
  • fotoğraf0505.webp
    fotoğraf0505.webp
    214.1 KB · Görüntüleme: 1,107
YAVRULUKDAN YENİ ÇIKMIS BİR KUS İSE YUMURTAYI BİRAZ GEÇ YUMURTLAR YADA EKE KUS İSE DİŞİ KISIR OLABİLİR BİRAZ DAHA BEKLE BAKALIM AMA PEK KUSLARI RAHATSIZ ETME HALLERİNE BIRAK İNSALLAH YUMURTLARLAR

bakalım abi resimlerde görmüşsündür yuva hazı dişi hep yuvada ayakta bu şelilde. ama yavru değil yetişkin diye biliyorum ben bana öyle söyledi veren abi.BENDE BİRAZ HATA VAR AMA KUŞLARI ÇOK RAHATSIZ EİDYORUM GÜNDE 7 8 DEFA YANLARINA GİDİYORUM SEYREDİYORUM.BAZEN DİŞİYİ YERİNDE KALDIRIYORUM. 7 gündür yuva böyle yumurta yok dişiye kızmaya başladımö vallahi yumurtalssa oda bende kurtulsam.

birde bu kuşların cinsi nasıl iyi kuş diyebilirmiyiz.

TAKLACI OYUN KUSLARI RESİMLERDEN BAKIP SÖYLE İYİ BÖYLE İYİ DENEMEZ UÇURUP GÖRMEK GEREK KUSLARI RAHATSIZ ETMEYİN BİR MÜDDET MERAK ETMEYİN YUMURTLARLAR

kuscu_marik' Alıntı:
TAKLACI OYUN KUSLARI RESİMLERDEN BAKIP SÖYLE İYİ BÖYLE İYİ DENEMEZ UÇURUP GÖRMEK GEREK KUSLARI RAHATSIZ ETMEYİN BİR MÜDDET MERAK ETMEYİN YUMURTLARLAR
tamamdır abi. söylediklerini yaparım.

Geri