Önemlii!!!!!!!!!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Reis_11
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

Reis_11

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Turgay
Meslek
Dövüş Sporları Antrenörü
İlgi Alanı
Kuşların suyuna 5 gün elma sirkesi-tuz-limon yapıyorum.2 gün pekmez-tahin koyuyorum sizce sorun olur mu ? Bu aralar 1 haftalık kürler şeklinde yapıyorum ne olur ne biter bilgilendirirmisiniz.

Pekmezi anladım ama tahin ne işe yarıyor ben daha önce tahin karıştıran duymadım bir faydası varsa bizimle paylaşabilirmisin.

Saygılar

Kuşlara o kadar asitli şeyi vermenin bir yararı olmaz bence.Elma sirkesini anladık da limon tuz ne alaka? İlla ki suyuna bir şey katacağım diye uğraşmayın,temiz olması da kafidir kanımca.

Bende bir faydasını bilmiyorum kardeşim ama okumuştum biyerede tahin ve pekmezin kullanıldığını oyüzden böyle yaptım ama bu konuda en iyi yorumu Sayın Türker abim yapacaktır.
Saygılarımla................Reis

makturk' Alıntı:
Kuşlara o kadar asitli şeyi vermenin bir yararı olmaz bence.Elma sirkesini anladık da limon tuz ne alaka? İlla ki suyuna bir şey katacağım diye uğraşmayın,temiz olması da kafidir kanımca.

Ben senelerdir bu şekilde kullanıyorum kış aylarında bil hassa abi temizde veriyorum ama ne bileyim o tuzu elma sirkesini atmadan içim rahat etmiyor oyüzden belkide aşılama yapmadığım için hastalıktan koruyorum yani hastalık görmem kümesimde anca dışarıdan bir kuştan gelirse saygılarımla..

makturk' Alıntı:
suyun ASİDİK OLMASI BAKTERİLERİ UZAK TUTMAKTA OLDUĞU BİLGİSİNDEYİM .
E-COLİ VE SALMONELLA ASİDİK ORTAMI SEVMİYOR .AYRICA TRİCO..(PAMUCUK ) DA ASİDİK ORTAMDA OLUŞMAZ !

EN UCUZ ÜRÜN * GÖZTAŞI *DIR..
3 LİTREYE PİRİNÇ TANESİ KONMASI YETERLİDİR.

VİRÜS İÇİN ; YAPABİLECEĞİMİZ İSE * A Ş I * YAPILMASIDIR.

Türker abi peki tahin ve pekmez hakkında yorumun nedir ?

[email protected]' Alıntı:
makturk' Alıntı:
E-COLİ VE SALMONELLA ASİDİK ORTAMI SEVMİYOR .AYRICA TRİCO..(PAMUCUK ) DA ASİDİK ORTAMDA OLUŞMAZ !

Kararında verilirse dediğin etkiyi yapabilir abi ama haftanın 5 günü sirkeli tuzlu su ileride sindirim problemlerine yol açabilir.Özellikle tuz hayvanın daha fazla su içmesine neden oluyor bu durumda ishal veya başka sindirim bozuklukları veya sodyum zehirlenmesi görülebilir.İlla ki verilecekse grit kabının içinde karıştırılarak 1-2 çay kaşığı 2 kg kuma karıştırılarak verilebilir.

Su dezenfeksiyonu sağlanmak isteniyorsa bence elma sirkesi yeterlidir ama miktarı iyi ayarlamak lazım ben kullanmıyorum şimdi yanlış yönlendirme yapmak istemem.

Aşı konusunda haklısın, hiçbir ilaç veya diğer ıvır zıvırlar virüsler karşısında aşının yaptığı korumayı sağlayamaz.

Devamlı sularına tuz koymak zarar verir, ayrıca 5 gün elma sirkesi de vermek gereksiz, arada normal su ve vitamin verilmeli. Pekmez de tahin ile verilmez, pekmez enerji verir kışın kuşu sıcak tutar. Su dezenfektasyonu sağlamak çok yanlış bir düşünce, çünkü hastalıklar kuşların pisliklerinden ve solunum yoluyla yayılırlar, kümes içi hijyenin sağlanmasına dikkat etmek gereklidir, birde suluk temiz olsun yeter.

YAZIM BUDUR.
SUYUN ASİDİK ORTAMI , GÖZTAŞI İLE SAĞLANIR..
SİRKE KUŞU ZAYIFLATIR.DİKKAT ETMEK GEREKİR.AYNI GÖREVİ BİR YERE KADAR GÖTÜRÜRLER..

TUZ MESELESİ ; MİNERAL KABINA ** ÇAY KAŞIĞI GİBİ MİKTAR ** İRİ TANELİ ZEYTİN TUZLARINI TERCİH ETMEKTEYİM.
ARKADAŞLAR BİR DE ÇOK ÖNEMLİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN BİR TUZ VARDIR O DA ***KAYA TUZU ***
MİNERAL OLARAK ZENGİN OLSA DA RİSKİ ŞUDUR ;METAL ATIKLARI İÇEREBİLİR. tercih etmemeliyiz.kanaatındayım kaya tuzunu ..sevgi ve saygılarımla.

arkadaşlar ben kaya tuzu veriyorum sadece onuda sıcak suda çözüp soğuttuktan sonra kümesin bir kenarında temiz nebati toprak üzerine döküyorum kuşlar bu topraktan ihtiyacı oldukça yiyorlar sularına sadece vitamın katıyorum çok şükür hiç bir sorunla karşılaşmadım

Geri