Onu buna vursam rengi ne olur????!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hoca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 16K

Hoca

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hayrettin BÜYÜK
Meslek
Öğretmen
İlgi Alanı
Kediler
Özellikle güvercin beslemeye yeni başlamış bazı arkadaşlar iki farklı rengi birbirine eş edince ortaya nasıl bir renk çıkacağını sıkça soruyorlar. Ancak bunu kuşların geçmişlerini (yani ana-babalarının ve daha önceki kuşaklarda yer alan kuşların renklerini), hangi renk tonlarının baskın(dominant) olduğunu bilmeden söylemek mümkün değildir. Kaldı ki bunları bilsek dahi o seferde hangi rengi vereceğinden asla emin olamayız. Bunun genetik biliminde çok detaylı açıklamaları vardır fakat bu açıklamalarda yine olasılıklar üzerine kuruludur. Saygılar..

saol abi ama gene bi soru 2 tane aynalım var daha yeni çift ettim bunnarın yawruları kendileri gibi olurmu ? henüz çok yeniyim bu işte yannış bişi sorduysam bağışla

yeni_cocuk' Alıntı:
saol abi ama gene bi soru 2 tane aynalım var daha yeni çift ettim bunnarın yawruları kendileri gibi olurmu ? henüz çok yeniyim bu işte yannış bişi sorduysam bağışla

Hayrettin BÜYÜK bey yazisinda zaten bu sorunun cevabini vermis, Elindeki kuslarin Soylarina baglidir bu, soylari AYNALI ise kendileride AYNALI olucaktir, ama soya baska bir renk karismis ise, o zaman nasil bir renk cikacagini kestirmek zor,.
Ayrica burada her turlu soru, sorun, ve goruslerinizi comertce bizlerle paylasabilirsiniz, burasi hepimizin herkezin ayni mesafede oldugu, hobimiz olan güvercin sevgisini anlattigimiz ve anladigimiz bir platformdur, katilimlariniz icin tesekkurler.

valla saol abi ama benden bıkmazsınız inşallah çünkü çok yeniyim çok soru soracam ayrıca bazende utanıyorum soramıyorum yaaa dalga felan geçerler die dalga geçilmez diil mi ?

yeni_cocuk' Alıntı:
valla saol abi ama benden bıkmazsınız inşallah çünkü çok yeniyim çok soru soracam ayrıca bazende utanıyorum soramıyorum yaaa dalga felan geçerler die dalga geçilmez diil mi ?
Utanmadan ilgili bölümlere sorularinizi aktarabilirsiniz, bikmak ne kelime siz güvercin sevdasindan bikabilirmisiniz ki bizler siz sayin dostlarimizdan bikalim?

valla annatamıycam abi şimdi nasıl bir mutluluk dogdu içime :D saol valla ögrencez bizde inşallah bu işi

çok doğru bilinmiyor kökeni nereye bağlı kuşların :(

şekeri baska ile siyah baskamın yavruları sarı baska ve koyu kahverengi baska çıktı

kesinlikle çok haklısınız.Benim bu çiftin yavruların teki aynı annesi gibi (siyah olan) diğeride tamamen arap çıktı.yani yavru hiç belli olmuyo...

saygılar...

Ekli dosyalar

• IMG0018A.webp
    IMG0018A.webp
    23.8 KB · Görüntüleme: 3,605
Hiç belli olmuyor Dumanlıyla Gökün yavrularının Boz ala çıktığına şahit oldum.

Beyazla Beyaz'ın Yawruları Arap Aradada Kirli Dumanlı Cıktı :) Kirli Dumanlı İle Gökün Yawruları Arap Cıktı Önemli Olan Soydur Arkadaşlar Arkadasımızında Dediği Gibi Bazı Kuslarda Mesela Arapla Beyazı Çiftleştirirsin Biri Arap Biri Beyaz Cıkar Yawrunun Bunu Ayırt Etmek Zor

Mesela Gökle Gökü Vurdun Bazen Gök Bazen Dumanlı Bazende Silik Arap Cıkabiliyor. Yani Gökle Gökten Gök Yawru Aldın Herseferınde Böyle Gök Yavru Cıkacak Diye Birşey Yok Biraz Acığı Cıkar Bıraz Koyusu Çıkar Ne Bileyım Baska Renk Cıkar Yani Soyundan Kaynaklanan Birşey Dedesinin Dedesinin Rengi Kimbilir Neydi Veya Annennesinin Annennesinin Rengi Neydi. Yani Yumurtadan Yawru Cıktıgı An o Sarı Renk Varya Acaba Ne Renk Olcak Diye Merak Ediyorsun Ya En Güzeli O İşte Heycanla Beklemek Hele Yawruyken Biraz Tuylendimi Tepelimi Güllü Tepelimi Belli Oluyor Ya Oda Muthiş Bir Olay :) :)

kesınlık le aynı olmuyor benım bı cıft postam var annede beyaz babada ama cocukları kanat ucları beyaz kafasının ustu beyaz dıger tarafları sıyah cıktı cok sasırdım hersey genetık yapıyla ılgılı :)

NEYİ NEYE VURURSAN VUR KUSLARIN NESLİNDE NE RENK VARSA HEPSİNİ VERİR

ESAS ARANMASI GEREKENLER KUSUN İÇİNDEKİLERDİR DAHA ÖNEMLİDİR

SAYGILAR

Iki beyazin yavrusu siyah olamaz!!! Oldugu durumlari asagida anlaticam ama gercek iki beyazdan siyah cikamaz, tabi ki acik kumeste yavru alip, disi baska bir erkekle ciftlememis ise...

3 turlu beyaz vardir:

Birincisi, hertarafi beyaz, gaga ve tirnaklar dahil ve gozler boncuk gibi sihaysa bunlar (cekinik beyazlardir). Bu kusun beyaz olmasi icin hem anadan hemde babadan ayni geni almis olmasi gerekmektedir. (Homozigot)

Ikincisi toplumda albino hastaligi olarak bilinen beyazlardir. Bunlarinda yine hertarafi beyazdir, hatta gaga ve tirnaklar pembemsi bir beyazdir. En onemli ozellikleride pembe gozlu olmalaridir. Cunku bu genden ikisine sahip olanlar (hem anadan hem babadan bu genleri almis - homozigot) melanin dedigimiz renk pigmentlerini uretemez. Boylelikle, gozlerde gorulen pembe renk aslinda vucunun ic dokusu ve kan damarlarindan olusur. Yavru bir albino kusun gozune karanlik bir odada isik tutun, tuttugunuz isik kafanin diger tarafindaki gozden cikar. Zaten bu kuslar yavruyken gorme problemi yasar cunku goze giren isigi beyin algiliyamaz cunku bunu algiliycak renk pigmentleri yoktur gozde. Albino her canlida gorulen ve hemen hemen ayni etkiyi yapan kalitimsal bir mutasyondur.

Ucuncusu, normalde sihay ve beyaz renklerle dogmus ama zamanla giderek beyazlasan kuslardir. Ilk dogduklarinda beyaz kadar renkli tuyleride vardir ama, genetik yapilari zamanla renk uretemez hale gelip ilerleyen yaslarda beyazlasan kuslardir. Bunlarda ilkinde oldugu gibi siyah gozlu olabilir. Ayrica gozleri turuncu veya beyaz gozlu de olabilir. Yumurtadan direk beyaz cikmalari cok nadir dir. Renkleri giderek beyazlasa bile gaga da ve tirnaklarda hala koyu renk yillarca kalabilir. Bnlarin ingilizcesi (grizzle) olarak bilinir turkcesini bilmiyorum. her renkte cikabilir yavru, siyah-beyaz, kahverengi-beyaz, kirmizi-beyaz vb. Bu kuslarin en onemli ozelligi, eger iki gen almissa hem anneden hemde babadan (homozigot), bu kus giderek beyazlasir. Sadece bir gen tasiyorsa (heterozigot), yine beyazla karisik renkli dogar ama zamanla beyazlasmak yerine kararir.

Eger ciftlestirdiginiz beyazlardan bi tanesi ucuncu durumdaki gibi beyaz sandiginiz bir kussa, haklisiniz, iki beyazdan ancak boyle siyah cikabilir.

http://mumtazticloft.com/PigeonGenetics.asp
saygilar,

Arif Mumtaz

Geri