Önümüz Kış (Güncel Konu)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 0_0Hakan0_0
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hakaneskici
Meslek
Esnaf-Çanta
İlgi Alanı
Kediler
Degerli kuşçu dostlarım abilerim kardeşlerim yaşıtlarım sizlere bi konu danışmak istedim
Diğer arkadaşlarımızada yardımcı olabilecegimize eminim önümüzdeki günlerde şuan sordugum
Sorunun çok fazla artıcagını düşünerek bu konuyu gündeme getiriyorum ve şimdiden hepinize
Saygılarımı Ve Sevgilerimi sunuyorum .

Sorum Şu
Malum Önümüz Kış Kışın kuşların pek fazla üşümedigini duymuştum sanırım vucut yapısında pek fazla sinir olmadıgından
dolayı. Fakat Donma riski çok fazla.

1- Kışın Kümesinizde ne gibi önlemler alıyosunuz ?
2- Kulandıgız Yem , Su , Ek Besinde Farklılıklar yapıyomusunuz ? Ne gibi farklılıklar yapıyosunuz ?
3- kumesinizin yalıtımı 4 mevsim şeklındemi ? (yoksa mevsim mevsim farklılıklar gosterirmi)
5-Kışın yavru alımmı azaldıgı duymuştum Bunun için aldıgınız onlemler varmı ?

Şimdiden Teşekkurler arnavutakan

0_0Hakan0_0' Alıntı:
Degerli kuşçu dostlarım abilerim kardeşlerim yaşıtlarım sizlere bi konu danışmak istedim
Diğer arkadaşlarımızada yardımcı olabilecegimize eminim önümüzdeki günlerde şuan sordugum
Sorunun çok fazla artıcagını düşünerek bu konuyu gündeme getiriyorum ve şimdiden hepinize

Sorum Şu
Malum Önümüz Kış Kışın kuşların pek fazla üşümedigini duymuştum sanırım vucut yapısında pek fazla sinir olmadıgından

2- Kulandıgız Yem , Su , Ek Besinde Farklılıklar yapıyomusunuz ? Ne gibi farklılıklar yapıyosunuz ?
3- kumesinizin yalıtımı 4 mevsim şeklındemi ? (yoksa mevsim mevsim farklılıklar gosterirmi)

Ben kümesimin çevresini boya naylonları ile kaplıyorum, hava alacak kısımları haricinde. İçeri bir adet 60 watt ampul koyuyorum, ısı için. Kışın kuşlar fazla uçurulmadığı için kilo olmasın diye 3 günde bir karışık yem ve diğer günlerde buğday ve arpa veririm. Sularına mutlaka kapalı kaldıkları için elma sirkesi ve sarmısak eklerim. Kümesi günde en az bir saat havalandırırım. Kışın genelde zaten ortam uygun değilse kuşlarda yumurta yapmazlar. Benim aklıma şu anlık birşey gelmiyor, takipteyim. Güzel konu açmışsın, teşekkür ederim.

alger' Alıntı:
0_0Hakan0_0' Alıntı:

Sorum Şu

Ben kümesimin çevresini boya naylonları ile kaplıyorum, hava alacak kısımları haricinde. İçeri bir adet 60 watt ampul koyuyorum, ısı için. Kışın kuşlar fazla uçurulmadığı için kilo olmasın diye 3 günde bir karışık yem ve diğer günlerde buğday ve arpa veririm. Sularına mutlaka kapalı kaldıkları için elma sirkesi ve sarmısak eklerim. Kümesi günde en az bir saat havalandırırım. Kışın genelde zaten ortam uygun değilse kuşlarda yumurta yapmazlar. Benim aklıma şu anlık birşey gelmiyor, takipteyim. Güzel konu açmışsın, teşekkür ederim.

Teşekkur ederim Bilgilerden dolayı Konu bencede faydalı inşallah bekledigime ulaşırım .

Hakanım güzel bir konuya değinmişsin, teşekkürler abim.
1-) Kışın herhangi bir önlem almıyorum. Kümesim beton ve büyük. Ona keza salmamda mevcut.
Genç kuşları beton kümeste, kart kuşlarımı ise salmada muhafaza ediyorum. Yaz kış aynı .
2-) Besinlerde muhakkak farklı yemleri tüm üreticiler kullanıyordur. Buna örnek olarak kışın daha çok tokluk sağlayan kendir veriyoruz. (İllere göre ismi değişik olabilir) Sularında A-vit vitamin ilacı yaz kış olur .
3-) Yok farklılık yok bende kardeşim. Zaten en üstte anlattım .
4-) Ben kışında yavru alıyorum. Ama tabi yaz gibi değil. Kışın sıkıntılı oluyor yavrunun büyümesi. Aldığım önlem yok. Kış diye eşlerinden ayıracak halimiz yok (: Nasip herşey. Yumurtadan çıkan büyüyor .

SNRAVCI' Alıntı:
Hakanım güzel bir konuya değinmişsin, teşekkürler abim.
1-) Kışın herhangi bir önlem almıyorum. Kümesim beton ve büyük. Ona keza salmamda mevcut.
Genç kuşları beton kümeste, kart kuşlarımı ise salmada muhafaza ediyorum. Yaz kış aynı .
2-) Besinlerde muhakkak farklı yemleri tüm üreticiler kullanıyordur. Buna örnek olarak kışın daha çok tokluk sağlayan kendir veriyoruz. (İllere göre ismi değişik olabilir) Sularında A-vit vitamin ilacı yaz kış olur .
3-) Yok farklılık yok bende kardeşim. Zaten en üstte anlattım .
4-) Ben kışında yavru alıyorum. Ama tabi yaz gibi değil. Kışın sıkıntılı oluyor yavrunun büyümesi. Aldığım önlem yok. Kış diye eşlerinden ayıracak halimiz yok (: Nasip herşey. Yumurtadan çıkan büyüyor .

bilgilerini bizimle paylaştıgından dolayı teşekkur ederim bide kümeslerinin resmi varssa paylaşırmısın abi çok merak ediyorum kümesini

Yok abim, ama kısa zamanda kameralı bir telefona kavuşacağım.
Nasipse o zamana inşallah .

Cok guzel bor konuya deginilmiss kisinn kendmize yaptgimiz. Gbi yaliyimli bir ortamida kuslsrimiza yaparsak ornegin havalar etken karardigi zamanlarda. Ampulle 2 3 saat uzatirsak gunu gayet yararli olucaktir yavru alimindada preblem olmaz die dusunuorum

JeanLoup' Alıntı:
Cok guzel bor konuya deginilmiss kisinn kendmize yaptgimiz. Gbi yaliyimli bir ortamida kuslsrimiza yaparsak ornegin havalar etken karardigi zamanlarda. Ampulle 2 3 saat uzatirsak gunu gayet yararli olucaktir yavru alimindada preblem olmaz die dusunuorum
teşekkurler

JeanLoup' Alıntı:

Erdem kardeşim Türkçe'mizi düzgün kullanalım. :tamam:

öncelikle kuş beslenilen il çok önemli .ben nevsehirde kışın - 30 dereceyi görüyorum.bütün mazotlu araclar donuyo benzinliler calısır ama kardan dısarı çıkamaz.ve inanın o soğukta bile yavru alıyorum .kümes beton kümesin içini beyaz mantolama köpüklerinle duvarları döşedim üstüne naylon çaktım.ve yavrular yumurtadan cıktıktan 4-5 gün sonra altlarına keçe koyuuyorum böylece yavru yünün üstünde büyüyo.bide yavruya iyi bakmayan kuşu kümeste tutmamak da fayda var...

Güncel (aktif konu )

arasıra sularına 1 kapak! sirke ilave et bu hergün olmaz tabi arada bir suyu katıksız ver yem olarak kışın kuşlarına bol bol kendir verebilirsin kuşlara neşe verir sıcak tutar kümesin tahta ise naylonla falan kaplayabilirsin cereyan yapmamasına dikkat etmelisin zaminde tahta olursa iyi olur beton çeker

Henüz kış mevsimine biraz daha zaman var .Bunun yanında havalarda artık kış mevsiminin yaklaştığını bizlere gayet güzel haber veriyor geceleri ısı 8 10 derecelere kadar şimdiden düşebiliyor . Kuşlarımız gnel itibari ile birçok yörede tüyde olmalı yani onlar kendilerini kışa şimdiden hazırlamaya başladı .. Çok ayrıntılı olarak yazmayacağım lakin bu günlerden başlayarak kümeslerle ilgili eksikliklerimizi yağmur yaş bastırmadan gidermeli tedbirler almaya çalışmalıyız .. Kuşlar için soğuktan ziyade nem ve cereyan daha etklidir nemsiz cereyansız ama soğuk bir kümeste kuşlar bir kşış dayana bilir ama ıalak tüylü nemli küflü rüzgarı aşırıalan ortamlarda çok fazla dayanamaya bilirler. En azından hastalna bilir kışa kırgın girebilirler . Bu yönü ile alt yapı ve fiziki olanakları yetersiz olan arkadaşlar şimdiden tedbirler almayı düşünmeliler ..

Güzel konu.

Abiler başka fikirleri olan.

VALLA BENİM KIŞ İÇİN HİÇBİR ÖNLEM ALMAMA GEREK YOK.. KÜMESİM TAHTADAN FAKAT ÇATIDA OLDUĞU İÇİN ÖZELLİKLE BACANIN YANINA YAPTIM .. YAZ KIŞ YAVRU ALABİLMEK İÇİN (: YAĞMUR SULARI GİRMESİN DİYEDE ŞU ÇATI İÇİN KULLANILAN SİYAH ŞEYLERDEN ÖN TARAFI HARİÇ HER TARAFI ONLARLA KAPLADIM ... EN AZINDAN BRANDA YADA NAYLONLARDAN KAT KAT DAHA İYİ (:

Çok güzel bilgiler var. Herkese teşekkürler.

Selamlar.

Kıs ıcın her hangı bır onlem almaya gerek yok dıye dusunuyorum.Kuslarımız ceyranda kalmasın ve anı buyuk ısı degısıklıgı olmasın bır de kumestekı rutubet ve nem e dıkkat ettıgımız taktırde yaz ve kısın pek farklı olacagını dusunmuyorum.Kusların en buyuk dusmanı ceyran ve anı ısı degısıklıklerıdır.Bır dıkkat etmemız gereken konuda bır kumeste asırı kus coklugudur.Cok kalabalık bır kumes hastalıkların davetcısıdır.

gayet iyi bir konu bilgi veren yetiştiricilere teşekkürler...

bende önlem olarak kiremitlerin altını straforla kaplıyorum ve kenarları boya noylonuyla zımbalıyorumm kümesimin büyük olmasından dolayı 2 adet lamba yakıyorum içerisindee daha ne olsunkii yani dier dışardaki kuşlar napsın hayvanlar onlar kışı atlatıyosa biz bu önlemlerle yaz kış yavru alırız ki öyle oluyor zaten :D

Kümesim yalıtımlı sularına balık yağı ve seven seas vitamin şurubu bi kaşık ekliyorum en iyi yavru kışın alınır fazla yavru üremez ama kış yavruları çetin yani daha dayanıklıdırlar yaz yavrularına göre...

saolun verdiginiz bilgilerden dolayı (konu) aktif

Güzel Bir Konu Bilgi Veren Yetiştiricilere Teşekkürler...
Önümüz Kış Şimdiden Bilgilenmemiz iyi oldu :D

Bende kümesin kenarlarını naylonla yada şu mavi çadırlar var onunla kaplamayı düşünüyorum soğuğa etkisi olmasa bile çok yağmur yağınca duvarların içeri su giriyor bunun için yapacam bunu. Sularına katılan sirke, pekmez, sarımsak tozu ve arpa kuşları sıcak tutuyomuş diye biliyorum bunları da yapacam. Benim amacım kışın yavru almak,zaten çoğu zaman içerde olurlar sürekli yavru ile ilgilenirler. Bide kışın yavrusu daha sağlam olur. Yaza kadar uçacak seviyeye gelirler zaten.

güzel bir konu.
benim kümes terasda,altı ahşap, içten strafor ile kapladım, dıştanda 1mm lik naylon ile kapladım.

kümeste hava dolaşımına dikkat etmeye ve aynı zamanda cereyan olmamasına çalışıyorum.
ayrıca ısı ve ışık alması için kümesimde (kümesim ufak 10 kuşluk) üste ve yandan cam koydum.

ampul fikri güzel ilaveten uygulamayı düşünüyorum.
yem konusunu da dikkate alacağım.

Geri