OrjınaL MaRdinler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Korsalı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 30
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K

Korsalı

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hakan TURGUT
Meslek
Elektronik/Bilgisayar
İlgi Alanı
Balıklar
.

Ekli dosyalar

• 12072009051.webp
    12072009051.webp
    98.5 KB · Görüntüleme: 3,121
  • 12072009053.jpg
    12072009053.jpg
    3.5 MB · Görüntüleme: 2,914
  • 12072009054.jpg
    12072009054.jpg
    3.5 MB · Görüntüleme: 2,905
.

Ekli dosyalar

• 12072009056.webp
    12072009056.webp
    141.6 KB · Görüntüleme: 3,121
  • 12072009058.webp
    12072009058.webp
    87.8 KB · Görüntüleme: 3,134
  • 12072009060.webp
    12072009060.webp
    98.1 KB · Görüntüleme: 3,115
.

Ekli dosyalar

• DSCI0303.JPG
    DSCI0303.JPG
    4.9 MB · Görüntüleme: 2,823
  • DSCI0304.webp
    DSCI0304.webp
    215.5 KB · Görüntüleme: 2,926
  • DSCI0306.webp
    DSCI0306.webp
    230.9 KB · Görüntüleme: 2,999
.

Ekli dosyalar

• DSCI0314.webp
    DSCI0314.webp
    224.9 KB · Görüntüleme: 3,132
  • DSCI0315.webp
    DSCI0315.webp
    222.5 KB · Görüntüleme: 3,118
Maşallah güzel kuşlar.. Bozkirliyle çakmaklılar çok hoşuma gitti..

maşallah cok güzel kuslar 5. resimdeki cakmaklıya hayran kaldım iyi günlerde besle .

MAAŞALLAH :tamam: kuşlar bir içim su ,inşallah oyunlarıda senin için iyidir kaplama bozkirlilerine bayıldım,paçasızlara yavru içinmi uçum içinmi bakıyorsun herşey gönlünce olsun :slm:

göksal balcı' Alıntı:
MAAŞALLAH :tamam: kuşlar bir içim su ,inşallah oyunlarıda senin için iyidir kaplama bozkirlilerine bayıldım,paçasızlara yavru içinmi uçum içinmi bakıyorsun herşey gönlünce olsun :slm:

Teşekkur ederım saol :)
Oyunları hakkında şüphen olmasın ;) paçasızları bakıcı olarak beslıyorum

Merhabalar;
Bunlarda orjinal REAL MARDİNLER...
(lütfen aşağıdaki linki tıklayınız) teşekkürler.... :evet:
http://site.mynet.com/zekibaran1968/

yalovaguvercin' Alıntı:
Merhabalar;

Merhabalar,

Şampiyon denilen kuşlar resımden gordugum kadarıyla mardin oyun kuşunun görsel olarak özelliklerini taşıyor izlemediğim oyunları hakkında yorum yapamam, sitedeki diger kuşlar mirolar,çakmaklılar,mermeriler kostum kuşları oyun yapmıyormu yapıyor istenilen oyunu yapmaz ama en azından benım ıstedıgım oyunu genelde yerli kuşlarla kırıp oyun kuşu cıkartılıyor dıger bır husus her yorenın kendıne gore yarıs özellikleri ve maddelerı var bu kuslar hangı kategorıde yarıs bırıncılıgı almış ? taban taklası , fişek uzunlugu ,takla araları boşlukları,takla sayısı, kapanma mesafesi,kanat açmışmı ? bunlar baslıca ozellıklerden kısa mesafeden kapanıp 1 metre cekıp oldugu yerde takla atan yada fıseklerde dık yerıne yatay ucak gıbı cıkan kuş benım gozumde sıfır dır

Yanlış anlaşılma olmasın kuşları yada kuşlarınızı kötülemek gıbı bır derdım yok herkezın besledıgı kus kendıne guzel
1 tane kuş ucurmak da onemlı degıldır onun devamını getırmek onemlı aynı yumurta ıkızı bıle farklı oluyor bırı cok guzel oynar dıgerı hıc bısey yapmazz bunun gıbı idda eden şampiyon kuş çok :D
En guzelı BALIK TAVADA KUŞ HAVADA nekadar konussak boş :slm:

S.a
Hakan Bey, Kuşlarını Maaşallah çok Saglıklı görünüyorlar ii günlerde besleyin....
Yanlız benim Bİ sorum Olucak BUnların Hangisi ORj. MArdin :S

Koyu Miskiler 20 senelik bir kandır farklı bir kuşla kırılmamıştır
Mardin KIZILTEPE den getirilmiştir

Orjınal dersek ayrıntılı arastırılırsa her kuş kırılarak farklı kanla farklı renkler cıkarılmıstır
Suan durum eskı ye nazaran daha da kötü şebap kuşlarla kırıla kırıla kuslarda ne kafa tıpı
ne goz rengı ne de renk kaldı nede gaga mardın kusunuda bozdular hıcmı yok dersen beslemesını
degerını bılen bu zamana kadar tasıyan ıllakı vardır die dusunuyorum, artık mardındekı kuscular ıstanbula gelıp kuş alıyorlar arıyorlarsa demek kı herkezde ıyı kus bulmak zor ama herkezın besledıgı kus kendıne guzel bu anlatmyla resımlerle olmaz mardın kusunun ozellıgı ucmak ve oynamaksa ucurursun kus konusur sende ızlersın ;)

Orj. mardin bulmak imkansız gibi bişey ben bu güne kadar saf kan uçan mardin görmedim izledigim kuşların çogu kırıktı ve bulundugum Semtte 5000 kuş besleyen war ise oynayan kuş sayısı (randımanlı we bozmayan) 50yi geçmemiştir...

Kuş sahibine güzeldir fakat bunun bi standardı wardır İşi profesyonel olarak düşünmemiz gerekir bu kuşların özlerindeki hünerleri we meziyetleri bilip ona göre yetiştirmemiz gerekir die düşünüorum

Saygılar........

Merhabalar,

Korsalı' Alıntı:
yalovaguvercin' Alıntı:
Merhabalar;

Merhabalar,

Şampiyon denilen kuşlar resımden gordugum kadarıyla mardin oyun kuşunun görsel olarak özelliklerini taşıyor izlemediğim oyunları hakkında yorum yapamam, sitedeki diger kuşlar mirolar,çakmaklılar,mermeriler kostum kuşları oyun yapmıyormu yapıyor istenilen oyunu yapmaz ama en azından benım ıstedıgım oyunu genelde yerli kuşlarla kırıp oyun kuşu cıkartılıyor dıger bır husus her yorenın kendıne gore yarıs özellikleri ve maddelerı var bu kuslar hangı kategorıde yarıs bırıncılıgı almış ? taban taklası , fişek uzunlugu ,takla araları boşlukları,takla sayısı, kapanma mesafesi,kanat açmışmı ? bunlar baslıca ozellıklerden kısa mesafeden kapanıp 1 metre cekıp oldugu yerde takla atan yada fıseklerde dık yerıne yatay ucak gıbı cıkan kuş benım gozumde sıfır dır

Yanlış anlaşılma olmasın kuşları yada kuşlarınızı kötülemek gıbı bır derdım yok herkezın besledıgı kus kendıne guzel
1 tane kuş ucurmak da onemlı degıldır onun devamını getırmek onemlı aynı yumurta ıkızı bıle farklı oluyor bırı cok guzel oynar dıgerı hıc bısey yapmazz bunun gıbı idda eden şampiyon kuş çok :D
En guzelı BALIK TAVADA KUŞ HAVADA nekadar konussak boş :slm:

Ana sayfaya bakarsan kupaları görünüyor,şampiyon kuşlarım sayfasındada bu kuşların fotoları var (hangi kuş hangi sene şampiyon gibi). mardin uçuş yönergesine göre uçmuş kupa almış kuşlardır. sitedeki diğer kuşlar yer kuşları olarak anılıyor . ayrıca bir tane değil değişik kuşlarla bir kaç sene kupa alınmıştır, demekki devamıda gelen kuşlardır
Lütfen emeğe saygı....

Güvercin beslemek zahmetli bir iş ve zaman ister bu nedenle harzaman emeğe saygımız oldu
kimsenin kuşuna kötü olduğu halde kötü demedim cunku zevkler ve renkler tartısılmaz
dediğiniz sayfayıda yeterınce ınceledım 2007 den sonrasını goremedım ama basarılarının devamını dılerım
izlemediğim için bir yorum yapamıyorum siz izlediyseniz yada bu kuşlardan beslıyorsanız izlemek isterim
Saygılar....

Maşallah Hakan arkadaşım kuşların güzel güle güle besle nicte dikkatimi geçti İstanbulda olan kökeni Urfaya dayanan korsalılarla varmı alakası miroya benzeyen kuşlarla

erdekli_krallar' Alıntı:
Maşallah Hakan arkadaşım kuşların güzel güle güle besle nicte dikkatimi geçti İstanbulda olan kökeni Urfaya dayanan korsalılarla varmı alakası miroya benzeyen kuşlarla

Ben kendımı bıldım bılelı kuşlar bızde ve renklerı degısmedı asıl kuşları bu zamana kadar getıren babamdır kuşların ismi bu kuşları besleyen kısının soyadı oldugu ıcın kuşların ısmıde bu sekılde kalmıstır,kuşlarıda urfadan değil mardinden geldiğini biliyorum,Renkler tam olarak mıro degıl 7. resımde erkek mıskı var kanatlar ustlerı koyu ayaklar kısa kafalar gumus kaplama renklerı bu sekılde gecmıse bakılırsa mırolar dan gelme kuşlar 3.resımdekı yavruda zaten bunu dogruluyor.

İyi dilekleriniz için ayrıca teşekkür ederim
Saygılar

Korsalı' Alıntı:
erdekli_krallar' Alıntı:

Ben kendımı bıldım bılelı kuşlar bızde ve renklerı degısmedı asıl kuşları bu zamana kadar getıren babamdır kuşların ismi bu kuşları besleyen kısının soyadı oldugu ıcın kuşların ısmıde bu sekılde kalmıstır,kuşlarıda urfadan değil mardinden geldiğini biliyorum,Renkler tam olarak mıro degıl 7. resımde erkek mıskı var kanatlar ustlerı koyu ayaklar kısa kafalar gumus kaplama renklerı bu sekılde gecmıse bakılırsa mırolar dan gelme kuşlar 3.resımdekı yavruda zaten bunu dogruluyor.

İyi dilekleriniz için ayrıca teşekkür ederim
Saygılar
Selam hakan arkadaşım miroya benzer derken koyu miski oldukları için normal miskilerden ayrı bir renk oldukları için dedim dedim bende gültepeden bilirim o kuşları seri hırslı kuşlar ama kökenlerinin urfa oldugu anlatılmıştı ozaman ben öyle hatırlıyorum tabiki besleyen sizsiniz bilgileriniz daha dogrudur

Yanlış anlatılmış olabilir Kuşlar mardin kızıltepeden geldı
İstanbul Gültepe de yerimiz gültepede kimi tanıyorsunuz merak etdim şimdi :)

Korsalı' Alıntı:

Şeref abi var şuan erdekte evi var dernegede gelmiştim çok önceleri Erdek derseniz dernekte çok tanıyan vardır burdan çok abi misafiriniz olmuştur orda

erdekli_krallar' Alıntı:
Korsalı' Alıntı:

Şeref abi var şuan erdekte evi var dernegede gelmiştim çok önceleri Erdek derseniz dernekte çok tanıyan vardır burdan çok abi misafiriniz olmuştur orda

Tanıyorum Şeref abiyi :) babamın arkadası Laz Mehmet dersen tanır zaten gecenlerde burdaydı kendısı

KARDEŞ KUŞLAR GUZEL ÇAKMAKLI KUŞLAR MUSUL KIRMASIMI ACABA ALLAH BOL YAVRULAR NASİP ETSİN

maşşşallah kardeş.zamane kuşcuları bu kuşları kırmakla uğraşıyor.orjinalleri bulmak zor oluyor.emeğine sağlık..

arkadasım kuşlarının mahaşallahı var alllah güle güle beslemeyi nasip etsin sana inşallah

MAŞALLAH ÇAKMAKLILAR GÜZELMİŞ, BNDE YENİ BAŞLADIM ARKADAŞLAR.SAĞLIKLI,GÜZEL,ÖMÜRLÜ,YAVRULARI OLUR İNS. :slm:

Recep ALDEMİR' Alıntı:
KARDEŞ KUŞLAR GUZEL ÇAKMAKLI KUŞLAR MUSUL KIRMASIMI ACABA ALLAH BOL YAVRULAR NASİP ETSİN

Musul değildir Kara miski ile çakmaklı bir dişiden gelmedir

selamlar .oldukça iyi çalışmalar .tebrikler.daha iyi lere inşallah :tamam:

kuşlarınız çok güzel abiciğim .......
sevdim kuşlrını..........
benim de mardin taklacı hem de orjinal .......sadece 1çift......

Geri