orjinal şebap nasıl olur

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan zahirbaba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

zahirbaba

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
zahir önen
Meslek
şelale peyzaj
İlgi Alanı
Kediler
orjinal şebap
1..armut kafa olur erkekler dişiler misket kafa olur
2..kafalar gümüşkafa olur bal olan noktaya kadar koyu gurubun daha griye yakın olur
3..gözler çok hafif sarı kırmızı arası olur
4..açık gurubu sabuni miskiler gaga kemik beyazı gibi olur tam açık değil.Koyu gurubu mavi çakmaklı simsiyah olur gagaları
5..kuyruk tek aynalı yada aynasız kuyruk altı önemli beyaz olması lazım.kuyrukların ucu tokalı yani beyaz gri arası ince bir şerit olmalı
6..göğüs kesme sarı olmalı pul pul degil. koyularda kesme mor pul pul değil
7..açıklarda benek veya şerit renkleri koyu kahverengi siyah arası.koyularda koyu lacivert siyah arası
8..tırnak gaga ile aynı renk
9..kuyruk 12 telek olur
10..vucut, göğüs kalın kuyruğa doğru incelir kanat kuyruk ustunde sırtı beyaz
11..kanatlar baştan sona kadar tüy ucları beneklerin renginde sadece kanadın vucuda yakın yerdeki son 3 tüyün ucu beyaz olur
öntepe arka tepe çift tepe olmaz

Re: orjinal şebapnasıl olur

nasıl olmaz o internettekiler ne

onlar ne peki

:kitap: şebabı tarifinde 1 sıradaki kafa yapısı armut kafa olacak demisin 10 a yakın armut çeşidi ben biliyorum hangi armuta benzeyecek onuda bilirsem iyi olur :?

orhan02' Alıntı:
:kitap: şebabı tarifinde 1 sıradaki kafa yapısı armut kafa olacak demisin 10 a yakın armut çeşidi ben biliyorum hangi armuta benzeyecek onuda bilirsem iyi olur :?

süper baya güldüm cevabı bende bekliyorum.

benim bildiğim şebapta gözler mümkün olduğunca beyaz olmalı. kırmızıya çalan gülkurusu göz şebapta hatadır.

orhan02' Alıntı:
güvercinde armut kafa bir terimdir.armut kafa demek üstten basık alnı haif çıkık demektir.
erdem arkadsım da göz rengini sormuş gözler doğalı orjinali hafif sarı ve kızıl arasıdır.senin dediğin camgözdür camgöz bise satmaya çalıştıkları kuşların kırılması sonucu gözlerin aldığı renktir.camgözlük nereden geldi şebaplara dersen kuşların kuyruklarına beyaz sokmaya çalışırken kuşların gözleride bozuldu orjinali gitti
ayrıyetten paçalarını yazmamışım
kuşların paçaları yıldız paça olur bacaklar şalvarlıdır

Evet arkadaşım şebab olsun kuş olsun arap olsun kır olsun sabuni olsun miski olsun öntepe olsun düz olsun ne olursa olsun gözleri su gibi berrak olsun mümkünse gözlerinde kılcal damarların çizgisi dahi belli olmasın siyahı ufak beyazı bütük olsun renk mutlaka makbulü su gibi şeffaf olanı beyaz de nedersen de ama su gibi berrak olmalı bu şart

Çogu noktaya katılamıyoru. Kurenk olsun miski olsun gri oldugu zaman baştan kaybetti, Krem rekli olacak yani sütün kaymagı gibi, kınasi olacak. paçasi bilekten dolu kama olacak ama çok uzun degil .....vs..

81507243.jpg

biraz geç oldu ama kusura bakma bu kuş tarifine uyur galiba zahirbaba

bu oyun kuşu bunu sen ucur izle bundan şebab olmaz

değerli kardeşim özgürtas23 benim kuşu bu varsa sende at resminide görelim

ozgurtas23' Alıntı:
yazdiklarimiza dikkat edelim < LUTVEN >

124ro.jpg

değerli kardeş admin ferhat bey özgürtas23 genç gençleri hoş görmek lazım kendisinde daha kalite kuş vardır.atar resmini görürüz şebap nasıl oluyor öğrenmiş olurum

ozgurtas23 yazdı:

Özgür abi Orhan abi senden 20 yaş büyük lütfen saygılı olalım ve bu resimdeki şebaptır ama Türk milleti Şebabı başka ırklarla melezleştirip daha çok takla atmasını sağlamıştır bu resimdeki asla bir oyun kuşu değildir bu hakiki bir şebaptır.
Saygılar Emin Altun

yukardaki tarif bastan sona yanlis sebab guvercin birliginin tarifledigi ile de tam ters dusuyo ama altini ciziyorum banada yanlis

o kadar yazmış arkadaş ama en önemlisini yazmamış şebapta ayak olacak benim görüşüm tabiki bu.

huseyiin' Alıntı:
o kadar yazmış arkadaş ama en önemlisini yazmamış şebapta ayak olacak benim görüşüm tabiki bu.

sitemizle ilisigi kalmamıs kişilere ait bir baslık müsadenizle konu kilitli

Geri