Örnek Folluk Çeşidi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kaan Kaplan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Alperen Kaplan
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Örnek Folluk Çeşidi
Sizce Nasıl Olur Benim Tasarımım

Ekli dosyalar

• k.bmp.webp
    k.bmp.webp
    49.8 KB · Görüntüleme: 5,992
şeref' Alıntı:
Dar olur .. selamlarŞEREF
abi merak ettim de onun için soruyorum.ne kadar olmalı.ideal ölçüleri verebilir misin.bir çift kuşun kapalı da olsa akşamdan sabaha kadar kalabileceği bir yuvalık ne ölçülerde olmalı?yani akşam kapatıp sabah açma şeklinde olcak gece serbest kalmayacaklar

msn ye gel kardeşim.

Sadece yuvalık olarak bu ölçüleri kullana bilirsiniz , kuş yumurta yavru bakar ..
Ancak iki kuşu bu yuvaya kapatacağım derseniz , ileride yavruları da yada yumurtalarıda olacak ..
Bu koşullarda dar gelir, yumurta yada yavru birde ikitane edebeyn olunca kuşlar bunalır, verimli ve sıhatli olmaz .. Kuşları kapatmaz iseniz kuşlar burada rahatça yavru büyütür ..
Önemli bir sorununuz olmaz ..
İlaki akşam kapatırım diyorsanız bu demektir ki bazı günlerde bu kuşlar kapalı kalacak, en azından gündüz belli bir saate kadar burada mahküm kalacaklar ..
Nİyetiniz buysa en az bir metre veya üzeri pilanlayın , bu yuvalığı da ortadan bir bölümünü kısmen ayırın 'dubles ''gibi bu tarz bir yuvalığa küçük yemliklerden ve sulıklardan da koyma şansınız olur , böylelikle kapalı kaldıklarında da kuşlarınız azda olsa rahat eder , bir birine yük olmaz .. selamlarŞEREF

seLamLar , berat kardeşim

Ben kapaLı hoLLuk oLarak 40 * 40 ölçüLerinde kuLLandım.Sen geceden sabaha kadar kapaLı kaLacakLarı yer oLarak demişin , benim kuşLarımın bu ölçülerdeki hoLLukta bütün gün kapaLı kaLdığını söyLiyim gerisini sen düşün .. yemLeme dışarıda yapıLması şartıyLa kuşLarın bir rahatsızlığını sezmedim gayet sağlıkLı kaLdıLar yavru büyüttüLer . tabi bu iLLaki o öLçüLerde yapıLması gerekir anLamına geLmiyor. zamanında 50*50 ölçülerinde kapalı hoLLukta da besLedim bu öLçüLerde de kuşLar çok randımanLıydı yani öLçüLerin aşırı fazla olmaması şartıyla yapılabilir. Ama olaki yerin müsait oLmaz 40 *40 a kadar ölçüleri küçültebilirsin , o ölçülerden aşağısı kuşlara rahatsızlık vermeye başlayabilir kendi tecrübelerine dayanarak yardımcı oLmaya çalıştım ..

saygıLarımLa ..

mücahid' Alıntı:
seLamLar , berat kardeşim

Ben kapaLı hoLLuk oLarak 40 * 40 ölçüLerinde kuLLandım.Sen geceden sabaha kadar kapaLı kaLacakLarı yer oLarak demişin , benim kuşLarımın bu ölçülerdeki hoLLukta bütün gün kapaLı kaLdığını söyLiyim gerisini sen düşün .. yemLeme dışarıda yapıLması şartıyLa kuşLarın bir rahatsızlığını sezmedim gayet sağlıkLı kaLdıLar yavru büyüttüLer . tabi bu iLLaki o öLçüLerde yapıLması gerekir anLamına geLmiyor. zamanında 50*50 ölçülerinde kapalı hoLLukta da besLedim bu öLçüLerde de kuşLar çok randımanLıydı yani öLçüLerin aşırı fazla olmaması şartıyla yapılabilir. Ama olaki yerin müsait oLmaz 40 *40 a kadar ölçüleri küçültebilirsin , o ölçülerden aşağısı kuşlara rahatsızlık vermeye başlayabilir kendi tecrübelerine dayanarak yardımcı oLmaya çalıştım ..

saygıLarımLa ..
peki boy olarak napmıştın kardeşim.boyu da mı 40tı

S A BERAT KUŞLARIN BİR YERDE YAVRU BÜYÜTÜRKEN BİR TARAFA DA YUMURTA YAPABİLECEK BİR DE BÜYÜYEN YAVRULARI DÜŞÜN GENİŞ OLMALIKİ KUŞLAR RAHAT EDEBİLSİN TABİ YERİN MÜSAİT İSE KOLAY GELSİN
SAYGILAR

seLamLar berat kardeşim , aynen öyLe boyu en az 40 cm olsunki hayvanLar çiftleşebilsin 40 cmden düşük ebatlarda hayvanların çiftleşmesi zorlaşır buda yumurtaların boş çıkmasına neden olur

saygıLarımLa ..

Geri