ornimix toz nasıl kullanılır

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emre110
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

emre110

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
emre altan
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
dedigim gibi yavrunun gözünde sorun var bana bunu önerdiler tozmuş neyle ve nasıl vermeliyim lütfen acil yardım

ornimix diye aratirmisin muhtemelen sitede konusu vardır. eve gecince link atarim.

Note 2 ile tepetaklak yazivedim gari...

tm abi biraz hızlı lütfn

şırıngayı nereye kadar doldurayım 1 kuş sorunlu oda yavru 16-17 günlük vede kaç gün vereyim birde abi benim 1 tane daha kuşumda hstalıkmı balgammı ne var garip ses çıkarıyor birde yeni su içtiginde kuşu sallayınca azıcık su agzından geri çıkıor bunun sebebi nedir ne ilacı verem

5 c.c. lik şırıngaya ,bezelye tanesi kadar tozu dök suyla karıştırın günde 1 kez kuşa ver.Hasta yavruyu ayır temiz havadar yere koy.Karışık yemlerdeki toz ve a darı, aspir bunlarda göz nezlesi yapar.Kuşun gözune ayrıyetten eczanede satılan genta göz damlası sabah-akşam damlatırsın.Göz nezlesi bir çok hastalıkla beraber görülebilir.

abi eczaneye gittim böle böle dedim gözü falan böle kadın bana ordon verdi göz damlası o işe yararmı orimnix ile birlikte versem birde yavruyu nasıl ayırayım annesi beslermi ? sonradan sorun olmasın

Ornimix toz, boş iğnesiz şırınganın içine 2 buğday büyüklüğü tutarında bir tutam konulur ve suyla çalkalanıp tek kuşa ağız yoluyla verilir. Ben bu yöntemi kullanıyordum. Ayrıca doğal çözüm olarak göz nezlesinde kuşun gözüne limon damlatınız, kuşun biraz canı yanar fakat gözü iyileşir. Limondaki asit gözdeki mikropları öldürür ve gözün düzelmesini sağlar. Ayrıca ucuz ilaç olarak solunum yolu ve göz nezlesi tedavisinde eczaneden alacağınız Tetradoks (Monodoks) 100 mg lık iş görecektir. Kullanımı basit; zaten kapsül halinde oluyor. 3 gün boyunca 1 kapsülün yarısını boş şırıngada suyla karıştırıp kuşa ağız yoluyla verin. Maksimum 4-5 günde iyileşiyor. Denendi ve %100 başarı sağlandı. Kümeste genel sıkıntı varsa suluklarına da konulabilir.

Geri