OSB Kümes Hakkında Bilgisi Olan Varmı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bukalemun201
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ebubekir GÜMÜŞ
Meslek
Satış Danışmanı
İlgi Alanı
Kediler
Burdaki bir çok kümes örneklerini görünce yeni bir kümes yapmaya karar verdim. Eğer Osb nin fiyatları uygun ve temini kolay sa çerçeveyi demir profilden yaparak üzerine osb monte etmeyi düsünüyorum. Acaba Osb ler istenilen ebatlarda temin edilebiliyormudur? Yagmura karşı dayanıklımıdır? Yada üzerine Kaplama yapmaya gerek varmıdır? Ben İstanbul K.çekmecede İkamet ediyorum bu yakınlarda Bildiğiniz Osb satan bir yer varmı?

Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden herkese tşkler...

Üzerine kaplama yapmalısınız, yağmurda şişme yapacaktır. Kaplama için çatılarda kullanılan renkli sıngıllardan kullanabilirsiniz.

Hüseyin BAŞOĞLAN' Alıntı:
Üzerine kaplama yapmalısınız, yağmurda şişme yapacaktır. Kaplama için çatılarda kullanılan renkli sıngıllardan kullanabilirsiniz.

TŞKLER
Vernik yapıldığınıda gördüm formda acaba yat verniği kullansak bunun şişmeye karşı etkisi olabilirmi vernik su geçirmeyeceğinden dolayı osb suyu emmez die düşüünüyorum.

Bnmki Osb den tabakasını 24 tlye aldım 3 tabaka yetti Yağmurdan korumak içinde laylon yaptım .

ebatlarını sen mi belirliyorsun yoksa sabit ölçülerdemi oluyor bu osb ler?

bukalemun201' Alıntı:
TŞKLER
Vernik yapıldığınıda gördüm formda acaba yat verniği kullansak bunun şişmeye karşı etkisi olabilirmi vernik su geçirmeyeceğinden dolayı osb suyu emmez die düşüünüyorum.

Vernik konusunda fikrim yok, ben iki kümesimin üstündede aynı şekilde osb ve sıngıl kullandım 9 - 10 yıldır aynı kümesi kullanıyorum, önceki kümeslerde sade osb (benzeri) vardı sorun çok oluyordu, hatta kapısıda osb idi ve şişme yapyor zorluk çıkartıyordu. Bildiğim kadarıyla OSB ölçüleri sabit 244 cm Boy, 122 cm enine sahip.
Bulunduğun bölgede bir marangoza danışırsan daha detaylı bilgi alabilirsin.

Hüseyin BAŞOĞLAN' Alıntı:
bukalemun201' Alıntı:
TŞKLER

Vernik konusunda fikrim yok, ben iki kümesimin üstündede aynı şekilde osb ve sıngıl kullandım 9 - 10 yıldır aynı kümesi kullanıyorum, önceki kümeslerde sade osb (benzeri) vardı sorun çok oluyordu, hatta kapısıda osb idi ve şişme yapyor zorluk çıkartıyordu. Bildiğim kadarıyla OSB ölçüleri sabit 244 cm Boy, 122 cm enine sahip.
Bulunduğun bölgede bir marangoza danışırsan daha detaylı bilgi alabilirsin.

TŞK EDERİM HÜSEYİN BEY
İLGİLENDİĞİNİZ İÇİN VE FİKİR VERDİĞİNİZ İÇİN.

Osb lerin dış mekan için kullanılan ve nispeten suya daha dayanıklı olanları var. Alırken onlardan alırsanız ve dışını yalıtırsanız sorunsuz kullanırsınız. Ben 24 TL ye almıştım en son suya dayanıklı olanını.

dynatech' Alıntı:
Osb lerin dış mekan için kullanılan ve nispeten suya daha dayanıklı olanları var. Alırken onlardan alırsanız ve dışını yalıtırsanız sorunsuz kullanırsınız. Ben 24 TL ye almıştım en son suya dayanıklı olanını.

peki aldığın osb lerin ebatları aklındamı?

osbler iyi kümes için bende yeni kümesimi obsden yaptım ama dışından ziftli kagıt ve üstünede şıngıl döşersen daha sağlıklı olur ebatlar 2m*1.5m di galiba 11 mm kalınlıgıydı benim aldıgım ama farklı ebatlarda da vardır eger sıngıl döşemek maliyetli olacaksa yaglı boyayla 3 kat şeklinde yapabilirsin katı uygulamak şartıyla kolay gelsin

Ebatları aynı oluyor bbir tabaka yani. Ben o tabakaları ikiye böldürdüm abi bir tabaka çok büyük çünkü

osb lerin ebatları hep aynıdır.sen yapıcağın kümese göre osb aldığın marangoz veya keresteciye onları kestirirsin çünkü kestirmessen gercekten çok büyük oluyor.su yalıtımına gelincede ziftli kağıt kesin çözüm ama iyi bilen biri yapacak.ziftli kağıt yaptıktan sonrada kümesin rengi hoşuna gitmiyecek biiliyorum onun için çatı şilteleri var onlada kaplarsın daha sağlam ve karizmatik bi kümesin olur:Dçatısınıda kırmızı eternetten yaparsın çok fena olur.hadi onlarıda bıraktım artan osblerden kümesin içine böyle eşit ölçülerde folluklarda yaptınmı gömme gibi olcak böyle tadından yenmez:Dsaygılar

yan duvarları yağlı boyayla boya üstünü şıngıl yada atermitle koru.

merhaba osb ler dıştan koruma yetmeyebilir içdende ıslanması şişme yapar eger kurutmazda 1 hafta ıslak bırakırsanız o şişme yapan yerden böceklerin çıkacagını göreceksiniz ucuz olması saglam olmamasındandır ve osb nin çivi çakacagınız yerin 5 cm içde olmasını hesapla bende osb kullandım çiviyi 2 cm içden çakıyordum kırılıyordu onu görünce dahada osb den yaptırmadım eger araştırırsan kerestecilere git kereste 2cm kalınlıgında 15 cm genişliginde keresteler var ben 2 ay önce sordum keresteciye2metre uzunlugunda 1.5 metre yüksekliginde 1.5 metre derinliginde kümesin hesabı 180 tl dedi bunun içinde kalasları yani direkleride mevcuttu hem hırsıza hem yagmura kara dayanıklı yaparsanızda bi tarafı yüksek bi tarafı alçak yapın osb bile olsa su gelince aksın gitsin kolay gelsin

hırsızlıktan korkum yok kümesim ne çatıda nede yerde 7 katlı binanın yedinci katında balkonda besliyorum kuşları çalınması için çelik kapıyı kırıp eve girmeleri gerek ayrıca kümesin içindeki sürgüyü de açmaları gerek gizli sürgü var ne olur ne olmaz diye yaptım :) bu arada ben osb leri çiviyle yapmayacağım vidala yarak montalayacagım bugün gördüm araştırdım ama fiyat almadım öncelikle yeni kümesi nereye yapacagıma karar verip ölcü cıkarıp demirciye gideceğim ardından da osb leri ölçü ile alıp monta lama yapı cam ve osb leri yağlı boyayla 3 kat boyayarak üzerine vernik cekicem ardından da çatı kaplama malzemelerinden alıp kaplayacağım ve onuda istediğim bir renge boyuyacagım iç kısma köpük döşeyip köpükleri de kuşlar yemesin die kale kimle sıvayarak marangozda yaptıracağım follukları döşeyeceğim masraf ne olursa olsun şöyle adam akıllı bi kümes yapacagım artık kaç ayımı alır bilmem ama 2nci kümesim harikulade olacak :)

tüm arkadaşlara verdikleri fikir için çok teşekürler allah razı olsun.

Osbler standart boy onu siz kendiniz keseceksiniz ayrıca suya en dayanıklı malzeme onun için direk su almıyacak şekilde ise kaplamaya gerek yok ama su alacak şekildeyse o da bir zaman sonra şişime yapacaktır

sen merak etme istersen şöyle milyarlık kuş koy banada adresi ver ben hallettiririm bi arkadaşa lakabı piredir çatıya çıkar ip sarkıtır yine girer o kümesin altını üstüne getirir yinede alır o kümesi kilidi hırsız bulmuştur unutmayın 13 yıldır bu hobideyim ne kümesler gördüm ne aglayanlarıda gördüm gizli kilitler şifreli kilitler hepsinide patlatıyorlar

sizin evde olmadıgınız bi gün inse balkona kapıyı açamasa takar bıçagı kenarına çeker kırar osb nin nasıl parçalandıgını bilen bilir
osb suya en dayanıklı malzeme diyen arkadaşada heralde su kontrası duymamış osb yi iyi biliyor sana tavsiyem git edirnekapıya pazar günü orada kümesci ekrem usta va girdiginde sol kolda kalıyor onda ithal su kontrası var otobüslerin altına kullanılıyor ona istedigin ebatları söyle fiyat alırsın benim ilan bölümünde folluk var ona bak fikrin olsun gördügün mavi yüz boya degil kendinden plastik ve ben temizlemek için kuşları çıkartıp hortumu takıyorum

gaziosmanpaşa' Alıntı:
sen merak etme istersen şöyle milyarlık kuş koy banada adresi ver ben hallettiririm bi arkadaşa lakabı piredir çatıya çıkar ip sarkıtır yine girer o kümesin altını üstüne getirir yinede alır o kümesi kilidi hırsız bulmuştur unutmayın 13 yıldır bu hobideyim ne kümesler gördüm ne aglayanlarıda gördüm gizli kilitler şifreli kilitler hepsinide patlatıyorlar

sizin evde olmadıgınız bi gün inse balkona kapıyı açamasa takar bıçagı kenarına çeker kırar osb nin nasıl parçalandıgını bilen bilir
osb suya en dayanıklı malzeme diyen arkadaşada heralde su kontrası duymamış osb yi iyi biliyor sana tavsiyem git edirnekapıya pazar günü orada kümesci ekrem usta va girdiginde sol kolda kalıyor onda ithal su kontrası var otobüslerin altına kullanılıyor ona istedigin ebatları söyle fiyat alırsın benim ilan bölümünde folluk var ona bak fikrin olsun gördügün mavi yüz boya degil kendinden plastik ve ben temizlemek için kuşları çıkartıp hortumu takıyorum

Eyvallah kardeşim çok saol. tavsiyeni dinliycem sırayla yapcam o yuzden acelesi yok araştırıp başlıcam kümese.

Kullanacağın Osb'yi badana boyasıyla güzelce yedirerek boya.. ondan sonra istersen yağmurun altında kalsın asla şişme ve kabarma yapmaz...ama sen yinede işi garantiye alarak hem bandana boyasıyla boya hemde üstünü her hangi bir plastik malzemeyle kapla daha garanti olur...

Saygılarımla

bende osb kullanmayı planlıyorum yaptıktan sonra üstünü boya ve vernikle yalıttıktan sonra sorun olacağını sanmıyorum.

kümesi yaptım hayırlı olsun =)

resimlerini bekliyoruz

konuyu hortlatmak gibi olmasin ama bilmiyenler için söliyeyim. osb 25 liradan satilir. onu 3 parçaya bölerler. tanesi 7,5 lira olur. 3 metre kare bi kümes yapmak için. 5 adet osb yeter. yani max 125 lira cebinizden çikar. yağmur alir.
eğer aşiri su alirsa şişer ve patlar. ama üzeri muşamba ile kapatilirsa sorun olmaz.

osb kümesi yaptık şimdi geriye kışa hazırlamak kaldı kümeste ısı yalıtımı için ne gibi önlemler alıyorsunuz arkadaşlar paylaşabilirmisiniz?

dıyelım ustunu sıngıl yaptık ya yanları nolcak oralardamı sıngıl olucak?
yoksa baska fıkrı olan varmı ?

Geri