Oto Alarmından yuvaya HIRSIZ Alarmı Resimli Kurulum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
A

Anonymous

Misafir
Öncelikle herkese selamlar.
Malum güvercin besleyen arkadaşlarım için kuşları oldukça değerlidir. Onlara zaman ayırmak, hastalıklarında bakımlarını yapmak, uçurup izlemek yavru almak hepsi bam başka bir hikayedir.
Tüm bu güzelliklerin yanında kaçan, hastalanan, ölen, atmacaya kaptırılan kuşlar insanı çok üzer. Ama birde bir şey var ki kuşlar kaçsa ölse daha iyi di der insan. Tabi ki HIRSIZLAR….
Benim 3 farklı kümesim var yan yana. Bunlarda Taklacı, Yarışan postalar ve bu yarış postalarının Hollanda’dan gelen anne babaları.
Bir gün kuşçular.org’da çalınan kuşlarla ilgili yorumları okudum. Sonra nasıl alarm takarım diye düşünürken imdadıma fabrikanın bakım şefi yetişti.
Bana bir oto alarmı al bağlarız dedi. Birde marka söyledi. Resimde mevcut. Bende bağlantı şeklini başında durup izledim. Ve fotoğraflar çekip bağlantı şemasını elimden geldiği kadar çizdim. Belki sitedeki arkadaşlara da yardımcı olur.

Resimlerle anlatım;
uCH.jpg

Almış olduğum oto alarmı budur. Fakat benim kumandalarım anahtarlı değil. İsteyen anahtarlı alıp kümesinin kapı anahtarını anahtarcıda çektirebilir. Alarma kargo dahil 55 TL verdim.
Bunun dışında ;
1 adet 12V 1amper adaptör (7-10 TL)
1 adet ters buton anahtara ihtiyacımız var (4-5 TL)
1 adet beyini ve adaptörü içine koyabileceğimiz kutu. bu yoğurt kaplarından da olabilir.

gUuE.jpg

Alarm beynindeki kablolardan işimize yarayacak olanlar büyük soketteki kırmızı, siyah ve pembe renk olanlar küçük soketteki kablolardan mavi olan asıl kullanacağımız kablo beyaz olan beyine yeni kumanda tanımlayacaksak kullanılacak, siyah ve kırmızı olanın ucunda bir buton var bu buton kumandalar bozulursa alarmı iptal etmek için.

AOJDr.jpg

v39OQ.jpg

İşte en önemli nokta burası burda alarmı arabaya değilde yuvaya kuracağımız için – eksi olan kutup körü yapılması lazım. Resim üzerinde zaten detaylı açıklamaya çalıştım.

4zOPZ.jpg

Burada ters buton anahtar kapının karşılığına takacağız. Kapı kapalı olduğunda kapı butonu basılı konuma getirecek, kapı açıldığında veya aralandığında buton alarmı çaldıracak. Ben kullanmadım ama isteyenler darbe sensörünü de yuvaya monte edebilirler böylelikle yan duvarları kırıp giremezler. Unutmadan sireni yuvanın dışına görülmeyen bir yere bağlayın çok ses çıkartıyor. Led ışığıda görülen bir yere bağlayın. Kümesin kapısına yada görülen bir yerine “Bu Mekan …………….. Alarm sistemleriyle korunuyor” gibi bir şey yazın caydırıcı olur.

Benim alarmın şu anda hazır. Fakat bende 3 yuva olduğu için daha montajı bitiremedim. birden fazla kapıya bağlamak isterseniz ters butona girdiğiniz kabloları devam ettirerek birden fazla ters buton bağlayabilirsiniz.

7j5mR.jpg

keşke herkesin aimkanı olsa da kursa belki o zaman emek hırsızları azlalır yinde teşekkürler

ben 3 yuva için kurdum toplam maliyet 100 TL bile tutmadı. elektirik olan yuvalarda rahat kurulabilecek bir sistem.

acaba tek kümese ne kadar tutar ve kablo kesse bile hırsız çalmaya devam eder mi?

sistemi yuva içine kuruyoruz. dışarı ise erişilmeyecek veya görünmeyecek bir yere sireni yerleştiriyoruz. o yüzden kesebileceği bir kablo olmuyor. elektirik kablosunu kesebilir dersen linkteki gibi bir aküyüde sisteme bağlıyoruz. böylece elektirik olmasa bile alarm devrede olacak ve çalacaktır. http://www.pilsitesi.com/ORION-ORN1213- ... 703.html#0

hm teşekkürler saolsın en yakın zamanda uygulamayı düşünüyorum

Geri