oynak yavru üretmede nelere dikkat edilmeli?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fiqoshan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

fiqoshan

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
fikret akkaş
Meslek
oğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
kus beslemede bircogumuzun amacı oyunlu yavrular elde edip onları ucurmaktır.peki oyunlu yavru elde etme konusunda anaç kusları eşlemede hangi hususlara dikkat etmeliyiz?ben çevremde yaptıgım arastırmalarda;

_oyunlu kusla oyunlu kusu eşle
_öyle olmaz kanları fazla gelir oyunlu kusla oyunsuz veya az oyunlu kusu eşle
_karşıya oynayanla asagı oynayanı esle gibi duyumlar aldım...

şimdi siz değerli site üyelerinden tecrübeleriniz ışığı altında , yukarıdaki maddeleri de dikkate alarak yorumlarınızı bekliyorum.
Saygılar...

benim favorim fişekçi kuşla askıda kalıp takla atan kuşu eşliyorum yavruları daha sert ve dalıcı olutor diz mesafesine kadar inip fişekliyor

site yöeticileri sayacı ama bişiden anladıkları sölenemez

site yonetıcısı degılımde az cok sayadan anlarım cok donuslu ıkı kusu bırbırıne esleyınce altından oyunlu yavru gelecek dıye bır kayıde yok 1000de 1000de olsa yavrunun oynamaması olabiliyor ama genellıkle oynayan yavru gelır ve kanı agır basar kanı agır bastıgı zamanda cok fazla oynadıgından carpma olayı sözkonusu onun ıcın benım dusuncem az oynayan ıle normal oynayanı vurunca altından gelecek yavru hem akıllı oynar hemde çarpma vurma olmaz dıye dusuncesıydeım daha tecrübeli arkadaşlar daha yardımcı olacağına inanıyorum selamlar

Sayada karşıya oyunlu erkekle dişiyi birbirine vurmak sakıncalıdır kuşlar oynarken düşer yada yavruları kaçırabilirsiniz.Bu yüzden aşağı oynayanla karşıya oynayanı birbirine vurmak lazım.istisnalarda çıkabilir erkek karşıya oynar dişi aşağı ama dişi baskın gelir yavrular karşıya oynamaz.Yani önce kuşçunun kuşunun seceresini bilmesi lazım tanıması lazım.Ben dönekten gelme bi azmanla düz uçumlu sayayı vurdum şaşırtıcı derecde oyunlu yavru aldım bi çift.

zahirbaba' Alıntı:
site yöeticileri sayacı ama bişiden anladıkları sölenemez

Daha önceden uyarınız zaten mevcuttu, bu uyarıda çok bilmişlik yapmandan dolayı geldi.
1+1=2
2 Uyarı = Uzaklaştırma :unlem:

Ayrıca yetiştirdiğiniz ırk taklacı yazıyor, maşallah müneccin gibi herşeye atlıyorsunuz.. Bilginizi taktir etmemek elde değil.
Bir daha kayıt olmayı deneme, özellikle yönetim tarafından istenmiyorsun. Huzur bozmaya çalışanları pek sevmeyiz.

zahrim kardeş genç yaşta banned lediler seni be yazık oldu :hungur: :s: :heyo: :ckmk:

ben dolapçılarda oynak erkekleri istediğim dişiyle eşletiyorum yavrular genelde babaya çekiyor, bunu bana yılların kuşçusu bir dede söylemişti:''süsü dişi damarı erkek verir'' doğruluk payı var bence.

bu önemli olduğunu düşündüğüm konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum...

Geri