oynak yavru üretmede nelere dikkat edilmeli?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fiqoshan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

fiqoshan

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
fikret akkaş
Meslek
oğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
kus beslemede bircogumuzun amacı oyunlu yavrular elde edip onları ucurmaktır.peki oyunlu yavru elde etme konusunda anaç kusları eşlemede hangi hususlara dikkat etmeliyiz?ben çevremde yaptıgım arastırmalarda;

_oyunlu kusla oyunlu kusu eşle
_öyle olmaz kanları fazla gelir oyunlu kusla oyunsuz veya az oyunlu kusu eşle
_karşıya oynayanla asagı oynayanı esle gibi duyumlar aldım...

şimdi siz değerli site üyelerinden tecrübeleriniz ışığı altında , yukarıdaki maddeleri de dikkate alarak yorumlarınızı bekliyorum.
Saygılar...

slm güzel bi oyunlu yavru almak için anaçların soyunu bilmemiz lazım bunlarada damar kuş deriz soy takibi yapılmış kuşlardır .bazı kuşlar vardır bende var 1 tane uçurayım sadece göt atar, altından gelenlerde çok güzel çok uzun oynar .denenmiş damzılık olması çok önemli,ben bu kuşun iki değişik dişiden aldığım yavruları çok güzel oynadı şimdi başka dişiden deniyorum .biz kuşçular sürekli arayış içerisindeyiz ,zaten en güzel yanı ,damarlı kuşların 10 yavrusunun 10 uda oynayabilir ama iyi ama kötü ,fakat bazı çıkma diye tabir ettiğimiz kuşlar vardır 10 yavruda 1 tane atar 10 yavrunun 9 piç gibi olur 1 tanesi çok güzel oynayabilir ,bu yavru güzel oynuyor diye damızlık yapılmaz çünkü çıkma kuşlardan gelmektedir. benim için damızlık eşlerken şuna dikkat ederim

1- damızlık kuşlar damar kuşlardan seçilir
2-göz derisinde kırmızı olmaz (çıkma kuş işaretidir kendi oynayabilir altından gelenler oynamaz)
3- 2 sert kuş ile 2 fıy fıy kuşu bir birine eşlemem
4- kanat kesen kuşu damızlık yapmam
5-oyunda takladan kaçan seferi güzel çıkan kuşları aşı kuşlarına eşlerim
6-oynarken ayak açan kuşu damzılık yapmam
7-kuyruğu 14 den yukarı olan kuşu damızlık yapmam
8 - kanat yapısı çok önemli damızlıklarda aradığım kanat yapısında olmalı
9-yapışan kuş damızlık olmaz
10-başka yerlere konan kuş damızlık olmaz
11-iki uzun giden kuşu bir birine eşlemem uzun giden kuşa tabanlı kuş eşlerim

bide oyununu bildiğimiz kuşun hangi yönü zayıfsa onu en güzel yapan kuşu eşler yavrularını ekeliğinece denerim

konuyu yanlış yere açmışın bende dikkat etmeden cevapladım

konuyu bilerek buraya açtım.açılması gereken yere de açtım ama ilgilenen olmadı.önemli bi konu olduğunu düşündüğümden, göz önünde bulunan ve sıkça tıklanan buraya da açtım.yorumların için sağol...

bu önemli olduğunu düşündüğüm konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum...

arkadaşım güvercini havada seyredip keyif almak için sade ve sık dönen kelebek yavruları almaya çalışıyorum.sert ve sürekli dönen kelebeklerin ömrü ve uçuşları az oluyor.geri gelemeyebiliyorlar.fakat sade dönen kuşların performansları daha uzun oluyor.bunu da elde etmek için sert dönen kuşla sade dönen kuşu eşlerim yada sadeyle sade döneni eşlerim.sert dönenlerin altından sade dönen gelmezsede onu muhakkak elimden çıkartırım.saygılar.

Çok önemli bir konu;
Bugün oynak ırkının yok olmasında damızlıkçıları günah keçesi haline getirerek kendi payımıza düşen sorumluluğun hiç farkına varmadık.Bu ırkın vasıflarının yitirilmesinde en büyük surumlu bizleriz kuşları kafeslerin arkasında besleyenler değil.Asıl can alıcı bir noktaya değinmiş kardeşimiz,bu konunun sayfalarca sürmesi gerekir.

gurcay10' Alıntı:
arkadaşım güvercini havada seyredip keyif almak için sade ve sık dönen kelebek yavruları almaya çalışıyorum.sert ve sürekli dönen kelebeklerin ömrü ve uçuşları az oluyor.geri gelemeyebiliyorlar.fakat sade dönen kuşların performansları daha uzun oluyor.bunu da elde etmek için sert dönen kuşla sade dönen kuşu eşlerim yada sadeyle sade döneni eşlerim.sert dönenlerin altından sade dönen gelmezsede onu muhakkak elimden çıkartırım.saygılar.

gurcay arkadasımıza katılıyorum.kan fazlası gelen sert ve uzun dönen hayvanlar ya cakılır yada kaybolur.daha cok kafası akıllı dönen kusları esleyerek yavru almak lazım

Geri