Oynar Uykusu Bitti !

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
A

Anonymous

Misafir
Merhaba oynar dostları ,
Her kış mevsiminde olduğu gibi oynarlarım yine performans olarak zayıf düştüler bu yıl kar yağışlarının yoğunluğundan dolayı oldukça yağlandılar ve tembelleştiler!Bu gün havanın yağmurlu olmasına rağmen bu sıkıcı kış günlerine bir sırık vurarak oynarlarımla birlikte yavaş yavaş antremanlara başladık.her gün 2 saat sıkıştırmayla 1 ay içinde eski performanslarına döndürmeyi hedefliyorum.Sıkıcı performanssız günleri kış günlerini geri bırakıp oynarları kış uykusundan uyandırma zamanı geldi...!

Kış mevsiminde de üretime devam ettiğim için sayıları bir hayli artan oynarlarım şakayla karışık oldukça artmışlar !(Performans elemelerinden sonra oynarlarımı azaltacağım isteyen meraklı arkadaşlara duyrulur! yavru veya yetişkenlerden verebilirim)Kış yavruları daha bir güzel sanki ve daha sağlıklı gibiler çelik kasa gibi gözüktüler bu gün bana nedense!Kış aylarında büyüğen oynar kuşu bir başka oluyor gibi.

( kış+oynar) uykusundan bu gün uyandırdığım Oynarlarımdan resimler.

Yağmurda sırığın tadını alan bir kış yavrusu oldukça tatminkar.

Karabaşlarımdan bazıları.

Yaşmaklı ve Muskalılarımdan bazıları.

Fırsat buldukça Oynarlarımı paylaşmaya çalışacağım.

S.a. Hüseyin Bey,

Allah emeklerinizi karşılıksız koymaz İnşallah. 2 çift akrabalığı pek olmayan yavru için ne istiyorsunuz bilmek isterdim doğrusu, sizin gibi bilinçli bir kuşçunun kuşları değerlidir.

ugurk81' Alıntı:
S.a. Hüseyin Bey,

Allah emeklerinizi karşılıksız koymaz İnşallah. 2 çift akrabalığı pek olmayan yavru için ne istiyorsunuz bilmek isterdim doğrusu, sizin gibi bilinçli bir kuşçunun kuşları değerlidir.

A.s , Uğur bey,

Siz iki takım akrabağ olmayan oynar mı arıyorsunuz?

Sevdiğimiz emek verdiğimiz her şey değerlidir.

selamunaleykum huseyin bey
paylasim icin tesekkurler huzurla beslersiniz INSALLAH keske biraz bilgim olsada bende beslesem bu kuslardan eminim ki ayri bir zevki vardir
saygilarla ferhat

ferro18' Alıntı:
selamunaleykum huseyin bey
paylasim icin tesekkurler huzurla beslersiniz INSALLAH keske biraz bilgim olsada bende beslesem bu kuslardan eminim ki ayri bir zevki vardir
saygilarla ferhat

MErhaba ,

Bir çok alanda olduğu gibi bir çok şey merakla başlıyor Ferhat abi, merakınız varsa az biraz araştırıp rahatlıkla besleyebileceğiniz bir ırk oynar.Zevkine gelince benim için çok zevkli ve keyfili bir ırk ben seviyorum.(tüm özellikleri ile çok asil kuşlardır).

H.Hüseyin Aydoğmuş' Alıntı:
ugurk81' Alıntı:
S.a. Hüseyin Bey,

A.s , Uğur bey,

Evet. Soy çok iç içe girmemesi lazım performans kuşçuluğunda... Soy takibi yaparak üretim yaptığım için 2 çift farklı kandan gelen yavrulardan sordum. Bu kuşları çok eskiden kısa bir süre beslemişliğim var ama taklacılardan sonra benim için yüksek uçucular ve oynarlar gelir. Performans konusunda ülkemiz kuşçuluğunda çok değerli bir yere sahip olduklarını düşünüyorum. İstanbul'a nasipse bu senenin yazı gibi, geri dönüyorum. Büyük bir yüksek uçucu kümesi yapmayı planlıyorum. Filo şeklinde taklacılarımı uçurmayı artık bıraktım. Bu şekilde uçurmayı çok sevsem de atmacalar buna müsade etmiyor. Bu zevkimi yaşamak için de yükseğe çıkma becerisi üst düzeyde olan budapeşte yüksek uçucularıyla daha bireysel ama yine hızlı uçan bursa oynarlarına özlem duymaya başladım. Sizin gibi bu tarz kuşların bilirkişisinin de kuşlarının fazlalaştığını duyunca, yerim müsait olmasa da şimdiden stok yapmak fena olmaz diye düşündüm. :))

Maaşallah kuşlar görünüş olarak çok güzeller oyunlarınıda yaparlar inşallah.. Umarım aradığın kalitedeki oynarı kısa sürede bulursun Hüseyin Abi.. Hakkında hayırlısı neyse o olsun..

........SİNAN ÖZTEKİN..........

S.a Hüseyin abi oynarların göz dolduruyo maşallah gerçekten çok güzeler performans dedin bişey sorcaktım benim tanıdık bi abi var yaşmaklı ve yılanbaş oynar besliyo o kuşlarını bi uçurdugu zaman 6 7 saat hgelmez kuşları sinekde havada sagda olda senin anlıcan kuşları bursayı dolaşıyo en azından 4 saat havadan inmediklerini biliyorum acaba senin kuşlarındada bu özellik varmı bu kadar performans sergiliyolar mı seninkiler de

bütün oynarlar bu kadar saatler uçabilir mi yada sadece o abinin kuşlarının mı performansı iyi sence hangisi olabilir abi genellikle oynar besleyen insanlar kuşu 1 saat kadar havada kaldı kendilerini tatmin ediyorlar tadıdık ise 4 saattan aşagı uçurdu mu yoz oynar diyor sence ortalama uçuş süresi ne kadar oynarın ?

Maşallah çok tatlı gözüküyorlar Hüyeseyin kardeşim , savaş kazanmış kahraman gibiler hepside .. Performans kuşu uçacak elbette ,ne demişler ? Balık tava da Kuş havada BELLİ OLUR... selamlar ŞEREF

ugurk81' Alıntı:
ugurk81' Alıntı:
S.a. Hüseyin Bey,

A.s , Uğur bey,

Evet. Soy çok iç içe girmemesi lazım performans kuşçuluğunda... Soy takibi yaparak üretim yaptığım için 2 çift farklı kandan gelen yavrulardan sordum. Bu kuşları çok eskiden kısa bir süre beslemişliğim var ama taklacılardan sonra benim için yüksek uçucular ve oynarlar gelir. Performans konusunda ülkemiz kuşçuluğunda çok değerli bir yere sahip olduklarını düşünüyorum. İstanbul'a nasipse bu senenin yazı gibi, geri dönüyorum. Büyük bir yüksek uçucu kümesi yapmayı planlıyorum. Filo şeklinde taklacılarımı uçurmayı artık bıraktım. Bu şekilde uçurmayı çok sevsem de atmacalar buna müsade etmiyor. Bu zevkimi yaşamak için de yükseğe çıkma becerisi üst düzeyde olan budapeşte yüksek uçucularıyla daha bireysel ama yine hızlı uçan bursa oynarlarına özlem duymaya başladım. Sizin gibi bu tarz kuşların bilirkişisinin de kuşlarının fazlalaştığını duyunca, yerim müsait olmasa da şimdiden stok yapmak fena olmaz diye düşündüm. :))

Merhabalar kuşlarıma ilginize teşekkür ederim öncelikle.

Bilir kişi olmadığımı hemen hatırlatarak ve bu tarzdan uzak olduğum kadar sıradan olduğu kadar kendi doğrularımla oynar yetiştiriyorum.Bunun takibinde kendi düşüncelerim oynar yorumum ve anlayışım var ancak bilir kişi olarak adlandırılmamalıdır.Ben kendi zevkime göre oynara bakan sıradan bir oynar meraklısıyım.

Yaz aylarında istanbula geldiğinizde inşallah bir iki takım oynar sizede veririm.Buraya yerleştiğinizde almanız daha sağlıklı olur her açıdan.

Serkan BONCUK' Alıntı:
S.a Hüseyin abi oynarların göz dolduruyo maşallah gerçekten çok güzeler performans dedin bişey sorcaktım benim tanıdık bi abi var yaşmaklı ve yılanbaş oynar besliyo o kuşlarını bi uçurdugu zaman 6 7 saat hgelmez kuşları sinekde havada sagda olda senin anlıcan kuşları bursayı dolaşıyo en azından 4 saat havadan inmediklerini biliyorum acaba senin kuşlarındada bu özellik varmı bu kadar performans sergiliyolar mı seninkiler de

Merhaba,

Serkan bende 6-7 saat uçan oynar yok 30 dk ile 1 saat arasında uçan oynarlarım var.Uçum süresi antreman ile bağlantılı uçurmak için yerimde çok müsait değil zor bir yerdeyim etrafım hep apartımanlarla dolu ve bazı aylarda düzenli antreman verememekteyim.Açıklık bir yerde düzenli antreman verebilsem uçacaklarını biliyorum 2-3 saat uçabilirler verdiğim dostlarımda 2-3 saat uçan oynarlarım var.Ancak oynarın nasıl uçtuğu ne derece sert ve kökten kanat attığı uzun süre uçmasından çok daha önemli benim için 15 dk uçsun sert ve panik uçsun bu bana yeterli uçum süresini nasıl olsa geliştiririz önce VASIFLI UÇUŞ süreyi arttırmak antremanla zaten olur.Çok uzun süre havada kalabilen oynarlar istediğimiz sertlikte uçum sergileyemezler istediğimiz uçum çok yorucu sertliktedir kısa sürer.Yumuşak uçuşlar daha uzun sürer bunu göz önünde bulundurmak gerekir.

Serkan BONCUK' Alıntı:
bütün oynarlar bu kadar saatler uçabilir mi yada sadece o abinin kuşlarının mı performansı iyi sence hangisi olabilir abi genellikle oynar besleyen insanlar kuşu 1 saat kadar havada kaldı kendilerini tatmin ediyorlar tadıdık ise 4 saattan aşagı uçurdu mu yoz oynar diyor sence ortalama uçuş süresi ne kadar oynarın ?

O abi dediğin İsmini merak ettim doğurusu???Söylermisin 6-7 saat oynar uçuran kimdir bu abimiz?

Bence ortalama 45 dk sert ve panik uçum (dağanık şekilde yeterli) bu süreyi aynı sert uçumda geliştirebilirsek ne mutlu bana!

hüseyin abinin dediqine katılıyorum bende oynar hani sanatcı sahneyi sarkısını söylerken nasıl doldurur yani göz alır sarkıyı dinletirse oynarında kanı iyiyse hiç merak etmeyin o kendini size izletir :tamam: bu arada bursada 4 saat ucuran bir tanıdıqım var ama 7 saat yokkk

Merhaba Hüseyin Bey,

Dediğiniz gibi olması daha iyi olur. Bilirkişisi olduğunuzu söylerken; bu kuşlarla ilgili yazıları da takip ettiğimden, sizin bursa oynarlarıyla ilgili düşüncelerinize-bilginize değer vermemle, saygı duymamla alakalıdır. Umarım nasip olur sizin kuşlarınızı uçurmak... Görüşmek üzere...

ugurk81' Alıntı:
Merhaba Hüseyin Bey,

Dediğiniz gibi olması daha iyi olur. Bilirkişisi olduğunuzu söylerken; bu kuşlarla ilgili yazıları da takip ettiğimden, sizin bursa oynarlarıyla ilgili düşüncelerinize-bilginize değer vermemle, saygı duymamla alakalıdır. Umarım nasip olur sizin kuşlarınızı uçurmak... Görüşmek üzere...

Düşünceleriniz beni onurlandırmıştır.Teşekkürler.

Bilir kişilik taslamak veya ahkam kesmek uzak durmaya çalışıyorum bu yüzden bazı konuyla ilgili detayları belirttim.Mütevazilik içinde ve mütevazi kişilerle oynar yetiştirip paylaşmak en güzeli.(Tabiki paylaşımlar yaparken herkese oynar vermiyorum veremiyorum takip edebileceğim ve haber alabileceğim bunun yanı sıra kuşlara sahip çıkabilecek(ziyan etmeyecek) belli bir seviyede kuşçuluk yapabilen kişileri tercih etmeye çalışıyorum ve az biraz kişiyi tanımak en önemli kriterlerden biri benim için gerisi kolay).Özelden görüşüp kişiyi tanıdıktan sonra oynar vermek benim için ayrı bir keyif.

NAsip kısmetse İStanbula yerleştiğinizde sizi ve kuşçuluk anlayışınızı tanımak ve oynar vermek çok isterim görüşmek dileğiyle.

Serkan BONCUK' Alıntı:

O abi dediğin İsmini merak ettim doğurusu???Söylermisin 6-7 saat oynar uçuran kimdir bu abimiz?

Bence ortalama 45 dk sert ve panik uçum (dağanık şekilde yeterli) bu süreyi aynı sert uçumda geliştirebilirsek ne mutlu bana!

abi bursadan durmuş abi 65 yaşında onada oynarlar dedesinden kalma onun iki kümesi var bi kümes damızlık bi kümes uçurmalık görüntü olarak kötü olan yavrular çok iyi uçuş sergiliyor görüntü kalitesi olanlar ise uçuşda performans eksik oyle soyluyor onun dedigide o zaten senin dedigin oynar kuşu sert uççak çatının yanından geçtimi fuhhh fuhh diye kanat sesini duycan derdi o zaman o kuşdan her zaman iş çıkar derdi

ugurk81' Alıntı:
Merhaba Hüseyin Bey,

Bilir kişilik taslamak veya ahkam kesmek uzak durmaya çalışıyorum bu yüzden bazı konuyla ilgili detayları belirttim.Mütevazilik içinde ve mütevazi kişilerle oynar yetiştirip paylaşmak en güzeli.(Tabiki paylaşımlar yaparken herkese oynar vermiyorum veremiyorum takip edebileceğim ve haber alabileceğim bunun yanı sıra kuşlara sahip çıkabilecek(ziyan etmeyecek) belli bir seviyede kuşçuluk yapabilen kişileri tercih etmeye çalışıyorum ve az biraz kişiyi tanımak en önemli kriterlerden biri benim için gerisi kolay).Özelden görüşüp kişiyi tanıdıktan sonra oynar vermek benim için ayrı bir keyif.

NAsip kısmetse İStanbula yerleştiğinizde sizi ve kuşçuluk anlayışınızı tanımak ve oynar vermek çok isterim görüşmek dileğiyle.

Bende size teşekkür ederim Hüseyin arkadaşım.
İnanın ben de sizinle tanışmayı çok istiyorum. Bilirkişilik kelimesine çok takılmayın lütfen ne demek istediğimi anlamıştırsınız. Taklacılar konusunda ben de sizin gibi mütevazi olmaya çalışsam da çok şükür bişeyler bildiğimiz de malum... Aynı siz de oynar, alabadem, trakya yerlisi, çakal...gibi kuşlarda bir altyapıya sahipsiniz. Bunu gereksiz bir iltifat olarak değil, samimi bir arkadaşınızın taktiri olarak alın lütfen. Ben de kuşlarım konusunda sizin gibi düşünüyorum. Kuş satan çevreden çok tanıdıklarım olsa da bu işin ticareti beni ilgilendirmiyor. Ben adı üstünde "performans" kuşu beslerim.

Ülkemizdeki taklacı, dolapçı, makaracı, dönek, kelebek, yüksek uçucular ...gibi performanslarıyla göz dolduran kuşların yoğunlukla üzerinde durulduğu, içerisinde uçuş görüntülerinin olduğu cd bulunduran, çok kapsamlı bir güvercin kitabı hazırlamaya çalışıyorum. Bu hobiye eğer gönül veriyosak taşın altına elimizi sokup tüm yetiştiricilerin bilinçli-entellektüel bir perspektiften olaya bakabileceği bir kaynak oluşturmanın gerekliliğine inanıyorum. Daha kuş isimlerinde bile mutabık kalamıyoruz, malesef. Bu sebeple de sizin gibi kendi alanında uzman kişilerden kuşlar alıp, karakterlerini uzun bir süre gözlemleyip, araştırmalar yapıp, görüntülerini çekerek kitap için bilgi altyapısını oluşturmam lazım. Bugün Ankara'daki ulus kuşpazarında ziyaretimize gelen Adana-Mersin gibi illlerde söz sahibi çok eski kuşçulardan bir amcamızın kendi kuşlarından bir çift dönek siparişi de verdim. Kelebek, budapeşte yu, tippler... gibi kuşları İstanbul'da ki çevremden temin ederim. Taklacılar zaten benim hobim. Aklımda aydın yerlisi, gönen(telkuyruk)kelebekleri, dolapçı...gibi kuşlar da var ama bunlarla ilgili ne sağlam bir alt yapım var ne de çevrem var. Sanırım bunlar için o bölgelere gidip izleyip alacağım. Nasip olursa da dünyadaki tüm evcil güvercin besleyenlerin gıpta edeceği, içersinde tüm evcil güvercin isimlerinin ingilizce-türkçe isim sözlüğünün(resimli) de bulunduğu çok kapsamlı bir kaynak ortaya koymaya çalışacağım.

Kısaca Hüseyin Arkadaşım amacımın ne kadar ulvi olduğunu anlamıştırsın. Yoksa kuş almak vermek benim için önemli değil. Senin gibi bilinçli kuşçuların varlığı ve çoğalması benim çabalarımın amacı zaten...

Tüm bilinçli kuşçuluk yapan, saf kuş besleyen, kuşlarını uçuran kuşçu dostlara selamlar-saygılar...

ben bir abimin tavsiyesi uzerine ucurmadan bir hafta once arpa agirlikli yem veriyorum bir hafta sonra kuslar hantalliktan cikiyor 10 gun icindede pul oluyor kuslar...

ugurk81' Alıntı:
ugurk81' Alıntı:
Merhaba Hüseyin Bey,

Bende size teşekkür ederim Hüseyin arkadaşım.
İnanın ben de sizinle tanışmayı çok istiyorum. Bilirkişilik kelimesine çok takılmayın lütfen ne demek istediğimi anlamıştırsınız. Taklacılar konusunda ben de sizin gibi mütevazi olmaya çalışsam da çok şükür bişeyler bildiğimiz de malum... Aynı siz de oynar, alabadem, trakya yerlisi, çakal...gibi kuşlarda bir altyapıya sahipsiniz. Bunu gereksiz bir iltifat olarak değil, samimi bir arkadaşınızın taktiri olarak alın lütfen. Ben de kuşlarım konusunda sizin gibi düşünüyorum. Kuş satan çevreden çok tanıdıklarım olsa da bu işin ticareti beni ilgilendirmiyor. Ben adı üstünde "performans" kuşu beslerim.

Ülkemizdeki taklacı, dolapçı, makaracı, dönek, kelebek, yüksek uçucular ...gibi performanslarıyla göz dolduran kuşların yoğunlukla üzerinde durulduğu, içerisinde uçuş görüntülerinin olduğu cd bulunduran, çok kapsamlı bir güvercin kitabı hazırlamaya çalışıyorum. Bu hobiye eğer gönül veriyosak taşın altına elimizi sokup tüm yetiştiricilerin bilinçli-entellektüel bir perspektiften olaya bakabileceği bir kaynak oluşturmanın gerekliliğine inanıyorum. Daha kuş isimlerinde bile mutabık kalamıyoruz, malesef. Bu sebeple de sizin gibi kendi alanında uzman kişilerden kuşlar alıp, karakterlerini uzun bir süre gözlemleyip, araştırmalar yapıp, görüntülerini çekerek kitap için bilgi altyapısını oluşturmam lazım. Bugün Ankara'daki ulus kuşpazarında ziyaretimize gelen Adana-Mersin gibi illlerde söz sahibi çok eski kuşçulardan bir amcamızın kendi kuşlarından bir çift dönek siparişi de verdim. Kelebek, budapeşte yu, tippler... gibi kuşları İstanbul'da ki çevremden temin ederim. Taklacılar zaten benim hobim. Aklımda aydın yerlisi, gönen(telkuyruk)kelebekleri, dolapçı...gibi kuşlar da var ama bunlarla ilgili ne sağlam bir alt yapım var ne de çevrem var. Sanırım bunlar için o bölgelere gidip izleyip alacağım. Nasip olursa da dünyadaki tüm evcil güvercin besleyenlerin gıpta edeceği, içersinde tüm evcil güvercin isimlerinin ingilizce-türkçe isim sözlüğünün(resimli) de bulunduğu çok kapsamlı bir kaynak ortaya koymaya çalışacağım.

Kısaca Hüseyin Arkadaşım amacımın ne kadar ulvi olduğunu anlamıştırsın. Yoksa kuş almak vermek benim için önemli değil. Senin gibi bilinçli kuşçuların varlığı ve çoğalması benim çabalarımın amacı zaten...

Tüm bilinçli kuşçuluk yapan, saf kuş besleyen, kuşlarını uçuran kuşçu dostlara selamlar-saygılar...

Takdiriniz için çok teşekkür ederim.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim güzel projeleriniz var kuşçuluk camiamıza büyük fayda sağlayacağı düşüncesindeyim.Zorlu ve bir o kadar emek isteyen öz veri isteyen çalışmaları hedeh almışsınız çalışmalarınızda yapacağımız bir şey olursa yardımımızın dokunacağı düşündüğünüz bir şey olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Farklı düşünceler ve projeler bende düşünüyorum ancak bunları hayata geçirmek çok zor ve hayata geçirdiğinizde bu çalışmalardan faydalanabilecek kişi sayısı çok az biz okuma alışkanlığı zayıf olan bir toplumuz bir o kadarda araştırmacı yönlerimiz zayıf resimli bir dergide ilk önce resimlere bakarız altında ne yazdığı çok zaman bakmayız dahi!Kuşçuluk camiamızında seviyesi belli kültürel ve sosyal olarak zayıf kesimler ve orta kesimler çoğunlukta !Kuşçuluk ülkemizin bir çok bölgesinde Hobi amaçlı yapılmaktan çıkmış bir belli bir sektör haline gelmiş ticari beklenti ile yürümektedir bunu olumsuz anlamda ifade etmiyorum bizler hobimizi icra ederken ister istemez bu pazarın içinde yer alan kişileriz düşüncesindeyim.Burda önemli olan hobimizi bir kenara itip bu zevki keyfi sadece maddi kaygılarla yapmamamız gereklidir aksi takdirde tüm ırklar zarar göreceklerdir.Hangi ırk para yapıyorsa onu beslemek değil para yapmayıpta sektörün içine bir ırk sokabiliyorsak bu güzel bir kazançtır hem güvercin ırklarımız adına hemde yetiştiricilerinin kazançları ile.Bu gün Almanya dan hünkari alıyorsak Yarın Almanların bizden Alabadem almaya geleceği gibi!!!Benim bu tarz da çalışmalarım var.Irk kurtarırken emek verenlerin verdiği emeği yarar sağlayarak kazanç sağlaması yönünde stratejik ve açık zaman uçlu projeler bunlar.(bu sebeplerden ötürü bölgeler kendi ırklarını ön plana çıkarmalı korumalı tanıtmalı ve dünyaya açmalıdır).Tıkanıklıklar yeniliklerin gelmemesinden kaynaklanır.Tıkanmamak için ırkların orjinlerine hükmetmek yerine tanınmamış bir ırkı ortaya çıkarmak çok büyük ve uzun soluklu gelecek vaad eden çalışmalardır.kaba taslak kendi projelerimide sizinle paylaşmaktan büyük mutluluk duydum Uğur arkadaşım.

Son olarak nacizane tavsiyem performans kuşçuluğunda en fazla 2 ırk yetiştirmeye çalışın daha fazla ırka zaman ayırmanız(profesyönel anlamda) mümkün değildir.Başarı için ise (tek) ırk tercih etmenizi öneririm. Şuanda 3 performans ırkı ile uğraşıyorum ve halen hiç biri istediğim gibi değil!DÜşündüğümde ise çeşitliliğin buna sebep olduğu ortadadır.Tek ırk olsalardı 1 yılda kat edeceğim yolu 5 ayda kat edeceğime inanıyorum.

Sevgi ve saygılarımla.

Devamı....gelecek....

Beyazlarım.

Karabaşlarımdan diğerleri...

Tekrar selamlar değerli arkadaşım,
Sizin iyi dilekleriniz için de ben teşekkür ederim. Bana sizin gibi kendi alanlarında bilgi sahibi olan arkadaşların en büyük katkısı; bu türler hakkındaki değerli bilgilerinizi ulaşabileceğimiz bu gibi platformlarda sürekli paylaşmanızdır.
Çok fazla performans kuşu beslemek konusuna da açıklık getirmem gerekirse, aynen sizin gibi düşünüyorum. Benim taklacılarım ve yüksek uçucularım olur uzun vadede... Dediğim gibi kitap projemdeki cd görüntülerini de kendi isteklerim doğrultusunda oluşturacağım için, ülkemizdeki diğer değerli performans kuşlarını da kısa bir dönemliğine (2-3 sene gibi...) besleyip uçurmak ve bilgilerimi sırf internet ve kaynak kitap bilgilerine dayandırmaktansa bizzat gözlem sürecini de değerlendirmek istiyorum. Daha sonra da bu kuşların değerini bilecek kişilere hediye ederim; amacım sadece bahsettiğim süreçle ilgili...
Okunurluk durumu da benim açımdan sorun değildir. Tanıdığım yayınevinden arkadaşlara, benim ne bir kârım ne de bir giderim olmadan, öncelikle belirli sayıda kitabın basılmasını isteyeceğim. Ben kitabı kendi zevkim için ortaya koyarım, ister ben yaşarken değeri anlaşılır isterse ben öldükten sonra... Benim için önemli olan; Çok sevdiğim bu hobi içersinde sıradan bir insan olmamak... Faydalananlar "Allah razı olsun" dese, ben kendimi bu amacımda başarılı adlederim. Hem bu vesileyle hobimdeki bilgi düzeyim de artmış olur. Devlet bana işim gereği maaşımı ödüyor zaten ben bu projeyi kendi zevkim adına beklentisiz yapacağım İnşallah.

Çok uzun yıllardır hem Tübitak'ın ornitoloji(kuş gözlem bilmi) araştırmalarını yansıtan kitaplarını, dergilerini, siteleri takip ediyorum hem de evcil güvercin sitelerini... Şu çok yoğun olduğum seneyi de atlatınca mutlaka artık yoğunluğumu bu çalışmaya adayacağım. Sizin çalışmalarınızı da bu siteden az çok takip ediyordum zaten. Samimiyetle sizin gönlünüzde yatanlarıda paylaşıp bunun heyecanına bizleri de ortak etmeyi layık gördüğünüz için teşekkürler.
Benim bu proje açısından görünen bir sorunum yok sadece yeni büyük bir kümes yapmam gerekiyor. Eksiklerimi hızla tamamlarım. Kitabın oluşum süreci biraz uzun olsa da bu kaliteli olması açısından gerekli... Kimse bu konuda bir şeyler yapmıyor sanmasın! Yakında bu sitede bir başlık açıp, kitabın içerik kısmında benim belirttiklerim dışında bulunması gereken önemli maddelerde fikirlerinizi almak isteyeceğim. Bu gibi çalışma sürecimden sık sık kuscular.org ailesiyle düşüncelerimi paylaşıp fikir alış verişinde bulunmak istiyorum. Siteye giren değerli bilgi sahibi arkadaşların-abilerin bana en büyük katkısı değerli fikirlerini paylaşmaları olacaktır.

Size tekrar desteğinizden dolayı teşekkür ederim. Yüce rabbim utandırmaz, İnşallah.

valla abi bu kuşlardan pek anlamam ama güzele benziyor allah nazarlardan saklasın birde bana hediye oynar verdi bir abim kuyrukları beyaz ve sağ kanadında 3 sol kanadında 2 beyazlık var kuyurklarını anladım akkuyruk ama kanatlarının öyle olması işi bozuyormu

ertugondes' Alıntı:
valla abi bu kuşlardan pek anlamam ama güzele benziyor allah nazarlardan saklasın birde bana hediye oynar verdi bir abim kuyrukları beyaz ve sağ kanadında 3 sol kanadında 2 beyazlık var kuyurklarını anladım akkuyruk ama kanatlarının öyle olması işi bozuyormu

Değerli kardeşim hediye veren yetiştiriciye sorarsan daha iyi olur neden öyle diye daha sağlıklı olur?Kuşları nasıl çalışmış kuş neyden üreme karabaştan mı içinde beyaz varmı ne kadar kapalı kan içinde var ve ne kadar süre kapalı çalışılmış??? anlattığın durum kaba taslak tahminin kapalı çalışılmış bir kuş! anne babaları nasıl gibi kısa bilgileri yetiştiricisine sorman daha faydalı olur.Kuşları görmeden de bir bilgi aktarmak zor.Yanıltıcı olmayalım.

teşekkürler abi ben yakında fotoğrafını koyucam siteye yorumlarınız bekliyorum :))

Geri