OYNARIN BACAKLARI NASIL OLUR?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan osram
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

osram

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
deniz aspisirengil
Meslek
serbest
İlgi Alanı
Arkadaşlar öncelikle hepinize saygılar birçok araştırma sonucunda oynar kuşunun ayakları konusunda farklı fikirler olduğunu gördüm koyu kırmızı pulları belirgin kısa ayaklar benim bildiğim oynar ayakları fakat birçok oynarcıda soluk renkli ayakları tercih ediyor ölü tavuk bacağı renginde sizce doğrusu hangisidir?

osram' Alıntı:
Arkadaşlar öncelikle hepinize saygılar birçok araştırma sonucunda oynar kuşunun ayakları konusunda farklı fikirler olduğunu gördüm koyu kırmızı pulları belirgin kısa ayaklar benim bildiğim oynar ayakları fakat birçok oynarcıda soluk renkli ayakları tercih ediyor ölü tavuk bacağı renginde sizce doğrusu hangisidir?

Merhaba,

Oynar yere yakınsa, ayakları normal kısalıkta ise önemli olan oluru budur(mülakat kadarda kısa olmamalı)az daha yüksek.(çok göze batacak kadar yerden yüksek olmayacak).Ayak bileklerinin kalınğı normal bir boncuğun rahatlıkla girip çıkacağı kibarlıkta ve incelikte olacak.Ayaklarda tozluk vb tüğler olmayacak bunun dışında (tırnaklara girmiyorum kuşun açık kan kapalı kan olmasına göre değişir).GEnelde gölgeli olur.

ayak rengi açık veya koyu kırmızı veya ölü tavuk vb benzetmeler önemli değildir.Açık kırmızıda olur soluk kırmızıda buna bakarak kuşun hiç bir özelliğini anlayamayacağımız için önemsizdir.
(genç kuşların ayakları daha canlı kırmızı olur ebeveyinlerin daha yıpranmış ve soluk renkte olur+güneş ve iklimde oynarın bulunduğu yere göre tüm fizik rengine etki eder ayaklarının renginede etki eder soğuk yerlerde gelende açık renkli daha ılıman yerlerde daha canlıdır bu kan dolaşımıylada alakalıdır.)Çok dışarda duran güneş gören soğuk kar kış gören oynarın ayak renginde bir canlılık olmaz ölü tavuk gibi olur zaten bunlar oynarın bulunduğu iklim koşulları ne kadar süre dışarıda güneşte durduğu ile alakalıdır çok güneş renginde açıklık yaptığı gibi ayaklarının renginide açar.Bir tşört düşünün veya bir araba çok güneşte kaldığında rengi atar!Ayak pulu kuşun kan gen yapısına göre farklılıklar gösterir şöyle pullu olması gerekmektedir dememiz çok zor.

Ayak rengini belirleyen etkenler hemen hemen her ırkta aynıdır.

Ayak rengi iklime ve oynarın dışarıda salık kalmasıyla rengini kazanan bir durumdur. önemsizdir düşüncesinde ve bilgisindeyim.

Yere yakın olsun ayak rengi mühim değil.Yukarıda ki saydığım sebeplerden neden ayaklarının o renkte olduğunu anlarız.

farklı bir örnek:Soğuk havalarda kendi ayaklarınıza bakınız üşüdüğünde soluk renkli beyaza yakın cansız olur!sıcak havalarda ise daha kanlı ve kırmızıdır ayaklar kan dolaşımının tüm yükünü üstlenir üşüdüğünde solar sıcakladığında kızarır.

oynar kısaca tarifi: (YERE YAKIN,OMUZLU,KUYRUĞU KESİK,MUSTA BEY ARMUDU GİBİ) oynarın olayı budur bu varsa bitmiştir.

Örnek ayaklar için.

Sevgilerimle.

Tecrübelerini paylaştığın için teşekkür ederim resimdeki oynarlarda güzelmiş seninse eğer allah can pekliği versin. Her zaman söylerim oynar beslemek bir ayrıcalıktır....

osram' Alıntı:
Tecrübelerini paylaştığın için teşekkür ederim resimdeki oynarlarda güzelmiş seninse eğer allah can pekliği versin. Her zaman söylerim oynar beslemek bir ayrıcalıktır....

Merhaba,

Ben teşekkür ederim böyle bir konu açtığın için , Resimdeki oynarlar benim başkasının olsaydı belirtirdim.İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Geri