Oynarlar...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haltbar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

haltbar

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Osman Uğur KORKMAZ
Meslek
Ticaret
İlgi Alanı
Oynarlarımdan bir kaç resimi sizlerle paylaşmak istedim...

Bir kaç kan bir arada besliyorum Hilal Hüseyin kardeşimin bana hediye ettiği ustam Osman Sütunç'un yıllardır takibini yaptığı kanlardan'da 3 tane var... kuşlar güzellik olarak çok iyi olmasalarda uçuş olarak güzeller gerçi bu aralar havalardan dolayı pek açamıyorum birde yeni gelenler var kuşları tam kaldıramıyorum...zaten saatlerce uçanlar yumurtadalar yada yavru bakıyorlar yani anlıyacağını kümes damızlık moda girdi...şuanki performansları hakkında bişey söylemem biraz yanlış olur...

Saygılarımla

Kuşlarınızın hepsi birbirinden güzel.Terasta besliyorsunuz sanırım.Özellikle yavru kuşları alıştırmak sizi bayağı uğraştırabilir.Sağlıklı,bol yavrulu kümesler dileğiyle.Saygılar...

Kuşlarınızın tüyü kadar hayrını ve bol yavrulu kümesler dilerim.Meraklı bir arkadaş olduğunuz her halinizden belli , evinizin balkonunda dar bir alanda oynar beslemenizden belli .Kuşlarımızın ıslahı bakıcın elinde olduğunu düşünüyorum , içinde neler olduğunu görebiliyorsak iyi bir yolda ilerlemek kolay oluyor.Lakin oynarın her zaman diğer ırklara göre özel bir yeri ve özel bakılması gerektiğine inanıyor ve düşünüyorum.Irkın içini temizliyerek yol alıyorsak , yapılacak bir hatanın bizlere maliyeti yıllar alıyor çünkü.
Uçum hakkında ise hani herkesin yeteri kadar alanı olsada , damızlık kümesi ile uçum kümesi ayrı olsa....Bakın her performans kuşunun uçucuları ile damızlıkları hep yrı oluyor.Zaten olması gereken bana göre de bu lakin dediğim gibi yeterli alan olsa...Ayni sorun bende de var. :banane:
Hayırlı sezonlar dilerim;sağlıkla kalın...

Kuşlarınız güzel ve sağlıklı görünüyo, bunların renklerini ,başka siyah renkli kuşlarda bulamazsınız.

Osman abi kuşlarınız güzeller maşallah,ancak alan darlığı herhalde kuşlarla çalışma sorunuzu ortaya çıkarıyor.Eğer bir kümes daha yapma imkanınız olsa,ilerisi için çok daha iyi olacağı kanısındayım.Paylaşım için teşekkürler,sağlıklı kümesler dilerim.

Yorumlarınız için teşekkürler aslında ilk başlarda yavrulardan bir kaçı aşağıya düştü ve kediler buna çok sevindi ama şimdilerde bir kaç tecrübe edinerek yavruları alıştırdım....Ayrıca uçum kümesimde ayrıca mevcut ama önceden büyük kümeste olan çakallarımı geçici olarak oraya koydum derken yumurtlamaya başladılar ve orada kaldılar analayacağınız çakal kümesi gibi bişey oldu uçum kümesim :D önerileriniz için çok teşekkürler saygılar

Ayrıca çalışma alanım öyle bir yerki Gökhan kardeşim hiç sorma sağ tarafımda iki dev ağaç biri ceviz biri akasya balkonun içindeydi dalları budaya budaya şuanki halinde getirdim arka taraflar bahçe olduğu için belediyenin budama ekipleride gelemiyor şansıma yani anlayacağın buraya oynar alıştırana kadar canım çıktı diyebilirim...belki bi resimlerde gördüğün kadarda çakal oynar baska kelebek kaçırmışımdır... :) saygılar

Evet osman abi,anlayabiliyorum çektiğin o zorlukları çünkü,bende oynar beslemeye başladığım ilk yıllarda,sürekli oturduğum ev bursa merkezdeydi ve apartmandı.Balkonda öyle büyükçene değildi.Ama bir kere hastalığı kapmışız,içimiz durmuyo,benimde o evimin ,daha doğrusu balkonumun öününde kocaman heybetli bir ıhlamur ağacı vardı.Görüş açısı sadece sağ ve sol yanlardı,koca ıhlamur net görüşü kapatıyordu,kessen kesemen,diğer apartmanın bahçesi,budasan budayaman,nasıl çıkacan oraya,her neyse öyle böyle derken birçok kuş kaçırdım,alıştırdıklarımda çok az sayıdadır,damızlık bakayım dedim,yavruları dışarı çıkarırım,hoop aşağı .Tabi kedilerde büyük bayram.
Sonra anladım ki,ben burda ziyandan başka birşey yapamıcam,aldım kuşları doğru köydeki evimin kümesine.Merkezde hergün onlarla olurken,köye haftada iki üç sefer gidebiliyordum,ancak olması gerektiği gibi kuş bakıyordum.
Ancak sizin balkon benimkinden çok daha ferah ve açık,inşallah gelecek her kuşun rahat bir şekilde kümesine alışır ,Osman abi,iyi yetiştirmeler.

haltbar' Alıntı:

Bir kaç kan bir arada besliyorum Hilal Hüseyin kardeşimin bana hediye ettiği ustam Osman Sütunç'un yıllardır takibini yaptığı kanlardan'da 3 tane var... kuşlar güzellik olarak çok iyi olmasalarda uçuş olarak güzeller gerçi bu aralar havalardan dolayı pek açamıyorum birde yeni gelenler var kuşları tam kaldıramıyorum...zaten saatlerce uçanlar yumurtadalar yada yavru bakıyorlar yani anlıyacağını kümes damızlık moda girdi...şuanki performansları hakkında bişey söylemem biraz yanlış olur...

Saygılarımla

Sevgili Osman abi,oynarlarını bizlerle paylaştığın için çok teşekkürler ''gökyüzünden mahrum etmediğin için ayrıca teşekkürler''.
haltbar' Alıntı:
kuşlar güzellik olarak çok iyi olmasalarda uçuş olarak güzeller

Osman abi yukarıda ki cümlen için söylenebilecek benim için çok şey yok neden yok hemen söyleyim::Oynarın elde ki güzelliğini neyle kıyaslandığını bir çok kişiye sorduğumda çıkan sonuç kendi aralarında ki oynar tipleriyle diye bir sonuca varmaktayız fakat Sütunç'tan bizlere geçen kan ''sportif''bir kandır yani tüm anlatılanlara bakınız ve kuşlara bakınız oynarın ıslahından bahseden efendime söyleyim arıtılmasından bahsedenler neyi arıtmaktan bahsettiklerini sanırım bilmemekteler çünkü kuşlarının içlerinde ne olduklarını kendileride bilmiyorlar!Bunun içindir ki güzellik çok kolay geliştirilebilirken atletik fizik!!!zordur ve bu güzellik değil OLMASI GEREKENDİR ASLINDA bunu lütfen iyi ayırt et osman abi yani bizim oynarlarımızdan çok daha güzeleri piyasada mevcuttur ben kendimden örnek vercek olursam ben oynarlarımızı kuralımıza göre üretiyorum bu yüzden de etraftaki güzellere özenirsem elimdekinin bir anlamı kalmayacağının farkındayım çünkü kimsenin güzeli bitmez her gün yeni bir güzellik üretilir!Bizim yaptığmız şey eski damızlık stilini bozmadan kuşlarla ''fazla oynamadan gaga,kafa,gözlerle fazla oynamadan''YERE BASIK,OMUZLU,KUYRUĞU KESİK,MUSTAA BEY ARMUDU GİBİ.olan anlayışımızı devam ettirmektir zaten okuduğunu iyi anlayan yetiştiriciler kapının buna çıktığını bu ortamlarda iyi bilmektedirler:)

Tüm bunlara rağmen pek tabi ki oynar beğenisi kişiden kişiye değişir fakat ben oynarın performans odaklı yetiştiriyorum bu benim zevkim masaya ele çalışmıyorum ve bu yönde çalışanlar sadece kuşlarını avatarlarda ve misafir odalarında ki büfelerde muhafaza etmeye devam ettikleri sürece oynar ülkemizde hak ettiği yere ve seviyeye gelemiyecektir damızlık denilen oynar ilk önce performansıyla kendini kanıtlamamışsa çok üzgünüm kocaman bir hiçsiniz!!!sitelerde böbürlenerek yazı yazanlar sanırım kuşlarının içinde ne olduğunu biliyoruz diyorlar ama kuşlarının nasıl uçtuklarını bilmemektedir bu tezatlığı bağdaştıramamaktayım''ve sorduğunuzda da kuşların içinde ne olduğunu söyleyememektedirler''.Kuşlarımız uçtukça genleri ve fizikal kaliteleri daha da olumlu gelişecektir sizlere bir soru yöneltmek isterim''bir oynar yarışması düzenlense uçum kümesinizdeki bir kuşunuzumu yoksa kapalı kümes bir kuşunuzumu yarışmaya sokarsınız''__???hep bir ağızdan tabiki kapalı kümes dediğinizi duyuyor gibiyim:)))neden?Çünkü uçan oynar kendini kısmen bozaRRRR''göz gaga surat'' !Bu yüzden osman abi sen elinde ki kuşlarımızı uçurmasan kapatsan daha da güzelleşirler bunu unutma bir çoğumuzun sitelerde gördüğü oynarlar labratuar ortamlarında gibi bakılıyor ve pro-fesyönel fotoğraflarla bize sunuluyor!!!Bizler ise kümes önünde çekip buraya koyuyoruz buna rağmen kuşlarımızda olan fizik ve tüğ kalitesini bir çok soylu sanılan kuşta göremiyorum:)SAnırım kapalı beslendiği için fizik ve tüğ yapamıyorlar gerçek güneş ışığını almadıkları için olsa gerek:(Kemikleri sıfır ele alındığında içi boşmuş gibi:(Sertlik yok!

Bir cümlen için söylenecek çok şey yok dedim fakat varmış osman abi:)Bunların hepsni senin için burda toplayım.
Sen oynarı güzellik açısından değerlendirdiğin sürece yanılırsın bu yanılgıya düşmemeni tavsiye ederim öyle olsaydı biliyosun hepimizin ulaşamaycağı kuş yok bizde''uçma özürlü'' mutasyona uğratılmış kuşlara aa bunlar güzel deyip hizmet ederdik.Biz kuralımız çerçevesinde kuşun orjinal anlayışta ki kriterlerini bozmadan bir bütün olarak ele alıp hizmet etmekteyiz bunun neticesinde de senin bahsetmiş olduğun ''elde pek güzel dedğiller kavramı ortaya çıkmakta''katılıyorum çünkü ben kendi adıma konuşayım ele ve yere çalışmıyorum performansa çalışıyorum.Ve dikakt edersen kapalı kümesimdekileri değil bahçemdeki kuşları sürekli buraya koyuyorum çünkü kapalıdakiler salınmadığı için fizik olarak dış kümestekilr kadar güzel değiller aslında göz ve kafa teşkilatları belki uçanlara göre temiz ama bana uçan kuşun fiziği lazım bu benim anlayışım osman abi sanıyorum ki başlangıçta sende bu anlayıştaydın sanırım zaman içerisinde görüşlerin eldeki görüntülere daha fazla kaymış gibi duruyor tabiki buda senin bileceğin bir şey ben verd,ğ,m kuşların gelicikleri ve uçumları kanat atışları ile övünmeyi gerçekten seviyorum ve bunu tercih ediyorum.Sadece el ve yer kavramlarına odaklanmak zaman içerisinde kuşlarımızı mutasyona uğratmaktan başka hiç bir şey olamayacaktır!

Şuna emin olabilirsin ki şuan elinde ki kan olması gereken ve sende olması gerektiği gibi dış ortamdan gök yüzünde mahrum etmeden bu kuşları bakıyorsun bu bana vermiş olduğun en büyük teşekkürdür haa şunuda unutma bizim kuşumuz atmacanın almasıyla kedinin kapmasıyla hastalığın gelmesiyle bitmez neden mi? Sır ve gizem dolu olmadığı için herkese verdiğimiz için bitmez paylaşıldığı için bitmez bu yüzden rahat ol hani adamın biri uörumaya teşvikle damızlıkların kaybolmasından bahsetmiş bir zamanlar rahat ol bizim kuşumuz kaybolmaz çünkü her yere serpiştiriyorum bende biterse senden onda biterse benden ve dağıttığım yerlerden gider alırız amaç budur.Ama kuşumu saklarsam sağ sola vermezsem dağıtmazsan bencillik yaparsam rant peşinde koşarsam sır ve gizem yüklersem kuşlarımda SIR OLUR GİDER sonrada aynı kuşlar direkler deyip yine piyasaya çıakartmaya çalışırım AMA YEMEZLER bu yüzden damızlık bencilce beslenmiyorsa sadece bende olsun mantelitesinden uzak ve tipik kuşçu şahsiyetinde dedğilseniz korkmayınız kuş uçurmaktan korkanlar TİPİK KUŞÇUDUR yani ot gelmiş saman gidenlerden.
Sen damızlığım kaybolcak diye kuş uçurmuyorsan senin zaten bir damızlığın olamaz 2x2:5 se bu kuş oynar değildir.Anla işte be adam:)Oynarın damızlık olanı havada seçilerek karar verilir sen bana 1500 yıllık soyda getirsen unutmaki 2009 yılının 3.ayındayız ve senin kuşların uçmuyorsa ve kalıp ''fizik kuralında değilse'' kusura bakma geçersizsin.

Osman abi Bunların hepsini beynindeki hafıza çekmecelerinden birine monte etmeni rica ediyorum.Ve kural dışına çıktığında bizim anlayışımızdan uzaklaşacağın gerçeğini bilmeni isterim tabi ki zevkte beğenide sana ait fakat elindekinin unutmaki beğendiğin kuşların sahiplerinin de özdeki asıl amaçladıkları ve yapmak istedikleri aslında budur ama masaya ve ele hizmetin getirisi olduğu için albenili kuşlara rağbet de çok olmasından kaynaklanan ''OYNAR mutasyonu''rüzgarı devam etmekte''.

Havada ölen kuş cennete,kümeste olan kuş çöpe gider.İkinci kuralda bu Osman abi hiç kokrma kökü bizde yenisini yollarız.Yeter ki cennete gitsin.

İyi zamanlarda esenkal.

haltbar' Alıntı:

Saygılarımla

Sevgili Osman abi,oynarlarını bizlerle paylaştığın için çok teşekkürler ''gökyüzünden mahrum etmediğin için ayrıca teşekkürler''.
haltbar' Alıntı:
kuşlar güzellik olarak çok iyi olmasalarda uçuş olarak güzeller

Osman abi yukarıda ki cümlen için söylenebilecek benim için çok şey yok neden yok hemen söyleyim::Oynarın elde ki güzelliğini neyle kıyaslandığını bir çok kişiye sorduğumda çıkan sonuç kendi aralarında ki oynar tipleriyle diye bir sonuca varmaktayız fakat Sütunç'tan bizlere geçen kan ''sportif''bir kandır yani tüm anlatılanlara bakınız ve kuşlara bakınız oynarın ıslahından bahseden efendime söyleyim arıtılmasından bahsedenler neyi arıtmaktan bahsettiklerini sanırım bilmemekteler çünkü kuşlarının içlerinde ne olduklarını kendileride bilmiyorlar!Bunun içindir ki güzellik çok kolay geliştirilebilirken atletik fizik!!!zordur ve bu güzellik değil OLMASI GEREKENDİR ASLINDA bunu lütfen iyi ayırt et osman abi yani bizim oynarlarımızdan çok daha güzeleri piyasada mevcuttur ben kendimden örnek vercek olursam ben oynarlarımızı kuralımıza göre üretiyorum bu yüzden de etraftaki güzellere özenirsem elimdekinin bir anlamı kalmayacağının farkındayım çünkü kimsenin güzeli bitmez her gün yeni bir güzellik üretilir!Bizim yaptığmız şey eski damızlık stilini bozmadan kuşlarla ''fazla oynamadan gaga,kafa,gözlerle fazla oynamadan''YERE BASIK,OMUZLU,KUYRUĞU KESİK,MUSTAA BEY ARMUDU GİBİ.olan anlayışımızı devam ettirmektir zaten okuduğunu iyi anlayan yetiştiriciler kapının buna çıktığını bu ortamlarda iyi bilmektedirler:)

Tüm bunlara rağmen pek tabi ki oynar beğenisi kişiden kişiye değişir fakat ben oynarın performans odaklı yetiştiriyorum bu benim zevkim masaya ele çalışmıyorum ve bu yönde çalışanlar sadece kuşlarını avatarlarda ve misafir odalarında ki büfelerde muhafaza etmeye devam ettikleri sürece oynar ülkemizde hak ettiği yere ve seviyeye gelemiyecektir damızlık denilen oynar ilk önce performansıyla kendini kanıtlamamışsa çok üzgünüm kocaman bir hiçsiniz!!!sitelerde böbürlenerek yazı yazanlar sanırım kuşlarının içinde ne olduğunu biliyoruz diyorlar ama kuşlarının nasıl uçtuklarını bilmemektedir bu tezatlığı bağdaştıramamaktayım''ve sorduğunuzda da kuşların içinde ne olduğunu söyleyememektedirler''.Kuşlarımız uçtukça genleri ve fizikal kaliteleri daha da olumlu gelişecektir sizlere bir soru yöneltmek isterim''bir oynar yarışması düzenlense uçum kümesinizdeki bir kuşunuzumu yoksa kapalı kümes bir kuşunuzumu yarışmaya sokarsınız''__???hep bir ağızdan tabiki kapalı kümes dediğinizi duyuyor gibiyim:)))neden?Çünkü uçan oynar kendini kısmen bozaRRRR''göz gaga surat'' !Bu yüzden osman abi sen elinde ki kuşlarımızı uçurmasan kapatsan daha da güzelleşirler bunu unutma bir çoğumuzun sitelerde gördüğü oynarlar labratuar ortamlarında gibi bakılıyor ve pro-fesyönel fotoğraflarla bize sunuluyor!!!Bizler ise kümes önünde çekip buraya koyuyoruz buna rağmen kuşlarımızda olan fizik ve tüğ kalitesini bir çok soylu sanılan kuşta göremiyorum:)SAnırım kapalı beslendiği için fizik ve tüğ yapamıyorlar gerçek güneş ışığını almadıkları için olsa gerek:(Kemikleri sıfır ele alındığında içi boşmuş gibi:(Sertlik yok!

Bir cümlen için söylenecek çok şey yok dedim fakat varmış osman abi:)Bunların hepsni senin için burda toplayım.
Sen oynarı güzellik açısından değerlendirdiğin sürece yanılırsın bu yanılgıya düşmemeni tavsiye ederim öyle olsaydı biliyosun hepimizin ulaşamaycağı kuş yok bizde''uçma özürlü'' mutasyona uğratılmış kuşlara aa bunlar güzel deyip hizmet ederdik.Biz kuralımız çerçevesinde kuşun orjinal anlayışta ki kriterlerini bozmadan bir bütün olarak ele alıp hizmet etmekteyiz bunun neticesinde de senin bahsetmiş olduğun ''elde pek güzel dedğiller kavramı ortaya çıkmakta''katılıyorum çünkü ben kendi adıma konuşayım ele ve yere çalışmıyorum performansa çalışıyorum.Ve dikakt edersen kapalı kümesimdekileri değil bahçemdeki kuşları sürekli buraya koyuyorum çünkü kapalıdakiler salınmadığı için fizik olarak dış kümestekilr kadar güzel değiller aslında göz ve kafa teşkilatları belki uçanlara göre temiz ama bana uçan kuşun fiziği lazım bu benim anlayışım osman abi sanıyorum ki başlangıçta sende bu anlayıştaydın sanırım zaman içerisinde görüşlerin eldeki görüntülere daha fazla kaymış gibi duruyor tabiki buda senin bileceğin bir şey ben verd,ğ,m kuşların gelicikleri ve uçumları kanat atışları ile övünmeyi gerçekten seviyorum ve bunu tercih ediyorum.Sadece el ve yer kavramlarına odaklanmak zaman içerisinde kuşlarımızı mutasyona uğratmaktan başka hiç bir şey olamayacaktır!

Şuna emin olabilirsin ki şuan elinde ki kan olması gereken ve sende olması gerektiği gibi dış ortamdan gök yüzünde mahrum etmeden bu kuşları bakıyorsun bu bana vermiş olduğun en büyük teşekkürdür haa şunuda unutma bizim kuşumuz atmacanın almasıyla kedinin kapmasıyla hastalığın gelmesiyle bitmez neden mi? Sır ve gizem dolu olmadığı için herkese verdiğimiz için bitmez paylaşıldığı için bitmez bu yüzden rahat ol hani adamın biri uörumaya teşvikle damızlıkların kaybolmasından bahsetmiş bir zamanlar rahat ol bizim kuşumuz kaybolmaz çünkü her yere serpiştiriyorum bende biterse senden onda biterse benden ve dağıttığım yerlerden gider alırız amaç budur.Ama kuşumu saklarsam sağ sola vermezsem dağıtmazsan bencillik yaparsam rant peşinde koşarsam sır ve gizem yüklersem kuşlarımda SIR OLUR GİDER sonrada aynı kuşlar direkler deyip yine piyasaya çıakartmaya çalışırım AMA YEMEZLER bu yüzden damızlık bencilce beslenmiyorsa sadece bende olsun mantelitesinden uzak ve tipik kuşçu şahsiyetinde dedğilseniz korkmayınız kuş uçurmaktan korkanlar TİPİK KUŞÇUDUR yani ot gelmiş saman gidenlerden.
Sen damızlığım kaybolcak diye kuş uçurmuyorsan senin zaten bir damızlığın olamaz 2x2:5 se bu kuş oynar değildir.Anla işte be adam:)Oynarın damızlık olanı havada seçilerek karar verilir sen bana 1500 yıllık soyda getirsen unutmaki 2009 yılının 3.ayındayız ve senin kuşların uçmuyorsa ve kalıp ''fizik kuralında değilse'' kusura bakma geçersizsin.

Osman abi Bunların hepsini beynindeki hafıza çekmecelerinden birine monte etmeni rica ediyorum.Ve kural dışına çıktığında bizim anlayışımızdan uzaklaşacağın gerçeğini bilmeni isterim tabi ki zevkte beğenide sana ait fakat elindekinin unutmaki beğendiğin kuşların sahiplerinin de özdeki asıl amaçladıkları ve yapmak istedikleri aslında budur ama masaya ve ele hizmetin getirisi olduğu için albenili kuşlara rağbet de çok olmasından kaynaklanan ''OYNAR mutasyonu''rüzgarı devam etmekte''.

Havada ölen kuş cennete,kümeste olan kuş çöpe gider.İkinci kuralda bu Osman abi hiç kokrma kökü bizde yenisini yollarız.Yeter ki cennete gitsin.
En iyi performans sergileyen direk erkeğimin resmine bak sana çok şey anlatacaktır.

İyi zamanlarda esenkal.

Sevgili arkadaşım Hüseyin,

Eleştirin ve görüşlerini bizimle paylaştığın için çok teşekkür ederim gerçekten bu konuda gerek görüş olsun gerek tecrübe olsun gerçekten çok değerli bilgilere sahipsin.. ve ben senin ve ustamız Sütuç' un tecrübelerinden ve desteklerinden yardım aldığım için çok mutluyum...Henüz daha tam olarak ustamız Sütunç'un kuşlarına dönememiş olsamda senin verdiğin 3 hediyenin farkını kümesimdeki diğer kuşların arasında senin bana daha önceden söylediğin gibi büyük bir şekilde anladım! Gerçekten dediğin gibi bu kuşlar gerek tüy olsun gerek ahlak olsun gerek uçuş olsun diğerlerinden ap ayrı...yani açıkcası ben bunları bir acemi oynarcı olarak daha yeni yeni sizin öğretilerinizle anlıyorum ve gerçekten dediklerin doğru ve sana canı gönülden katılıyorum... ve amacım ustamız Sütunç'la ve seninle aynı ve onun dedikleri doğrultusunda yavaş ve emin adımlarla ilerliyorum...
Saygılarımla

merhabalar osman bey
kuşalarınıza allah can pekliği versin güzeller.
kuşlarınızı yakından inceledim. benim kuşlarımla neredeyse aynı izleri taşıyorlar
ense ve tüğ yapıları neredeyse bire bir gibiler
performanslarından biraz bahsedermisin diyecem ama havaların bozukluğu nedeniyle ve yeni kuşların olması sebebiyle pek uçuramıyorsun galiba. inş en kısa zamanda performanslarındanda bizi biligilendirirsin
sağlıklı kümesler dilerim
SAYGILAR

BATILI' Alıntı:
merhabalar osman bey
kuşalarınıza allah can pekliği versin güzeller.
kuşlarınızı yakından inceledim. benim kuşlarımla neredeyse aynı izleri taşıyorlar
ense ve tüğ yapıları neredeyse bire bir gibiler
performanslarından biraz bahsedermisin diyecem ama havaların bozukluğu nedeniyle ve yeni kuşların olması sebebiyle pek uçuramıyorsun galiba. inş en kısa zamanda performanslarındanda bizi biligilendirirsin
sağlıklı kümesler dilerim
SAYGILAR
Çok teşekkür ederim Hayrettin bey bir kaç farklı kan var ama genel anlamda
Kuşları benzetmeniz çok doğal...çünkü aynı kuşlara hizmet ediyoruz :evet:

Performanslarını anlamışsınızdır artık söze gerek yok sanırım :D
diğer kanların performansları güzel tatmin edici yarım saatle 3 saat arası gibi bir performans sergiliyorlar
Saygılarımla

Bu arada bugün havanın güzelliğinden faydalanıp bir çok yeni kuşunda performansını test etmiş oldum....tatmin edici diyorum ama ilerleyen günlerdeki antremanlarla bakalım neler değişecek....saygılar

:p
evet aynı kana hizmet ediyoruz. tabiki performanslarını benim kendi kuşlarımdan nasıl bir performanstalar az çok tahmin edebiliyorum. dediğin gibi şimdilik tatmin edici inşallah daha fazlasını verirler.
tabiki güzel havaları değerlendirmek lazım malum yaz geliyor yavaş yavaş alışsınlar uçmaya öle yatmakla olmaz :haha:
en kısa zamanda tanışmak dileğiyle...

BATILI' Alıntı:
en kısa zamanda tanışmak dileğiyle...

Memnuniyetle....görüşmek üzere

Saygılar

haltbar' Alıntı:
Sevgili arkadaşım Hüseyin,

Eleştirin ve görüşlerini bizimle paylaştığın için çok teşekkür ederim gerçekten bu konuda gerek görüş olsun gerek tecrübe olsun gerçekten çok değerli bilgilere sahipsin.. ve ben senin ve ustamız Sütuç' un tecrübelerinden ve desteklerinden yardım aldığım için çok mutluyum...Henüz daha tam olarak ustamız Sütunç'un kuşlarına dönememiş olsamda senin verdiğin 3 hediyenin farkını kümesimdeki diğer kuşların arasında senin bana daha önceden söylediğin gibi büyük bir şekilde anladım! Gerçekten dediğin gibi bu kuşlar gerek tüy olsun gerek ahlak olsun gerek uçuş olsun diğerlerinden ap ayrı...yani açıkcası ben bunları bir acemi oynarcı olarak daha yeni yeni sizin öğretilerinizle anlıyorum ve gerçekten dediklerin doğru ve sana canı gönülden katılıyorum... ve amacım ustamız Sütunç'la ve seninle aynı ve onun dedikleri doğrultusunda yavaş ve emin adımlarla ilerliyorum...
Saygılarımla

haltbar' Alıntı:
yani açıkcası ben bunları bir acemi oynarcı olarak daha yeni yeni sizin öğretilerinizle anlıyorum ve gerçekten dediklerin doğru ve sana canı gönülden katılıyorum... ve amacım ustamız Sütunç'la ve seninle aynı ve onun dedikleri doğrultusunda yavaş ve emin adımlarla ilerliyorum...
Saygılarımla

Sevgili Osman abi kimsenin yönlendirmesi ve etkisi altında kalmayacak bir kuşçuluk tarzın var bu yüzden de bir çok farklı yapılarda ki ve farklı özelliklerde ki oynar kanlarını da deneyebilirsin unutmamak gerekir ki soy sop konularına kanıpta ah be keşke ben bu kadar bu kuşları savunmasaydım deyipte dönen ve pişman olan oynar yetiştiricilerine zaman zaman rastlıyoruz!Bu yüzden kuşlar eline geçmeden altından gelen yavruyu görmeden ahlaklarını sürekli bahsettiğimiz kriterleri değerlendirmeden kesin olarak budur dememeni tavsiye ederim Ben Sütunç Ustamızdan bana geçenlerden artık her şekli ve özelliği ile eminim bu kana güveniyorum beklentilerime fazlasıyla cevap veren bir kan.Senin beklentilerin farklı olabilir ve yeni yeni tecrube kazandığın için düşüncelerin değişebilir bu yüzden ben sana başından beri hep demişimdir bir çok kan kuşu denemelisin diye hep söylerim soycular sopçular gibi çakılıp tek bir at çerçevesi gözlüğünden bu kuşa hizmet edilmeyeceğini ve eline geçirdiğin kanı daha da geliştirmek için kanlar sokman gerektiğini hep sana söylemişimdir bunun sonu yok oynar böyle bir şey benim için.Bunları sana anlatmamım asıl sebebi sadece bizleri değil tüm bu ırkı besliyenleri dikkate almanı tavsiye ederim ben herkesi dikkate alarak elimdeki kuşları seçtim!Sen beklentilerin doğrultusunda denemeler yaparak ilerlemelisin benim ustalıkla uzaktan yakından alakam yoktur ben sadece kendi aradığım özelliklerde ki oynarı kendimce yoğurmaya çalışan biriyim.

Zaman içinde bende çok daha tecrubeli kişilerle tanışacak belkide onlardan benden etkilendiğinden çok daha fazla etkilenecek ve anlayışını değiştireceksin burda önemli olan ''senin bu ırktan beklentin nedir?'' bunu düşün ve tarzını belirle ve bu yönde kuşlar elde etmeye ve yetiştirmeye çalış benim kanım onun,bunun, kanı olmuş farketmez sen gönlüne yatanı bulmaya çalış ve bunu denemelerle kesinleştir ben kuşumdan emin olduğum için ve sana anlattığım için değil sen besleyip mennun kaldığın için bizim kanımıza hizmet et ama denemeden buna bence karar verme.Sen benim anlayışımdan etkilenerek beya beğenerek yola çıkmış olabilirsin ama bu sana zaman içinde ters gelebilir bu yüzden kendi anlayışını olması gereken kriterlerde belirlemeni şiddetle tavsiye ediyorum bilmiyorum diğer oynar meraklıları ne düşünüyorlar bu konuda ama kimsenin tek bir bakış açısında tıkılıp kalmaması gerektiğini düşünüyorum bizler elimize geçirdiğimiz bence ileri götürmeliyiz.Ve buna kendi aradığımız özellikleri de eklemeliyiz.

Tüm bu yazdıklarım kuşlarımı paylaştığım herkes için geçerlidir arkadaşlar.Benim anlayışımın kurallarımı geliştirmeniz için kendi anlayışınızı genel ortak görüşlerde yaratmaya çalışınız.Ve ırkı daha kaliteli hale getirmek için gözlemleme fırsatı bulduğunuz güvendiğiniz bildiğiniz kanları bu kana girebilirsiniz geliştirebilirsiniz.

Sevgilerimle Esenkal.

Sevgili Hüseyin arkadaşım,

Gerçekten değerli yorumların ve görüşlerin için sana teşekkür ediyorum...

Dediklerine sonuna kadar katılıyorum....kısacası bende senin görüşlerindeyim ama tabikide senin söylediğin gibi farklı kanlarıda deneyerek kafamda bir oynar şekli oluşturmam ve senin yaptığın gibi bir çerçeveye oturtmam gerekli....Şuanda sadece eğleniyorum ama tabi kafamda bir çok şey kurarak ve yakalamak istediğim o şekli aramaya devam ederek emin adımlarla ilerliyorum...

Senin dediklerinden etkilenmiş değilim ama senin dediklerinide kale almamak mümkün değil çünkü sen benim bu geçtiğim yollardan daha önce geçmiş birisisin ve ben bunu yavaş yavaş anlamaya başladım...bu yüzden sana katılıyorum çok teşekkür ediyorum bana bir kaç hediyeyle bir çok şeyi anlattın ve ben bunu kuşlarımı her açtığımda anlamaya devam ediyorum... saygılarımla

Geri