Oyun bırakan kuşlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Selim Falay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Selim Falay
Meslek
Serbest
İlgi Alanı
Merhabalar.Fouumlara göz atım fakat raslayamadım.Belkide benzer konular vardır benim dikkatimden kaçmıştır.Oyun kuşlarında uçurulup söken oyun açan kuşların bazılarında iş gereği yada damızlığa çekilmesi gibi sebeplerden uzun zaman uçurulmadığında sökük kuşların oyun bıraktığı hatta hiç uçurulmamış kuşlar gibi davrandığı olur. Kuşçuluk hayatım boyunca benzer durumla birkaç kez karşılaştım. Benzer durumlarla karşılaşan bu işe gönül vermiş arkadaşlarda olmuştur. Bu tür kuşların bazıları tekrar düzenli uçurulduğunda eski performanslarını geri kazanırlar.Tartışmaya açmak istediğim konu bu kuşlar damızlık değeri olan beslemeğe deyecek kuşlarmıdır? yada elenmesi gereken kuşlarmıdır. Bu konuda bilgi sahibi ve deneyim yaşamış arkadaşların görüş ve önerilerini duyalım istedim. Herkeze selamlar.

Oyun bozan kuş elenmeli bence Abi çünkü onun altından gelecek olanda oyun bozabilir ve buda zaman kaybı olur kuşu eşleştir yavru al büyümesini bekle uçmasını bekle sökülmesini bekle sonra oyun bozsun. tam bir hayal kırıklıgı işi garantiye alıp elemek gerekir derim ben . tabi bu benm fikrim ama bide üstadları dinlemek gerekir :) Saygılar ..

static_revenger kardeşim ismini bilmediğim için böyle hitab etmek zorunda kaldım . oyun bozan yani performansını zaman içerisinde gerileten kuş elbet elenmeli fakat benim tartışmaya açmak istediğim konu bu değil yatırıldığı zaman oyun silen içerde dahi perdah göstermeyen kuşlardan bahsediyorum. Sağlıkla kal.

uçurulduğunda kısa zamanda eski haline dönüyorsa beslenmeli yoksa elden çıkarılmalıı

Ozaman Aynen tolga abinin dediği gibi olmalı Abi :) Adım hasan bu arada saygılar ..

Selim Falay' Alıntı:
static_revenger kardeşim ismini bilmediğim için böyle hitab etmek zorunda kaldım . oyun bozan yani performansını zaman içerisinde gerileten kuş elbet elenmeli fakat benim tartışmaya açmak istediğim konu bu değil yatırıldığı zaman oyun silen içerde dahi perdah göstermeyen kuşlardan bahsediyorum. Sağlıkla kal.
selim abi oyunu bırakan kuşlarını bana gönder ben hemen havada kaparım:) abi oyunu bırakan kuş iyi bir kuştur kuşu 3 gün uçur 6ay önce neyse yine aynı olur bence o kuşlar hariç diğerlerini ele elemen gerekiyorsa sana soruyorum abi yatmış kuş sık takla yapıp makaraya sararsamı iyi oyunu serbestleştirenmi iyidir karar senin ama oyun bırakan kuşun damarı sağlamdır sana bir örnek vereyim tanıdığım bir abimin ballı sarı göz bir dişisi vardı 10 saat uçan kuştu taklaları10-12 arasındaydı uzun zaman uçmadığı zaman oyunu bırakırdı karar yinede senin saygılarımla.

İlker Altunbaş kardeşim merhaba.Elimde bulunan kuşlardan geneli itibariye memnunum diyebilirim.Birçift ana baba ve onlardan gelme 8 adet yavruları vede faklı bir dişi birde erkek toplamı 12 adet kuş var. Aynı soy olan kuşlardan uçurabildiklerimden sadece bir dişi 3 aydır uçmuyor ve bu durumda bir kuş. endişelendiğim için bu konu başlığını açmadım.Genel itibarı ile bu tarz kuşlara kuşçu arkadaşların bakışı nedir tartışalım istedim.Malum bilgi bilgidir öğrenmenin yaşı olmaz belki bizlerinde daha öğreneceği çok sey vardır. Selamlar.

s.a Uçurulduğunda tekrar perdaha biniyorsa 3 gün lafın gelişi tabi en az yirmi gün lazım tekrar seferlerine başlıyorsa sorun yok .

kanat sesini kaybetmediyse kuşu beslemeni tavsiye ederim. bu kuşlar ve yavruları yatırıldığı zaman sık taklaya serseme

düşüp yatıklaşmaz iyi kuş serseme asla girmez yani yatıklaşmaz. birde en iyi özelliği oynasa bile sağ sola konmayıp

hedefine konar çatıda sabahlamaz zamanında oyun bozmuş bir kuşu alıp denedim bir ay sonra açıldı harika performans

gösterdi altından gelen yavruları dahada iyi çıkmıştı eğer o kuşu bugün bulsam keyifle beslerim

eywallah

Geri