oyun kuşların da sorun

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan reis_eko
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

reis_eko

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kalender
Meslek
işletmeci
İlgi Alanı
Kediler
çatı oyunu yapan kuş ucuruyorum yavru tuyunu dökmeden oyuna gırıyo 16 yada 18 takla yapıyo .telek dökmeye başlayın performansı düşüyo bidaha da randıman vermıyo neden acaba

bunlarda kuşlarım dan bazıları hepsi hazırkıta oyun kuşu

Merhaba Ekrem bey.Taklacı beslemiyorum.Fakat bahsettiğiniz problemler,döneklerdede meydana geliyor.Erken dönüşe giren,taşkın yavrular,kısa süre sonra dönüşü bozuyorlar.Bir daha da randıman tutmuyorlar.Biz bu tarz yavrularakanı fazla geldi tabirini kullanıyoruz.Genelde bu tarz yavrular,anne babaları aynı özellikleri taşıyan kuşların altında çıkıyor.Eş değiştirme yöntemiyle bu olaya çözüm buluyoruz.Örneğin dönüşü yumuşak ve uzun olan 1 kuşa daha sert ve kısa dönen bir kuş ile eşleyip randımanlı dönen yavrular elde edebiliyoruz.Sizde bu yöntemi taklacılarda deneyin.inşallah randıman alırsınnız.
Saygılar.

selam değerli dostum..oyun kuşların da genç yani yeni taklayı dönmüş ve sefere girdiği dönemlerde çok büyük performans görürüz..kuşlarımız hem uçumu hem sefere gelmesi hemde takjla sayıları çok üst seviyededir..ama bu kuşun tecrübesizliğinden dir..eke kuş bilir kanada ne kadar yüklenmesi gerektiğini..ne kadar kuvvetle nereye çıkacağını..randıman vermemesi eğitim eksiği yada kan ile alaklı bir durum dur..oyun kuşları gençken çok şey yapar ama önemli olan ekeliğin de yapacaklarıdır..bir kuşun en mazeretsiz ve en güzel dönemi yavruya maya kusmayı bitirip yem kusmaya başladığı zaman dır..yavru iken kuşa verilecek eğitim önemlidir..önceliği nefese vermelisiniz..yani kuş takladan önce uçum süresi ile başlamalı eğitime..uçumu olan kuş iyidir..nefesli kuş olur havada çok kalır..istemesekte taklayı dönecek olan kuşa nefes verdiğimiz zaman kuş kuvvetli olur..ama dediğim gibi kanı temiz olan kuş eke iken de havada kalır..saygılar..

Ali Hakan beye katılıyorum. Yavruluktaki oyun bir kere standart olarak ele alınmamalıdır. Önemli olan eke kuşların ne yaptığı veya yapmadığıdır. ekelikte belli bir standartı yoksa demekki damızlıkları değiştirmek gerekiyor.

ben taklacı besliorum ama böle senin gibi sorunla karşılaşmadım ondan bilmiorum özür dilerim

ben taklacı besliorum ama böle senin gibi sorunla karşılaşmadım ondan bilmiorum özür dilerim

arkadaşlar özür dilerim bilgisayarda bisi war iki kere qönderio ya ksusura bakmayın

arkadaşlar özür dilerim bilgisayarda bisi war iki kere qönderio ya ksusura bakmayın

bu sorun cogu kuşlarda var misal 12 taklayla oyuna başlıyan kuştuyunu düzdukten sonra genelde 5 veye 6 düşer onu bliyorum ama neden düşüyo onu bilmiyorum. bu dedıklerım bazı kuuşlarda oluyo hepsini kast etmıyorum

bu resimdeki kuşlar oynamazsa ayıp ederler zaten reiseko kendisi abimdir dedi gibi kuşlar hazır kıta beklio

slm öncelikle taklacılar yeni yeni oyna girdikleri zamanlarda çok takla atabilirler buda birtürlü kendilerine bir ayar tutturamadıkları içindir ve biz bu duruma zel e girmiş deriz ve kuş bu durumdayken hergün mutlaka uçurulmalıdır yoksa gerçek performansını hiçbirzaman yakalayamaz oyna tamamen girdikten sonrada kendine bir oyun stili belirliyo kuşlar ve şöyle düşünürseniz tarasınızda 2 kuş düşünün biri gelir tarasa farklı yerden oynar diğeri gelir farklı yerden oynar işte önemli olan oyna yani zele girdiği dönemde hergün uçurmak bunlar benim izlenimlerim ve düşüncelerim umarım yardımcı olmuşumdur teşekkürler saygılar...

kusun nasıl oyun yaptıgı değil nasıl oyun yaptırılacagı önemlidir.kuşlarınızı görmedik ama fikir yürütüyoruz.kuş telek dökerken uçurduysan safkan bile olsa oyun bozar.kanlı boru telekle uçurduysanız canı acır,yine bozar.burda iş sende biter arkadaşım.ayrıca erken eş tuttuysa buna dikkat et,erken eş tuttuysa kızar ve oyun bozar.sebep çok.

Selamlar

ReiS Kusura Bakmada kuşların hepsi patates demekki.....
Pilawa kapama yap artık sen onları :)

aynen patates benım patatesler tanesi 500 ytl ye gidiyo . bu da ne demek ıyı patates demek :)

ya bisim patatesler böle işte kardeş yorum yapabilirsin ama hakarete gerek yok kuşlara:d patates olsalar beslemeyis zaten varsa snn soğanların koy resimlerinide görelim:d

konu anlamını yitirmeye başladı. Konu dışına çıkmayalım.

çatı oyunu yapan kuş ucuruyorum yavru tuyunu dökmeden oyuna gırıyo 16 yada 18 takla yapıyo .telek dökmeye başlayın performansı düşüyo bidaha da randıman vermıyo neden acaba

Ben bu Cümleye göre cwp werdim Yoksa kimsenin besledigi ucurdugu kuşla alakam yokk..

Saygılar....

Geri