OYUN KUŞU ( hakiki mardin soyları hiç kırılmamış )

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan timko
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 35
  • Görüntüleme Görüntüleme 22K

timko

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
timur tarık
Meslek
tekstil
İlgi Alanı
Kediler
tüm merakçı arkadaşlara selam olsun . oyun kuşunda her merakçının bakış açısı yorumu muhakkak farklıdır ve hepsinede saygımız sonsuzdur. amma oyun kuşu şahsımca sadece ve sadece mardinde sayılı bir kaç kişide tabiki satıcılarda değil merakçılarda bulunan eski damarlarda istikrar gördüm ...

Free Image Hosting

Free Image Hosting

http://img530.imageshack.us/img530/240/dumanl4.jpg

dumanl4.jpg

dii.png

getattachmentlcj.jpg

slm sayın abi hakiki mardin sadece düz olmuyomu takkasız yani ama önemli olan oynasında isterse pala bıyıklı olsun yaaa :heyo:

kuşların tiperi çok güzel tam oyun kuşu gibi duruyor. güle güle bakman dilelerimle...

aman kaybetme bu kuşlar artık parayla bulunmuyor gülegüle besleyin

ddii4.png

stakm1.png

stakm2.png

stakm3.png

tüm merakçılara selam olsun . oyun kuşu'nu sohbet masalarında değil havada izlemek dileğiyle...

TEK TEMENNİMİZ İYİ KUŞLAR İZLEYEBİLMEK NEREDE,NE ZAMAN,KİMDE UÇTUĞU ÖNEMLİ DEĞİL...

S.A Abicim kuşların güzelmiş maşallah diyeim.Ama hiç kırılmamış demişsin acaba hiç kırılmayan kuş varmıdır acaba sakın yanlış anlama kuşlarını kötülemek amacıyla falan söylemiyorum.çokta güzel oynuyor olabilirler.sadece kırılmamış demişsin o konuyu aydınlıga çıkarmak istedim. mesela senin kuşların kırılmamış olmasa bi kuşunun kuyrugunda beyaz var kırıklık olmasa kuşun kuyrugunda niye beyaz var tepeli kuşların var o kuşun yavrularının hepsi tepeli mi acaba bunlarıda degerlendirmeni tavsiye ederim.
BU KONDA BİLGİLİ ABİLERİN VE ARKADAŞLARIN DA YORUMLARINI BEKLİYORUM.
SAYGILAR....

uzun zamandır kuş besleyemişyordum tekrardan başlıyorum benim görünüşüyle beş para etmez bir göküm vardı hem saz kanattı hem sarı gözdü hem de 3e 3 ayna kuyruktu ama izmit gültepede onun üstüne oynayan kuş yoktu oyunla para eden kuş farklıdır cinsiyle para eden kuş farklıdır izlenim zevki önemli olandır ve ayrıca katılıyorum kırılmamış kuş çok çok zor

Kırılmamış kuş yoktur yeterki gönüller bir olsun :buyrun: :hhh:

Selamun aleyküm cümleten arkadaslar kuslar mardin kusu olabilir düz olanlarada dicek bişi yok ama ilk 3 resimdeki dumanlı kırlar ayna kuyruk :) beyazla kırdan gelme bunlar eleştirme yada pislik atma anlamında sölemedim yanlış anlaşılmasın

Selamun aleyküm cümleten arkadaslar kuslar mardin kusu olabilir düz olanlarada dicek bişi yok ama ilk 3 resimdeki dumanlı kırlar ayna kuyruk :) beyazla kırdan gelme bunlar eleştirme yada pislik atma anlamında sölemedim yanlış anlaşılmasın

pigeon 26 nick li arkadaş resimdeki aynakuyruklar beyaz arkatepe dişi ile resimdeki arkatepe benekli maviden gelme doğrudur. amma anada babada öz mardin kuşudur ; ben kuşlar renge renk özdür demedim soy olarak kan olarak başka yöre kuşları değiller öz mardin soyudur dedim . burda anlayış , yaklaşım yada yorum farkı var sadece ; bazı merakçı arkadaşlarımız renge renk eş yaparlar evet ama buda ne kadar doğru yada yanlış oda tartışılır kiii sonu gelmez . SONUÇTA EL BİRLİĞİ İLE 500 SENEYİ AŞKIN' dır SÜRE GELEN ANADOLU' ya HAS BİR IRKIN KÖKÜNÜ 20-25 YILDA BİTİRDİK ! ... bu saatten sonra şu kuşun rengi nedir bu kuşun babası kimdir hangi namlı kuşçunun soyudur gibi konularla zaman kaybetmektense ; acaba ÖZ e döndürebilirmiyiz acaba daha iyilerini nasıl yetiştiririz gibi tartışmalar istişareler daha ileriye dönük TAKLA ırkına daha çok faydalı olur kanaatindeyim ; yorumun için de ayrıca teşekkür eder tüm merakçılara saygılarımı sunarım ( bu siteyi kuran bizlere bu imkanı sağlayan arkadaşlarada ayrıca tşk ederim ) ...

mesut-1907' Alıntı:
S.A Abicim kuşların güzelmiş maşallah diyeim.Ama hiç kırılmamış demişsin acaba hiç kırılmayan kuş varmıdır acaba sakın yanlış anlama kuşlarını kötülemek amacıyla falan söylemiyorum.çokta güzel oynuyor olabilirler.sadece kırılmamış demişsin o konuyu aydınlıga çıkarmak istedim. mesela senin kuşların kırılmamış olmasa bi kuşunun kuyrugunda beyaz var kırıklık olmasa kuşun kuyrugunda niye beyaz var tepeli kuşların var o kuşun yavrularının hepsi tepeli mi acaba bunlarıda degerlendirmeni tavsiye ederim.
BU KONDA BİLGİLİ ABİLERİN VE ARKADAŞLARIN DA YORUMLARINI BEKLİYORUM.
SAYGILAR....
her akkuyruk yada kırkanat yada takkalı perçemli kuş kırık değildir mesela arkadaşta dumanlı benekli akkuyruk var bu illaki bi beyazla dumanlıdan çıkma diyemeyiz orjinalinde öyle geliyo olabilir! ben şahsım adına kuşarı beğendim ama kanatları iyi makaslanamamış o noktada üzüldüm yani :hungur:

Farketimde abi kuslariyin gozunun rengi biraz farkli? bu goz iliskisi nedir benim kuslarinki boz kirmizi birtane baska kus var (ayni soy deil ibik tip tamamen farkli) onun gozu kavvun icimsi sarimsi hangisi ii olur bu goz iliskisi nedir nei ifade eder?

murat41' Alıntı:
uzun zamandır kuş besleyemişyordum tekrardan başlıyorum benim görünüşüyle beş para etmez bir göküm vardı hem saz kanattı hem sarı gözdü hem de 3e 3 ayna kuyruktu ama izmit gültepede onun üstüne oynayan kuş yoktu oyunla para eden kuş farklıdır cinsiyle para eden kuş farklıdır izlenim zevki önemli olandır ve ayrıca katılıyorum kırılmamış kuş çok çok zor

murat abi adını neden duymadık biz

hakiki mardin kuşunda tepe olmaz ve mardin olan kuşun rengi düzdür benek filan bulmazsın (arap mavi beyaz duman) yani bunblar mardün değil oyunları tatmin edici olabilir ama mardin değiller

Allah nazardan saklasın bol atmacasız uçuşlar,,

Saygılarımla Nuri

maşallah kardes güzel kuslar.

4 resimdeki kusun tepisizi vardı bnde ilk kusculuga basladıgımda eşiyle birlikte 15 ytl ye almıstım yoz diye almıstım. kuşlar alıstır ucurmaya başladım oyle oynuyodu erkek saydırıyo ucuruyodum kusu goren abiler toplanıyodu basıma nerden fln die kusu ucurdugum gunun gecesi kuş demir kümesten calındı cok degil mardinmis ole dediler bana kuş gitti cok uzulmustum seyretmesi cok zevkliydi

yahu kardeşim yokmu kuş satmak isteyen bu nasıl iştir paramızla rezil olduk fiyatı neyse verecem diyorum 1.000 se 1.000, 2.000 se 2.000 ya millette kuş yok yada milletin paraya ihtiyacı yok. hiç değilse aradığım kuşları bulabileceğim bir yer ismi verin bana. insanlık öldümü (:

kuşların performansları hakkında bilgi verirseniz sizinle kuş alış verişinde bulunmak isterim tel 0505 387 84 81

Bakın Hakan bey, maşallah paranız da varmış, sizin işiniz kolay vaktiniz müsait ise gidin Ankaraya Ulusta çarşıvar kuş çu dükkanlarına girin anlatın derdinizi, sizi götürür kuşu izletirler, beğenirseniz parasını da verir kuşunuzu alır dönersiniz ..
Demekki bizim sitede şuan sizin aradığınız vasıfta kuş satan yok, yada satanların kuşları şuan hazır değil,, yada neyse ne yok demekki ..
Paranızda varmış Ankara ya gidin , orada Ulus kuş pazarındaki insanlar size yardım ederler ..
Bakın sitenin alım satım bölümü var, satılık kuşlar orada mevcut sanırım .
Çok sık para lafı ediyorsunuz gibime geliyor, bu çok şık bir durum değil .
Konuyu ilk açtığınız da ve daha sonra ki açıklamalarınızda ne tür kuş istediğinizi gayet net açıklamış maddi imkana sahip olduğunuzu da vurgulamaışsınız yeteri kadar anlaşılır bir şekilde ..
Burada '' parası ile rezil oluyoruz '' falan gibi konulara pek girmiyoruz biz, sanırım sizede şu ana dek bir teklif te bulunan olmadı anladığım kadarı ile, yani rezil olacak bir durum yok, paranız cebinizde henüz.. selamlar ŞEREF

yerde resimde bütün kuşlar güzel balık tavada kuş havada iyi olup olmadıgı belli olur bizim kuşlar kırılmış şimdi kötümü oluyor anlamadım kuşda önemli olan kan tutturmaktır kuşdan anlayanlar kendi kuşlarına kan sokmak durumunda kalırlar yoksa aynı kan kuşlar belirli bir yıldan sonra oynamazlar nesil küçülür ve kanat kuyruk tüyleri zatıflar bildin bir yerden izleyip neslini bildin kuş sokup kırmakda bir zarar yoktur bizde bu kuşculugu 30 yıldır yapıyoruz tabiki mardin takla kuşunu mardin taklayla kıraçaksın bu arada biz mardine kuş sattık bizim kuşlarımız kötü olsa mardine kuş satamayız kuş kırmanın bir zararı yok ama bilinçli bir şekilde kırmak gerekiyor kütahyaya yolu düşenleri beklerim kütahyada çok güzel kuşlar var

abram74' Alıntı:
yerde resimde bütün kuşlar güzel balık tavada kuş havada iyi olup olmadıgı belli olur bizim kuşlar kırılmış şimdi kötümü oluyor anlamadım kuşda önemli olan kan tutturmaktır kuşdan anlayanlar kendi kuşlarına kan sokmak durumunda kalırlar yoksa aynı kan kuşlar belirli bir yıldan sonra oynamazlar nesil küçülür ve kanat kuyruk tüyleri zatıflar bildin bir yerden izleyip neslini bildin kuş sokup kırmakda bir zarar yoktur bizde bu kuşculugu 30 yıldır yapıyoruz tabiki mardin takla kuşunu mardin taklayla kıraçaksın bu arada biz mardine kuş sattık bizim kuşlarımız kötü olsa mardine kuş satamayız kuş kırmanın bir zararı yok ama bilinçli bir şekilde kırmak gerekiyor kütahyaya yolu düşenleri beklerim kütahyada çok güzel kuşlar var
kütahyadan son yıllarda haberleri almaktayız.bi tandıgım var kütahyadan hatrı sayılır sayıda dumanlı alıp izmitte uçuran.kütahya da bi sıçrama oldugunun farkındayım

MAŞALLAH MAŞALLAH Kuşlarınız güzel sağlıklı yavrular almanız dileğiyle her şey gönlünüzce olsun

merhaba arkadaşım en iyi oyun kuşu mardin demişsin tamam da ben kendi adıma acemi bir besleyici olduğum için söylüyorum bir kuşun mardin mi yoksa ankara oyun kuşu mu olduğunu nasıl anlarız bilgilendirirsen çok sevinirim

SANA KATILIYOM OYUN KUŞU MASADA DEĞİL HAVADA GUZEL UÇURA BİLENE TABİ KUŞLARIN GUZEL ALLAH BOL YAVRU NASİP ETSİN

Geri