OYUN KUŞU KÜMESLERİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cihandurmaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
cihandurmaz41.sitemynet.com
Ad Soyad
cihan durmaz
Meslek
işçi
İlgi Alanı
Kediler
Kümeslerin büyük veya küçük olmasının negibi faydaları ve zararları olabilr.

Havadar , , güneş alan , rutubetsiz , geniş, yüksek , bakımlı bir kümeste, yeterli sayıda kuş tuttuğunuzda hem mutlu hemde sağlıklı kuşlarınız olur..
Hastalıkla vs problemle uğraşmadan , emeğinizi zayii etmeden, kuşlarınızı uçurmak için daha bol vakit bulur , sadece uçurmaya yoğunlaşbilirsiniz .
Fiziksel koşulların düzgünlüğü bu işin ilk adımıdır. ( Bana göre kuşculuğun K ''sı dır) . Güvercin hahibi olmadan kuş edinmeden yapılması gereken en önemli konudur .
Uygun koşullar oluşturulmadan , Kuş sahibi olmak kuşlara eziyet etmek ten başka birşey değildir .
Yetiştirici için de bolca zaman kaybı olmaktan çok ileriye gitmez ..
Bu konu bana göre tüm güvercin ırkları için geçerlidir . Taklacı yada başka bir ırk için çok farklı değildir .
Elbette'ki iyi performans kuşlarını yetiştirmek içinde iyi bir ortam şarttır taklacı yada bir başka ırk hiç fark etmez .
Düğşünün ki büyük bir futbol kulüdüsünüz bu yıl kupa hedefliyorsunuz iyi tranferler de yaptınız , topçularınız iddialı, peki bu aslan parçası futbolcu dostlarımıza başka neler gerekir sizce , öncelkle iyi bir futbol sahası , ardından düzenli antreman, sağlıklı bir diyet , bunlar gibi pek çok şey daha lazınm olur belkide .
Bunayakın bir durum ..
Kuşlar da bizim futbolcularımız, maçı kazanmak için hertürlü hazırlığı ve imkanı sağlayıp iyi antreman verip iyi sahalarda top oynatmamız gerekir. ..
Bu konu bir bütün dür, kümes te bu bütünün en önemli parçalarının başında gelir .. selamlar ..ŞEREF

%100 hakılısınız.

Kümes olayı herseyden önemli.
KUşların yaşayacagı yer saglıklı ve duzenli olmalı.
Bakımı kolay olmalı.
Kuş sayısına gore yeterli buyuklukte olmalı.
Her çifte yetecek kadar yuva olmalı.
Mümkünse aynı cins kuşlardan oluşmalı.
Mutlaka güneş ışıgı girmeli ve hava almalı.

Sonra guvercın beslemeye başlayabiliriz.

selamunaleykum seref
cok haklisinkumese nekadar ozenilirse kuslarda okadar saglikli olur bendede serce sorunu var kapiyi acinca hemen iceri doluyorlar inan kapi acikken kapidan ayrilamiyorum bilmiyorum nasil vaz gecirecegim sabirla bekliyorlar bende sabirla bekliyorum .sondakiyka golunden sonra bu benzetmede ii di ALLAH dan kuslar bu yazilanlari okumuyor yoksa laila da alacaklar solugu
saygilarla ferhat

arkadaşlar merhaba kumes konusu oyun kuşlarında çok önemli randımanlı kuş ucuruyum dıyosan kumesın üç bölum olacak yavru erkek ve dişi niye derseniz ucup oynayan erkeğin yanın da dişi olursa çabuk kızma olayı dşinin yanında erkek olursa aynı sorun yavrunun yanında erkek ötmeye baladımı daha yavru oyuna tam başlamadan kızmaya başlıyor randman olmuyor daha dogrusu ucan oynayan kuslar ayrı ayrı salmalarda tek durursa uçup indiğinde yemi suyu salma da olursa kuş daha iyi oynuyor nacizane benim görüşüm bu saygılar

Geri