Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
OYUN KUŞU NASIL HAZIRLANIR İYİ SEYİSLİK NASIL YAPILIR?
S.A. Oyun kuşu nasıl hazırlanır hazırlanırken nelere dikkat edilir kuşun performansı nasıl arttırılır bu konuda bilgi sahibi ustalar bilgilerini burda bizimle paylaşırsa çok faydalı olur diye düşündüm şimdiden çevap veren herkese teşekkürler.Saygılar...
s.a. ustalık benim için çok uzak bir şey oyun kuşunun sonu yoktur zevleri farklıdır kimi taban taklalı kimi savurmalı hedefe girmesini ister kuşlarda kimi makas yaparaka kapamasını kimidi pike yaparak kimide farklı ister hedefe kitlenmesini
yani konunun dışında ama ustalıl çok ırak bana
benim kendi kuşlarıma verdiğim hizmet disiplini şu şekilde sıralayabilirim.
yavru kovalamaya başladığım kuşların kümesi ayrı olur içlerinde eke kuş olmaz yavrular bir arada bir kümeste dururlar ve yemleme saatleri sabittiir kümesin kapısını sadece kuşları uçuracağım zaman açarım onun dışında yavru kızmaların dışarıda durdurmam.
ve kümes kuşalara orantalı olarak fazla büyük olmaması lazım uçum kümesinini içeride fazla kanat çırparak enerji kaybetmemelerini sağlarım.
ilk günler çevreyi tanıtmak amaçlı ufak ufak kaldırım kümesin üzerine yada korkuluklara ikinci gün biraz daha ceseret alır ve kovalamaya başlarım sağa sola inmeye mehillenen olursa başka kuş yardımı ile pırıltı vererek ku göstererk inidririm fazla ilk günlerde sıkmamak lazım eğerki kendi kümese inmek isterse inmesine izin verir farklı yerlere konmasını engelrim uçan yavrular yere indiği zaman 10 dk. sonra yem vererek ödüllendirirm.
bundan sonrası zamana ve kuşa kalan bir şeydir disiplini sağaladığım müddette kuşun içindekilleri dışarı yansıtmasıdır. farklı arkadaşların bu konu hakkında bilgilerini paylaşmasını isterim şahsım adına bilimediğimiz konularada fikirlerini yazarsa iii olur
ahmet kardeşime katılıyorum bilgileri yerinde.bence.yeni ucmaya başlayan kuşları .fazla sıkıştırmaya .gelmiyor saga.sola.adıyor.bence.catına alışmışlarla ucurursanız daha iyi olur niye diye sorarsanız kendi catında oyun yabması .daha bir güsel oluyor.saygılar.
çok özür dilerim ama (ahmet kaya) yaşınızı bilmediğim için hitap şeklini yapamıyorum
çok güzel bi paylaşım olmuş yanlız yavrusunu aldığınız kuşun babası veya annesi iyi ucucu ve oyunlu ise yavrusu olan kuşta uçma evresine geldiği zaman babasınla annesinle beraber uçar babasının yaptığı hareketler yapmaya çalışır ve oyuna çabuk ve kısa zamanda girer. tabi ayırmak gerekir çünkü aynı kümeste baktığınız da yavrunuz o yuvaya tekrar çıkar ve yeni yavrulara zarar verebilir ayrı bakmak daha iyidir yemleme şeklide anne ve babaya göre farklı yemlenmelidir bnce çünkü yağlanması lazım uzun uçuşlara dayanabilmesi için bu gerenkli.bn yavrularımı ayrı kümeste ve buğday-çekirdek-mısır-ayda bir kere kenevir-palet yem karışımını veriyorum 2 3 ay içinde gelişme olyuo sonra zaten iyi uçuş gösterip babasınla uçmaya başlıyo oyuna da giriyo.......saygılarımla...iyi geceler...sağlıklı kümesler..!!
s.a. ustalık benim için çok uzak bir şey oyun kuşunun sonu yoktur zevleri farklıdır kimi taban taklalı kimi savurmalı hedefe girmesini ister kuşlarda kimi makas yaparaka kapamasını kimidi pike yaparak kimide farklı ister hedefe kitlenmesini
yani konunun dışında ama ustalıl çok ırak bana
benim kendi kuşlarıma verdiğim hizmet disiplini şu şekilde sıralayabilirim.
yavru kovalamaya başladığım kuşların kümesi ayrı olur içlerinde eke kuş olmaz yavrular bir arada bir kümeste dururlar ve yemleme saatleri sabittiir kümesin kapısını sadece kuşları uçuracağım zaman açarım onun dışında yavru kızmaların dışarıda durdurmam.
ve kümes kuşalara orantalı olarak fazla büyük olmaması lazım uçum kümesinini içeride fazla kanat çırparak enerji kaybetmemelerini sağlarım.
ilk günler çevreyi tanıtmak amaçlı ufak ufak kaldırım kümesin üzerine yada korkuluklara ikinci gün biraz daha ceseret alır ve kovalamaya başlarım sağa sola inmeye mehillenen olursa başka kuş yardımı ile pırıltı vererek ku göstererk inidririm fazla ilk günlerde sıkmamak lazım eğerki kendi kümese inmek isterse inmesine izin verir farklı yerlere konmasını engelrim uçan yavrular yere indiği zaman 10 dk. sonra yem vererek ödüllendirirm.
bundan sonrası zamana ve kuşa kalan bir şeydir disiplini sağaladığım müddette kuşun içindekilleri dışarı yansıtmasıdır. farklı arkadaşların bu konu hakkında bilgilerini paylaşmasını isterim şahsım adına bilimediğimiz konularada fikirlerini yazarsa iii olur
Arkadaşıma katılmakla beraber ilave yapmak ısterim...
Havada oyuna başlayanlar en fazla 3-4lü guruplar halinde uçurulabilir (birbirlerine uyarak kondisyon yapmalarına yardımcı olabilirler) A N C A K sefere başlayanlar illada tek uçurulmalıdır ki kendi içindeki meziyetleri çıkarsınlar başka kuşu taklit değil kendi içindeki cevheri çıkarsın.....
hoşçakalın, :evet: http://site.mynet.com/yalovaguvercin/
Arkadaşlar oyun kuşunda yavru uçumu ve hazırlanması sökme konusu gibi bilgi veren konular bu siteye bakarak fikir sahibi olmak bilgi almak isteyen arkadaşlar içinde eğitici öğretici olur ışık tutar..Zaten aslında bu türde konular açılması bu sitedekilere fayda sağlar.Yoksa onun bunun kuşu onun bunun soyu diye sayfalarca yazılan çizilen boş geyiklerin kimseye bi faydası artısı olmaz..Sadece tatlı su kurnazlarının ekmeğine yağ sürüp meraklı insanların bu meraklarından rant elde etmelerine reklam yapmalarına alet eder sizleri..Site yönetimininde farkında olmadan belli kişilere ister ister istemez çanak tuttuklarının farkında olmalarını istiyorum..Şunun soyu bende bunun soyu bende diye yazılar yazıp atıp tutan msjlar yazıp bide bu msjların altına bi telefon ekleyenlere çanak tutup kuş sattırıyosunuz.İnsanlar kandırılıp madur oluyo. Böyle saçmalıklar yerine Herkesin işine yarıyacak bilgiler verilmesi bu sitenin misyonuna daha uygun olur....Herkesin yoğurt yiyişi seyisliği farklı olabiliyo.Bizde bilgi paylaşımı yapalım.Kuşu herkes bi şekilde uçurur ama ben altını çizerek söylüyorum eğer çok kaliteli kuşlarınız varsa nazlı yavru alıyosanız ve bu kuşların yavrularını fazla riske atmak kaybetmek istemiyosanız yani sizin için değerliyse öncelikle uçurmak için acele etmeden Kanat kuyruk keserek yeni kanat kuyruk deyşimini (tüy dizimini ) beklemelerinde fayda vardır..Kuşlarda tüy deyişimi kafadan başlar kuyrukta biter.Bilmeyen anlamayan arkadaşlar için tüy deyişiminin bittiğini nasıl anlıyacağız diyenler için net anlaşılır olması için Kuyruk uclarını kestiğiniz yavrularınızın kuyrukları tamamlanmışsa kuş kanat kuyruk dizmiş gelişimini tamamlamıştır.Bu şekilde Kuşlarınızda daha dayanıklı daha sağlam boylu poslu kuvvetli olur ezik kaldı yanık büyüdü olayıda olmaz..Gelişimi daha sağlıklı olur. Kuş uçumundan önce bi kere hayvanların hedef eğitimi alması orda kendini güvende rahat hissetmesi gerekir.Amaç eğitimse sadece hedefte yemlenmesi sulanmasi ve dinlendirilmesi gerekir.Bi kuşu gerçek anlamda hedefe nokta atışıyla oturtmak isteyen UÇURDUĞU KUŞLARA hedef harici hiç bi yerde bence kesinlikle yem su vermesin.Herkes kümesine yemlik suluk koyuyo ama bana göre UÇAN OYUN kuşlarının kümesine yem su konmaz.( damızlıktı uçmayandı onlar ayrı ben düzenli uçacak oyuna hazırlanacak uçuş eğitimi hedef eğitimi alacak kuşlardan bahsediyorum ) Düzenli kuş uçuran vakti olan emekten bahseden arkadaşlar uçan kuşlarını sabah akşam sadece hedefte yemleyip sulayıp dinlendirmeli.HedefLerin yerden biraz yüksekte olası kuşların hedefe alışmasını benimsemesini kolaylaştırır.Hedef yerini sevmesi ve güvenli bi yer olarak kabul etmesi anca böyle sağlanır..En başta kuşa nereye ineceği nerede dinleneceği indiği hedefte ne bulacağı eğitimi verilmelidir.Yani kuş hedef yerinde durmaya alıştırılımalıdır..Sonrasında kuşları ufak ufak nefeslendirme çalışmaları başlar..Düz uçan kuşlardan kılavuz seçerek pratik yaptırmak için 3 lü 5 li guruplar halinde aç karnına uçururak nefeslendirmek önemli.Özellikle bunu belirtmek istiyorum klavuz kuş oyunlu kuş olmamalı düz kuş olmalıdır neden düz kuş klavuz yapılmalı diyenlerede altına kuş çıkardığınızda havadaki gurubu kolayca inmeye teşvik edebilmesi için derim.Gurup içersinde nefeslenip guruba uyum sağlayanlar ve sağlayamayanlarda havada kendini belli ederler onlarda kendi içlerinde ayrıca başka guruplara ayrılır.Güçlüler güçlülerle zayıflarda zayıflarla uçurulur böylece her grubun dengesi korunur guruplar kendi içinde birbirine denk kuşlardan oluşturulur. .Bunun yapılmasındaki amaçta ( kimi kuş 15-20 dakka uçabilir hale gelmişken kimileri 10 dakikada uçamadan yorulur yere inmeye çalışarak havadaki uçabilcek kuşlarıda bozarak uçuma engel olur.Kuşları nefeslendirmeye çalıştığımız bi dönemde yorulan kuşları havada tutmaya çalışmak zorlamak kovalamak ürkütmek çok büyük hatadır.Kuşun başka yerlere atmasına sağa sola alışmasına yer yapmasına sebep olur.Yorulanı yere almak o guruptan ayırmak seyisin başlıca görevidir. )Bunları gözlemleyerek Guruplar yere indirildiğinde hedefte dinlendirilip yemlenip sulanarak ödüllendirilir.Zamanla nefesi artan farklılaşan havada rahat hareket eden kuşları KILAVUZ SAYISINI ARTIRARAK klavuzlarıda özellikle elinizde varsa yüksek uçan gezen kuşları kullanın kuşlarınızı bu klavuzların arasına katarak iyice yükseltip gezmelerini açılmalarını sağlamaya çalışmalısınız.Kuşlar gezerken yorulmaz aksine dinlenir. Kuşlarda uçum stilinde gezme olayı arıyoruz ama kimse gezme eğitimi vermeye çalışmaktan bahsetmiyo kuş bi canlı hayvansa buna eğitim verilebiliyosa seyislik diye bi eğitmenlik varsa verilen uçuş eğitimlerininde iyi kötü bi amacı olmalı..Eğer amacımız kuşun üzerine bişeyler koymaya çalışmak bişeyler öğretmekse biz evvela kendi üzerimize düşenleri yapmaya çalışalım oyuna giren hayvalarımızdan iyi performans bekliyosak oyuna girerek yorulup hırpalanan hayvanlarımıza uuzun soluklu olmaları için gezerek dinlenmeyide öğretmeye çalışmalıyız buna teşvik etme amaçlı eğitimler vermeye çalışmalıyız..Bu gezim uçumlarında başarılı olanlarıda kendi içinde guruplara ayırıp yüksek uçan gezen oyun kuşlarıyla uçurmaya başlayın bu uçumların amacıda kuşları mümkün mertebe yukarlarda patlatmaya çalışmak.Bana göre bi kuş taklayı ne kadar yukarda dönerse fişeğe girdiğinde kendini ciğeri yettiği kadar yukarı çekmeye çalışacaktır mesafe uzatacaktır. iyice guruptan ayrılıp farkındalık yaratır şekilde hava oyunlarına başlayanları havayi baş yapanlarıda gördüğünüz zaman bu kuşun teke düşürülüp yalnız uçma zamanı gelmiş demektir..Bu hayvanları teke düşürüp tek uçurmaya başlarsınız..Bide konu harici ufak bi ekleme yapmak istiyorum.Özeliklede genç kardeşlerime .Kuş hobisi hakkaten çok güzel keyifli bi hobidir..Eş dost olmadan keyfi çıkmaz.Bi kuşu hazırlarsın o kuşu kuşçuyla konuşmadan bu kuş nasıl olmuş diye bi kritik yapmadanda bu işin keyfi çıkmaz..Bi kuşu hazırlayıp bi kaç eş dost çağrılıpta onlara izlettirilip bi taktir alınınca o işin keyfine doyum olmaz..O yüzdende temiz insanlardan eş dost edinin herkesten eş dost olmaz herkeste kapıya bacaya sokulmaz.o yüzden siz siz olun en az kuşlarınız kadar düzgün temiz insanlardan arkadaşlar edinmeyede ayrıca özen gösterin..Mezatçılar kızacak bana belki ama kusura bakmasınlar muhakkak temiz iyi insanların olduğu güzel mekanlarda vardır onları tenzih ediyorum ama geneline bakınca itin kopuğun at hırsızlarının elini kolunu sallayarak rahatça girebildiği langır lungur konuşulan yerler olması :sinirli: ve özelliklede kuş severlerin alet edildiği tombala adı altında sürekli bi kumar dönmesi :sinirli: sebebiyle o tip yerlerden özellikle genç kardeşlerimizin uzak tutulması gerektiğini düşünüyorum. :asla: Buraları gelipte denetleyen bi merci olsa emin olun buraların işletmecilerini kumardan içeri alırlar... :asla: