OYUN KUŞU NE KADAR DAYANIR.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tengelli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

tengelli

Gold Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kenan tengelli
Meslek
işçi
İlgi Alanı
SELAMLAR HERKESE BİR taklacı güvercin her gün uçurularak kaç gün üst üste 50 seferin üstünde cıkarır metrajı ortalama 15 takla sayısı 3 olursa ????

Takla sayısı azda olsa kısada kaçsa, hergün de birdefada uçsa 50 seferi istikrarlı olarak uzunca bir süre çıkara bilecek kuş azdır bana göre, belki birkaç gün belki birkaç haftayı geçemez diye düşünüyorum .. selamlarŞEREF

öncelikle 50 sefer 15 metre çok güzel bir performans, bunun istikrarı ise yavruluğa ekeliğe göre değişir, yavruysa artıra artırada gidebilir ama tahminim 1 hafta 10 gün ancak bu oyunu sergiler daha sonra seferi azaltıp metrajı yükseltir mantık olarak, şayet kuş eke ise bu süre daha kısa sürebilir, tabi bu genel bir bakıştır, eski ustalardan duyduğumuz kuşlar da varmış bu sefer ve metrajları aylarca devam ettiren, ancak istisnalar kaideyi bozmaz, ama kuş eski spylardan bi kuşsa her söylediğimizin aksi olabilir saygılar...

sorduğum sorudaki kuş yavrudur bazı günlerdeki sefer sayısı 65 ve üzeridir. bazen taklalı bazen perdahlayarak taklasız inmektedir. şuan ucurulmamaktadır en son 2 günüde 20 dakikak kadar ucmuş ve 1 de taklalı birinde taklasız inmiştir. ekeliği ancak 3 ay sonra belli olur hava şartlarına veya yaşamasına bağlı.

kendini bozmazsa maşallahlık kuş, ama uçuşunun son 2 gün 20 dakika civarına düşürmesi düşündürücü, tabi tüy, güç vs gibi etkenlerde vardır, iniallah daha iyi olur , bikaç gün kendini toparladıktan sonra son 2 kalana kadar uçurmanızı savunuyorum, selamlar

kuşun telekleri kestim kanat durdurmuştu kanadı gelince görücem artık ne olacağını ama bu dediğim şekilde 8 gün uçtu ve 2 saat civarı. daha önceleride oynuyordu çok seferli ama en uzunu 7 metre oluyor 4 taklalı oynuyordu. sefer coğaltığında 7 metreyle 25 metre arası oynama başlamıştı.

birde kuş benim ama kuşu ben değil bir kardeşim ucurdu. --sonu iyi olur inşallah--

İNŞALLAH...

Merhaba Kenan Bey,
Kuş uçtuğu dönemde çok müthiş bir performans göstermiş, gönül ister ki devam ettirsin.
Ancak bu tarz çok hırslı yavrular kendilerini yıpratıp bir yerden sonra benden bu kadar diyebiliyor.Bu bazen bir hafta bazen bir iki ay zaman alıyor.
Kanatlarını kestiğinize göre yattığı dönemde yavru büyüttürdükten sonra uçurur, emeklerinizin neticesini görürsünüz.
Emeklerinizin zayi olmaması temennisiyle...
Khalid

arkadaşım türkiye kupasını alan kuşlara bak n fazla 20-25 sefer çıkarıyorlar.senin kuşun nasıl 65 sefer çıkarıyor öyle bir kuş tr de şu an yok.haa orda burda oydadığını yukardan aldığını vb.. sayıyorsan bunlar sefer sayılmazlar.böyle kuş tr de çok binlerce.dediğin gibi 30-40 kez aynı yere gelip 10-15 mt 2-3 takla yapan bir kuş yıllar önce uçurdum.bu kuşu hergün tam 5 yıl uçurdum hep aynı şeyi yaptı ben ona memur diyordum..şu anda elinde böyle bir kuş varsa tüm kuplar senin kolay gelsin..

selamlar kuşu bir kupaya attım son 2 güne ne geçerli 20 dakika uçtu birde ben 7 metre 25 metre yani tüm seferleri geçerli demedim çok sefer yapmak hepsi geçerli anlamına gelmez ikincisi bana inanmak zorunda değilsiniz bende size kendimi inandırmakla yükümlü değilim size göre oynamıyor olabilir.tüzükleri ve seferin ne demek oldugunu cok iyi biliyorum. hedefine oynanmamış hiç bir oyun sefer sayılmaz. kendini hedef üstünde dikip takla atmadığı hiç bir oyun sefer sayılmaz. sefer hayvanın kalktığı yere oynaması denir bu oynama bir direkte olur yani 7 metre daha fazlasıda ama kupa tüzüklerine göre on metrenin altı geçersiz seferdir yani seferdir ama geçersiz. veya tgf tüzüğüne göre tek taklalı seferler geçersizdir. v.s v.s

tamam da siz yazının başında 50 seferden bahsedyorsunuz.bu kuş sefer yaptıysa 50 sayı tr standartlarının üzerindedir bende bunu diyorum.ama yukarda orda burda oynadıklarını sefer diye yazıyorsanız bende bunun uyarısını yapmak istedim.hepsi bu..kolay gelsin..

yenı oyuna baslamıs yanı ucum saatı ve oyun stılı tam oturmamıs yavrularda ılk baslarda bole sefer sayıları gorulebılıyor.sız ucurmaya devam etseydınız zaten o kendını bulacak ve normal bır standarta oturtacakdır.lakın bu seferde yavru ezılmekde ve kus kendını bozmaktadır.en ıyısı kanatları kesıp tuyden ve yavrudan sonra ucurmak sızde oyle yapıcaksınız sanırım.yanı bu yenı oynayan kusun agzının tadıyla yaptıgı oyundur sızı yanıltmasın.ama gözlemlerım boyle yavruların ekelıkdede guzel oynadıgı yönunde saygılar

arnold' Alıntı:
tamam da siz yazının başında 50 seferden bahsedyorsunuz.bu kuş sefer yaptıysa 50 sayı tr standartlarının üzerindedir bende bunu diyorum.ama yukarda orda burda oynadıklarını sefer diye yazıyorsanız bende bunun uyarısını yapmak istedim.hepsi bu..kolay gelsin..

selamlar sayı yerine göre diğişir ama kuş hepsi hedefte şekilden bahsediyorum mesela samsun 4 metre kabul eder kütahyada kuş metrajına göre puanlanır v.s ben net sefer ne değil çok iyi biliyorum. kuş hedefte 9 metre 4 takla oynadı bu sefer değilmidir seferdir. ama sayı almaz. çünki on metrenin altındadır. bu diyoloğu uzatmaya gerek yok biz yukarda olanları saymışızdır.. konu nerde oynadıgını tartışalım değil oyun kuşu ne kadar dayanır.

DELIYUREK41' Alıntı:
yenı oyuna baslamıs yanı ucum saatı ve oyun stılı tam oturmamıs yavrularda ılk baslarda bole sefer sayıları gorulebılıyor.sız ucurmaya devam etseydınız zaten o kendını bulacak ve normal bır standarta oturtacakdır.lakın bu seferde yavru ezılmekde ve kus kendını bozmaktadır.en ıyısı kanatları kesıp tuyden ve yavrudan sonra ucurmak sızde oyle yapıcaksınız sanırım.yanı bu yenı oynayan kusun agzının tadıyla yaptıgı oyundur sızı yanıltmasın.ama gözlemlerım boyle yavruların ekelıkdede guzel oynadıgı yönunde saygılar
şuan kuş kesilmiş ve eşleşmiştir eşi yumurtaya kovalıyor.

tengelli' Alıntı:
sorduğum sorudaki kuş yavrudur bazı günlerdeki sefer sayısı 65 ve üzeridir. bazen taklalı bazen perdahlayarak taklasız inmektedir. şuan ucurulmamaktadır en son 2 günüde 20 dakikak kadar ucmuş ve 1 de taklalı birinde taklasız inmiştir. ekeliği ancak 3 ay sonra belli olur hava şartlarına veya yaşamasına bağlı.

s a kenan kardesim kuş yavru olusunun hırsı ile tam da olmamıs yeni baslayan yavru demekki dedigin normaldir dolasmış dolasmıs sefere gelmiş daha da fazla yapabilir 3 gün yapar yada 5 gün yapar yanıltıcıdı riçindekini suursuz ca dısarı yansıtmasıdır kendini bitirmenin farkında bile degildir ama devamlılıgı olmaz yavrudur bu gün kırk elli sefer yarın on sefer yapar tam olmamıs kuş için dayanamaz ama ekelesip aklı basında uçtugunda belki daha az sefere gelir daha uzun daha taklalı olabilir48 dakkada 38 seferde gördük kısa kısa bu durum oyunlu kuş için dayanıklılkla kıyaslanmamalı

çocuk yorulana kadar kosar yorulur yıgılır kalır aklı basında kişi nefesini kontrol ede ede uzun mesafeler kat edebilir öyle birsey ama güzel soru

tesekkürler saygılar

5 hafta önce kuş inmiştir nizami olmasada 30 üstünde sefer cıkarmaktadır. 3 haftadır uçmuyor havalardan dolayı havlar güzelleşince bir daha devam ediçem yanlız ilk haftada ucum saatini 90 dakikanın üstüne cıkarmıştır yanlız seferlerde biraz takla eksikliği yani bırakmalar olmuştur. yumurtlamış yavru bakmıştır. nasipse havalar güzlleşince birde yumurta yavru üstünde deneyeceğim.

Bir kuşa "Türkiye Kupasını" almış demeyiniz. Öyle bir şey yok,olamaz da zaten.
Sadece belli kuşçuların,belli kuşların uçtugu yarışmalar var.. Bunların bile tartışmaları ortada..

Kuşun kökeni neresi?

yine sert bi cevap yine aynı adam :))
sen de yarış tüzüğüne uygun uçucak derece alacak bi kuş varsa bi şekilde sokarız senide yarışlara için rahat olsun ya, sende o ''belli kişiler'' arasına gireebilirsin, ayrıca hangi şehirdeysen o şehirde düzenlenen festival veya yarışlarda derece yapmış olan kuşlarını da burada belirtebilirsin, sen de var oranın bırıncısı ol...
yarışlar herkese açık, yeter ki masada değilde alanda uçurucak kuşun olsun dostum...
sözümona atıyorum istanbuldaki sakaryadaki ankaradaki yarışlarda derece yapan kuşlardan daha iyi kuşlar oldugunu ve bunların yarıslara sokulmadıgını ucurulmadıgını ıddıa edıyor arkadas sanırım
Allah aşkına çok merak ettim ya şu kuşlardan bikaç tane video izlesek...

Sadece gerçekler,herkesin yaşadıgı,bilinen gerçekler..Videoyla da kuşçuluk olmaz..
"Türkiye kupası kuşu" diye bir şey yok. Olamaz da zaten.
Siz Türkiye kupası dersiniz. Adam kalkar Çankırı'ya gider,çocuk kuşlarıyla karşılaştım der.
Kütahya'ya ya gider. Dernek başkanı 0 ses kuşlara bak bak nasıl oynuyor çekiyordu der.
Ankara'ya gider,ANKARA yapışan kuşların başkenti olmuş der.
İstanbul Ümraniye-Kadıköy bölgesinde gördügü yarışma,kupa kuşlarını anlatır.
Sizin savundugunuz kuş ve kuşçuluk anlayışıyla...
Dogu kuş ve kuşçuluk anlayışı.
İstabul'un ciddi bir kesimi hatta eskiden bu oran daha da yüksekti.Onlarda kolaya kaçtı.
Samsun'da bir kesimin kuş ve kuşçuluk anlayışı çok farklıdır.Ben de o bölgedenim aslen.
Not: Lütfen kişisel yazı yazmayınız...Sadece tecrübelerinizi paylaşın ve yanlışları da savunmayınız. Olayı farklı noktalara gidince ben de bu yazıyı yazdım.

:)) ben hiçbirşey savunmuyorum arkadaşım, sadece burda esip gürlemeyle , yarışmalara ,istanbul kuşuna ve kuşçusuna oraya buraya çamur atmakla olmaz bu iş ! mardin ne urfa ne antep ne çankırı ne ? bana kuş havada lazım, var mı sende iyisi ozaman izleyelim gelip, video da atma laf da !
her konu başlığına ileri geri şeyler yazıp duruyosun, sonrada kişisel yazılar yazmaymış, sen yazdıklarını okumuyosun heralde ! ben üzerime alınıyorum arkadaşım , alınmamamı istiyorsan klavyenden istanbul kuşu ve kuşçusu kelimesi çıkmayacak, çıkarsa ben üzerime alınırım, yazdıklarını ölç tart öyle yaz , ortayı boş bulup yardırma !
70 yaşında falansın sanırım, okadar iyi Türkiye güvercin haritasını çıkarmışsın ki, işin gücün yok mu senin ? sadece kuşla mı geçti hayatın ? bu kadar deneyim ancak vakitle olur, saymış ha saymış... birimi ezberletti sana bunları ? bi de iyi bir atasözü vardır ''boş tenekeden çok ses çıkar diye '' aman üzerine alınma sadece atasözü...

Kenan beyin bahsetttiği kuşa benzer bir kuş gecen sezon bende uçurdum (videosu olan ibikli erkek değil) yine aynı sülaleden babaları aynı,anaları farklı idi gök benekli bir dişi..

Kuşumuz teke binmiş ayrı yerde muhafaza edilen dinlendirilen yavru ekesi dişi idi, orta seviye atışlı 2 - 2,5 saat havada kalıyor, 10 metre civarı uzuyor,bazen 1, genelde 2, ara ara 3 takla ile 50-55 sefer çıkarıyordu.yerine perdahlı 3 ve üstü takla ile teslim oluyordu.Uzun kaçmıyordu ama ben seviyordum yukarıda denildiği gibi memur kuşu idi..ekeliğinde eminim sefer sayısını düşürecek ve metraja ağırlık verecekti ..lakin sonumu göremedik şahin aldı..
Yani diyeceğim kuş sefere gelip kafasını kaldırınca zaten 5 metre gidiyor üstüne bir beş metre daha koyunca, 10 metre zaten gitmiş oluyor, bu inandırıcı.. lakin 50 60 sefer her seferi 25 30 metre 6 7 takla dense biraz kuşku ile bakardık..

Selamlar..

Çamur mu gerçekler mi? Siteye yazan kim var sizin dışında herkese böyle saldırırsanız sizden başkası da kalmaz.Lütfen kişisel saldırı mesajlarınıza son veriniz. Yazılanları da dogru okuyunuz.
İşinize gelmeyince saldırıya geçmeyiniz.
Diger kişileri siteden kaçırmaktan başka bir şey yapmıyorunuz.
Zaten istenen de bu olsa gerek.
Size başarılar..

selamlar gelgel1900 ismin yazmadığı için böyle diyorumda benim anlamadığım bkupa konusu nerden girdi bu konuya istambulda 6 ay kümesi temizlemesen kokudan kümese girilmez nemden asitten tabi 2 3 takım kuşun varsa o ayrı urfada 6 saat ucup 60 sefer ürtü yapıcak kuş istanbulda 20 sefer 2 saat cıkarmaz sivasta 80 metre cıkaran kuş istanbulda 50 geçmez kütahyada 100 metre 10 sefer yapıcak kuş istanbulda 30 dakika uçmaz 2 federasyon kupası tgf düzenlediği marmara bölgesi kupa yarışıdır tgf ye bağlı diğer bölgelerde ki dernekler bizde anadolu veya diğer bölgelerdeki dernekler yarış yaparsa kuşlarda o bölgede tgf kupası alır. hatta kuşlarına çok güvenen kuş sahipleri tgfden talepte bulunur ortak bir bölgede ortak kümes içinde tgf bünyesi altında ayni çatı altında bölgeler değilde türkiye kupası düzenlene bilir. kimse kendini kandırmasın havadaki nemin rüzgarın yönünün bulunduğu bölgenin bulundugu iklimin yapısına kadar kuşların oyunu değişir ve zannetmeyinki istanbulda ucan kuşların seceresi istanbul nerlerden ne üstadlardan kuşlar geliyor. istambulu görünce korkudan oyun bırakıyor uçmuyorlar. :=) yazıyım dedim ama gelgel neden kupaya konusuna girdin onuda hala anlamadım ??? acıklarsan sevinirim..

gelgel1900' Alıntı:
Çamur mu gerçekler mi? Siteye yazan kim var sizin dışında herkese böyle saldırırsanız sizden başkası da kalmaz.Lütfen kişisel saldırı mesajlarınıza son veriniz. Yazılanları da dogru okuyunuz.
İşinize gelmeyince saldırıya geçmeyiniz.
Diger kişileri siteden kaçırmaktan başka bir şey yapmıyorunuz.
Zaten istenen de bu olsa gerek.
Size başarılar..

arkadaşım tribüne oynama ! lüzumsuz lüzumsuz konuşma kafi , istediğini yazmakta özgürsün ama genelleme yapma, ney işime gelmedi anlamadım ki seni tanımam etmem, kupamda yok yarışa uçmuş kuşumda ! düşüncelerin çok sivri ve çok dik ! ben böyle insanlara uyuz oluyorum o yüzden sardırdım sana ! doğru düzgün yaz ne yazarsan yaz ama istanbul o bu dersen ben yine burdayım, kimse bişe demese de ben sana yine yazarım arkadaşım, azına mı filtre takıyosun eline mi bilmem ama adam gibi yazı yaz ! saldırma sağa sola !
ha dıyosankı ıst da kus da yok kuscuda yok eyvallah , cagırda gelelım bı kus bı kuscu görelim, işkembe i kübradan sallama ! burda senin luzumsuz ve sebebi belli olmayan saldırgan kendını begenmıs aşşağılayıcı mesajlarını dınleyecek adam yok, uzatma germe beni !

Geri