Oyun Kuşu Oyun Yeri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan icessberg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

icessberg

Gold Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Enes Gülhan
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Selamunaleyküm..Bir konuda önerilerini almak istedim..Daha yavru portakalımı uçurmaya başladım taklayı söktü artık baş kaldırmaya,,Kuşu oyunu sökmüş 1.1.5 saat arası uçan bir limonla birlikte ucuruyorum portokal daha nefesi açılmadıgı için ben ürketmezsem annda konuyor bende çatıdan poşetle korkutuyorum böyle yaptığım zaman hayvan konmuyor ve yaklaşık 40 dakika kadar uçuyor..Eğer ürkütmezsem anında konuyor..Fakat ürküttüğüm zaman çok yorulduğunda hayvan oyununu karşıkı çatıya yapıyor ve oraya atıyor kendini ...Çatımızın üstü kapalı oldugundan tepeyi göremiyorum kuşun karşıkı çatıda oynaması benim için daha uygun ..Ama konması değil tabi..Sizce nabmalıyım kuşu korkuttuğum zaman kuş daha uzun ucuyor ama yoruldugunda kendini karşıkı çatıya atıyor..Ürkütmediğimde anında bizim çatıya konuyor hiç uçmuyor..Önerilernizi bekliyorum.Saygılarımla..

Kuş konacağı yere oynar zaten veya yorulunca atacağı yere oynar. Bence yorulduğunu anladığında ürkütmeyi bırak kendi çatına konsun, kuşun başka yere oynaması ve konması istenmez ayrıca seni de uğraştırır.

Dediğim gibi kuş 40 dakika uçacağına 20-30 dakika uçsun ama kendi damına oynasın, zaten zamanla bu süre artar.

kus eger kendı yuvasında rahat degılse,yanı ınmek ıstedıgı yerde rahatsız edılıyorsa bırı sureklı altdan poset sallıyorsa zaten o kusun kanında baska yere oynamak yoksa bıle oynayacakdır bu dogal.yine dogal olan bırseyde kendını guvende hıssetdıgı dıger catıya atacakdır ve tehlıke yanı poset sallama ıslemının gecmesını bekleyecek ve olay bıtene kadar gelmeyecekdır ve bu olay onda artık poset olmasada alıskanlık olacakdır.kusu urketmeden ucurman gerek bununda ıkı farklı seklı var.bırıncısı kus yanındakı kusla beraber uzakdan salınır ıkısı ıstedıklerı kadar ucar sonra yoruldukları anda altlarına kus cıkarılır.dıger yontem ıse yanında ucurdugun kusu once kaldır o ucarken yavru kusu bahcede bır alana bırak hafıften urkuterek kaldır.ama yere saldıgın alan acık olacakkı kus ucan kusu gorecek dırek ona katılmak ıcın ucacakdır. bıkac seferden sonra kus bu olaya kendı alısacakdır.guvercınler akıllı hayvanlardır bıkackere aynı seyı tekrarladıgında ondan ucmasını ıstedıgını zaten kendı anlıyacak ve ugrastırmadan ucacakdır.kusculukda en onemlısı kusun yerne ınmesıdır.saga sola oynayan atan kuslar ınsanı kusculukdan sogutur.senın gıbı catı ıcınde kus besleyenler genelde bu yontemı uyguluyolar

tabı ben bu yorumu kusları catı ıcınde beslesdıgını ve yanında yuksek bır bına oldugunu dusunerek yaptım..yazından oyleymıs gıbı anladım umarım dogru anlamısımdır.cunkı benım dusundugum gıbı degılse o zaman farklı metod uygulamak gerekır

DELIYUREK41' Alıntı:
tabı ben bu yorumu kusları catı ıcınde beslesdıgını ve yanında yuksek bır bına oldugunu dusunerek yaptım..yazından oyleymıs gıbı anladım umarım dogru anlamısımdır.cunkı benım dusundugum gıbı degılse o zaman farklı metod uygulamak gerekır

Yorumun için teşekkürler..Evet doğru anlamışsın kuşları çatı arasında besliyorum..O zaman kusları ürkütmeden ucuracagım artık kendileri ne kadar uçtular uçtular..

RadiKEL' Alıntı:
Kuş konacağı yere oynar zaten veya yorulunca atacağı yere oynar. Bence yorulduğunu anladığında ürkütmeyi bırak kendi çatına konsun, kuşun başka yere oynaması ve konması istenmez ayrıca seni de uğraştırır.

Dediğim gibi kuş 40 dakika uçacağına 20-30 dakika uçsun ama kendi damına oynasın, zaten zamanla bu süre artar.

Yorumun için teşekkürler..Artık kuş kovalamak yok o zaman :)

Kuşa günden güne saatli uçur, diyelim şuan 40 dakika kısmındaysa 30. dakikada alttan pırıltı ver ki çatıya insin, baktın takla yavaşladı , çatıya oynama zatıfladı kovalamayı bırak, zaten nefesi açılınca herşeyi farkına varacak. TABİ EN ÖNEMLİSİ KUŞ BESLEDİĞİN ALAN :)

Geri