Oyun kuşu satınalmak isteyenler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cevdet özbayer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

cevdet özbayer

Gold Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
cevdet özbayer
Meslek
emekli
İlgi Alanı
Kediler
Selamınaleyküm kıymetli oyun kuşu yetiştiricileri.

Uzun bir süredir kaliteli ve iyi oyun kuşu almak isteyen meraklılardan telefon ve mesajlar alıyorum,genelliklede bu mesajlara ve telofonlara olumlu cevap vermek istemediğimden fazla üzerinde durmamaya çalışıyorum.

Bunun başlıca nedenlerinden birisi benim beyendiğimi bir başka meraklının beyenmiyebileceğidir,çünkü zevkler ve renkler tartışılmazmış,örneğin; kimi uzun oynayan kuşu sever,kimide bol taklalı,bol seferli kuşu sever,bu tamamen zevk ve meraklının kuş anlayışından ileri gelmektedir.

Ankara'da eski kuşçulardan benim oldukca çok tanıdığım var,sağolsunlar kimin kapısına gitsem ama iyi ama kötü bir kuş seyrediyorum,haa iyi kuşları arkadaşlarımda kötüleride oğlumda ve onun arkadaşlarında seyrediyorum.

Şimdi iyi kuş edinmek isteyen birisine aracılık yapsam,kuş iyi çıkarsa alıcıdan,kötü çıkarsa benden bileceği için hiç bu tür meselelere bulaşmak istemiyorum, bu camiada çok kıymetli kuşçular olduğu gibi bu işin ticaretini namuslu ve dürüst bir şekilde yapanlar ile üçkağıtcılık yapanlarda var,Allah hepimizi sahtekarlardan korusun.

Ben iyi niyetli olarak birisine aracılık yapsam,karşı taraftan beni sevmeyen biriside adımı komisyoncuya çıkarabilir Allah muafaza,onun için hiç kimse kusura bakmasın bu hususta yardımcı olamam.

Ama kuş alacaklara tek tavsiyem kesinlikle alacakları,talip oldukları kuşları kendi gözleriyle görmeden,izlemeden almasınlar,hatta imkanları varsa iki, üç kez izlesinler öyle alsınlar.
Çünkü bu işinde hilesi oldukca fazla,altı olmayan bir kuşu art niyetli satıcılar şarza bağlayıp insanları kandırabiliyorlar.

Zaten ben hem yaşlıyım hemde hastalıklıyım,kusurabakmasınlar ama kuş alacak insanları gezdirme olanağım yok,çünkü birgün iyi olursam üçgün yatıyorum.

Kuş satan arkadaşları bana göre eniyi bilenlerin başında Sincan ihalesinin sahibi Metin Baltacıpaşa bilmektedir,zaten şu anda kendilerinin düzenlediği kupa yarışmasında hakemlikte yapıyor,onun için kimde satılık iyi kuş var Metin bilir ve bu husustada genç olduğu için sizlere yardımcı olacağına eminim.

Metin ile irtibata geçmek isteyenler Ramazan ABA ile görüşsünler,Ramazan'ın fazla zamanı yok ama kendisinden rica ederseniz genede çevresindeki arkadaşlarının telefon numaralarını isteyenlere verebilir.

Selam ve dua ile,işiniz rast gelsin.

Cevdet bey amca paylasim icin tesekkurler.öyle icten yazmissiniki anlamayan olmaz sanirim.

bir yöndende haklisiniz umarim herkez gönlüne göre kus bulur besler.

Mechelen' Alıntı:
Cevdet bey amca paylasim icin tesekkurler.öyle icten yazmissiniki anlamayan olmaz sanirim.

bir yöndende haklisiniz umarim herkez gönlüne göre kus bulur besler.
Mustafa bey; ben 2001 senesinde güvercinleri oğlum Burak'a devrettim ve Belçika Waterslager kanaryalarından yatiştirip yarışmalara katılmaya çalışıyorum.

Bizim güvercinlerden Almanya'da uçup takla atan kuşlardan var,yakında becerebilirlerse buraya resimlerini atacaklar.
Bu sezon Almanya'da havaya kalkan bütün kuşları atmaca aldığı için artık sezonu kapattılar,şimdi yurda izine geliyorlar,herhalde ramazan ayından sonra tekrar kuş uçurmaya başlıyacaklar.

Şimdi bazı gençler kulaktan dolma laflarla veya şahsen izleyip seyrederek diğer bir kuşçudan aldığı kuşu oynamıyor diye veya yapışıyor diye eleştiriyor,bu eleştirisinde tamamen haklı olabilir fakat oynayan bir kuşu görüp satın alan bir şahıs,kuşu kendi kümesinde oynatamıyorsa kuştaki hata kadar kendisinin yapmış olduğu seyisliktede hata olduğunu bilmelidir.
Örneğin;Cumhurbaşkanlığı kupasını kazanan bir yarışatını satın alan başka bir şahıs,diğer yarışta nal toplayabiliyor,çünkü atın seyisi ,jokeyi ve yediği,iştiği tamamen değişebiliyor,buda hayvanı olumsuz yönde etkiliyor.

Şimdi, sabah uçupta oynayan bir kuşu,akşam uçurup oynatmaya çalışırsanız,kuştan aynı sabah oyununu beklerseniz tamamen kendinizi kandırırsınız,çünkü kuş akşamları oynamaya alışması için biraz adaptasyon süresi geçirmek zorunda kalacaktır.

Örneğin,20-25 takla, çok uzun 50-75 metre uynayan bir kuşu günde iki kere uçurursanız bu kuş üçgün sonra oyunu bırakabilir,çünkü bu hayvanların fındık kadar kalbi, ceviz kadar ciğerleri var,bu hayvanlar makina bile olsa bu kadar fişek ve taklaya kaçgün dayanabilirlerki ? ama eğer kuşu satın aldığın şahıstan kuşun hangi şartlarda daha iyi oynadığını sorup öğrenirsen,kuşun genetik yapısıyla ilgili fikir sahibi olup kuşta aynı metodu uygularsan,belkide aldığın kuş sende oyun bırakacağına daha iyide oynıyabilir.

Bu örnekleri çoğaltmak mümkün,buda tamamen tecrübe ve deneyimle meydana geliyor,tabi atalarımızın dediği gibi,her yiğidin bir yoğurt yiyişi olurmuş,kuş uçurmak ve oynatmakta tamamen kişinin kuş anlayışına ve seyisliğine bağlı.

cevdet özbayer' Alıntı:
Selamınaleyküm kıymetli oyun kuşu yetiştiricileri.

Uzun bir süredir kaliteli ve iyi oyun kuşu almak isteyen meraklılardan telefon ve mesajlar alıyorum,genelliklede bu mesajlara ve telofonlara olumlu cevap vermek istemediğimden fazla üzerinde durmamaya çalışıyorum.

Bunun başlıca nedenlerinden birisi benim beyendiğimi bir başka meraklının beyenmiyebileceğidir,çünkü zevkler ve renkler tartışılmazmış,örneğin; kimi uzun oynayan kuşu sever,kimide bol taklalı,bol seferli kuşu sever,bu tamamen zevk ve meraklının kuş anlayışından ileri gelmektedir.

Ankara'da eski kuşçulardan benim oldukca çok tanıdığım var,sağolsunlar kimin kapısına gitsem ama iyi ama kötü bir kuş seyrediyorum,haa iyi kuşları arkadaşlarımda kötüleride oğlumda ve onun arkadaşlarında seyrediyorum.

Şimdi iyi kuş edinmek isteyen birisine aracılık yapsam,kuş iyi çıkarsa alıcıdan,kötü çıkarsa benden bileceği için hiç bu tür meselelere bulaşmak istemiyorum, bu camiada çok kıymetli kuşçular olduğu gibi bu işin ticaretini namuslu ve dürüst bir şekilde yapanlar ile üçkağıtcılık yapanlarda var,Allah hepimizi sahtekarlardan korusun.

Ben iyi niyetli olarak birisine aracılık yapsam,karşı taraftan beni sevmeyen biriside adımı komisyoncuya çıkarabilir Allah muafaza,onun için hiç kimse kusura bakmasın bu hususta yardımcı olamam.

Ama kuş alacaklara tek tavsiyem kesinlikle alacakları,talip oldukları kuşları kendi gözleriyle görmeden,izlemeden almasınlar,hatta imkanları varsa iki, üç kez izlesinler öyle alsınlar.
Çünkü bu işinde hilesi oldukca fazla,altı olmayan bir kuşu art niyetli satıcılar şarza bağlayıp insanları kandırabiliyorlar.

Zaten ben hem yaşlıyım hemde hastalıklıyım,kusurabakmasınlar ama kuş alacak insanları gezdirme olanağım yok,çünkü birgün iyi olursam üçgün yatıyorum.

Kuş satan arkadaşları bana göre eniyi bilenlerin başında Sincan ihalesinin sahibi Metin Baltacıpaşa bilmektedir,zaten şu anda kendilerinin düzenlediği kupa yarışmasında hakemlikte yapıyor,onun için kimde satılık iyi kuş var Metin bilir ve bu husustada genç olduğu için sizlere yardımcı olacağına eminim.

Metin ile irtibata geçmek isteyenler Ramazan ABA ile görüşsünler,Ramazan'ın fazla zamanı yok ama kendisinden rica ederseniz genede çevresindeki arkadaşlarının telefon numaralarını isteyenlere verebilir.

Selam ve dua ile,işiniz rast gelsin.

CEVDET AMCA BELLİKİ İNSANLARA YARDIMCI OLMAK İSTİYORSUNUZ AMA BU DÜŞÜNCELERİNİZİ HERKES OLUMLU KARSILAMAYA BİLİYOR SİZE GELEN ÖZEL MESAJLARA SİZDE ÖZELDEN CEVAP VERMENİZ DAHA MAKUL AYRICA //RAMAZAN ABA// BURADA YÖNETİCİ DURUMUNDA ONUN BU SEKİL ALIM SATIMLARA BURADAN REFERANS OLMASI YOL GÖSTERMESİ ZATEN HOS OLMAZ VE ETİK DE OLMAZ KİM NE ALACAKSA KİMDE NE VAR İSE ADI GECENLERİ TANIYANLAR ZATEN BURADAN ARAMA YAPARAK ARAR BULURLAR AYRICA KUS ALMAK İSTEYEN SATMAK İSTEYEN ZATEN BASLIK AÇARAK İSTEGİNİ YAZIYORLAR İYİ NİYETLİ OLABİLİRSİNİZ KİMDE NE VAR İSE BURADAN BASLIK AÇARAK KENDİLERİNİN YAZMASI DAHA ŞIK OLUR KANATİNDEYİM KİŞİLER İYİ KUSA SAHİP OLSUNLAR İSTERİZ AMA YARDIMCI OLUNMAK İSTERKEN YASADIKLARIMIZIDA GÖZDEN GEÇİRMEK GEREK

SAYGILAR

Geri