OYUN KUŞUDA OLSA BANA GÖRE ÇOK ÖNEMLİ.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan velidamar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

velidamar

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
vedat damar
Meslek
ticaret
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar küçük yaşlardan beridir oyun kuşu besliyorum ama son zamanlarda bende beyaz gagalı oyun kuşu hastalığı başladı,önceden hiç farketmiyordu bol paça ve kanadında saz olmayan bütün oyun kuşlarını besliyordum aralarında antalya bölgesinde nam yapmış kuşarımda vardı ama hepsinin başına toplu halde talihsiz olaylar meydana geldiği içi hepsini birden kaybettim,ama birgün otelci metin amcamızla tanıştık,kendisi kırıkkaleli,eski kulçulardan kendisi şu an feleksizlerin orjinallerini beslemekte,100 ün üzerinde oyun kuşu var hepside tek damar aralarında beyaz perçemli,perçemli boz,boz benekliler,perçemli bozdumanlılar var ama hepsi tek soy ve hepsinin gagaları ve tırnakları bembeyaz ve fizikleri sülün gibi kuşlarına hayran kaldım ve hepsinden bir çift aldım ve şu anda kümese girdiğim zaman yerdeki duruşlarındanda havadaki uçuşlarındanda acayip zevk alıyorum yani şunu demek istiyorum oyun kuşlarında birazda olsa fizik olsa fena olmaz...

Selamlar...

Kuşlarınıza ait resim, video ne varsa paylaşırsanız seviniriz.

en yakın zamanda göndereceğim ve şunuda belirtmek istiyorum kuşların bazılarının gözleri bizim buralarda çakır göz diye tabir ediliyor yani yeşile benziyor ...saygılar :slm:

oyun kuşlarım kırmızı hariç hepsi aynı damar

Ekli dosyalar

• 1.webp
    1.webp
    224.4 KB · Görüntüleme: 1,381
  • 2.webp
    2.webp
    166.8 KB · Görüntüleme: 1,400
  • 3.webp
    3.webp
    164.4 KB · Görüntüleme: 1,460
oyun kuşlarım

Ekli dosyalar

• 4.webp
    4.webp
    181.3 KB · Görüntüleme: 1,456
  • 5.webp
    5.webp
    202.9 KB · Görüntüleme: 1,430
  • 6.webp
    6.webp
    256.2 KB · Görüntüleme: 1,472
kırmızı hariç hepsi 25 senelik kırılmamış soydur.

Ekli dosyalar

• 7.webp
    7.webp
    206.1 KB · Görüntüleme: 1,442
  • 11.webp
    11.webp
    209.9 KB · Görüntüleme: 1,460
  • 12.webp
    12.webp
    196.1 KB · Görüntüleme: 1,403
..........

Maasallah emeginize saglik güle güle besleyin kuslarinizi.Rabbim agiz tadiyla ucurmayi nasip etsin insaallah Veli bey.

Herseyin gönlünüzce olmasi dileklerimle,saygilar...

Selamın aleyküm veli bey kuşların fizikleri güzel MAŞALLAH oyunlarıda güzeldir diye düşünüyorum nice güzel günlerde izlemeniz dileğimle sağlık ve esenlikte kalın.

erdekli_krallar' Alıntı:
S.Aleyküm Veli arkadaşım kuşlarının maşallahı var ALLAH saglıkla huzurla beslemeyi nasip etsin Metin Abinin eski kuşlarından kuşlarsa çok iyi kuşlar Feleksizlerin Metin Abide olan en kart ana babayı biz almıştık 15_20 sene önce yavruları ve torunları hala bizdedir Erdekten sevgi saygılar
slm.metin amcam izden bahsetmişti,eğer anlattığı kişi siz iseniz s sayenizde yağa felan para vermezmiş,kendisi öyle diyor,size şunu sormak istiyorum,ben kuşlarını alalı daha 2 ay olmadı ,bir tane bozdumanlı yavru hariç hiçbirini uçurmadım niyetimde yok yavruları hariç.. kuşların namını çok duydum ve kendiside feleksizerin en temiz soyu bende diyor size şunu sormak istiyorum siz muhakkak uçurmuşsunuzdur sizden ricam oyun sitillerini yazarsanız sevinirim bunu sormam metin amcaya güvensizlikten değil kendisi harbi insan ama 10 seneden beridir kuş uçurmuyor bazı samimi tanıdıklarına yavrularından kupada uçur diye veriyor ve tabiki kupa kaçınılmaz ,kuşu uçuran ödülü aldktan sonra kuşunu gerialıyor kuşları tabiiki çok degerli ama izlmek hiç nasip olmadı ve bana şunu söylüyor kuşları sakın kırma .kırılmış kelimesini duyduğu zaman deli olyor bencede çok haklı bende kırmayı düşünmüyorum ..saygılar

..........

S.A. Veli Bey,
Göndermiş olduğunuz resimler için teşekkürler, resmen gözümüz gönlümüz açıldı. Yüce Yaradan kazasız belasız uçurmalar ve kaybolmayacak nesiller nasip etsin.

performans58' Alıntı:
S.A. Veli Bey,
Göndermiş olduğunuz resimler için teşekkürler, resmen gözümüz gönlümüz açıldı. Yüce Yaradan kazasız belasız uçurmalar ve kaybolmayacak nesiller nasip etsin.
tşk ederim

erdekli_krallar' Alıntı:
Slm Veli arkadaşım Metin abinin söyledigi Ali Abaş zeytincilik yapar kuşları ilk getiren o kuşculugu bıraktıgında ben aldım kuşları feleksizler esnek seri hıslı oynayan kuşlar ama gögü delen kuşlarda degiller biz kartları alınca Metin abide yavruları soyu kalmıştı burda metin abinin bir yakını var Halil amca oda Kırıkkaleli oda söylüyor atmaca sebebiyle kuş uçuramadıgını kısaca hepsi iyi kuşlar emek verilir birtek kırmızıları varmış yeni takkalı , takka perçem o kuşları bilmiyorum ama eski soyların hepsi iyi kuşlar feleksizlerin dışında metin abinin çok eski kuşlarıda var bende bozbenekliler bilmiyorum şuan kensisinde onlardan varmı 15 seneden fazla zaman oldu özetle beslenecek iyi kuşlar
sizdeki feleksizler hangi renkler vermekte beyaz hariç ve boz beneklilerden bahsetmişsiniz metin amca onları dayısından almış ve halen durmaktalar çok eski soy zaten resimde gördüğünüz bozbenekli onlardan olsa gerek ama kendisi bana feleksizlerin orjinallerinden demişti ,sizdeki bozbeneklilerin oyunları nasıl muhtemelen anyıkuşlar..saygılar

selamlar .evet fizik çok önemli fakat oyunu tatmin etmek şartıyla.oyunu tatmin etmeyen kuş süper fizikli de olsa havada göze hoş gelmiyorsa işe yaramaz.yani ikiside olursa kaymaklı kadayıf gibi olur zaten.bende bir beyaz vardı metre gibi kuştu .fakat havada saksagan gibiydi.eşi gök akbaş kırkanat fındık bir dişiydi.oynadıkça insanı hayrete düşürürdü.yani ikiside olacak .ikisinden biri olacaksa oyunu güzel olsun.kostümü önemli degil.

elbette fizik de çok önemli. fakat fizik var diye de oyun performansı olmayan kuş olacağına, fiziği mükemmel olmasa da performanslı kuşu tercih ederim şahsen.

Geri