Oyun kuşunda gaga, göz, tırnak rengi aranmalımı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 29
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K

Oyun Kuşunda Gaga, Göz, Tırnak Rengi Aranmalımı?

• Oyun kuşunda gaga, göz, tırnak rengi aranmalıdır.

Oy: 51 47.2%
  • Oyun Kuşunda gaga, göz, tırnak rengi aranmaz.

Oy: 57 52.8%

• Kullanılan toplam oy
    108

Hüseyin BAŞOĞLAN

Moderatör
www.kuscular.org
Ad Soyad
Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek
Yazılım-Tasarım
İlgi Alanı
Balıklar
Sevgili arkadaşlar. Bu konuda hem ankete hemde mesajlarınızla değerli yorumlarınızı almak isterim.
İlginize teşekkürler.

anket konusunda yardımcı oldugunuz için tşk ediyorum....sonucunu merakla bekledigim bi anket oyun kuşu besliyorum ve ben arıyorum saglıklı ve oyunda süreklilik devam ettiren nesiller yetiştirmek adına...
saygılar....

Bana göre oyun kuşunda gaga, göz, tırnak rengi aranmamalıdır. Sonuçta adı üstünde oyun kuşu. Eğer gaga, göz, tırnak rengi aradığınız bir kuş beslemek istiyorsanız masa kuşu (şebab, miski, kaplama, miro) besleyebilirsiniz. Bu tamamenkişisel bir görüştür. Katılmayabilirsiniz.
Herkesin düşüncesine saygımız var.
Teşekkürler.

saygıdeger hüseyin bey tabi görüşünüze saygım var fakat taklacının özüne indiginizde bu kuş zaten eskilerden performans kuşu olarak bilinir oyunu vasat olanlar vardır süper olanlar vardır şebap olarak tabir ettigimiz göze hitap edenler sonradan türemişlerdir benim araştırmam bu yönde 10 sene önce ben hiç bi mezatta hiç bi pazarda miro görmedim bunlar aynı cins kuşların degişik türlerle (yine taklacıyla taklacının)karılmasıyla ortaya çıkmıştır.benim araştırmamda bu sonuçlara ulaştım ben...
neden gaga ve göz ve tırnak uygunlugu aranıyo oyundasüreklilik devamlılık saglamak amacıyla yok sa her taklacı şebaplar dahil bi şekilde ama az ama çok oynuyo zaten..... saygılar

selamünaleyküm
abi az çok aranmalıdır.niye derseniz mesela pazardan kuş alacaksın veya bi kümesten (en iyisi kendi kümesimizdekidir) kuş alacaksın.soy tahmini için bakmalıyız.tırnakları ve gagası siyah gözleri ise kırmızı olan bir sütbeyazı kim besler? veya tırnak siyah gaga yine siyah gözleri kırmızı sarı olan bir arap güvercin alırmısın?yani kuşun soy geçmişi için bakılmalı.yok altından ala bele yavru gelsinde yeterki oynasın dersen sen bilirsin.güzel oynuyodur 4*4 lüktür ama altından geleni bilemezsin.bu renkler kötü demiyom.ama kan girilen kuşlardır bunlar...saygılarımla...

Bence aranmalıdır
ben arabı oyun kuşu olarak beslerim ama arapın tırnakları, gagası,gözü önemlidir.
ne kadar oyun kuşu da olsa bunlar olmalı.
zaten arapların kırık olmadığını sağlam olduğunu iyi oynadığını da bi nebzede olsa bakarak bunlara anlarsınız.istisnalar kaideyi bozmaz.

tşk kardeşim bizde tahir kemal abimle bunu anlatmaya çalışıyoz prformans araplarımızda göz gaga tırnak neyse bi dımanlıda bi gökte de aynısı diyoruz ve oyunda süreklilik için 10 dönem sonraki yavrudada aynı hareketleri görmek için bu özellikleri performans kuşlarımızda arıyoruz aranmalıda bizce...
Saygılar...

tahir kemal bozoğlu abimiz bişey söylüyorsa mutlaka bir bildiği vardır.

S.A Arkadaslar...

Düsüncelerime itimat edip,fikirlerime önem verdigin icin tesekkür ederim ömer.

s.a abilerim kusura bakmayın ama böyle bi konu açmak çok garip geldi bana 10 senedir kuş bakıorum
we oyun kuşu meraklısıyım
oyun kuşunda aranan özellikler deseydiniz bari paylaşım olurdu

slm arkadaşlar oyun kuşunda oyunun önemli oldu kadar birasda renginde güsel olması lasım en azından kuş tam not alır ama genede adı üstünde oyun kuşu kişiye göre deişen bir seçenek renk

kuşun damarı hakkında bilgi sahibi olmak için bu tip özelliklere azda olsa bakılır ve yinede önemi vardır kimse kümesinde alaca bulacı bir sabunu cinsi görmek istemez

benje bakılmamalı eşlerinye uyumlu olmaları yeter bnm için...bide oyunları tabiki...

omenn' Alıntı:
benje bakılmamalı eşlerinye uyumlu olmaları yeter bnm için...bide oyunları tabiki...

kardeşim o senin bileceğin iş.istediğin renkte kuşları eşleyip bakabilirsin.yalnız öğrenci olman ve Türkçenin böyle bozuk olması dikkatimi çekti.biraz daha düzenli kullanırsan dilimizi iyi olur.sahip çıkalım...

Türkiye'de iki tane oyun kulu ırkı vardır. Birisi Sivas oyun kuşu diğeri Mardin Irkı. İkiside renklerinden dolayı birbirine çok benzer orjinal Sivas kuşunun gözleri sarı , Mardin ırkı ise beyazdır. zamanla bunların ikisinin birleşiminden dolayı zamamn zaman sarı zaman zaman kırmızı zaman zamanda damarlı beyaz göz çıkar. Onun için oyun kuşunda gagaya göze kanada bakılmaz . oyun kuşunda en uzun oyun yapan , uçan uygundur...

Onun için oyun kuşunda görsel aranmaz . Eğer böyle özellikler aranırsa masa kuşu dediğimiz Şebap, Miski vb. kuşlara değrverilmelidir...

Saygılarımla

Selamlar,

Görsellik günümüzde her zaman ön plana çıkmıştır. Oyun kuşu dediğiniz gibi oyunu ile önplana çıkmalıdır ama güzel ve cinsine uygun renk, desen, duruş ve uygun ebatlarda olan bir kuşun değerine bu özellikler artı katmaz mı? sizce....

Kuşçuluğun her aşamasında kuş besleyen, yetiştiren bu işe gönül vermiş kişi ve kişiler çıraklık, kalfalık,ustalık ve usdatlık dönemlerinde kuşlarında bazı özellikleri arar duruma gelirler ustalık mertebesinde kuşda oyun ile oyun stili sorgulandığı gibi usdatlarımız kostüm, desen, renk faktörlerine de çok önem verirler.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

aranmalı tabı kı özellıkle beyaz gaga beyaz göz beyaz tırnak aksını idda eden varsa tartışmaya acığım ... saygılar

aykutk' Alıntı:
Selamlar,

Görsellik günümüzde her zaman ön plana çıkmıştır. Oyun kuşu dediğiniz gibi oyunu ile önplana çıkmalıdır ama güzel ve cinsine uygun renk, desen, duruş ve uygun ebatlarda olan bir kuşun değerine bu özellikler artı katmaz mı? sizce....

Kuşçuluğun her aşamasında kuş besleyen, yetiştiren bu işe gönül vermiş kişi ve kişiler çıraklık, kalfalık,ustalık ve usdatlık dönemlerinde kuşlarında bazı özellikleri arar duruma gelirler ustalık mertebesinde kuşda oyun ile oyun stili sorgulandığı gibi usdatlarımız kostüm, desen, renk faktörlerine de çok önem verirler.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Selamlar....
Her ırkın kendine has renk gaga tırnak kanat yapısı wardır....
Görsellikten bahsetmişsiniz söylediginiz mantıklı fakat imkansıza yakın bişey olsa güzel olur ben olmıcagını düşünüorum warsa böyle bişeyi tutturan her yawruda kusursuz olsun anlatsın izletsin...
yawrunun biri oynar biri açar oturur onu makbul deildir...
kuşta böyle birşey yok KAN, IRK, GEN, KAS SİSTEMİ ve KANAT YAPISI bir deil tutmuo işte...

Kuşculugun aşamalarından bahsetmişsiniz
İnsanoglu doyumsuzdur hep bir fazlasını ister we bunun için çabalar elindeki olanakları degerlendiririr daha ii kuşu bulmak için ugrasır dogru hamleleri yaparsa istedigine ulaşabilir....
Yoksa oda hüsran ya dirsekli yada oturuor Basık tepeli (perçemli) sarı kafa miskiler izledim aklımı aldı 2. yawruya kusana kadar sonra yapıştı hepsi....

Ben kendi gördügümü yaşadıgımı bildigimi söylüorum herkezin kararına saygı duyarım yazdıklarım tamamen düşüncelerimdir...

Saygılar.....

s.a gardaşlarım her arkadaşım bilgisince birşeyler yazmaya çalışmış bence bu paylaşım bile çok kutsal birşeydir
şunu söylerim altının degerini ancak sarraf bilir ben bir yerde uçan kuş göreyim kanat hareketi atışı bile bana kendi kuşumu anımsatır veya anımsatmaz gelelim yerdeki durumuna bizim kuşlarımızında özüne yönelik çok farkları vardır ama bunu ancak besleyen anlar kardeşimin dedigi gibi kırılmamış bir arap gaga beyaz tırnaklar siyah olmalıdır
ha bu kıran kuşun iyiliği veya kötülüğü degil sadece renkten kaynaklandığını gösterir
bizdeki kuşların tırnakları uzun ve hançer gibidir özünde fakat bu kuşların bakımı zor oldugundan zamanla bok .pislik .v.s den kırılıp kısalıyor kafa yapısı en önemli kısmı bence oyun kuşunun vücut yapısı üçgrn gibi olur arka ince ön kalın olur
çünkü kanat ve adale güçlü olmalıdır allaha emanet olun cenabı allah herkeze gönlünce kuş beslemeyi nasip etsin
birde genel olarak gördüğüm görüntülerde anladıgım kadarı ile kpnuşuyorum hatam varsa beni affedin özellikle genç arkadaşlarıma söylüyorum
aynı kümesteki kuşlar aynı performansta ve kategoride olsun yani oyun kuşuyla süs kuşu aynı kümeste olmaz yoksa kuşlarımızı kırarız şimdiden teşekkürler
şafak

oyun kuşunda çok bol paça olmamak şartıyla gaga göz vs aranmaz nedemişlr ASLI KURT TUR KURT YAVRUSU KURT OLUR KURT DAN KURT KUZU DAN KUZU ÇIKAR

SELAMUNALEYKUM
bence oyunkusunda tek aranmiyocak sey renktir ama geriye kalan hersey aranir kusungagasi tirnagi kanat yapisi bagzi reklerde kalemler her oyunkusunda paca cok onemlidir bunlar okadar cokturki anlatmayla yazmayla bitmez herrenk oyunkusunda olmasi gereken ozellikler vardir ve enzor renkde beyazdir beyaz kusun ii sinden anliyanda cok az kuscu vardir diye dusunuyorum.oyun kusundaki ozelikler onemlidir cunku kusun oyununaetkieder ve altindan gelecegi gosterir bozulmamis oyunkusu yerde gezerken goze carpar icindengecirirsin bir baksam diye ii bir kusu havada gorecegine 5 dakiyka inceleyim bence daha ii dir cunku okadar cok kus varki 3 gun oynuyor sonra bos ve diyorumki birkere izledigin kus hakinda fikir yurutemezsin ama inceledigin kus hakinda fikir yurutursun kusta ozelik aranir
saygilarla ferhat

bir oyun kuşu alacağım zaman aradığım özellikler, perdahı,seri fışkırması, rahat hareket etmesi inerken ,taklalarında ben burdayım demesi,en önemlisi sağlıklı ve sağlam duruşlu olmasıdır.varsa yavrularından izlemek yavruya özelliklerinden verip vermediğini bilmek önemlidir rengide tabiki önemlidir,ama yuvanın başındayken uçan kuşum alaymış ,paçasızmış değil oyun özelliklerini düşünürüm.bunlar benim şahsi fikirlerim saygılar selamlar :slm:

S.a

Arkadaşlar oyun kuşunda renk gaga tırnak aranmaz. Ha varsa ne ala ama yoksa bakarsın oyun tarzına alırsın. Kırık olması falan önemli değil (Kırık farklı ırkların birleşimidir farklı renklerin değil.). Bakın zaten oyun kuşu besleyen adam o kuşalrın özelliklerine oyun tarzlarına bakıp eş yapıyo yani rengine pek bakmıyor. Benim fikrim bu.... Saygılar...

Düzeltme: Kırık falan önemli değil derken Renk anlamında yazdım. Bazı arkadaşlar gag tırnak renk uyumu olmayınca o kuşun kırık olduğunu söylemişlerdi... Gaga veya kuşun rengine göre değil kuşun oyununa göre çiftleştirilir oyun kuşu...

Şimdi kuscular hem yerde manken gibi olsun hem havada sporcu gibi olsun diye düşünmektedirler anketden bu yorumu çıkarıyorum.

Oyun kuşunda bu özelliklerin bence olması lazım.Çünkü soyu temiz kuşların bu özellikleride temizdir.

selamlar.düşüncem oyunlu kuşlarda bu özellikler vardır.onun için aranmalıdır.oyunlu kuşlar gaga tırnak paça kanat yapısı kafa yapısı itibariyle farklılıklarını belli ederler.araplar örneğin.araplarda gözlerin yoğurt gibi olması gagasının üçte ikisinin açık renk olması o kuşun temizkanlı bir taklacı olduğunu ortaya koyar.o yüzden bakılır zaten.yoksa gagası simsiyah bir arabın yabaniden ne farkı var.yabani gagalı yabani gözlü bir kuşu beslemem şahsen.zaten o tip kuşlardan standarta bile yaklaşan kuş görmedim .rengi tam oturmuş paçaları tam kararında tırnakları düzenli gagası açık renk kuşlar bana hep iyi bir kuşçunun elinden çıktığını anlatır.üzerinde itinayla soy takibi yapıldığını iyi bir kuşçuluğun devam ettirildiğini bilinçli ellerde yetiştirildiğini anlatır.çoluk çocukta öyle kuşlar göremezsiniz.gerçekten dikkatli gözler ayrıntılardaki farkı farkedebilirler.yabani gibi soluk renkli bir gök karga gibi simsiyah gagalı bir arap bana birşey ifade etmiyor. sadece bakıcı olarak beslenir bunlar.tabii bunlar benim şahsi görüşlerim .saygılar.

selamlar. öncelikle ben bu yazılara saim ustanın yazılarından gectim oyumu kulandım . şimdi hangi damardan hasediyoruz saim ustanın kuşları kırık kuşlar biri sivas biri başka biyerdi haklımıyım bu böle oılunca kırık olmuyomu . sivaz kuşun özelikleri var mardin kuşun özelikleri var birleşince 1 numaramı cıktı ve bunu yapan bir tek saim ustamı vardı o zamanlarda o kuşların yavrusu oynadı diyelim yavrular yavrulara vuruldu diyelim eksik oyunlu kuşlar da cıkar renk eksikligi de cıkar gaga siyahta pacada beyazda cıkar sazlıda cıkar KUŞCULUKTA EMEK HIRSIZLARINA İZİN VERMEYİN.

farklı düşünceleri dogru bildikleri olanlar vede esas olan dogru 1 ise nedir o dogrular paylasabilirmisiniz arkadaslar

bu duruma katılanlar katılmayanlar çok

saygılar

rengi güzel olunca kuşlar mükemmel oynuyo :))))

bence ne paça ne göz ne gaga tırnak oyunu gösterir
hele gaga tırnak olayı tam komedi :)))
yav cok kalitre boz la kalite gök ü vuruyon
cıkan yavrular gök cıkıyon ama tırnakları beyaz gagaları acık renkli
ee ne oldu şimdi
naslıl anlıçaz bu yavruların kalitesini :))
tırnakta beyaz gagada ne olçak şimdi :)
bir kuşun kaliteli olduğunu ancak ve ancak yavrularını uçurunca anlarız
başka çaresi yok bence

Geri