oyun kuşunda istişare yapalım birazda!!!

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan AKSARAYLI_RAMAZAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
Katılım
23 Kas 2009
Mesajlar
88
Tepkime puanı
0
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Aksaray
Meslek
Aksaray68
Şehir
Aksaray
İlgi Alanı
Kediler
Selamlar,Oyun kuşlarının ülkemizde şuanda yetiştirilen Güvercin ırkları arasında en meşakatlesi en çok emek isteyen ırk olduğunu düşünüyorum.Durum böyle olunca başarıya ulaşmak için bilgi ve deneyimlerle boşa zaman kaybının önüne geçilmesi gerek.

Kümesimizde ;oyun kuşları farklı yörenin kanlarından gelen(mardin,kayseri,ankara,sivas,kırıkkale vs.) veya melezleşen (ankara mardin melezi) Kuşlardan oluşmak da her yörenin kendine ait uçuş stili ve fiziki özellikleri olduğunu biliyoruz ama bunu daha çok derinleştirirsek ve açarsak bazı elimize geçen kuşların hangi yörenin olduğunu ve nasıl bir kan özelliği taşıdığını tahmin edebiliriz.bu konuyu başka başlık adı altında tartışmamızda daha büyük fayda var.
Gelelim oyun kuşlarının uçuş stillerine farklılıklara avataj veya dezavantajlara!!!

Mesela uçuş ve oyun stilini birkaç kategoriye ayıralım;

-Alçak uçan hedefinin yakın çevresinde daire çizerek dolaşan Atış olmayan hedefinin tam üzerine geldiğinde tabanı vurup fişeğe başlıyan seferini yapan kuş.

-Oyuna geldiğinde ayaklarını gösteren tırmanır gibi burgulu (etrafında dönerek) yada burgusuz(dönmeden) fişeğini yapan kuş bu oyun stli kimi kuşçulara göre daha zevkli bir gösteri oluyor kimilerine göre ise eksi yani istenmeyen bir özellik aralarında bende varım bunun sebebi ise kuş oyuna geldiğinde inmek istiyormuş hissi yaratıyor.

-Oyuna geldiğinde fişek esnasında ayakları gövdesine yapışık şekilde oyununu sergiliyen kuş.Bu stil benim favorim çünki bunu kalkışa geçen uçağın tekerleklerini kabinine çekmesine benzetiyorum çünkü iniş gündemde olmadığı için artık iniş takımlarına gerek yoktur ayak göstereni ise inişe geçen bir uçağın tekerlek takımlarını açmasına.

-ilk kalkışdan sonra yükselen sineğe çıktı tabirine uyacak biçimde nefesini açan kanatlarını ısıtan görevi yaklaştığı vakite yakın orta semaya alçalan daha sonra hedefine atış yapan kuş bu atış yine iki farklı kategoriye ayırılabilir

1.cisi taş düşer gibi his veren kendini aşağıya bırakan(göğüs kafesi dışarıda kanatları bitişik) daha sonra tabanı vurduktan sonra fişeğe başlıyan kuş.
2.cisi ise çok daha uzaktan kanatlarını gövdesine kitleyek kısarak yırtıcı bir kuş edasıyla çok süratli biçimde hedefine gelen oyununu yapan kuş. benim görüşüme göre en uzun giden kuş budur aldığı sürat fişekte inanılmaz bir sürat hız katkısı sağlıyor.

Yüksek ve geniş uçan atışlı seferli kuşun herzaman daha akıllı kendini fazla yormayan enerjisi ni hedefine saklayan daha heyecan veren uçuş stili olarak görüyorum.Kuş gezer seferi daha azdır ama kanat ve kuyruğunu kıstığında oyuna geldiğini gösterinin artık başlıyacağını 5-10 saniye öncesinden belli eder bu kısa süre içinde yetiştiricisini heyecanlandırır meraklandırır hele oyununu da yaptıysa güzel biçimde serotonin düzeyimiz tavan yapar.

Alçakta uçan geniş daire çizmeden kümesinin etrafından sık sık geçen kuş ise yerçekiminin nimetlerinden faydalanır kendisini daha çok yorar daha sık oynar daha bol seferlidir ama yaptığı 40 seferin zevkini heyecanını üstteki favorim olarak belirttiğim kuş 5-10 seferde verir izleyicisine.

Herşeyin öncesinde hani bir söz vardır zevkler ve renkler tartışılmaz kuçuluktada bu tabir geçerlidir herkese ağız tadıyla hayırlı kuş uçurmalar.
 
agzına saglık ramazan kardesim güzel konulara deginmişsin tabiki renkler vede zevk ler tartısılmaz ama günümüz kuşçulugu çok degişti pek çok kişi vede kişilerin yanıldıgı nokta kuş beslemede bazen güvenerek haklı olarak itimada yada referansa dayalı kuş alış verişinde damızlık seçimlerinde yanılıyorlar kuşun önüne bakarak sonunu gözlemlemeden yavru yumurta görüp kuşu tekrar tekrar izlemeden ama degerinden ama hediye yada hatıra olarak sahip oldukları kuşları güvendikleri için gecen onca hizmet emek vede zaman kuşun sonunun olmayısı ile heba olmakta kendim olarak diyebilecegim kuşçu olacaklar bir sekilde iyi kuşu bulabilir ama en zor tarafı iyi kuş a sahip olamadıkları dır bu ugrasın daha da ileri ye bilinç li sekilde gidebilmesi için her kes kendince bildikleri kuşlara bilinmeyen kuşları es etmemeli bildikleri gözüyle gördükleri sonu olan kuşlarla ugrasmalıdırlar eski kuşları anlat mak dinlemek o kuşlara gıpta etmek yetiştirenleri ustaları takdir etmek her zaman güzel olması gereken şeyler ama günümüz kuşçulugun da o eski bilinene kuşlar kırıla kırıla rengi şöyle olsun tipi böyle olsun denilerek bir de araya rant ta girince severek yaptıgımız bu ugrasımız kendim ce çok sekteye ugramıs vede ugratılmıstır bir birimize cami a olarak her zaman saygımız olmalı paylasabılmelı emegi takdir etmeli kişinin kendin de olmasını istedigini kişi her kez için isteyebilmeli ki yukarda saydıgınız sık larda ki iyi kuş lara sahip olabilelim böyle kuşlara sahip oabilmek için kendimizi iyi yetiştirmeliyiz seyisligimizi tecrübelerimizi gözlemlerimizi büyüklerimiz den yetiştirici ve ustalar dan ögrenebildiklerimizi gerektigi gibi uygulayabilir sek aranılana daha kolay ve bilinçli sekil de ulasırız diyor kuşçuluk ta bütün bilinmesi gerekenler tam manasıyla bilinse hafızaya alınsa dahi uygulanamadıgı sürece aranılanın bulunması mümkün degildir bu kendi düşüncelerim dir diyor

SAYGILAR SUNUYORUM
 
Ramazan kardeş güzel deneyimlerinden bahsetmişsin , teşekkür ederiz. Senin bahsettiğin gibi benim de favorim az sefere gelip oynayan fakat iyi sineklen ve açılan kuşlardır, çünkü bana göre bu kuşlar meraklı ve özgüvenli kuşlardır. Asla bir kuşa takılıp beraber uçmaz, tek uçarlar. Uzun açılıp çevreyi iyi tanırlar ve yine iyi sinekleyip yükseldiklerinden çok uzaklardan atılsa bile kümesini bulurlar kaybolmazlar.

En sevdiğim yanları yüksek uçtuklarından sefere gelince şahin gibi kapatarak, kendilerini sıkarak gelmeleri ve peşinden bol takla ile oynamalarıdır. Fakat bazen güzel kapattıkları halde oynamadan tekrar yükselirler, yani pas geçerler bu istenmeyen bi durum.

Yine sevdiğim bir tip ise kalkıştan itibaren bol oyun ve taklayla sürekli yükselen ve sinekleyen , uçuşu boyunca asla alçalmadan oyunlarına aralıklı devam eden ve en son hızlıca , sanki dönek kuş gibi alçalıp yapışan kuşlar. Bunlar da ortalama 30dk. - 1.5 saat arası uçuyor.
 
güzel bir konu olmuş kardeş , öncelikle şunu belirteyim yapışan kuşun sevilmesini anlayamadım !

zevkler ve renkler tartışılmaz bu bi gerçektir ancak şöyle de bir durum var ; insan belli bir süreçte gerçekten sevdiğini elde edemeyince elindekini sevmeye başlar ! yani zevkler sahip olma başarısına göre de değişebilir,yani atışlı tabanlı kuş seven bi insan bunu elde edemeyip alçak uçan hırssız ama taklalı ve uzun giden kuşlara hayranlık duyabilir zamanla, çünkü elindeki malzeme ona sadece bunu vermiştir.

ben de atışı olmayan oyundan hiçbir zevk almayanlardanım, yani benim kuşum 10 takla 50 metre atışsız 30 sefer yapacağına, 4 takla atışlı 25 mt , 15 sefer yapsın, saygılar...
 
Ramazan kardeş güzel bir analiz yapmışsın, paylaşımın için teşekkürler.
Ben oyun kuşunda yüksek uçan, uzun uçan kuşu severim. Kümes üstünde 10-15 turlayıp oynayan kuş, isterse 50 taklayla 250 metre çıksın bana zevk vermez.
Oyun kuşunda tercihim, kuş yüksek uçacak, uzun uçacak 4-6 saat ,nefesli olacak, her kademede oyun yapacak, fişekleri burgulu ve 90 derece açıyla olacak, kuş irtifa kaybetmeyecek, fişeğin sonunu bağlamasını bilecek, alçalırkende dönek misali kendini kısıp 500 metre birden pike yapmayacak , yavaş yavaş yedire yedire alçalacak , en son kümese inme aşamasında ise gele gide perdahlayarak askıda kalarak bol taklalı inecek .
Böyle kuşu seyretmenin keyfine hiçbir zaman doyamam. Ama maalesef artık kuşlar kırıla kırıla böyle kuşlar hemen hemen kalmadı. Yada olanlarda damızlığa çekip uçurtmuyorlar.
 
bence en iyi kuş devamlı olarak oynayan kuşlardır yani oyununu bırakmayan kuşlar cok uzun sefer yapan kuşlar 3 yada 5 ay sonra baktığınızda tanıyamıyoruz tabi iyileride oluyor ama 10 yada 15 metre yani ortalama dört katlı bir ev kadar sefer yapan kuşlar istikrarlı ise yani 2. yılında aynı oyunu segiliyosa benim için ondan iyisi yoktur gelelim sefer şekline yeteri alçaklığa yaklaşıp tabanlı yada tabansız ama benim isteğim tepede bağlama taklası vuran 3 4 5 taklayı şakırdaklı bi şekilde cıkan ister alçak uçsun ister yüksek uçsun benim gözümde en iyisidir ortalama 15 sefer yapsın yeter ama en önemlisi oyununu bozmayan kuşlar bu cok önemli
sadece böyle soylar beslenir
birde tepede taklayı beğlayan kuşlar 5 6 yaşınada gelse havaya attığımızda belki performans düşer artık damızlık olur uçmaz ama yine o seferi yapmak için kendini parçalar
 
OYUN KUŞU İÇİN TEKNİK BİR KONU AÇMIŞSINIZ.ASLINDA BU KONU AYRINTI GİBİ GÖRÜNSEDE OYUN KUŞUNDA İŞİN ÖZÜ.

HER OYUN KUŞUNDA FARKLI UÇUŞ KARAKTERİ VE FARKLI OYUN KARAKTERİ VARDIR.UÇUŞ KARAKTERLERİ FARKLI OLUP OYUN KARAKTERLERİ AYNI OLAN KUŞLARDA OLABİLİYOR.BU YÜZDEN BEN BİLGİM DAHİLİNDE BİR ŞEYLER YAZMAYA ÇALIŞACAĞIM,UMARIM TARTIŞMANIN GELİŞMESİNE YARDIMCI OLURUM.

UÇUŞ KARAKTERİ;

UÇUŞ KARAKTERİ OYUN KUŞUNDA YÖRESEL OLARAK FARKLAR GÖSTERDİĞİNİ HEPİMİZ BİLİRİZ.AMA KESİN YARGI İLE ÖRNEĞİN SİVAS KUŞLARININ HEPSİ YÜKSEK UÇAR YADA MARDİN KUŞLARI ALÇAK UÇAR DERSEK YANILIRIZ,KANAİTİMCE.ÇÜNKÜ KUŞA YÜKSEK YADA ALÇAK UÇMASI KONUSUNDA SEYİSİNİN ETKİ EDEBİLECEĞİNE İNANIYORUM.YAVRU OYUNU DÖNEMİNDE KUŞ HAVA OYUNUNU BİTİRENE KADAR AKRANLARI İLE SÜREKLİ UÇURULDUĞUNDA (ATMACADAN DOLAYI ARTIK PEK CESARET EDEMİYORUZ BUNA)KUŞ YÜKSEK İRTİFADA UÇMAYA ALIŞACAK VE BU KARAKTERİNE ETKİ EDECEKTİR.GENELDE DOĞRU OLAN BUDUR.KUŞ KENDİNİ HAVADA TAMAMLAYIP HAVA OYUNUNU BİTİRENE KADAR YANINA KUŞ KATILIR.

AMA BİZİM KUŞUMUZU KAYBETME KORKUSUNDAN YAPTIĞIMIZ ŞEY ŞU ANDA HAVA OYUNUNU SERTLEŞTİREN HER KUŞU TEK ATIYORUZ.BUDA KUŞUN YÜKSEKTEKİ HIRSINI ÇABUK BİTİRİP ALÇAK UÇMASINA SEBEB OLUYOR.BU TARZ KUŞLARDA DOĞAL OLARAK TAM RANDIMANLA OYNAYAMIYOR.

KUŞUN ALÇAK YADA YÜKSEK UÇMASINA SEYİSİN KATKISI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM YANİ.

GELELİM UÇUŞ ŞEKİLLERİNE;

KUŞLARIN FİZİK YAPILARI,UÇUŞLARINDA EN BELİRLEYİCİ ETKİDİR.KİMİ KUŞ OMUZDAN KANAT SALLAYARAK UÇAR,KİMİ KUŞ AALT ÇAPARİNE YÜKLENEREK SERİ UÇAR KİMİ KUŞ İSE DENGELİ KANAT SALLAYARAK AĞIR UÇAR.KASALI KUŞLAR DEDİĞİMİZ GÖĞÜSÜ GENİŞ KUŞLAR AĞAR UÇARLAR ÖRNEĞİN.OMUZLU UÇAN KUŞLAR GENELDE ATMACA MİSALİ KAFALARINI KANAT İÇLERİNE ÇEKMİŞ GİBİ GÖRÜNÜRLER,EN GÜÇLÜ OYNAYAN VE HAVADA KALAN BU TARZ KUŞLARDIR.

KUŞTA ATMA YADA HEDEFE KISILARAK GELME BENCE UÇUŞ KARAKTERİNE DAHİL EDİLECEK BİR DURUMDUR.BİR KUŞ ÜÇ ŞEKİLDE OYUNA GELİR.

1-KISARAK

2-KAPANARAK

3-AÇIK KANAT

KUŞTA ASLINDA NORMAL OLANI VE İYİ OLANI KISARAK DEDİĞİMİZ KANAT UÇLARINI TOPLAYARAK HEDEFE GELMESİDİR.BU TARZ KUŞLARDA HATA ORANINI DÜŞÜK OLMASI İÇİN HEDEFE GELMEDEN ÖNCE KAYIKLAMA YAPMASI YANİ KENDİNİ SAĞA VE SOLA KAYDIRMASI ŞARTTIR.BUNU YAPMAYAN BİR KUŞUN HEDEFE DİREK GELİP OYUNA BAŞLAMASI YADA ESNEME DEDİĞİMİZ FRENLİYEREK OYUNA BAŞLAMASI KUŞ İÇİN PROBLEM OLUŞTURACAKTIR.BUNU YAPAN KUŞLARIN ÇOĞU YAVRULUK DÖNEMİ,NDE OYNASADA DAHA SONRA YAPIŞACAKTIR.KUŞUN ATIŞ MESAFESİNİN UZUNLUĞU ÇOKTAB ÖNEMLİ DEĞİLDİR ASLINDA ÖNEMLİ OLAN KUŞUN OYUNA BAŞLADIKTAN SONRA NE YAPTIĞIDIR.

KAPANARAK GELME DEDİĞİMİZ KUŞUN BİR YUMRUK GİBİ KANADINI TOPLAYARAK HEDEFE GELMESİDİR Kİ BU TARZ OYNAYAN KUŞLAR HER ZAMAN HATA YAPABİLECEK POTANSİYELİ TAŞIRLAR.BU KUŞLARIN HEMEN HEPSİ TABANLI OYNAR,BU KUŞLAR İÇİN ATIŞ YERİNİN ÖNEMİ YOKTUR.80 DERECELİK AÇI İLE BİLE HEDEFE GELEBİLİRLER LAKİN BU TARZ İYİ OYNAYAN KUŞ BULMAK NEREDEYSE İMKANSIZDIR.AMA OYNAYANLARDA ÇIKMIŞTIR.BUNLARI SEYRETMEK AYRI BİR HEYECAN VERİR İZLEYEN.

GELELİM AÇIK KANAT OYNAYAN KUŞLARA,BELKİ KİMSENİN TERCİH ETMEDİĞİ BİR OYUNA GELME
ŞEKLİDİR LAKİN EN İYİ OYNAYAN KUŞLAR GENELDE AÇIK KANAT OYNAYAN KUŞLARDIR.SERİ VE UZUN OYNARLAR TAKLALARI SAVURMALIDIR.HEDEFE KISA BİR MESAFE KALANA KADAR KANAT ÇIRPARAK YANAŞIR VE HEDEFE GELDİKLERİNDE ÇOK SERİ OYNARLAR.

GELELİM OYUN KARAKTERİNE;

DAHA ÖNCEDE YAZILARDA YAZDIĞIMIZ GİBİ KUŞUN 3 AYRI OYNAMA YADA FIŞKIRMA ÇEŞİDİ VARDIR.

KAFASINA OYNAYAN KUŞLAR,BU TARZ OYNAYAN KUŞLAR GENELDE ATIŞLI GELEN VE KASALI KUŞLARDIR ÇİFT ÇEPER KANADA YÜKLENEREK OYNARLAR.GENELDE OYUNU YATIRIRLAR YANİ EYERLER.HEDEFE GELDİKTEN SONRA SAVURMALI OYNARLAR.

SIRTINA OYNAYAN KUŞLAR BUNLAR BOL TAKLALI VE ÖN ÇEPERLERİ KUVVETLİ KUŞLARDIR.GENELDE KAPANARAK GELEN KUŞLARIN OYUN SİTİLİDİR.KANAT AÇAN KUŞLAR BU KUŞLARDA ÇOK ÇIKAR ÇÜNKÜ ÖN ÇEPERİ ÇOK SERT VURURLAR.UZUN,BOL TAKLALI OYNAYANLARI OLSADA GÖZLERİ HEP YERDE OLUR YANİ SALMA YAPMA İHTİMALLERİ ÇOK GÜÇLÜDÜR.

OMZUNA OYNAYAN KUŞLAR;KISARAK,KAPANARAK YADA AÇIK KANAT NASIL GELİRSE GELSİN,İSTER ALÇAK UÇSUN İSTER YÜKSEK UÇSUN EN GÜVENLİ VE EN İYİ OYUNU OYNAYAN KUŞ BUTARZ OYNAYAN KUŞLARDIR.HELE BİRDE BOL TAKLA VE TAKLA ARASI NİZAMİ 3,5 METRE OLURSA RÜYALARI SÜSLEYEN KUŞTUR.KUŞUN EN İYİSİ BU TARZDAN ÇIKAR.BENCE İŞTE ZEVK BU NOKTADA AYRILIYOR.EĞER TABANLI YADA TABAN TAKLASIZ,ATIŞLI YADA ATIŞI KISA OLAN YADA AÇIK KANAT,BOL TAKLALI YADA ÜÇ BEŞ HER NE İSE,TEPE BAĞLAMALI YADA BAĞLAMASIZ ARTIK ZEVKE KALMIŞ BİR ŞEYDİR.

KUŞUN KANAT SESİNE PEK DEĞİNMEDİM AMA O KONUDA KUŞUN FİZİKSEL ŞEKLİ VE KANADI NASIL KULLANDIĞI İLE ALAKALI ONUDA BAŞKA ZAMAN TARTIŞMAYA AÇARIZ.

EKSİKLERİMİZ YADA YANLIŞLARIMIZ VAR İSE ELİŞTİRİLMEYE HER ZAMAN AÇIĞIZ.........

SAYGILAR ARKADAŞLAR...
 
Söylemişşiniz sefere giden kısarak gelen vb.
Ben daha yeni başladım kuşçuluğa.20 adet kuşum war ve sadece çatının üstünde ne sefer yapan ne taban taklası olan yükselemeyen kanat kısmak nedir bilmeyen abuk subuk kuşlarım war.Bide kaçıyolar orası ayyrı mesele.
Bırakmayacağım kuşçulugu ne olursa olsn ama bende anlattığınız gibi kuş istiyorum.Arap,Limon,Beyaz , krem, çakmaklılarım war ve sadece 3 katlı ev kadar kendilerini çekiyorlar en fazla 5 takla atıyorlar.bazen atamyolarda.
ortalama 3 yaşlarındalar.Sadece taklaları okadar ve seferle alakaları yok evin üstünde 3 tur dönen kuş aşağı inerkende 1/2 takla atıp aşağı iniyo.evin 50-60 metre ilerisnden atarsamda evi zor buluyorlar.Kuşlar 1 yıldır bende sefer denilen olayı kendisi mi yapar alıştırmakmı lazm? Diyeceksniz ki bu syledklerinin kouyla ne alakası war ? burasının uygun olduğunu gördm ve yazdm . Damarlarını bilemem ama bu kuşları uçurmanın yükseltmenin sefer yaptırmanı bi çaresi yokm u ?
 
mertcan kardeşim bu öyle birşey ki o kuşları beslemen ve ilerleyerek devam etmen lazım, burda sana kim ne dese boş, bu iş devamlılıkla ve zamanla elde edilen birşey, yukarıdaki özelliklere sahip güvercinler 1000 kuşçudan bir ikisinde vardır, yani diyeceğim o ki daha o kadar yolun başındasın ki daha çok çile doldurman lazım o kuşlara ulaşabilmek için, bu kuşlar dükkanlarda mezat yerlerinde de kolaylıkla bulunabilecek tarzda değildir, sen sabret zamanla değişir kuşların, hadi bakalım...
 
inşallah benmde istediğim gibi bi sürüm olur . Ama bu kuşların uçması ve bir iki sefer yapması için ebnm elimden gelen bişey olabilirmi ? warsa herşeye razıyım ?
Teşşekkür ederim ali abi ?
 
mertcan26' Alıntı:
inşallah benmde istediğim gibi bi sürüm olur . Ama bu kuşların uçması ve bir iki sefer yapması için ebnm elimden gelen bişey olabilirmi ? warsa herşeye razıyım ?
Teşşekkür ederim ali abi ?
kardeşim bak şimdi elindeki kart kuşlardan yavrularını al uçur uçurma teknikleri sitede var sonunda illaki o kadar yavrudan birkaçtanesi havada zer yapar sonra havada kısa seferler yapar sonra uçurdukça dam üstüne gelir he kuşların iyiyse zaten yavrularda oynar ama dediğim gibi yavruları uçur nefes ver kartlarla uğraşma
 
sürü değil mertcan kümes veya soy tabiri daha doğru kardeşim :)
 
reklam içerikli ileti düzeltildi
 
sağlıcakla besle kardeş, kuş satış ilanı yeri sitenin baska yerinde mevcut, oraya yaz ilanını
 
kuscu_marik' Alıntı:
agzına saglık ramazan kardesim güzel konulara deginmişsin tabiki renkler vede zevk ler tartısılmaz ama günümüz kuşçulugu çok degişti pek çok kişi vede kişilerin yanıldıgı nokta kuş beslemede bazen güvenerek haklı olarak itimada yada referansa dayalı kuş alış verişinde damızlık seçimlerinde yanılıyorlar kuşun önüne bakarak sonunu gözlemlemeden yavru yumurta görüp kuşu tekrar tekrar izlemeden ama degerinden ama hediye yada hatıra olarak sahip oldukları kuşları güvendikleri için gecen onca hizmet emek vede zaman kuşun sonunun olmayısı ile heba olmakta kendim olarak diyebilecegim kuşçu olacaklar bir sekilde iyi kuşu bulabilir ama en zor tarafı iyi kuş a sahip olamadıkları dır bu ugrasın daha da ileri ye bilinç li sekilde gidebilmesi için her kes kendince bildikleri kuşlara bilinmeyen kuşları es etmemeli bildikleri gözüyle gördükleri sonu olan kuşlarla ugrasmalıdırlar eski kuşları anlat mak dinlemek o kuşlara gıpta etmek yetiştirenleri ustaları takdir etmek her zaman güzel olması gereken şeyler ama günümüz kuşçulugun da o eski bilinene kuşlar kırıla kırıla rengi şöyle olsun tipi böyle olsun denilerek bir de araya rant ta girince severek yaptıgımız bu ugrasımız kendim ce çok sekteye ugramıs vede ugratılmıstır bir birimize cami a olarak her zaman saygımız olmalı paylasabılmelı emegi takdir etmeli kişinin kendin de olmasını istedigini kişi her kez için isteyebilmeli ki yukarda saydıgınız sık larda ki iyi kuş lara sahip olabilelim böyle kuşlara sahip oabilmek için kendimizi iyi yetiştirmeliyiz seyisligimizi tecrübelerimizi gözlemlerimizi büyüklerimiz den yetiştirici ve ustalar dan ögrenebildiklerimizi gerektigi gibi uygulayabilir sek aranılana daha kolay ve bilinçli sekil de ulasırız diyor kuşçuluk ta bütün bilinmesi gerekenler tam manasıyla bilinse hafızaya alınsa dahi uygulanamadıgı sürece aranılanın bulunması mümkün degildir bu kendi düşüncelerim dir diyor

SAYGILAR SUNUYORUM
?
 
_??
 
evet arkadaşlar taklacı oyun kusundaki yasadıklarınız olması gerekenler fazla bulduklarınız

buradan paylasalım
 
Geri
Üst