oyun kuşunda takkenin faydaları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tolga40
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

tolga40

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
TOLGA ÖZKAN
Meslek
teknik eleman
İlgi Alanı
Kediler
slm arkadaşlar son zamanlarda oyun kuşunda bir takkeli kuş hastalığı başladı bu takke kuşa bir faydası varda benmi bilmiyom taklayı çeviren kuşun denge sinimi sağlıyor yoksa daha uzun fişek mi oluyor

Görsellik dışında hiçbir faydası olmaz.

Şöyle düşünün araçlardaki spoiler gibi rüzgarın etkiyle basıncı yönlendiriyor ve fişeklerde daha uzun gitmesine sebeb oluyor. :ckmk:

oyun kuşu besleyen arkadaşlar bu takkeli kuş hevesinden vaz geçsinler benim yaşım 30 çocukluğumdan beri kuş beslerim hiçbi takkeli kuşun şöyle dört dörtülük oynadığını görmedim hiç bi takkeli kuşun kupa aldığını duymadım eski kuşçularada sordum dedikleri şu bizim zamanımızda takkeli kuş yoktu bazı piç kuşlarda takke vardı diyorlar yani bu takke olayına kapılıp görselliği ön plana çıkartmak yanlış oyun kuşu besliyorsak eğer isterse paçasız olsun gözüde sarı olsun kanadıda kırkanat olsun havada istenileni yapıyorsa benim besleyeceğim kuş odur yoksa gider bi çift şebap alır onlara bakarım yada muhabbet kuşu anlayan anladı sağlıcakla :slm:

Birçok çevrede günümüz oyun kuşu bakıcılığının, kostüm - şebab kuş bakıcılığından farkı kalmadı malesef. Bu sebepten dolayı uçurulmadan beslenen oyun kuşlarında da kostümü ön plana çıkarabilmek için takkeli kuşlar, rengi düzgün boyu posu düzgün kuşlar daha ön plana çıkmaya başladı diye düşünüyorum. Onun haricinde takkenin perçemin artı veya eksisi olamaz diye düşünüyorum. Nasıl olsa kuş masada uçuyor gözede hitap etse fenamı olur anlayışının ürünü bu sadece. :hmm:

soyu paltolu kırması diye inanıyorum.. acaip işe yarıyor heleki bozdumanlı takkeli ise millet bişey sanıp iyi para veriyor kuş alım satımı yapanlar takkeli tercih ediyor. alan kişi beş fazla olsun kafasında takke olsun diyenlerde var :haha:

Arkatepe öntepe oyunu etkiliceğini düşünmüyorum. bi kuş oynuosa oynuyodur oynamıyosa oynamıyodur çok deşmeye gerek yok bence

bu kış günlerinde takke sıcak tutar hayvanları :)
bir modadır gidiyo oyunkuşunda arkatepe şebapçıları geççez yakında :)

avrupada da meshur son donemde dedigin gibi kostumculeri gecicez renk tip serit tepe parlaklik endamiymis durusuymus ama malesef ucarken bir icraat goremiyoruz :) kusları bana havada goster kendini yerde at gibi yurusen neyime

Geri