oyun kuşunda tüy değişimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erdem22
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

erdem22

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
erdem günay
Meslek
öğretmen
İlgi Alanı
Kediler
selam arkadaşlar. oyun kuşunda tüy değişimi süreci hakkında birkaç soru sormak istiyorum. bilgi sahibi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim.

kanat teleklerinin değişimi sırasında son 3 teleğe yani baş teleklere gelen kuşun uçurulmayıp dinlenmeye alınması gerekliliği hepimizin bildiği bir gerçek.

benim merak ettiğim olay şu son 3 teleğe gelen kuşun değişmeyen 3 teleği çekilse daha çabuk gelirmi?
tek tek değiştirmesini beklemekmi daha iyi olur?
bu telekleri çekmenin tüy kalitesi açısından problem yaratabileceğini düşünüyormusunuz?
birşeyden ürküp havalanmasını önlemek açısından bu tüyler makaslanmalımıdır?
sizin yaptığınız uygulamalar nasıldır? tüy değişimi sırasında yaptığınız özel bir uygulama yada takviye gıda varmı?
yorumlarınızı bekliyorum ilgilenenlere şimdiden teşekkürler.

Hocam biz de kuş son iki teleğe kadar uçurulur.Biz kesinlikle kanat yolmayız kanat yolmak heleki son üçü birden yolmak demek üç teleğinde aynı anda çıkması demek ki buda filizler çıktığında kuşlukta uçan kuşun tekrar filizlerinin patlamasına neden olabilir.ENiyi yöntem ki ben hep böyle yaparım kuşun kanatlarının bir bölümünü sigara ile yakarım kuşun vucudu o kanatların işe yaramaz olduğuna karar verir ve kendiliğinden teleği atar .her günde kuşun kanadını suya sokarsanız daha çabuk büyüyecektir.SAĞLICAKLA KALIN.

ilginize teşekkürler gökhan bey. telekleri çekmektense makaslamaya karar verdim zamanı gelince tek tek atsın ayrıca sık banyo yaptırmanın faydası var gerçekten. verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim.

Selam
Ben Yuva kardeşi iki kuştan birini kendi haline bıraktım,birinide son 3 telekte kesip 10 gün sonra kalan 3 teleği aldım.Teleğini almadığım kuş son teleği büyütüyor,teleğini aldığım kuş ise kanatları tamamlanmak üzere ama her iki kuştada teleklerin diplerinde ince filizler var.Sorunsuz uçabilmesi için onlarıda tamamlaması gerek onlarıda tamamladığında ikiside eşit zamanda tüylerini dizecek belki kanat teleklerini aldığım kuş 10 gün kadar fark atar ama 10 gün için kanat teleklerini almaya deymez.En doğrusu kendi haline bırakmak...

hocam bizdede kuş bütün tüylerini giyene kadar, özellikle kanatlarının tamamını değiştirene kadar uçurmayız.. uçurulursa ne olur; kanatları eksik olan düzgün oyun yapmaz. uçurulursada bozar. Hem kantları eksik hemde çıkan kanatları da ağırlık yapacağı için kuş bozulur. zaten kanatlarıyla beraber mutlaka vücudundanda tüyler değiştiryodur. Çıkan her zelfenin yani tüyün içi kanla dolu olduğunu unutmamak gerekir..

Sevgilerimle... SİNAN YÜRÜK

Geri