OYUN KUŞUNU HAVADA NE TUTAR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
A

Anonymous

Misafir
Değerli arkadaşlarımızın bu konudaki fikirleri nelerdir? Saygılarımla...

"15 tane uçan balon havada tutar bence.

Bence ilk olarak verilen antreman önemlidir,düz uçan bir kuş bile oynamasa bile antremanlıysa uçar.

İkinci ve önemli şık ise kuşun altının dolu olması,perdahının güçlü olması havada kalmasını sağlar.

Selamlar sağlıcakla kalın.

altı saglam yeterli ve düzenli antremanla nefeslenmis ense tüy maya sorunu olmayan takla ve perdaha sahip kus havada kalır işini yapar

birde atmaca ve sahin almazsa havada kalır

saygılar

uçan balon takla perdah ve antrenman sayıldı.ucan balonu sayan arkadasın zekası ve tecrubesıne hayran oldum.kusun ucmadan bıle perdah alabılmesı (kumes ıcerısınde zıplama ıle) perdahın, ucumun devamiyetini saglayamayacagını gosterdıgını dusunursek ki ucmadan perdahını alabılen kusun ucurulması halınde ılk bulacagı tumsege konacagı aşikardır,takla havada kalmanın ılk sartı olarak gosterılebılır.taklayı cevırene kadar sıkıntılı ucan kus cevırdıkten sonra daha bır rahat ucar ama havada cok kalamaz.antrenmana gelınce kusların nefeslı olması onları devamlı ucmaya yonelten bır faktor olamaz kanımca.ıstedıgı an konar cunkı.ucan balona gelınce,arkadas provakatorluk gorevını layıkıyla yapmaya baslamıs sımdıden.ucan balonu kuslarının kanatlarına taksın oyle ucursun.belkı ucarlar baska turlu ucacakları yok demekkı...

Oyun sökmüş kuşu havada kan tutar .. Taban tutar.. selamlarŞEREF

TÜRKER KARDESİMİZ BİRAZ SEN SAKRAK SAKACI SAYGILIDA BİR KARDESİMİZ OYUN KUSUN DAN DA PEK ANLAMAZ BİLDİGİM KADARIYLA DAVUT KARDESİM YANLIS ANLASILMA OLMASIN HEPİMİZ BİR AİLEYİZ BURADA
SAYGILAR

DAVUT ,

SADECE MİZAH KATILMIŞTIR.

ZATEN SADECE TÜRKO İÇİN BİR KONU AÇACAM ''ŞAKACILAR BURAYA'' DİYE.. HER KONU İLE DALGA GEÇİYOR EN AZINDAN AÇILAN KONUYA TAKILSIN DA MAAZALLAH BİR GÜN BİR YERDE BAŞINA BİL KAZA GELMESİN..

haddime düşer mi düşmez mi bilmiyorum ama dünya kadar şey öğrendiğim site için birşeyler yazmalıyım diye düşünüyorum. son zamanlarda site de hangi konu açılırsa açılsın bir iki mesaj sonra çatışma ortamı başlıyo. ev de mutsuz olupta trafikte sağa sola çatan tipler vardır ya öyle olduk. nedir bu anlamıyorum. profilden kişilerin yaşlarına, mesleklerine ki türkçeyi nasıl kullandıklarına kadar bakıyorum dersinizki beyefendi adamlar hepsi.. ama biz ben dahil buluttan nem kapıyoruz. ondan sonra diyoruz ki niye bana böyle dedin neden bana böyle yazdın. arkadaş insanlara nasıl davranıyoruz önce bir bakalım öz eleştiri yapalım sonra değerlendirelim. her olayda muharrem abi arabulucu olgun yorumlarla sakinleştirmeye çalıyor. o konu bitip yeni konu açılınca aynı tartışma tarzı başka bir sayfada... tabi arada yönetimide eleştiriyoruz fazlasıyla... bize iyi davranmı yosunuz küsüp başka siteye gidebiliriz. baştan aşağı komedi... yanlış anlaşılmasını istemem kimsenin karakterine, kişiliğine, yukarda yazdım beyefendiliğine de birşey demiyorum. şapkayı önümüze alıp düşünmek lazım diyorum sadece... sürçü lisan ettiysem affalo... saygı ve sevgilerimle bin selam olsun...

Ozaman latifeleşmeyi kenara bırakalım :) aslında faydalı bir başlık bence , konuya kaldığı yerden bir iki cümle ile devam etmek isterim .
Tam bu konu başlığına yakışır Diyarbakır kökenli bir arap erkeğim var.. Şimdilerde 3 yaşında yada biraz daha büyük .. Kalıplı siverek paçalı bir erkek soyu silik arap bolpaça ve sinekli koyu mavi ... Çok geç sökülenbu kuşlar( taklayı çok geç çevirenleri oluyor, yavrulukta uçmayanlar takla çevirmeyenler ekelikte sökülmüyor bile .) ekelikten az önce tüyünü tamamlayınca akılbaliğ olmaya yakın sefere başlıyorlar .
Yüksekten ve kısa turlarla birkaç günde sefere başlamalarını mukabil, bir iki haftada daha aşağılara inerek taklayı artırarak ve daha uzağa çıkarak kendilerini geliştiriyorlar .. (Başkaca soy olan Kimi kuş ise yavrulukta gençlikte boltaklalı ve uzun giderken ekelikte aşağı indirip taklayı zaltabiliyor )
Tabi ilk sefe geldikleri gün den başlayarak havada kalma süreleride artuyor.. Düzenli uçurulma ile normal sayılabilecek bir oyun düzeni içinde oyun yapıyorlar .. Öğrenen ve deneyen bir kuş türü yani akıllı hayvanlar inmek için çeşitli yollar güzergahlar deneyip bunun içinden kendilerine bir oyun bir uçum sıralaması çıkarıyorlar yani ... Yorulmaya mütakip bu öğrendiklerini inmeye yönelik sırası ile deniyorlar ... Çok uçurulunca'' gün aşırı ''seferleri azaltıp uzaktan uçmaya başlıyorlar yerde kuş göstermeyince bazen kümes yakınlarına dahi gelmiyorlar ... Sanırsın kuş biryerlere basmış sattler geçiyor kuşu bir iki defa çok uzaklarda gezerken görebiliyoruz .. Ama kümes önünde kuşu görünce oynamaya başlıyorlar , benbiliyorumki bunlar inmek için yapılan seferler ( buda bir kabahat bana göre ) böylede olsa bazen çok yakışıklı sefler ortaya çıkabiliyor , hele ensede iseler belki birnevii şov gibi oluyor .. Ban göre bukuşlar çok makbul kuşlar değil , yer yapmaya kapıdan dalmaya müsait bir huyları var .. Bunuda yaptılarmı asla unutmuyorlar yıl geçse unutmuyorlar ..
Yine bana göre olumlu yanları ise asla ve asla oyunsuz harmansız inmek gibi bir durumları yok ... Ve çok kolay teslim olanıyorlar afedersiniz kuşun bir yerleri yarılıyor öyle ..
Havada çok kalmalarını kendilerini çok uçuma vermelerini hep bu sebebe bağlıyorum , teslim olamayacaksam iyice bunalayım öyle diyorlar galiba .... Çünki bu gibi kuşların bir yere bastıktan sonra oradan geri kalkıp gelmeleride güç kuş Uçunca aynı çileyi çekmek istemiyor , yerden kalkmamak için de direniyor .... Ama tür kuşların yine en kötü yönü de kendini temelli uçuma vermeleri sanırım aşırı uçurmak kuşu bozuyor .. Sağır uçan kuşlar sefersiz saatler dolduran kuşlar hep bu aklında inememe kaygısı olan kuşlardan çıkıyır diye düşünüyorum .. selamlarŞEREF

benım acımdan bır sıkıntı yok ancak latife yada sakanında tası gedıgıne oturtmak anlamında,yanı zamanında yapılması gerektıgıne ınanıyorum.herneyse tum arkadaslara saygı ve sevgılerımı sunuyor ve kendı fıkrımı beyan edıyorum.normal sartlar altında kusu havada OYUN TUTAR diyorum.herkesın fıkrı degerlıdır.burada öznel olmaya calısmıyorum belkı yanlıs anlasılmısımdır. yanı sadece kendı fıkrını benımsetmeye yada dogrusu budur demeye getırmıyorum.tartısma baslıgı hakıkaten guzel aslında.kımısı takla der kımısı perdah der.tezler ve antıtezler konusursa guzel olur.saygılar tekrar...

kuscu_marik' Alıntı:
TÜRKER KARDESİMİZ BİRAZ SEN SAKRAK SAKACI SAYGILIDA BİR KARDESİMİZ OYUN KUSUN DAN DA PEK ANLAMAZ BİLDİGİM KADARIYLA DAVUT KARDESİM YANLIS ANLASILMA OLMASIN HEPİMİZ BİR AİLEYİZ BURADA
SAYGILAR
YANLIŞ ANLAŞILMAK İSTEMEM.ŞAKA MIZ KABUL EDİLMEDİYSE '' ÖZÜR DİLERİM''..KALP KIRMAK DEĞİL AMACIMIZ. SEVGİLERİMLE.. :slm:

oncelıkle herkese selamlar.bende seref beyle aynı kanıdayım yanı kusu havada tutan kanıdır.farklı kandan kuslara aynı ıdmanı uyguluyorum fakat oyun sökdükden sonra bu kuşlar arasında ucum süresi farkı kendılıgınden doguyor.eger ucucu bır kandan gelıyorsa 3 4saat havada kalabılıyorken baska soy bır kus ıse 1saat cıvarı ucuyor ve bunlar yavrulugunda aynı sekılde ucuruluyorlar

benim sorumun farklı soy yada ırkların farklı uçus süreleri ile alakalı olmadığını belirtirim.farklı oyun kuslarının değisik sürelerle uçması da ilgli değil konuyla.Mesela bir oyun kusu konmak içinmi uçar yoksa oynamak içinmi uçar yada uçmalı.Yada içgüdülerimi onu oynamaya sevkeder.Sefere gelen bir oyun kusunun oynamak içinmi yoksa konmak içinmi geldiğini coğumuz görebiliriz değilmi....Oyunu kalitesinden ötürü çıkartan kusu havada yine oyun kaabiliyeti tutar diyorum ben.

[email protected]' Alıntı:
kuscu_marik' Alıntı:
SAYGILAR
YANLIŞ ANLAŞILMAK İSTEMEM.ŞAKA MIZ KABUL EDİLMEDİYSE '' ÖZÜR DİLERİM''..KALP KIRMAK DEĞİL AMACIMIZ. SEVGİLERİMLE.. :slm:
Bilmukabele

DELIYUREK41' Alıntı:
oncelıkle herkese selamlar.bende seref beyle aynı kanıdayım yanı kusu havada tutan kanıdır.farklı kandan kuslara aynı ıdmanı uyguluyorum fakat oyun sökdükden sonra bu kuşlar arasında ucum süresi farkı kendılıgınden doguyor.eger ucucu bır kandan gelıyorsa 3 4saat havada kalabılıyorken baska soy bır kus ıse 1saat cıvarı ucuyor ve bunlar yavrulugunda aynı sekılde ucuruluyorlar
katılıyorum aynen

Geri