Oyun kusunun havadaki PERFORMANSI ?????

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MEHMET TASKIRAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mehmet taskiran
Meslek
kuscu metal
İlgi Alanı
Kediler
MUHTEREM ,KUSCU ARKADASLAR.

Bir oyun kusunun ucus esnasindaki hareketleri ,kabiliyeti,kisaca (OYUNU) nasil olmalidir.
1.kusurlu hareketler nelerdir ?
2.kusursuz hareketler nelerdir ?
3.nasil olmasi gerekir ? nasil olmamasi gerekir ?
bu konuda bilgisi , tecrubesi ,duyumu olan tum arkadaslari paylasima davet ediyorum.
BUYURUN,KOLAY GELSIN.

Muhterem,kuscu arkadaslar.

Eke olarak ucan bir performans taklasinin,su asagidaki yazacagim hareketleri,hatali ve kusurludur.

1.yerden asiri zorlama ile ucusa kalkis (cok agir ve hantal).
2.yerden takla atmadan ve direklemeden (duz kalkis).
3.oyuna 1 ila 15 dakika arasi gelmeyisi,(oyuna gec gelip usandiran).
4.havada ucarken,yavru kus gibi bel kirmasi (kuyruga basmasi).
5.ari gibi viz viz kumesin etrafinda ucmasi (ucumda gezme ve acilma yok).
6.oyuna uzaktan kapatip gelmeden baslama (pike,dalis,dusme yok).
7.oyuna baslarken,taklasiz kafayi dikme(taban taklasi yok).
8.kafayi dikdikten sonra,8 er 10 ar metre arayla sunerek, susleme taklasi ve son taklayi vurmayisi(adet ve baglama taklasi yok).
9.oyun esnasinda, kanat sesi,az ,hafif,yada kelebek gibi sessiz.(tonci yok).
10.oyun esnasinda dimdirek,ok gibi gok yuzune saplanmayis,yigilma, yatirma,istiraatli oyun (surat yok).
11.oyundan cikinca, gagasinin dogrultusuna basini alip gozden kaybolana dek gitmemesi(ucma,gezme,acilma yok).
12.bir saatin altinda ucmasi (nefes, ciger yok),
13.kumese inis taklasiz,yada yapisma seklinde(hirsiz gibi,habersiz inis).
14.yada kumesinde baska bir yere inmesi,kanat ve kuyruga hakim degil(beceriksiz ve nankor).
15.sizleride, paylasima davet ediyorum,benim icin sizlerin dusunceleride cok onemli(bin bilirsende bir bilene danis).

SAYGILAR.

S.a mehmet bey bunlara eklenicek bişey kalmamıs sagolun herşeyi ile çok güzel anlatmışsınız....
Bunları eksiksiz yapan kuş bulmakta zor artık.....

Kuşun kusurları
1 Dirsekli
2 oturan Yapısan
3 Binanın altından gelen
4 Takla aralarını açmayan
5 Her seferi aynı olmayan
6 10 Metrenin altında fişekleyen
Eger Eke bir kuşta Bu Saydıklarımdan biri warsa yedi sülalesini pazarda üst üste 5 liradan weririm.....

m tas bey tesekur ederim cok guzel konulara deginmisiniz.bende oyun kusu hakkinda cok hassasim,yillardir denemedigim ucurmadigim kus nerdeyse kalmadi.bence bir oyun kusu soyle olmali,kusu kumesin onune cikartirsin bir bes on dakka gezer dolasir,besmeleyle hadi gulum dersin,hic zorlanmadan yerinden kalkar,kalkisla ilk oyununu sergiler,soyle bir on dakika gezip kanadini isindirir,birde bakmissin uzaktan kanat kuyruk kitlemis mavzer kursunu gibi bir adam boyuna nokta girisini yapar,taban taklasi vurdugunu goz irmaz,tam ses tam ates ok gibi gok yuzune saplanir,egme bukme ygilma ses den kesme suratten dusme istsraat yooook,bu ara iki uc katli ev yuksekliginde mesafe kat eder orada bir tane daha tokatlar birdaha asilir yine en az bir on metre ,bidaha ,bidaha bidaha ,bidaha soyle sekiz on dene bir dosendimi usten selam gibi bir baglama tokati carpar alir basini gider,soyle bir sekiz on dakika kaybolur kendini dinlendirir derken birde bakmissin uzaktan kitlenmis kapatmis geliyor ayni usul yine bir oyun cikartaip gider, oyle uc dort saat ucup oyundan kacip adam usandiran kus olmayaca soyle bir buck saat falan ucak birde boyle dokuz on sefer oyun cikartimi sonrada gelip ben iniyorum diyerekten taklasini vura vura kumesine indimi hey yavrum hey ben bu kusu oper anlimin basina korum,TABIKI BU ANLATTIGIM,2 .3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. YASIDA AKLI BASINDA DISI ERKEK FARKETMEZ ASIL BIR KUS OLACAK.
benimde kus anlayisim ve zevkim boyle.ne yapayim gulum.

Selamlar

Taban taklası adam boyunda ortalama 1.65 1.85 ikici takla 3 katlı ew yükseligi takla araları 10 metre 8/10 takla = 78.35 / 98.35 METRE
9/10 sefer 1:30 dk.
Kuşun iyisinden bahsetmişşin.....
Saygılar ALi ABİ.......

selam değerli dostlarım..bende bildiğim kadarı ile bir kaç satır karalamak istiyorum..
değerli dostlarım bir kere uçuracağım kuşu tek salarım..kümes önünden ayağımı yere vurup kaldırırım,kuş kalkar çeker gider,perdahlı oyunlu olduğu için nasıl kalktığını yazmadım,benim anlayışım havada ki kuşa 10 dakika ile 40 dakika kanat ısıtması için müsade veririm (ama en cok 59 dakka olur bu 1 saate kadar oyuna gelmeyen kuşu sevmem)kuşun kalkışından 5-10 dakka sonra dışarıya 5-6 kuş bırakırım kümesimin kapısı sürekli açık olur kapanmaz,kuşumuz kanadını ısıtır ve bu süre için de açık gezer (muhitinde takılmaz)uzaktan atmaca gibi kanat kapatır(sıkar)gelir,benim için ne kadar alçağa girerse okadar iyidir,son müsade ettiğim mesafe 3 metre dir ..ama o mesafe bile fazladır,ben taban taklalı kuştan korkarım arkadaşlar tabii bu benim fikrimdir benim kanaatim tabanı olan kuş konar diye düşünürüm,bunun riskine hiç girmem ve bakmam ..tabi bu yanlış anlaşılmasın benim kendi kanaatimdir,oyuna giren kuşumun savurmasını isterim sesli şakırdatarak çıkmasını beklerim,takla araları eşit olması kuşun güzel oyun yaptığını gösterir bana ,dik çıkacak eşit aralarla takla vuracak şakırdayacak ,benim kuşlarım 6-8 takla ile çıkar arkadaşlar fazlası olmaz,azıda olmaz ,tepede bağlantı taklasını vuran kuş çıktığı mesafenin 3te 1 i kadar boşalır ve terkeder gider muhiti deli gibi açık gezer 15-20 dakkada bir gelsin isterim oyuna,ve her gelmede ya bir eksik yada birr fazla takla müsadesi olur,standart olsun isterim,uçum süresi 1saat 59 dakka oldumu diskalifye derim,uçumu eksik derim ,yani en az 2 saat uçmasını isterim,artık inmeye karar vermiş ise gelecek taklasını vura vura inecek,ha takla vurmadı harmanlayarak insin o kuşada bakarım...bu arada dışarı saldığım kuşlarımdan hiç biri kalksın istemem ürkütmem pırıltı vermem..
arkadaşlarım taban konusun da ben takıntılı olduğum için varsın olmasın derim ..yanlış anlaşılmak istemem..

m tas' Alıntı:
Muhterem,kuscu arkadaslar.

Eke olarak ucan bir performans taklasinin,su asagidaki yazacagim hareketleri,hatali ve kusurludur.

1.yerden asiri zorlama ile ucusa kalkis (cok agir ve hantal).
2.yerden takla atmadan ve direklemeden (duz kalkis).
3.oyuna 1 ila 15 dakika arasi gelmeyisi,(oyuna gec gelip usandiran).
4.havada ucarken,yavru kus gibi bel kirmasi (kuyruga basmasi).
5.ari gibi viz viz kumesin etrafinda ucmasi (ucumda gezme ve acilma yok).
6.oyuna uzaktan kapatip gelmeden baslama (pike,dalis,dusme yok).
7.oyuna baslarken,taklasiz kafayi dikme(taban taklasi yok).
8.kafayi dikdikten sonra,8 er 10 ar metre arayla sunerek, susleme taklasi ve son taklayi vurmayisi(adet ve baglama taklasi yok).
9.oyun esnasinda, kanat sesi,az ,hafif,yada kelebek gibi sessiz.(tonci yok).
10.oyun esnasinda dimdirek,ok gibi gok yuzune saplanmayis,yigilma, yatirma,istiraatli oyun (surat yok).
11.oyundan cikinca, gagasinin dogrultusuna basini alip gozden kaybolana dek gitmemesi(ucma,gezme,acilma yok).
12.bir saatin altinda ucmasi (nefes, ciger yok),
13.kumese inis taklasiz,yada yapisma seklinde(hirsiz gibi,habersiz inis).
14.yada kumesinde baska bir yere inmesi,kanat ve kuyruga hakim degil(beceriksiz ve nankor).
15.sizleride, paylasima davet ediyorum,benim icin sizlerin dusunceleride cok onemli(bin bilirsende bir bilene danis).

SAYGILAR.

Bilgileriniz için teşekkürler Mehmet abi.
Tane tane ne zaman,nasıl,ne yapması gerektiğini ve yapmayanında sorununu yanında belirtmişsiniz.
Faydalı bu konu için sizlere tekrardan teşekkür ediyorum..

kural bir hedefçi olacak hedefin ortasına oynayacak hedeften uzağa hedefin altına v.s oynamıyacak kural iki yerine esneye esneye 5-6 taklayla perdahlanarak inecek diğerleri kuşa göre değişir bu ikisi varsa gerisi gelir

hatalı yani beslenmemesi gereken kuşlar yapışan,dirsek açan,kanat yiyen ve yavrudan sonra oyun bırakan kuşlardır.bu özellikleri olmayan yerine hakım,kafalı kuşlarda beslenecek kuşlardır

Bence kuşuna göre değişir sonuçta taklacıda bir oyun kuşudur edremitte dönekte hangi ırkın özlelikleri lazım?

Geri