Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Oyun kuşunun hedefi yani oyuna geldiği yer Çoğu kuş besleyen arkadaşlar alanın çok açık olması boş arazide uçurmanın iyi olduğunu söylerler doğru açık alan olması binalardan uzak olması tabi ki güzel ama bomboş araziyede her kuş oynamaz benim kanatim izlenimlerim iyi kuş uçuran arkadaşlar boş arazide önü açık ama oynadığı hedef kümese yakın yani bomboş arazide değil. BU KONUDA GÖRÜŞLERİNİZİ MERAK EDİYORUM.. SAYGILAR
Tabikide açık alan olması en uygun şart fakat bir çoğunun buna el verişli yeri maalesef yok ben köyde yaşadığım için yüksek ve önü açık yerde uçuruyorum kuş hem iniş konusunda hemde hedef konusunda sıkıntı yapmıyor öncelikle sen geniş alan deyince yanlış anlamışsın tabikide kuşa hedef olmalı ve bu hedef kümesin yanında olmalı ki her gün onu orda yemleyebilesin aslında hedef denilen şey kuşu sabit bı yerde yemlemektir oyununu sabitlemiş yani oturmuş kuş ineceği yere oynar bu da demek oluyor ki kuş nereye inmeye alıştıysa oraya oyun yapar tutup kuş pazarından aldığınız kuşu kendi hedefinize alıştırmak zaman alır ama damızlık kuşunuzdan yavru alıp onu sökerseniz her gün aynı yerde yemleme yaptığınız için kuş orayı zaten büyürken benimser . Kuşçuluk büyük ölçüde emek ister özelikle de taklacı oyun kuşları diğer kuşlara oranla daha zordur ve daha emeklidir yavruluktan büyüttüğünüz bir kuşa en az bir sene emek vermeniz gerekir çünkü en kral taklacı kuş bile en az bir senede oturur . Şimdi gelelim hedef nasıl olmalı soruna . İmkanın varsa uçum kümesini yüksek bir yere yap kuş çatıya daha iyi oyun yapar he bu yere oyun yapmacağı anlamına gelmez belki her taklacı kuş çatıya oyun yapar ama her kuş yere oyun yapamaz buda kuşun değerine göre değişir . Hedefin ister yerde olsun ister çatıda kuşun inebileceği yer rahat olmalıdır yani hedefin küçücük olmasın ben bı hedefin en az 1 metre kare olması yanındayım . Aslında hedef demek havaya atığınız kuşun düzenli olarak yemlediği alan demektir o yüzden kuşu nerde yemliyorsan kuş oraya oyun yapacaktır . Birgün bir yerde başka birgün başka yerde yemleme yaparsan kuş gider başka çatıya oynar . Bir kuşu adam akıllı oynatabilmek için çok uğraşmak gerekir şimdiden sana kolay gelsin kardeşim . İnşallah güzel kuşlar uçurur oyuna sokarsın.