Oyunlu Kuşun Belirtileri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MEHMET618
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

MEHMET618

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mehmet ÇARKCIGİL
Meslek
MUHASEBE
İlgi Alanı
Kediler
İyi akşamlar,

Bende bu sevdanın bir mensubuyum. Dedemden kalma hatırayı kısmen yaşattık, taaki geçen sene kuşlarımızın çalınması ile de şimdilik son buldu.

Sorum şu olacak, küçükken babamın bir arkadaşı, kuşlarımızı görmek için bizi ziyerete geldi ve yanında bir doktor arkadaşı da vardı. Bu yabancı misafirimiz, kuşun kuyruk ve kanatlarındaki tırnak izleri ile; kısa mı? uzun mu? gider, bu arada kaç takla atar?, inişi perdahlı mı yoksa doğrudan bahçeye mi olur? gibi özellikleri % 100 şekilde bilebiliyordu. Onu sıkıştırmak için çok farklı oyun sergileyen bazı kuşlarımı sorduğumda, bahsettiğim gibi tırnak izine bakarak çok garip bir şekilde bilerek cevap verdi. Bu insan zaten iş dünyası gereği bizim oralarda bulunması da imkansiız ki kuşlarımızı önceden tanıyor olsun. Bu kişinin tayini çıkması ve benim de şehir dışında olduğumdan bir daha kendisine ulaşamadım. Bu siteyi ziyaret eden üye olan, uzman kişi veya uzman kişileri tanıyan arkadaşlardan yardım istiyorum. Böyle bir durum hakkında bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Bu nasıl mümkün olabilir.

böyle birşeyin mümkün olamayacagı kanaatindeyim..ancak fiziki özelliklerine bakılarak tahmin yürütülebilir

bunları kesin olarak bilen bir insan varsa helal olsun!!!!

o arkadaş doktor değil medyumdur...kuşcu kuşu eline alıldığında oynayıp oynamadığını anlar.uçan kuşmu değilmi anlar ama.havada ne yapqar ne kadar çıkar kaç takla atar huyu suyu bilemez.onu bilse zaten insanlar hakkında da aynı yorumu yapar.mesela tüm iddaa maçlarınıda bilir.espri bir yana ..böyle yani..

İnşaallah bu kişiyi bulacağım ve bu sırrı çözeceğim. Baktığı husus sadece kuyruk kanat ve paçalardaki tırnak izleri idi. Dediğiniz gibi kuşun fiziki görünümünden uçup uçmadığı anlaşılır. Ama bu sergilediği oyunla ilgili ve inanın çok garip ve değişik oynakyan kuşlarımı bildi. Bunun bir bilimsel dayanağı mutlaka olmalı. Bir şekilde bulup sizlerle paylaşmayı ümit ediyorum.

MEHMET618' Alıntı:
İyi akşamlar,

Bende bu sevdanın bir mensubuyum. Dedemden kalma hatırayı kısmen yaşattık, taaki geçen sene kuşlarımızın çalınması ile de şimdilik son buldu.

Sorum şu olacak, küçükken babamın bir arkadaşı, kuşlarımızı görmek için bizi ziyerete geldi ve yanında bir doktor arkadaşı da vardı. Bu yabancı misafirimiz, kuşun kuyruk ve kanatlarındaki tırnak izleri ile; kısa mı? uzun mu? gider, bu arada kaç takla atar?, inişi perdahlı mı yoksa doğrudan bahçeye mi olur? gibi özellikleri % 100 şekilde bilebiliyordu. Onu sıkıştırmak için çok farklı oyun sergileyen bazı kuşlarımı sorduğumda, bahsettiğim gibi tırnak izine bakarak çok garip bir şekilde bilerek cevap verdi. Bu insan zaten iş dünyası gereği bizim oralarda bulunması da imkansiız ki kuşlarımızı önceden tanıyor olsun. Bu kişinin tayini çıkması ve benim de şehir dışında olduğumdan bir daha kendisine ulaşamadım. Bu siteyi ziyaret eden üye olan, uzman kişi veya uzman kişileri tanıyan arkadaşlardan yardım istiyorum. Böyle bir durum hakkında bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Bu nasıl mümkün olabilir.

MERHABA MEHMET BEY;

EVET DEDİĞİNİZ DOĞRUDUR.FİŞEĞİ AŞIRI AYAKLI YAPAN,İNİŞTE AŞIRI AYAKLI VE PERDAHLI OYNAYAN KUŞLAR TIRMAKLARI İLE HEM KUYRUKLARINA HEMDE KANATLARINA İZLER BIRAKIRLAR.DAHA DOĞRUSU DELİKLER BIRAKIRLAR.ELİNİZE ALDIĞINIZDA FARKEDEBİLİRSİNİZ BU TARZ KUŞLARI.BUNLARIN İNİŞİ HİÇ BİR ZAMAN NOŞ OLMAZ AMA AŞIRI AYAKLI OLUŞLARIDA PERFORMANSLARINI BİRAZ KÖTÜ YÖNDE ETKİLER.

SAYGILAR.......

bence bu mumkun degıl.zaten kucukken dıye acıklamıssınız.o bu kus oynar dıyodur kusda oynaynca sızde cocuklugun verdıgı toylukla nasılda bıldı dıye dusunuyorsunuzdur.kusculukda bılebılecegımız seylerınde bır sınırı var.ve kımse ondan fazlasını bılkemez.soylese bıle sadece tahmındır.tutdumuda nasıl bıldı oluyor.bozuk saat bıle gunde bıkere dogru gosterır

DELIYUREK41' Alıntı:
bence bu mumkun degıl.zaten kucukken dıye acıklamıssınız.o bu kus oynar dıyodur kusda oynaynca sızde cocuklugun verdıgı toylukla nasılda bıldı dıye dusunuyorsunuzdur.kusculukda bılebılecegımız seylerınde bır sınırı var.ve kımse ondan fazlasını bılkemez.soylese bıle sadece tahmındır.tutdumuda nasıl bıldı oluyor.bozuk saat bıle gunde bıkere dogru gosterır

MURAT KARDEŞİM,

BİZLER YAZDIĞIMIZ YAZILARIMIZDA HEP OYUN KUŞUNUN TAŞISIĞI BAZI ÖZELLİKLERE DEĞİNİYORUZ.BUNLAR BAZEN GÖZLE GÖRÜNEN ÖZELLİKLER OLABİLİYOR.ARKADAŞIN YAZDIĞI KANAT VE KUYRUKTAKİ TIRNAK İZİ,ÇOĞU KUŞÇU TARAFINDAN BİLİNEN BİR GÖSTERGEDİR.DAHA BAŞKA GÖSTERGELERDE VAR TABİKİ,AMA SİZ BÖYLE BİR GÖSTERGEYİ DAHİ KABUL EDEMİYORSANIZ DİĞERLERİNİ HİÇ KONUŞMAYA GEREK OLMAZ.,

OYUN KUŞUNA BAKTIĞI ZAMAN HİÇ KİMSE HAVADA KAÇ TAKLA İLE OYNAYACAĞINI,HAVADA NE KADAR KALACAĞINI SÖYLEYEMEZ.AMA KUŞUN OYUNLU OLDUĞUNU,ÇALIŞILIP ÇALIŞILMAYACAK KUŞ OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLECEĞİMİZ GÖSTERGELERİ KUŞ VUCUT ÖZELLİKLERİ İLE TAŞIMAKTADIR...

ARKADAŞLAR BURADAKİ YORUMLARINI HEP KENDİ BİLGİLERİ VE TECRÜBELERİ DOĞRULTUSUNDA YAPIYOR.ŞUNU UNUTMAMAK LAZIM,TECRÜBE BİLGİ VE BECERİ İLE BAŞARIYA DÖNÜŞÜR.BU İNSANLARIN O UĞRAŞ ÜZERİNDEKİ DENEYİM VE BİLGİLERİNİN FARKLILIĞINI ORTAYA KOYAR.HERKES AYNI ŞEYİ AYNI ŞEKİLDE BİLMEYEBİLİR.BU GAYET DOĞALDIR.AMA ÖĞRANMENİN SINIRI YOKTUR...,,

SAYGILAR.......

SORUN YOK ARKADAŞLAR, ŞU AN İÇİN SORUMA CEVAP ALAMADIM ANCAK BEN BU HUSUSU ÇÖZECEĞİM. İNŞALLAH SİZLERLE PAYLAŞACAĞIM.

BİZLER BU İŞİ GELİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ. YILLARCA TARTIŞILDI BU HAYVANLAR NASIL YÖNLERİNİ BULUYOR DİYE.. BU VE BUNA BENZER PENCERELERDEN BAKIP, DAHA İLERİYE DAHA GÜZELE GÖTÜRMEK ZORUNDAYIZ.

BU ARADA, SİTEDE AÇILAN HERHANGİ BİR KONU, İÇERİĞİ NE OLURSA OLSUN DEĞERLERİMİZE BİR ŞEYLER KATACAKSA CEVAP VERELİM. AKSİ DURUMDA YOK MEDYUM OLMAK GEREKİR, YOK KÜÇÜK OLDUĞUNUZDAN YANLIŞ ANLAMIŞSINIZ....VB.GEREK YOK BUNLARA. DEDİM YA İYİ İÇİN GÜZEL İÇİN BİR ŞEYLER KATABİLECEKSEK, KATABİLİYORSAK İŞTİRAKİMİZİ ARTIRALIM. GERİSİ ZAMAN KAYBI.

TEKRAR EDİYORUM BEN BU SORUNUN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM VE İNŞALLAH TEZ ZAMANDA TAM SONUÇ OLMASADA BU HUSUSTA BİR YOL KATEDEBİLECEK DURUMA GELECEĞİM. BİR YERLERDE BİR ŞEYLERİN GİZLİ OLDUĞU KANISINDAYIM.

SAYGI VE SEVGİLERİMLE

hüseyin turan' Alıntı:
DELIYUREK41' Alıntı:

MURAT KARDEŞİM,

BİZLER YAZDIĞIMIZ YAZILARIMIZDA HEP OYUN KUŞUNUN TAŞISIĞI BAZI ÖZELLİKLERE DEĞİNİYORUZ.BUNLAR BAZEN GÖZLE GÖRÜNEN ÖZELLİKLER OLABİLİYOR.ARKADAŞIN YAZDIĞI KANAT VE KUYRUKTAKİ TIRNAK İZİ,ÇOĞU KUŞÇU TARAFINDAN BİLİNEN BİR GÖSTERGEDİR.DAHA BAŞKA GÖSTERGELERDE VAR TABİKİ,AMA SİZ BÖYLE BİR GÖSTERGEYİ DAHİ KABUL EDEMİYORSANIZ DİĞERLERİNİ HİÇ KONUŞMAYA GEREK OLMAZ.,

OYUN KUŞUNA BAKTIĞI ZAMAN HİÇ KİMSE HAVADA KAÇ TAKLA İLE OYNAYACAĞINI,HAVADA NE KADAR KALACAĞINI SÖYLEYEMEZ.AMA KUŞUN OYUNLU OLDUĞUNU,ÇALIŞILIP ÇALIŞILMAYACAK KUŞ OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLECEĞİMİZ GÖSTERGELERİ KUŞ VUCUT ÖZELLİKLERİ İLE TAŞIMAKTADIR...

ARKADAŞLAR BURADAKİ YORUMLARINI HEP KENDİ BİLGİLERİ VE TECRÜBELERİ DOĞRULTUSUNDA YAPIYOR.ŞUNU UNUTMAMAK LAZIM,TECRÜBE BİLGİ VE BECERİ İLE BAŞARIYA DÖNÜŞÜR.BU İNSANLARIN O UĞRAŞ ÜZERİNDEKİ DENEYİM VE BİLGİLERİNİN FARKLILIĞINI ORTAYA KOYAR.HERKES AYNI ŞEYİ AYNI ŞEKİLDE BİLMEYEBİLİR.BU GAYET DOĞALDIR.AMA ÖĞRANMENİN SINIRI YOKTUR...,,

SAYGILAR.......
Bu yabancı misafirimiz, kuşun kuyruk ve kanatlarındaki tırnak izleri ile; kısa mı? uzun mu? gider, bu arada kaç takla atar?, inişi perdahlı mı yoksa doğrudan bahçeye mi olur? gibi özellikleri % 100 şekilde bilebiliyordu. Onu sıkıştırmak için çok farklı oyun sergileyen bazı kuşlarımı sorduğumda, bahsettiğim gibi tırnak izine bakarak çok garip bir şekilde bilerek cevap verdI
huseyın abı sen bunları kuyruk ve kanatdakı delıklerden anlarım dıyorsun yanı.ayrıca dıger belırtılerı varda ama sız bunları kabul etmıyorsanız dıgerlerını hıc etmezsınız demıssınız.cagımız bılım cagı gercek sanılan cogu seyın bırer safsata oldugu ortaya cıkdı.bu kusculukdada boyle bu ıs kolay ıs degıl ya sız cok asmısınız yada bız cok cahılız.fızıgıne baktım yay gıbı bır gram yok bu kus ucar dersınız anlarım,ama kusun kanadındakı delıklere bakıp vay efendm bu calısır bu soyle yapar bunlar artık kımseye ınandırıcı gelmıyor.madem oyle neden herkez kusu havada defalarca gormeden alma dıyor.dedıgınız gıbı olsa bak kanada kuyrugu gordun delıgı al derlerdı.yıllardır bılımsellıkden uzak bu kendı kendmıze uydurdugumuz seylere ınanrak kusculukda oldugumuz yerlerde saydık.ne malum o delıklerın bıtlerden olmadıgı.sız benım dusuncem boledırde demıyorsunuz olabılır dıyerek bızzat olacagını soyluyorsunuz.ben olmaz dıyorum sız olur dıyorsunuz elınızde bır arastırma sonucu veyahutda bır belgemı var.neye dayanarak olur dıyorsunuz yada gıtdıgınız kumeslerde kusları elınıze alıp bu kus cok calısır az calısır dıyorsunuzda dogrumu cıkıyor.ınce fızıklı bınlerce oynamayan kus cıkar hantal yapıda oynayanda bınlerce kus var.ben yıne dusuncemın arkasındayım ınsanoglunun bılecegı seyler sınırlıdır.fazlası hıkaye yazmaya gırıyor.herkezde bunun artık farkında kımse gozuyle gormedıgıne ınanmıyor.dogru olanıda bu bence saygılarımla

MURAT KARDEŞİM ,

BAKINIZ BEN BAZI ŞEYLERİN MÜMKÜN,BAZILARININ MÜMKÜN OLMADIĞINI YAZDIM.BUDA BENİM BİLGİ SINIRIM İÇİNDE OLAN BİLGİLERİMLE.BENİM BİLGİMİN ÇOK ÜSTÜNDE KUŞÇULAR ,USTALAR VAR.HAYAL,YADA MASAL DEDİĞİNİZ KONULARDA BİR KAÇ ŞEY YAZAYIM İSTERSENİZ.BEN ARTIK PEK TEKNİK KONULARDA KONUŞMAK İSTEMİYORUM AMA BAZI ÖZELLİKLERİ SİZE SAYAYIM.

KANAT VE TIRNAK İZİ HER KUŞTA OLMAZ,KUŞUN ÇOK AYAKLI VE TAKLAYI ÇOK SERT VURAN KUŞOLMASI GEREKİR.EĞER ELİNİZE ALDIĞINIZ KUŞUN KANAT VE KUYRUKLARI İĞNE İLE DELİNMİŞ GİBİ TIRNAK İZİ BITAKMIŞ İSE BU KUŞ TAKLA ÇEVİRİRKEN AYAKLI OYNADIĞINDAN KANADINI VE KUYRUĞUNU TIRNAĞI İLE DELER.

BİR KUŞUN KANAT TELEKLERİ GENİŞ İSE O KUŞ PERDAHLI BİR KUŞTUR.KANATLARINI AÇTIĞINDA TELEK ARASI BOŞLUĞU OLMAZ BU YÜZDEN BU KUŞLAR KENDİLERİNİ HAVADA RAHAT TUTARLAR VE PERDAHLI OLURLAR.

KUŞLARIN KANAT UÇLARI PİLELİ İSE BU KUŞ UZUN OYNUYOR DEMEKTİR.ELİNİZE ALDIĞINIZDA AYAKLARI GERGİN TUTUYORSA AYAKLI OYNAR.AYAKLI OYNAYAN KUŞ BOL TAKLA VURUR.

KUŞTA KASA YAPISI ÇOK ÖNEMLİDİR.EĞER KUŞ KASALI İSE,PERFORMANSI DÜŞÜK OLUR.

TELEK KALINLIĞI VE TELEK UZUNLUĞU KUŞUN HAVADA RAHAT KALMASINI SAĞLAYAN ÖZELLİKLERDENDİR.

EĞER KUŞUN TELEKLERİ İNCE VE KANAT AÇTIĞINDA TELEK ARASI BOŞLUK OLUŞUYORSA BU KUŞ BÜYÜK İHTİMALLE SERİ OYNAR AMA BOŞ İNER.

KUŞ ELE ALINDIĞINDA AYAKLARINI KAPATIP GÖĞSÜNE ÇEKİYORSA BOŞ İNER.

KUŞ ELE ALINDIĞINDA KUYRUKLARI 180 DERECE AÇIP TİTREME YAPIYORSA HEYECANLI,SERİ KUŞTUR.GARDINI ALIYORDUR.TİTREME YAPAR ÇÜNKÜ UÇACAĞINI DÜŞÜNÜR HEYECANLANIR.BU KUŞLAR OYUNLU KUŞLAR OLUR.

VE EN ÖNEMLİSİ GÖZ İÇİ GÖRÜNÜMÜDÜR.İYİ KUŞÇU KUŞUN GÖZ İÇİ DİZAYNINDAN KALİTESİNİ ANLAR.GÖZ KAPAĞINDAKİ TIRTIKLAR NE KADAR BELİRLİ OLURSA KUŞTA O KADAR OYUNUNDA ÜSTÜN OLUR.

HER DİRSEKLİ KUŞ KANAT AÇMAZ,DİRSEĞİ OLDUĞU HALDE OYNAYAN AMA YAVRUDA SORUN YARATAN KUŞLAR VARDIR.BU YÜZDEN BU KONU ÇOK ÖNEMLİDİR.

KANAT YEME DEDİĞİMİZ TELEĞİN YIPRANIP UÇLARININ PARÇALANMASI KUŞTA SORUNDUR.KANAT YİYEN SERT KUŞ ENİBDE SONUNDA YAPIŞIR.

KUŞTA TELEK SERTLİĞİ ÖNEMLİ BİR ETKİDİR.OYUN KIVAMI DEDİĞİMİZ SERTLİĞİN KUŞA VERDİĞİ RAHATLIĞI SAĞLAYACAK EŞLEMELER YAPACAK KUŞLARI TERCİH ETMEMİZ ŞARTTIR.

İŞTE KARDEŞİM KUŞLARDA BELİRLEYİCİ ÖZELLİKLERİN BİR KISMI,AMA BUNLARA BAKILDIĞINDA KİM NE GÖRÜR ONU BİLEMEM.AMA DOĞRU GÖREN ÇOK İNSAN VAR BUNUDA BİLİYORUM.

SAYGILAR KARDEŞİM....

Bu yabancı misafirimiz, kuşun kuyruk ve kanatlarındaki tırnak izleri ile; kısa mı? uzun mu? gider, bu arada kaç takla atar?, inişi perdahlı mı yoksa doğrudan bahçeye mi olur? gibi özellikleri % 100 şekilde bilebiliyordu. Onu sıkıştırmak için çok farklı oyun sergileyen bazı kuşlarımı sorduğumda, bahsettiğim gibi tırnak izine bakarak çok garip bir şekilde bilerek cevap verdI
ben bu soylenenlere ıtıraz etdım.yoksa sızde benım soledıklerımı soluyorunuz.yanı bılecegımız seyler kısıtlı

İyi namlı bir kuşcunun kümesıne götürün benı bu yaşımda hangi kusunun ne yapacagını bakmadan bile anlarım..İyi kuşcu çünkü kötü kuş barındırmaz...Alırım bırıni 40 metre her 10da 4-5 atar perdahlı zaten acık belırgın derim geçer..Her iyi kuşcu dedıgımız kuscuların kümesınde böyle kuşlar vardır..Olmadı digerını alır 40 degılde 35 gıder her onda bi 3-4 atar derim olur biter.Şimdi gelin benım kuşculuktaki marifetımın pesıne düşün derim ben Doktor gitti Blkı rahmetlı oldu..:) Yanılıyormuyum....

S.A. Benim bildiğim kadarıyla o delikler kuştaki bir vitamin eksikliğinden oluyor bu dediğiniz deliklerden ben şahsen kelebek kuşundada posta kuşundada bango kuşundada gördüm ve bu kuşların hiç biri bol taklalı yerine perdahlı inen kuşlarda deildi kümesinizde hiç uçurmadığınız kuşlarınızdada bunu görebilirsiniz bunun taklayla yada oyunla bi alakası yok benim kanatimce kuştaki bir beslenme eksikliğinden kaynaklanan bir sorun sadece.Saygılar.....

şusuçi' Alıntı:
S.A. Benim bildiğim kadarıyla o delikler kuştaki bir vitamin eksikliğinden oluyor bu dediğiniz deliklerden ben şahsen kelebek kuşundada posta kuşundada bango kuşundada gördüm ve bu kuşların hiç biri bol taklalı yerine perdahlı inen kuşlarda deildi kümesinizde hiç uçurmadığınız kuşlarınızdada bunu görebilirsiniz bunun taklayla yada oyunla bi alakası yok benim kanatimce kuştaki bir beslenme eksikliğinden kaynaklanan bir sorun sadece.Saygılar.....

........ :ckmk:

hüseyin turan' Alıntı:
şusuçi' Alıntı:

........ :ckmk:
S.A. Siz bu işin ilmini yapmışınız tabi sizin gibi ilim sahibi kişilerin yanında fikir ve görüş belirterek yanlış yapmışız bir daha olmaz özür dilerim.Saygılar....

S A KUŞTA İYİDİR DEGİLDİR DİYE BAZI BİLİNEN ÖZELLİKLER KRİTERLER MEVCUTTUR AMA BİLİNEBİLECEGİ GİBİ YANILTICI OLDUGUDA YANILANLARIN OLDUGUDA GÖRÜLMÜŞ YASANMIŞTIR

LAKİN BURALARDA Kİ TARTIŞMALARDA HER KES KENDİNCE BİLDİGİNİ BİLDİGİ KADARINI ANLATMAYA ÖGRENMEYE ÖGRETMEYE ÇALISIYOR BURASI BİR PAYLASIM BİLGİ VE BİLGİLENDİRME ORTAMI ALİNİN BİLDİGİNİ VELİ BİLMEZ BİLEMEZ ÇOK BİLİYOR SANILAN KİŞİNİN HİÇ BİLEMEDİGİNİ BİR BASKASI BİLEBİLİR YASAMISTIR BİLGİ PAYLASIMINDA BİLMEKTEN YADA BİLEMEMEKTEN ZİYADE KARSILIKLI ANLATIM İZAH VE DAVRANIŞ ŞEKİLLERİ ÇOK ÇOK ÖNEMLİDİR NEDİR BU KARSIMIZDAKİLERİ RENCİDE ETMEDEN DÜŞÜNCESİ DOGRU YADA YANLIŞ OLSUN SEVKİNİ KIRMADAN AÇIKLAYABILMEKTİR SÖYLENİLEN BİLİNMESİ GEREKEN DOGRUYU SÖYLEMİŞ BİR KİŞİYİ NASILKİ TAKDİR EDİP TESEKKÜR EDEBİLİYORSAK BİLEMEYENE YANLIŞ CEVAP VERENE YANLIŞ ANLATANADA AYNI DEGERİ TAKDİRİ VE SEVKİ DE VEREBİLMELİYİZ HİÇ BİR KİMSE BU UGRAŞRTA BİLİNMESİ GEREKENLERİ BİR KAC YIL VEYA AYDA ÖGRENEBİLMİŞ DEGİL DİR KİMSEDE BU UGRAŞI TAM ÇÖZEBİLMİŞDE DEGİLDİR YAPILMASI VE OLMASI GEREKEN TEK SEY İSE BİLGİ VE PAYLASIMLARIMIZI KARSILIKLI ANLAYIS VE HOS GÖRÜ İLE YAPABİLİRSEK BİRBİRİMİZ DAHA İYİ ANLAR DAHA ÇOK MESAFE KAT EDER KUŞÇU OLACAKLARA DAHA İYİ ÖRNEK OLABİLİRİZ DİYOR

SAYGILAR SUNUYORUM

var mehmet kardeş var.. ben ömer .. benimde çok sevdiğim bir abi var kuşun nasıl oynadığını uzun mu kısamı, sesli mi sessiz mi, az tokatlı çok tokatlı, yakından mı alıyo uzaktan mı... gibi herşeyini biliyor ama tırnak izlerinden değil ona eminim ...bu epey detaylı bir konu bunları bilen zaten burada yazmaz kusura bakmayın ama gerçek bu...

sa size başımdan geçen bir olayı anlatayım. 5 sene önce internet ortamında bir arkadaşla tanıştım. tanıstıgımızda böyle çeti olan bir site. yeni üye olmuştum 2. gündü sanırım o arkadasla bir baskası polemige girmişlerdi konuda su idi resimden kuş anlaşılırmı( uzun mu kısamı seslimi sesizmi tabanlımı tabansızmı vs gibi ) tabi güldüm pc basında ilerliyen zamanda o arkadasla samimi olmaya basladık. ve bana kuşların resmi olup olmadıgını sordu bende yok dedim bana abi bir çek nacizane bakalım dedi .ertesi gün çektim resimleri . bana kuşlarımın o günkü halini bırak ilerliyen zamanda neler yapıcagını bile bire bir anlattı. mesala 2 yaru alıyordum ana baba bir abi bir bakıver yavrulara nasıllar( abi bu daha sesli oynar bu daha uzun kaçar ) diyordu ve 5 senede kuş hakında bir kez yanıldıgını görmedim. dilerim allah herşeyi gönlüne göre versin ( ben bunları bire bir yaşamış ve yaşıyan bir insanım tabi karar sizin ) konuyla ne kadar alakalı olur bilmem de sizlerde duymuşunuzdur bazıları bir köpek nekadar saldırgan olursa olsun 5 dk içinde onu söker gezdiririm der ve yapanlarda var . saygılar sevgiler !!

hüseyin turan' Alıntı:
MURAT KARDEŞİM ,

BAKINIZ BEN BAZI ŞEYLERİN MÜMKÜN,BAZILARININ MÜMKÜN OLMADIĞINI YAZDIM.BUDA BENİM BİLGİ SINIRIM İÇİNDE OLAN BİLGİLERİMLE.BENİM BİLGİMİN ÇOK ÜSTÜNDE KUŞÇULAR ,USTALAR VAR.HAYAL,YADA MASAL DEDİĞİNİZ KONULARDA BİR KAÇ ŞEY YAZAYIM İSTERSENİZ.BEN ARTIK PEK TEKNİK KONULARDA KONUŞMAK İSTEMİYORUM AMA BAZI ÖZELLİKLERİ SİZE SAYAYIM.

KANAT VE TIRNAK İZİ HER KUŞTA OLMAZ,KUŞUN ÇOK AYAKLI VE TAKLAYI ÇOK SERT VURAN KUŞOLMASI GEREKİR.EĞER ELİNİZE ALDIĞINIZ KUŞUN KANAT VE KUYRUKLARI İĞNE İLE DELİNMİŞ GİBİ TIRNAK İZİ BITAKMIŞ İSE BU KUŞ TAKLA ÇEVİRİRKEN AYAKLI OYNADIĞINDAN KANADINI VE KUYRUĞUNU TIRNAĞI İLE DELER.

BİR KUŞUN KANAT TELEKLERİ GENİŞ İSE O KUŞ PERDAHLI BİR KUŞTUR.KANATLARINI AÇTIĞINDA TELEK ARASI BOŞLUĞU OLMAZ BU YÜZDEN BU KUŞLAR KENDİLERİNİ HAVADA RAHAT TUTARLAR VE PERDAHLI OLURLAR.

KUŞLARIN KANAT UÇLARI PİLELİ İSE BU KUŞ UZUN OYNUYOR DEMEKTİR.ELİNİZE ALDIĞINIZDA AYAKLARI GERGİN TUTUYORSA AYAKLI OYNAR.AYAKLI OYNAYAN KUŞ BOL TAKLA VURUR.

KUŞTA KASA YAPISI ÇOK ÖNEMLİDİR.EĞER KUŞ KASALI İSE,PERFORMANSI DÜŞÜK OLUR.

TELEK KALINLIĞI VE TELEK UZUNLUĞU KUŞUN HAVADA RAHAT KALMASINI SAĞLAYAN ÖZELLİKLERDENDİR.

EĞER KUŞUN TELEKLERİ İNCE VE KANAT AÇTIĞINDA TELEK ARASI BOŞLUK OLUŞUYORSA BU KUŞ BÜYÜK İHTİMALLE SERİ OYNAR AMA BOŞ İNER.

KUŞ ELE ALINDIĞINDA AYAKLARINI KAPATIP GÖĞSÜNE ÇEKİYORSA BOŞ İNER.

KUŞ ELE ALINDIĞINDA KUYRUKLARI 180 DERECE AÇIP TİTREME YAPIYORSA HEYECANLI,SERİ KUŞTUR.GARDINI ALIYORDUR.TİTREME YAPAR ÇÜNKÜ UÇACAĞINI DÜŞÜNÜR HEYECANLANIR.BU KUŞLAR OYUNLU KUŞLAR OLUR.

VE EN ÖNEMLİSİ GÖZ İÇİ GÖRÜNÜMÜDÜR.İYİ KUŞÇU KUŞUN GÖZ İÇİ DİZAYNINDAN KALİTESİNİ ANLAR.GÖZ KAPAĞINDAKİ TIRTIKLAR NE KADAR BELİRLİ OLURSA KUŞTA O KADAR OYUNUNDA ÜSTÜN OLUR.

HER DİRSEKLİ KUŞ KANAT AÇMAZ,DİRSEĞİ OLDUĞU HALDE OYNAYAN AMA YAVRUDA SORUN YARATAN KUŞLAR VARDIR.BU YÜZDEN BU KONU ÇOK ÖNEMLİDİR.

KANAT YEME DEDİĞİMİZ TELEĞİN YIPRANIP UÇLARININ PARÇALANMASI KUŞTA SORUNDUR.KANAT YİYEN SERT KUŞ ENİBDE SONUNDA YAPIŞIR.

KUŞTA TELEK SERTLİĞİ ÖNEMLİ BİR ETKİDİR.OYUN KIVAMI DEDİĞİMİZ SERTLİĞİN KUŞA VERDİĞİ RAHATLIĞI SAĞLAYACAK EŞLEMELER YAPACAK KUŞLARI TERCİH ETMEMİZ ŞARTTIR.

İŞTE KARDEŞİM KUŞLARDA BELİRLEYİCİ ÖZELLİKLERİN BİR KISMI,AMA BUNLARA BAKILDIĞINDA KİM NE GÖRÜR ONU BİLEMEM.AMA DOĞRU GÖREN ÇOK İNSAN VAR BUNUDA BİLİYORUM.

SAYGILAR KARDEŞİM....
abi tebrik ederim gerçekten sen bu işi cözmüşsün benim de aklıma geldi senin yazdıklarının bazıları ama abi sen bence bu işin kitabını yazmışsın alkışlıyorum abi
bu uğraşın senin gibi üstatlara ihtiyacı var bence
saygılarımla

Geri